Quote:
Originally Posted by borislav
Ber to ako to je, medzi svojimi budes svoj ( a ), a ti ostatni ..... nuz co. Aj "samota" ma svoje caro.
Michal
|
Tady bych trosku nesouhlasila. Kdyz byla nase mladsi fenka stene, tak jsem si s ni dala silenou praci, aby mi z ni toto rvave neco nevyrostlo. Fungovalo to dost dlouho, rekla bych tak do roku a pul, mozna do dvou let byla ochotna si hrat s cizima psama i fenama. Bohuzel, cim vic lidi se ji balo (prece vypada jako vlk), tim min jich bylo ochotno nechat jejich psa si s ni hrat. Cim min bylo psu, se kterymi si mohla hrat, tim vic byla frustrovana, kdyz jsme nejakeho psa potkali a nemohla si s nim jit hrat. Cim vic byla frustrovana, tim protivnejsi pri tom setkani byla, i kdyz si vlastne jen chtela jit hrat. Nakonec to dopracovala k dokonalosti ricenim na voditku, cenenim zubu a jezenim chlupu, takze pripomina psa baskervillskeho a samozrejme nikoho nenapadne, aby k ni psa pustil. Je z toho takovy zacarovany kruh.
Obcas potkame otrle jedince (lidske i psi), kteri jsou ochotni se zastavit, pokecat, Baskervilka se uklidni a pak si muze jit hrat...
Cim vic by takovych lidi a psu bylo, tim mirnejsi a mene agresivni jeji reakce budou, to jsem si jista. Ostatne se svymi kamaradkami z detstvi (irska vlkodavka a erdelterierka) si hraje dodnes bez problemu.
Takze ja si opravdu nemyslim, ze nemoznost kontaktu s cizimi psy nebo fenami je pro cevecko to prave. Ani kdyz jsou doma dva. Vzdyt my lidi taky potrebujeme vic kamaradu a znamych, nez se bavit jen doma mezi sebou...

Ale jsem presvedcena, ze kombinace rvava dominantni fena a rvavy dominantni pastevec je skutecne poukazka na samotu u lesa