![]() |
Sylwester sie zbliza..
Alakra przytomnie zauwazyla ze na suwaku ilosci miesiecy w pierwszym roku, skala sie Cheyowi konczy. To jako ze wszystkie Cymbalki w noc sylwestrowa maja okazje do podwojnego swietowania - zmienilam suwaczek, teraz bedzie nam odliczal dni do pierwszych urodzin naszych kudlatych ulubiencow :wink:
Jutro idziemy zamowic baloniki, serpentyny, konfetti i wielka kosc...niech sie chlopak zabawi w swoje urodziny :mrgreen: Oj Alinka sie niezle wstrzelila z data porodu :wink: P.S. w ramach solidarnosci z tymi co sylwestrowych wystrzalow nie lubia- fajerwerkow nie zamawiamy. |
Jaki piękny ten nowy suwak!! Czekamy zatem na fotki z tej urodzinowej balangi z balonikami
:cheesy: |
Sylwester sie zbliza..
Quote:
Quote:
|
Sylwester sie zbliza..
Quote:
Quote:
|
Sylwester sie zbliza..
Quote:
http://www.zperonowki.com/pics/galle..._isa_2year.jpg ...to oczywiscie nie sa urodzinki dziecka, ale 2. roczek Beau Isabeau.... :mrgreen: Quote:
|
No wlasnie...tylko czegos mi tu brakuje.... :ehmmm
Juz wiem!! Mnooostwa prezentow :P A co do Bola..ok , trzymam za slowo ( przez rok nie zapomne) Ale bedzie impreza :beerchug2 |
Quote:
|
I urodziny Cymbałków
Rok temu, o tej porze 5 malych kudlatych klusek bylo juz po kilku pierwszych karmieniach. Nie widzialy nic, nie slyszaly nic ale wiedzialy gdzie daja jesc :mrgreen:
A jedzonko musialo byc pycha bo do dzis (przynajmniej czesc miotu) zarta jest niebywale, znaczy - mamusia rozbudzila w nich upodobanie do rozkoszy podniebienia :wink: Mamusi wiec, dzielnej malutkiej Alince, ktora wykarmila piec wielkich smokow i samym smokom zyczymy dlugiego fajnego zycia ! Pelnego smakolykow, miekkich poduszek i fajnych zabaw. Zyczenia naleza sie tez ludziom, bp psy sobie a ludzie tez sie przyczynili, ze dzis pare innych osob cieszy sie, ze obok jest taki fajny, kochany wilczak. Margo, Przemku- dla Was podziekowania, dla Alinki tez a dla Cymbalkow - sto lat! :beer http://cheitan.zperonowki.com/blog/uploads/torCIK.jpg pozdrawiamy Gaga, Roman, Giga i Cheitan urodzinowy |
wszystkim Cymbałkom i ich opiekunom lepszego 2006 :blowingup :daysmile :all_coholic :cake :beerchug2
|
Dołączamy się do podziękowań dla hodowców i Mamusi naszego Cymbałka, Najlepsze życzenia urodzinowe dla kochanych braciszków i siostruni, zdobywajcie championy, talenty i szczęsliwie zaliczajcie kolejne egzaminy, niech świat o was usłyszy, niech was podziwiają. Pracujcie na dobre imię hodowli i przynoście radość swoim właścicielom. STO LAT!!!!!
P.S. Gaga, piękny tort, pewnie smaczny; czy to możliwe, że jeszcze rok temu były takie malutkie??? |
Alakra - ja nie wiem jak to mozliwe ze dzis mam w domu prawie 40 kg wilczaka, a 10 miesiecy temu bralam taka malenka kulke, mieszczaca sie na rekach.... Zafundowalam sobie ostatnio przeglad wszystkich fotek i przy tych pierwszych lekko sie wzruszylam;) Ale wersja maxi bardzo mi odpowiada, duze to, ciezkie a zachowuje sie tak samo: wlazi na kolana, wtula sie obok i zawsze sie zmiesci! Nadal malutki szczeniaczek;)
|
Moze zaczniemy od wspominania jak to bylo rok temu? :wink:
Przy kazdym miocie stawiamy sobie cele, ktore chcielibysmy uzyskac. Potem do suczki dobieramy najbardziej pasujacego psa i ... patrzymy co wyjdzie. :cheesy: Z romansem Ali z Dakiem nie bylo inaczej.... 8) A jak wyszlo? Biorac pod uwage to co wtedy wynotowalismy 2004.10.28 - Dak & Alistair to trzeba przyznac, ze szczeniaki udaly sie na 6 z plusem i mamy "wykonane 200% normy".... :mrgreen: :wink: Pod wzgledem wygladu mocno przebil sie u nich tatus. I od poczatku byla u nich widoczna mania jedzenia. To tego doszlo jeszcze ich szczegolne upodobanie do Bola (ale to guru wszystkich szczeniakow). Wiec co sie dziwic, ze dzieci Alinki wyrosly na takie konkretne psiaki... ;) Co do charakterkow to szczeniaki sa bardzo Alinkowate - sympatyczne wobec calego otoczenia i wiecznie w dobrym humorze. I chyba udalo sie nam odgadnac jak poszczegolne psiaki beda sie zachowywaly w przyszlosci... ;) 2004.12.31 - Miot 'C'; czy Wiewiór jeszcze świętuje??? Nie wiem tylko, czy Callisto robi jakies postepy jako hacker... ;) http://www.zperonowki.com/pics/galle...3/DSCF0038.JPG ...bo reszta sie sprawdzila... ;) ===================== W Sylwestra zrobilismy jednak imprezke nie Ali (bo ona i tak jest niejadkiem), ale z cala banda wyprawilismy party dla Camio: http://www.zperonowki.com/pics/galle...1/DSCF0131.JPG Okazalo sie, ze mimo mlodego wieku chlopak potrafi sie zachowac w towarzystwie... ;) |
To fakt! Moj mlody zezarlby krakersy zanim zrobilibyscie fotke :twisted:
Co do rozwijania pasji to Chey nadal uwielbia eleltryke (dzis zdeinstalowal kontakt) , reszta przewidywan co do charakteru- nadal bez zmian;) |
Quote:
|
No przeciez Balrog to jego idol! :) Mlody czuje do ktorych psow mam szczegolne upodobanie i podziela moje sympatie :wink:
|
Quote:
|
Czy ja lubie?? hmm..ja w pracy jestem...sasiadow musze zapytac :twisted:
|
Quote:
Quote:
|
Specjalnie przed sekunda zmierzylam potwora i wyszlo po 3 pomiarach 69 zm w klebie a o ile wiem to mlody nie powiedzial jeszcze ostatniego slowa;) Jest szczuply choc zeber na oko i odleglosc ne policzysz;) Wazy dokladnie ( na wadze weterynaryjnej i w absolutnym bezruchu) 38,7 kg....no maly nie jest:)
|
Quote:
Psy maja juz wieksze pole manewru, bo jak beda dorosle to moga miec miedzy 40 a 45kg. Taki pies o 'normalnym' wzroscie (czyli o wysokosci 68cm) powinien miec kolo 40 kg (mniej lub wiecej - zaleznie od formy i pory roku). Duzy pies, czyli kolo 70cm moze spokojnie dolozyc na wage troche wiecej... ;) Wzielam wlasnie na wage Camio - jak i reszta miotu ma bardzo mocna kosc i konkretna budowe. Wysokosc 66cm (moze byc troszeczke wiecej, bo stoi jak ofiara), a waga to 36.4 kg. Quote:
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 21:16. |