![]() |
Zelenáč zelenáčům
Než jsem se jela s naší čertvým přírůstkem do rodiny (tenkrát nebyli Benovi ani 4 měsíce) podívat na první výstavu psů v mém životě - speciálka Jevišovice 2009 - nikde jsem nenašla jednodušše shrnuté a vysvětlené co tam vlastně uvidím a jak se v tom orientovat. Tak jsem se pokusila něco takového sepsat. :oops:
http://www.benjaminbensrdcervac.wbs....sim-svete.html Je možné, že podobné souhrny pro greenhorny už někde na netu jsou, ale já je nenašla. A tak třeba budou nováčky ve světě psích výstav vypadat na své první okukovací výstavě poněkud méně zmateně a nechápavě než já. Třeba to nebude k ničemu, a třeba ano. Prosím o přečtení i staré mazáky - opravujte, doplňujte (tady na fóru - do tématu, soukromou zprávou, na stránky do vzkazů, nebo mailem) budu jen ráda - nechtěla bych šířit nějaké bludy, tím méně mezi začátečníky...:roll: |
Docela dobrý.
Akorát Klubová výstava se koná (může konat) 2x ročně. V případě KCHČSV je to jednou Česká pobočka a jednou Moravská pobočka. ;-) |
Mimochodem: http://cmku.cz/index2.php?stranka=rady_a_predpisy viz "Výstavní řád ČMKU"
|
JJ z toho jsem čerpala - na konci mám zdroj. Jen mi to přišlo dobrý přepsat do nějaký i pro úplného laika srozumitelné podoby... Vytáhnout z toho jen to "důležitý" pro pochopení diváka a napsat to lidskou formou.
|
Jo, to se ti povedlo. Já jen kvůli té klubovce..
|
Quote:
Ta druhá výstava - jak asi naznačuje můj předchozí text - je výstava SPECIÁLNÍ. Na té se zadává ttl. "Vítěz speciální výstavy". Pro někoho je to asi prašť jako uhoď, ale prostě "speciálka" je "speciálka" a "klubovka" je "klubovka"... :) Tedy abych to shrnula - KCHČSV ČR pořádá v současné době v 1 kalendářním roce 1 klubovou a 1 speciální výstavu - z nichž jednu pořádá pobočka česká a druhou moravská, přičemž v následujícím roce si pobočky prohodí typ pořádané výstavy. Se speciální výstavou je již tradičně spojen přebor československých vlčáků (tak podle toho si to třeba lépe zapamatujete, co je co ;)). |
Opraveno. Děkuji za připomínky, klidně pište další. (Jsem ráda, že nejsem sama, kdo v tom má zmatek :D)
|
V řádech ČMKU to teda vyznívá tak, že by ty výstavy mohly být celkem tři - jednou klubovka s tituly CAC, CAJC a Klubový vítěz, jednou klubovka s CAC, CAJC, ale bez Klubového vítěze a jednou speciální výstava...
|
Alčo, detailní posouzení každého psa se provádí před vyhlášením pořadí zvířat ve třídě (máš to opačně). Po Budějovicích budeš mít jasno ;-)
|
juj, to jsme v tom wordovým textu nějak přehlídli. No v tom co se děje v kruhu určitě, ale v tom kolik je klubovek za rok možných asi ne :D Opraveno, ale to byl šotek, to vím...
|
Quote:
|
Quote:
|
To jsem pochopila. V tom případě je to, že se pořádá ročně jedna Klubovka a jedna SpeciálKlubovka omezením Klubu (z jeho vůle) - v tom jsem neměla jasno.
|
ještě bych dodala, že v kruhu se konrolují pejskům kuličky ;-)
|
Good idea! Jdu doplnit...
|
All times are GMT +2. The time now is 07:05. |