Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Off topic (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=27)
-   -   "Ogłoszenie porządkowe" ;) (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=10929)

Grin 25-04-2009 18:05

"Ogłoszenie porządkowe" ;)

Pomyślałam, że napiszę może tutaj w celu zapobieżenia przed ewentualnym posądzeniem mnie o swoiste "rozdwojenie jaźni", że jeżeli ktoś z Was natknie się na dogomanii na posty na temat Łowcy w roli głównej, to ich autorem jest moja córa, która akurat poczuła nieprzepartą chęć udzielania się na forum... :rock_3
Swoją drogą chyba muszę z młodą pogadać np. na temat sformułowań w pierwszej osobie liczby pojedynczej typu: "JA obcinam pazurki psu..." :rock_3
Tylko jak to zrobić bez bycia posądzoną o "śledzenie"? :D

GRABA 25-04-2009 18:28

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 207680)
Pomyślałam, że napiszę może tutaj w celu zapobieżenia przed ewentualnym posądzeniem mnie o swoiste "rozdwojenie jaźni", że jeżeli ktoś z Was natknie się na dogomanii na posty na temat Łowcy w roli głównej, to ich autorem jest moja córa, która akurat poczuła nieprzepartą chęć udzielania się na forum... :rock_3
Swoją drogą chyba muszę z młodą pogadać np. na temat sformułowań w pierwszej osobie liczby pojedynczej typu: "JA obcinam pazurki psu..." :rock_3
Tylko jak to zrobić bez bycia posądzoną o "śledzenie"? :D

Hmmmm.... i tu z pomocą przybędzie ciocia;-)
Powiedz, że ja wyśledziłam to i owo, i porozmawiaj z córcią o tym - najwyżej będę ta zła....8)

Grin 25-04-2009 18:45

Dzięki ciociu. :D
Przemyślę "taktykę" i w razie czego wykorzystam Twoje uprzejme poświęcenie. :p

jefta 25-04-2009 22:35

hihi właśnie się zastanawiałam kto jest autorem tego zdania :lol: i dobrze mi się wydawało, że widzę Łowcę na zdjęciu 8)
Quote:

Zgadzam się.Ja mam psa z hodowli i jakiś nadzwyczajny to on nie jest.

Grin 25-04-2009 22:42

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 207716)
hihi właśnie się zastanawiałam kto jest autorem tego zdania :lol: i dobrze mi się wydawało, że widzę Łowcę na zdjęciu 8)

O rety, żeby tylko Margo tego nie przeczytała. :D :D
Mam tylko nadzieję, że cały kontekst ma inny wydźwięk niż wyrwane z niego zdanie. (Nie chce mi się czytać całego wątku :p )

jefta 25-04-2009 23:14

nie wiem-nie czytałam wątku tylko w wyszukiwarce znalazłam skróty postów użytkownika i mi się w oczy rzuciło;-)

Gaga 25-04-2009 23:20

:) przeczytałam kilka dni temu i zachodziłam w głowę o co kaman :D Ale skojarzenie z Łowca było natychmiastowe. tylko reszta mało pasowała :D

Grin 26-04-2009 08:07

Zatem widzę, że "ogłoszenie" się przydało. :D

Rona 26-04-2009 08:59

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 207720)
O rety, żeby tylko Margo tego nie przeczytała. :D :D

Nie przejmuj się, Margo ma poczucie humoru:rock_3 Każdy mały wilczak faktycznie trochę jak brzydkie kaczątko jest - ma coś z lisa, coś z szakala ;-), uszy się przez jakiś czas, różne części ciała rosną w różnym tempie, .... Ale jak urośnie i okryje się zimową szatą, to ....wow :lol::lol::lol:

Gaga 26-04-2009 13:37

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 207745)
Zatem widzę, że "ogłoszenie" się przydało. :D

Internet ma już parę lat, jak się sporo z niego korzysta to się człowiek wprawia w czytaniu "między wierszami", łatwo odgadnąć czy ktoś znajomy pisze pod innym nickiem (podobne błędy językowe czy stylistyka), czy pisze osóbka młoda.. więc nie przejmuj się, a młodzież..cóż, też ma swoje prawa:) My tez robiliśmy różne rzeczy, nie zawsze takie jakie życzyliby sobie nasi rodzice.. taki przywilej wieku pacholęcego :)

jefta 26-04-2009 14:16

nie macie wrażenia, że internet do bardzo mała wioska-zadupie takie? na każdym kroku znajome...hmm ...pismo?

Grin 26-04-2009 14:18

Quote:

Originally Posted by Rona (Bericht 207752)
Nie przejmuj się, Margo ma poczucie humoru:rock_3 Każdy mały wilczak faktycznie trochę jak brzydkie kaczątko jest - ma coś z lisa, coś z szakala ;-), uszy się przez jakiś czas, różne części ciała rosną w różnym tempie, .... Ale jak urośnie i okryje się zimową szatą, to ....wow :lol::lol::lol:

Znaczy, o ile się zdążyłam zorientować, młoda nie tyle miała na myśli wygląd, ile chciała chyba kogoś z forum "podnieść na duchu", że wcale nie musi się czuć gorzej mając psa "nie z hodowli". :) Ona ma dobre serduszko. :p
Ale zabrzmiało do faktycznie... "powalająco". :D

z Peronówki 28-04-2009 13:37

W porzadku... Bede miala info o Lowcy od inne strony.... :rock_3 :lol:

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 207803)
Znaczy, o ile się zdążyłam zorientować, młoda nie tyle miała na myśli wygląd

Z wygladem tez trudno by bylo sie dziwic... Do jakiegos 1.5 roku wilczaki zdecydowanie do uroczych sie nie zaliczaja.... Szczegolnie te rozwiajajace sie w normalnym tempie... :lol:

Grin 28-04-2009 13:54

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 208394)
Z wygladem tez trudno by bylo sie dziwic... Do jakiegos 1.5 roku wilczaki zdecydowanie do uroczych sie nie zaliczaja.... Szczegolnie te rozwiajajace sie w normalnym tempie... :lol:

Nie, no tak źle chyba nie jest. :p
Fakt; czasem padają pytania w stylu: "A dajecie wy mu jeść...?"
Ale są też tacy, którzy mówią o nim, że jest śliczny, uroczy itp. :D

GRABA 28-04-2009 16:35

Quote:

W porzadku... Bede miala info o Lowcy od inne strony.... :rock_3 :lol:

To ja podam "inne" info o Łowcy: to piękny i uroczy w zachowaniu piesek - bardzo zgrabny jak na takiego szczeniorka:lol:

Grin 28-04-2009 17:37

Ojej, jakie to miłe. :):gent

wilczakrew 28-04-2009 22:45

Quote:

O jakich wy tu brzydkich kaczątkach prawicie.
Łowca jest bardzo ładnym, zrównowazonym i dobrze ułożonym psem. Bardzo dobrze odczytuje wilcze sygnały i wcale nie wygląda na brzydala. To takie małe rozbrykane ślicznosci i na dodatek cały czas uśmiechnięte z życia. :)
To jest info z tej trzeciej ręki.

z Peronówki 28-04-2009 23:13

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 208518)
O jakich wy tu brzydkich kaczątkach prawicie.
Łowca jest bardzo ładnym, zrównowazonym i dobrze ułożonym psem (...)
To jest info z tej trzeciej ręki.

No nie... Po latach wystawowcow udalo mi sie wyhodowac PRowca.... :lol:

Grin 29-04-2009 08:31

Hihihi, "dobrze ułożony..." :D :D

Teraz to mu się już całkiem w głowie poprzewraca. :p
Zwłaszcza, że za każdym razem, gdy już już zachce mi się go pochwalić przed kimś, to on jeszcze tego samego dnia a najpóźniej następnego, robi dokładanie coś przeciwnego...

Ostatnim jego "odkryciem" jest bierny opór. Zdarza się, że gdy już chcemy go zabrać do domu i jest już z powrotem na smyczy, a jemu się niekoniecznie jeszcze chce wracać, bo imprezka była fajna, kładzie się na ziemi i "udaje nieżywego"... :shake

Witek 29-04-2009 08:37

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 208557)
Hihihi, "dobrze ułożony..." :D :D

Ostatnim jego "odkryciem" jest bierny opór. Zdarza się, że gdy już chcemy go zabrać do domu i jest już z powrotem na smyczy, a jemu się niekoniecznie jeszcze chce wracać, bo imprezka była fajna, kładzie się na ziemi i "udaje nieżywego"... :shake

Nasza tak robi zanim ją jeszcze zabiorę na spacer. Przekracza bramkę ogródka, dochodzi do najbliższej trawki, kładzie się i oznajmia, że dalej nie idzie.... Chyba, że idzie jeszcze ze mną jedna osoba to wtedy jak ona się znacznie oddala to młoda łaskawie za nią podąża...
O spacerkach w pojedynkę mogę zapomnieć. I żadne smaczki nie działają:(
W ogóle Astarte mało przekupna jest.

All times are GMT +2. The time now is 23:51.