Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Tisk, televize a reklamy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=115)
-   -   "reklama" plemenu (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=9696)

leila 07-12-2008 22:23

"reklama" plemenu

ak máte žalúdok na výplody bulváru, pozrite si reportáž o čsv, ktorú uverejnili v TV JOJ dnes večer. (reportáž je pri konci relácie)
http://televizia.joj.sk/tv-archiv/krimi-noviny.html

leila 07-12-2008 23:26

zaujímavá je aj odpoveď redaktora na môj email "Okrem toho sme si pracne zohnali čs vlčiaka, ktorého má naša kolegyňa a väčšinu záberov sme nakrúcali s ním v prírode... "
"Ako ste mohli vidieť v úvode, vlčiaka som mal pri sebe...", kde je evidentné, že v úvode je nemecký ovčiak.

borislav 08-12-2008 08:29

Quote:

Originally Posted by leila (Bericht 176338)
"Okrem toho sme si pracne zohnali čs vlčiaka, ktorého má naša kolegyňa a väčšinu záberov sme nakrúcali s ním v prírode... "

každý máme svoje temné stránky:evil:, Máš aj plné meno čsv kolegyne z JOJ?

Marianka.W 08-12-2008 11:25

Já mám osobně dojem, že na podstatné většině záběrů jsou němčouři, až v závěru je pár čévéček. Ale to není podstatné, jde o to, že z našich zvířátek udělali krvelačné bestie. A jen tak mimochodem, mám pocit, že zmiňovaní Rišo a Roby byli taky NO. A ty kecy, že pes nerozezná lidi kromě svého psovoda... Vůbec nevědí o jakém plemeni mluví. Ach jo.
:wolf

yzengrin 08-12-2008 18:48

Také se mi zdá, že z 90% jsou v záběru NO..nicméně, to o čem se tam mluví, je pravdivé-aspoň pokud vím. Psi na hranicích byly pro zmíněné účely (tj. hlídat je a případné "vetřelce" zlikvidovat")..to, že mezi nimi bylo i několik ČSV je smutné, ale jestli se nepletu, tak byli skutečně použiti i pro tyto účely. Zároveň ale určitě nebyli jediným plemenem, které hlídalo hranice. Že byli agresivní...to je, pokud vím, obecně problém policejních psů (jsou neurotičtí, podráždění, agresivní-z věčného střídání psovodů atd.). Myslím, že si to zde berete příliš osobně...ve vztahu k našemu plemenu. Nemám dojem, že si běžný člověk udělá automaticky špatný názor o ČSV. Takové hold byly jeho začátky...
Snad zmínky o špatně znalém terénu byly trošku zcestné..ale jinak se mi na reportáži nic tak strašného nezdá.
Tak, a teď mě ukamenujte:shock:

Tyna 08-12-2008 18:51

Myslím, že historii našeho plemene nezměníme, že tam přimotali NO je jedna věci, ale že se čsv na hranicích jako SUPi používali je prostě fakt. Zkuste se zeptat psovoda, který v daných letech na hranicích sloužil.

leila 08-12-2008 19:17

netvrdím, že to tak nebolo. čítala som o psoch SUP, aj o tom, že proste tam tie čévečka boli takto využívané. ale neviem ako vy, ale stretávam sa s tým často, že na ulici po krátkom rozhovore ľudia sopmenú "aha, áno, to sú tí zlí", "pamätám sa, že sme do nich na vojne kopali, aby vydali štek", "načo je vám taký pes na nič, to nič nevie, sú hlúpe" a podobne. no a táto domnienka pretrváva dodnes a takáto reportáž to len utvrdí.
odhliadnúc od tých kixov, čo tam redaktor porobil, bola dobrá, ale myslím, že by mal uverejniť aj to, že dnes to tak už nie je...

@borislav: meno psa mi bohužiaľ neprezradil, ale myslím, že to bolo asi tak že proste hladali "vlčiaka" a niekto "vlčiaka" doma mal. a či to bol nemecký alebo československý akosi nezavážilo, alebo že by bol čistokrvný...

Pavel 09-12-2008 05:49

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 176487)
Že byli agresivní...to je, pokud vím, obecně problém policejních psů (jsou neurotičtí, podráždění, agresivní-z věčného střídání psovodů atd.). ... Tak, a teď mě ukamenujte:shock:

Kamenovat Tě nebudu, ale neměla bys asi psát o věcech, o kterých nemáš ani páru. Kdopak Ti tohleto nakukal ? Vidělas někdy neurotického a podrážděného psa, který by se mohl používat ve službě a tím pádem měl i složené služební zkoušky ? To, cos napsala je nesmysl a chtělo by to, aby sis možná něco o tom nejen přečetla ale i se s takovými psy a jejich psovody setkala.

Pavel 09-12-2008 05:56

No, kromě toho, že tam častěji ukazovali NO než ČsV a že Rišo a Roby byli taky NO, tam nezaznělo nic nepravdivého. Je ovšem pravda, že to bylo pojato bulvárně a senzacechtivě. Ale s tím se holt musíme smířit u podobných médií.

yzengrin 09-12-2008 09:16

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 176614)
Kamenovat Tě nebudu, ale neměla bys asi psát o věcech, o kterých nemáš ani páru. Kdopak Ti tohleto nakukal ? Vidělas někdy neurotického a podrážděného psa, který by se mohl používat ve službě a tím pádem měl i složené služební zkoušky ? To, cos napsala je nesmysl a chtělo by to, aby sis možná něco o tom nejen přečetla ale i se s takovými psy a jejich psovody setkala.

Tohle mi říkal přímo člověk, který u těch policajtů pracuje;-)
A nečekala jsem ukamenování zrovna za tuhle větu, ale spíš za ten odstavec nad tím. Snad jsem se špatně vyjádřila : policejní psi jsou často "zlí", častou změnou psovodů atd.

Pavel 09-12-2008 11:55

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 176618)
Tohle mi říkal přímo člověk, který u těch policajtů pracuje;-)
A nečekala jsem ukamenování zrovna za tuhle větu, ale spíš za ten odstavec nad tím. Snad jsem se špatně vyjádřila : policejní psi jsou často "zlí", častou změnou psovodů atd.

Pojem "zlý" je velice problematický, co si pod tím představit ? A "Zlý" neznamená "neurotický". Policejní psi musí být sebevědomí a nekompromisní (možná to Ti připadá jako "zlý") , ale v žádném případě se nedají srovnávat se SUPy, o kterých byla reportáž. Policejní pes totiž pracuje v týmu s psovodem, kdyžto SUP pracoval samostatně (SUP=samostatně útočící pes).

Marianka.W 09-12-2008 12:29

Souhlasím s tím, že historii nezměníme a koneckonců se za ni ani nemusíme stydět. Prostě to tak bylo a hotovo. Můžem se bavit o tom, jestli to bylo nebo nebylo špatně, ale to je vše co s tím můžem dělat.
Mrzí mě, že se taková věc stala tématem večerního zpravodajství, ze kterého člověku utkví základní informace (bohužel většinou typu "jo vlčák, to je ten agresivní parchant") a nemotivuje ho to ke hledání dalších informací. Měli to odvysílat v dokumentu o historii plemene a doplnit o informace o tom jak je to dnes. A taky o tom, že ti psi byli záměrně tak vycvičení a že tudíž nedělali nic víc, než svou práci. Málokdo si uvědomuje, že stejně vycvičený pudl bude dělat stejnou práci stejně dobře, možná líp.
Na jednu stranu je možná dobře, že si spousta lidí myslí, že je to neovladatelný pes. Kdyby si všichni mysleli, že je to pašák bez práce, měl by ho každý "frajer" a nadělalo by to ještě víc problémů.
Na té pozitivní reklamě musíme holt zapracovat osobně..

mellorn 09-12-2008 14:00

Souhlasím s tím,že kdyby se prezentoval vlčák jako lehce ovladatelný pes,co vypadá jako vlk,tak by si ho asi začali lidi pořizovat ve velkém ,na základě poptávky by se množilo jako o život a to by byl docela prů...r.kdo chce informace o pravém stavu věcí ,tak si je najde.Tuhle jsme jeli vlakem a pán jeden se ptal,jestli je to kříženec toho českosl.ovčáka:lol: a že je to s podivem,že se tak mazlí /zrovna olizovala jednu slečnu,které se to líbilo/.většinou se snažím vysvětlit historii plemene,dost lidí si myslí,že je to hodně ostrý pes a spousta lidí vidí ČV prvně v životě na vlastní oči....

Marianka.W 09-12-2008 14:12

Taky mám tuhle zkušenost. Ale už se mi stává častěji, že se lidi ptaj jestli je to ČsV než aby se ptali co to vůbec je. Takže povědomí lidi mají, bohužel často s tím přívěskem, že je to zlý a neovladatelný pes. Ti, co to neznaj vůbec, jsou většinou u vytržení z podobnosti s vlkem. To je skoro lepší. Lidi bez předsudků snáz uvedeš na správnou kolej než přesvědčovat ty, co už maj předem negativní názor. A ještě jedna zkušenost - kupodivu jsou k informacím přístupnější spíš starší lidé. Mladí se dost často už předem bojí a nezajímají se.

yzengrin 09-12-2008 14:12

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 176650)
Pojem "zlý" je velice problematický, co si pod tím představit ? A "Zlý" neznamená "neurotický". Policejní psi musí být sebevědomí a nekompromisní (možná to Ti připadá jako "zlý") , ale v žádném případě se nedají srovnávat se SUPy, o kterých byla reportáž. Policejní pes totiž pracuje v týmu s psovodem, kdyžto SUP pracoval samostatně (SUP=samostatně útočící pes).

Jo, jasně, musí být dostatečně sebevědomí a nenechat se jen tak zastrašit. Myslela jsem to obecně-o policejních psech..ne v rozdílu na SUP a jinak fungujícího policejního psa. Zkrátka jen podotýkám, že policejní psi nemusí být vždy uplně v pohodě. Koneckonců, asi žádné plemeno nebude dobře snášet relativně časté střídání psovoda. Hold se asi neumím uplně vyjádřit. Rozhodně si nepletu "zlého" psa s "nekompromisním". Ale to jsme trochu odběhli od tématu;-) Každopádně se na to ještě přeptám..třeba měl zrovna ten "můj" policajt, tuto špatnou zkušenost..

yzengrin 09-12-2008 14:18

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 176690)
Souhlasím s tím,že kdyby se prezentoval vlčák jako lehce ovladatelný pes,co vypadá jako vlk,tak by si ho asi začali lidi pořizovat ve velkém ,na základě poptávky by se množilo jako o život a to by byl docela prů...r.kdo chce informace o pravém stavu věcí ,tak si je najde.Tuhle jsme jeli vlakem a pán jeden se ptal,jestli je to kříženec toho českosl.ovčáka:lol: a že je to s podivem,že se tak mazlí /zrovna olizovala jednu slečnu,které se to líbilo/.většinou se snažím vysvětlit historii plemene,dost lidí si myslí,že je to hodně ostrý pes a spousta lidí vidí ČV prvně v životě na vlastní oči....

...jo, taky mi to tak přijde.Když jsem se začla více zajímat o ČSV, nestačila jsem se divit, kolik jsem našla inzerátů typu: Koupím československého ovčáka, tmavého, s dlouhou srstí...Nebo: tak když bych si nemohla pořídit vlka, tak si pořídím ČSV..Přijde mi to trošku zcestné... Jasně, taky mě ČSV napoprvé zaujali svým exteriérem..ale pořád je tu kupa jiných plemen psů.., ale jak jsem se informovala víc a víc, víc a víc jsem věděla, že je to pes pro mě..vytrvalý, inteligentní ale ne "podlézavý" jako třeba retriever, téměř bez zdravotních problémů..to bylo to hlavní, na co jsem koukala a co mě přesvědčilo. Že je to takový par´ták.

leila 09-12-2008 20:30

práve bola odvysielaná ďalšia reportáž, kde sa ospravedlňujú a upresňujú predchádzajúce výroky, akonáhle bude na internete, pošlem link.

leila 09-12-2008 21:19

http://televizia.joj.sk/tv-archiv.html
krimi noviny, je to na konci

Irisdane 10-12-2008 08:59

Hm...

No, abych byla upřímná s přístupem lidí k ČsV mám dost rozporuplné zkušenosti. Potkávám takové, kteří na mě už zdálky křičí,abych si tu bestii přitáhla blíž k sobě (to se mi opravdu stalo), a potkávám takové, kteří si Balta chtějí pohladit... ale to jsou většinou lidé, kteří si myslí, že je to přinejmenším vlk. ;-) Balthasar nikdy nikomu neublížil ani psovi, natož člověku, je to takový přátelský tele, a přesto se mi, díky tomu, že "nějaká paní povídala", když ho venčím u nás v ulici, lidi obloukem vyhýbají a tvrdí, že ČsV jsou krvelačné potvory... snažím se je přesvědčit o opaku, a pomalu ale jistě to jde. Obávám se ale, že už je to v lidech moc zakořeněné, že jsou naše vlčata prevíti... :( :cry:

mellorn 10-12-2008 10:25

Quote:

Originally Posted by Irisdane (Bericht 176870)
No, abych byla upřímná s přístupem lidí k ČsV mám dost rozporuplné zkušenosti. Potkávám takové, kteří na mě už zdálky křičí,abych si tu bestii přitáhla blíž k sobě (to se mi opravdu stalo), a potkávám takové, kteří si Balta chtějí pohladit... ale to jsou většinou lidé, kteří si myslí, že je to přinejmenším vlk. ;-) Balthasar nikdy nikomu neublížil ani psovi, natož člověku, je to takový přátelský tele, a přesto se mi, díky tomu, že "nějaká paní povídala", když ho venčím u nás v ulici, lidi obloukem vyhýbají a tvrdí, že ČsV jsou krvelačné potvory... snažím se je přesvědčit o opaku, a pomalu ale jistě to jde. Obávám se ale, že už je to v lidech moc zakořeněné, že jsou naše vlčata prevíti... :( :cry:

já si na ulici držím arwenku u sebe,ona je totiž ještě blbý štěně a někdy ji někdo zaujme a chce po něm skákat,tak když míjíme člověka tak ji mám holt na kratičko. S malejma psama si nehrajeme vůbec,máme prověřené psí kámoše,v našem baráku je ona největší pes.což o to ona by si s mrňousema i hrála,ale poslouchat hysterické nářky paniček malejch uřvanejch ratlíků /ano,jsem trošku zaujatá:x/ se mi nechce....

Irisdane 10-12-2008 10:44

To vcelku chápu, Balt je taky přiblblý štěně, ale já neměla na mysli zrovna ulici...Například když jsme v lese, u řeky, kde je mimochodem obrovská cedule s nápisem Prostor pro volný pohyb psů, tam na mě křičí ať si ho chytím právě z důvodů toho, že jsou to majitelé malých roklepaných ratlíků. Ze zkušeností vím, že jsou proti ratlíkům zaujatí snad všichni majitelé větších psů. :-) Balthasar je největší pes nejen v baráku, ale i v ulici... pak jsou okolo vážně už jen "kabelkoví pinčové"...

mellorn 10-12-2008 11:26

a přitom jsou malé hyeny mnohem agresivnější. na patře máme king charles španělku,která se bojí psů a proto na ně startuje.v nestřežené chvíli,když jsme se potkali se sousedem kousla arwen do čumáku,musela jsem se mezi ně vložit a klidnit arwen aby to neřešila,jinak si myslím,že by si to líbit nenechala. to jsou psi,kteří nikdy se psama v kontaktu nebyli.my venčíme na stopce v lese a hraje si jen s velkýma po vzájemné dohodě,nebo má nejlepší kámošku na žižkově,kam jezdíme a taky k Rudovi Desenskému na free soboty i mimo ně.Zatím se lidem spíš hodně líbí,tak ji okukujou,je fakt,že v metru apod má košíček,tak vypadá mín krvelačně:twisted:

Irisdane 10-12-2008 11:36

No, on bude možná problém spíš v majitelích... kdykoli si Balt chtěl jen očuchat nějakého malého psa, majitelka (většinou majitelka) začala hystericky ječet a psa odhánět.Ten můj chudák ani netušil, co provedl. Fakt se mi snad ještě nestalo, aby majitel malho pesana nezačal hysterčit kdykoli jsme se přiblížili... No, od jisté doby už je fakt jenom obcházíme... S majitelem větších a velkých psů žádný problém nemáme.

mellorn 10-12-2008 12:15

no,jakej pán takovej pes;-) OT,kolik je Baltíkovi?

alexa 10-12-2008 12:16

Quote:

Originally Posted by leila (Bericht 176813)
http://televizia.joj.sk/tv-archiv.html
krimi noviny, je to na konci

No dobrý, kdyby toto bylo zakomponované do původní reportáže, tak by na to nebylo co říct. Televize JOJ aspoň rychle zareagovala. To jedna naše česká téměř celoplošná komerční televize odvysílala - je to už víc než rok - ještě horší "reklamní" reportáž. Obrátili jsme se na ně opakovaně e-mailem a dopisem, aby věci uvedli na pravou míru a nabídli jim dokonce natáčení se psy v jimi vybraném regionu a čase, ale nejen že nic neodvysílali - neobtěžovali se ani vůbec nějakým způsobem odpovědět. U nás holt není tiskový zákon a reportáž o ČSV, které si hraje s reportérem, by pro typického konzumenta bulváru asi nebyla zajímavá.

Karel

mellorn 10-12-2008 13:10

Já jsem ani jednu reportáž neviděla,nemám na to nervy a na bulvár žaludek . Je fakt,že proč by televize vysílala reportáž o hodných psech,vždyt je to nuda,nejlepší je takový,co někoho nejlépe "sežere",ať je senzace a lidi se mají na co koukat:evil: Myslím,že majitelé bulíků by mohli vyprávět,jakou "reklamu" jim už televize udělala. A přitom v žebříčku nejčastějšího pokousání vedou kokři,jezevci a pak už nevím,možná i nějací ovčouni.Jasně,záleží,kdo si psa pořídí a co z něj udělá,osobně,když vidím namachrovaného plešatého borce s pitbulem,dávám si bacha 8)

Anarvin 10-12-2008 14:44

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 176614)

Proč by to měl být nesmysl? jen proto, že ty s tím nesouhlasíš Pavle? Yzengrin si to asi z prstu nevycucala a tento názor má přímo od policajta,jak tu píše, to už asi o něčem mluví ne? I kdyby byl jedinej na světě kdo takovýho psa měl, tak to neznamená, že je to nesmysl, jen tvá nevědomost.

Undertaker 10-12-2008 14:47

Neblbni

Pavel musí mít vždycky pravdu. To je prostě dogma. Když si píchneš volant do zeměkoule, taky budeš nejchytřejší, ale od toho snad toto forum není.:rock_3

mellorn 10-12-2008 15:05

osobně si myslím,že střídání psovodů nedělá nijak zvlášt dobře ani psovi NO,který je na to odmalička zvyklej natož ČV.Měla jsem pocit,že armáda od jejich používání upustila proto,že nebyli dostatečně útoční,nechtěli zadržet,ale spíš sami zdrhnout,ale jistá si tím nejsem....Ono ty F1 musely být dost šílení psi:roll:

Pavel 10-12-2008 15:24

Quote:

Originally Posted by Anarvin (Bericht 177000)
Proč by to měl být nesmysl? jen proto, že ty s tím nesouhlasíš Pavle? Yzengrin si to asi z prstu nevycucala a tento názor má přímo od policajta,jak tu píše, to už asi o něčem mluví ne? I kdyby byl jedinej na světě kdo takovýho psa měl, tak to neznamená, že je to nesmysl, jen tvá nevědomost.

Nesmysl to je, na tom trvám. Jak může "neurotický, podrážděný, agresivní" pes být ve službě ? Víš vůbec, co služební pes musí splňovat, aby byl do služby zařazen ? Možná, že tohle platilo právě u SUPů, ale i tam byli psi vybíráni. Yzengrin není jediná, která se zná s policejními psovody. Na našich táborech a výcvikových víkendech nejen vyprávějí, ale také tam se svými psy cvičí. A jinak, kdyby ten policajt měl jednu negativní zkušenost, nelze ji přece zevšeobecňovat.

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 177002)
Pavel musí mít vždycky pravdu. To je prostě dogma. Když si píchneš volant do zeměkoule, taky budeš nejchytřejší, ale od toho snad toto forum není.:rock_3

Nějak jsem nepochopil, proč volíš hned tak konfrontační tón. Navíc Tvůj příspěvek je trochu offtopic. Jestli se chceš hádat a házet osobními invektivami, je tady sekce offtopic.

Anarvin 10-12-2008 16:36

[quote=Pavel;177018]Nesmysl to je, na tom trvám. Jak může "neurotický, podrážděný, agresivní" pes být ve službě ? Víš vůbec, co služební pes musí splňovat, aby byl do služby zařazen ? Možná, že tohle platilo právě u SUPů, ale i tam byli psi vybíráni. Yzengrin není jediná, která se zná s policejními psovody. Na našich táborech a výcvikových víkendech nejen vyprávějí, ale také tam se svými psy cvičí. A jinak, kdyby ten policajt měl jednu negativní zkušenost, nelze ji přece zevšeobecňovat.

A nenapadlo tě,že právě díky té službě, tomu jak se jim střídali psovodi byl ten pes neurotický nebo cokoliv z toho co tu padlo? Já myslím, že stejně tak jako na každýho člověka působí jinak pracovní stres, tak je to stejné u toho psa a dále také věkem, psovodem a dalšími okolnostmi, nemyslím si tedy, že by to musel být až tak absolutní nesmysl. Není to zevšeobecňování, je to vyjádření názoru na základě vyjádření některého policisty, který měl tu špatnou zkušenost a věřím tomu, že jich bude víc, ale taky jich je určitě spousta, kteří mají jen a jen dobré zkušenosti... Ale myslím,že každá mince má dvě strany a to i v tomto případě.

Pavel 10-12-2008 16:46

Naprosto s Tebou souhlasím, že vše má vždy dvě strany. Ale přečti si ten příspěvek, na který jsem reagoval. "Že byli agresivní...to je, pokud vím, obecně problém policejních psů (jsou neurotičtí, podráždění, agresivní-z věčného střídání psovodů atd.).". A tohle je nesmysl. Možná to je problém jednotlivých psů, kteří jsou naprosto osamocenými výjimkami, ale obecně nic takového nemůže platit a taky neplatí.

Undertaker 10-12-2008 16:56

Pavle, nejde mi vůbec o to se hádat, ale jsem tu na foru poměrně nový a už teď vidím, že spolu tak jako tak nebudem vycházet. Nemám rád egoisty, pro které je jediná pravda ta jejich a stejně tak lidi, kteří se tváří jako naprosto dokonalí, ale ani zdaleka tomu tak není. Prostě jakoukoliv možnost využiješ aby ses mohl nad někoho povyšovat. Zkus se nad sebou trochu zamyslet a chovat se jako normální člověk tady na foru. Neříkej mi prosím, co mám dělat. To už bych měl umět posoudit sám. Kdybych byl první, kdo není spokojen s tvým stylem "diskuze", radši bych ani nepsal, ale možná by to chtělo se sebou něco dělat...;-)

Anarvin 10-12-2008 17:16

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 177049)
Naprosto s Tebou souhlasím, že vše má vždy dvě strany. Ale přečti si ten příspěvek, na který jsem reagoval. "Že byli agresivní...to je, pokud vím, obecně problém policejních psů (jsou neurotičtí, podráždění, agresivní-z věčného střídání psovodů atd.).". A tohle je nesmysl. Možná to je problém jednotlivých psů, kteří jsou naprosto osamocenými výjimkami, ale obecně nic takového nemůže platit a taky neplatí.

Já jsem slyšela, že ČsV byli staženi z pohraniční stráže protože nezvládali střídání svých psovodů co dva roky... to by také mohlo napovídat různorodému chování a některý pes třeba tesknil a jiný byl agresivní...Je to teorie, já jsem tam nebyla a policajty co znám tak psy nemají,takže se ani zeptat nemůžu, věřím ale tomu, že i takový pes existoval a především, že to z něj z velké části udělali lidé...

Pavel 10-12-2008 17:20

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 177057)
Neříkej mi prosím, co mám dělat. To už bych měl umět posoudit sám. Kdybych byl první, kdo není spokojen s tvým stylem "diskuze", radši bych ani nepsal, ale možná by to chtělo se sebou něco dělat...;-)

Hmm, je dobře, že Ti nemám říkat, co máš dělat. Ale hned ve druhé větě mne poučíš, co mám dělat já :lol:.

Nevím, zda jsme se někdy někde potkali, já si toho vědom nejsem. Takže mne docela dostává to, jak mne hodnotíš. Já lidi hodnotím podle toho, jací jsou a co dokázali a ne podle virtuálního světa webu. A skutečně krásnéje to, že už teď víš, že spolu nebudem vycházet. Ale já tady nejsem proto, abych s někým vycházel. Tohle není seznamovací nebo chatovací server. Tasdy nejde o lidi ale o psy.

Marianka.W 10-12-2008 17:23

Podle mě střídání psovodů neprospěje žádnému psovi a už vůbec ne čévéčku, s ohledem na jeho vlčí příbuzenství, neboť vlk, jak známo, je zvíře velice úzce svázané se svou smečkou a pokud je z ní odstraněn, velmi strádá, nezřídka hyne. Pro mě je to jedna z jeho nejcennějších vlastností (to, že je tak vázán na smečku, ne to, že hyne).
Je to jako kdyby vás někdo strkal od jedněch adoptivních rodičů k druhým, taky by vám z toho přeskočilo.
Jinak opravná relace mě potěšila, už proto, že se tím vůbec někdo zabýval. Aspoň že tak.

Pavel 10-12-2008 17:27

Quote:

Originally Posted by Anarvin (Bericht 177061)
Já jsem slyšela, že ČsV byli staženi z pohraniční stráže protože nezvládali střídání svých psovodů co dva roky... to by také mohlo napovídat různorodému chování a některý pes třeba tesknil a jiný byl agresivní...Je to teorie, já jsem tam nebyla a policajty co znám tak psy nemají,takže se ani zeptat nemůžu, věřím ale tomu, že i takový pes existoval a především, že to z něj z velké části udělali lidé...

Mluvíme o dvou rozdílných věcech. Pohraniční stráž a ČsV a Policie a jeiich současní psi. Pokud vím, tak u Policie není prezenční služba, takže jsou psovodi, kteří mají své psy doma od štěněte až do konce (pár jich takových znám). To, co píšeš o ČsV u PS je asi pravda, i když já jsem to nezažil a znám to jen z vyprávění. A opět - u policejních psů se určitě vyskytnou i problémpví jedinci ale není to obecný jev.

Undertaker 11-12-2008 00:48

Promiň, ale trochu ses netrefil. Není to druhá věta a navíc je to pouze doporučení, jenže pro tebe není možný se zamyslet nad sebou, ale nad tím, jak sejmout ostatní.
Nemusím tě potkat, abych mohl hodnotit tvoje počínání na foru. Já zas lidi nehodnotím podle toho, co dokázali, protože znám lidi, co mohli dokázat víc, ale nedokázali, protože byl někdo proti. Tady píšou psi? Asi jsem si nevšiml... o psy tu možná jde, ale pak nevím, co tu děláš, když ty si tu hlavně upevňuješ svoje ego. Promiň, ale bez předchozí konfrontace si člověk přečte tvoje komentáře a hned ví, že nejde o člověka, který se snaží pomoct, ale o někoho, kdo se snaží upevnit svoje ego... možná ho nikde nezískáš, ale ikdyž máš třeba zkušenosti, tak tímhle stylem jsi pro toto forum spíše přítěží. Když ti tak jde o psy, tak řeš je a ne to, koho můžeš napadnout. To není rozkaz, pouze doporučení. ;-)

Pavel 11-12-2008 06:46

Milý Romane, jak a komu jsem kdy pomohl a nepomohl určitě nenechám na hodnocení Tobě. Jinak pokud sis sem přišel léčit nějaké své antipatie ke mně, tak jsi skutečně na špatné adrese. A to je vše, co k tomu píši, protože diskuze tímhle směrem tady skutečně nemá místo.

Undertaker 11-12-2008 08:16

Milý Pavle, hodnotím jen tvoje psaní tady na foru a nikdo nemluvil o tom, komu jsi kdy náhodou pomohl. Spíš mi šlo o to, kolik lidí tu zbytečně shazuješ, protože jen Ty jsi ten nejlepší. Nepíšu, abych si něco léčil, to nějak nepotřebuju, ale možná bys potřeboval léčit ty.:rock_3
Ber to tak, že takto působíš na člověka, který je to nový.
Tato zpráva má čistě informační charakter, prosím neodepisujte.:)

Irisdane 11-12-2008 08:52

To mellorn: Baltovi je aktuálně 8 měsíců a je to příšerná potvora :lol:

To all: No, mám pár známých u psovodů, ale armádních, ale ještě jsem neslyšela o psech neurotických nebo agresivních ve službě. Podle mého názoru je ale dost dobře možné, že se to může stát a že tací jedinci ve službě jsou. Podle mě jde i o to, jaký pes komu vyhovuje (ano,znám lidi, kterým víc vyhovuje takový pes, aniž by to používali proti někomu, či něčemu, mě osobně se to nelíbí, ale je to tak) a jak kdo svého psa zvládá.

alexa 11-12-2008 11:52

Jako SUP ovšem nebyli používáni jen ČSV, ale i jiná plemena či kříženci jiných plemen. Konkrétně u bratislavské brigády prý bylo od signální stěny místy jen nějakých 50m k řece. ČSV tam byli takto využíváni pro svoji rychlost - než by se NO rozkoukal a doběhl k "narušiteli hranice", tak ten už by byl nejspíš v půlce Dunaje (nic proti NO, ale ČSV je prostě celkově rychlejší - jak jeho reakce, tak rychlost jako taková). Já to nepamatuju, ale ptal jsem se lidí co to pamatují. Každopádně je to o využití (zneužití) vlastností určitého plemene psů tehdejším systémem. Tudíž to, že byli mimo jiných i ČSV takto využíváni, není vina jejich, ale tehdejšího systému. Oni si to sami nevybrali - byli tak vedeni a naučeni lidmi. Pes nerozlišuje jestli to co dělá je dobré nebo špatné, aspoň ne v lidském slova smyslu. To mělo zaznít hned v první reportáži - pak by nebylo proti ní co říct (až na ty NO místo ČSV). Bohužel to zaznělo až v té druhé, ale aspoň že to vůbec zaznělo.

Karel

borislav 11-12-2008 12:59

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 177242)
Tudíž to, že byli mimo jiných i ČSV takto využíváni, není vina jejich, ale tehdejšího systému. Oni si to sami nevybrali - byli tak vedeni a naučeni lidmi. Pes nerozlišuje jestli to co dělá je dobré nebo špatné, aspoň ne v lidském slova smyslu. To mělo zaznít hned v první reportáži - pak by nebylo proti ní co říct (až na ty NO místo ČSV). Bohužel to zaznělo až v té druhé, ale aspoň že to vůbec zaznělo.

Karel

Klobúk dole pred tými, čo pohli „svedomím“ reportéra a nevzdali to. Ja som im dával malú nádej.:)

Aj keď možno nechtiac, ale reportér spojil dve plemená, ktoré majú veľa spoločného, ako väčšina pracovných plemien.
Veď podobnú temnú minulosť má aj „NO“ – stačí 20. storočie, II.svetová vojna – nemecká armáda, strážne oddiely, koncentračné tábory, trestné oddiely, červená armáda – gulagy, udržiavanie poriadku, vlastní psi a kríženci, slovenská kolektivizácia ......
Bolo to najrozšírenejšie pracovné plemeno v Európe a kolóniách, tak pracovalo. Psi tu boli zneužití, a títo majú na svedomí podstatne viac ľudských obetí ako ČSV.
Nie je dôležité, či to pes robil „samostatne“, alebo spoločne so svojim psovodom, ani či pes len zadržal a dorazil psovod.
To sú argumenty, ktoré často zaberú pri „obhajobe“ čsv.

Marianka.W 11-12-2008 13:11

Koneckonců, ani Německého ovčáka dlouhou dobu nechtěli uznat jako plemeno. I to máme z historie společné.
A to, že má na svědomí hodně útoků na lidi, je tím, že jich je prostě hodně (Německých ovčáků). Procentuelně má údajně na triku nejvíc útoků jezevčík ... takový sympatický malý pejsek...

mellorn 11-12-2008 13:55

jak už jsem psala výše tak jezevčíci spolu s kokrama v pokousání vedou.mě teda nejsou sympatičtí ani náhodou.Moc štěkají.:evil:Ale zajímají mě ty přímí potomci ze spojení vlka a psa F1.Bavila jsem se o tom s Rudou Desenským,ten říkal něco v tom smyslu,že si zachovali vlčí vlastnosti,ale ztratili něco z plachosti,proto byli dost neovladatelní.A právě,že hodně lidí asi bývalých pohraničníků či co má právě proto s ČV "špatnou"zkušenost,která se přenáší dál,aniž by si dnes někdo něco o ČV zjištoval.A tak se vesele tvrdí,že jsou zlí a neovladatelní. Dnes je to plemeno o něčem úplně jiném. Btw,já jsem si ČV pořídila proto,že moje kamarádka s boxerkou toto taky tvrdila, to o té necvičitelnosti,tak jsem tady začala sbírat informace a dopadlo to tak,že v březnu jsem si jela pro Arwenku:)

Marianka.W 11-12-2008 14:05

Právě. Dnes je to o něčem jiném, jenže v lidech prostě zůstalo to povědomí, že to byl experiment, že ti psi byli plaší, nedůvěřiví, obtížně zpracovatelní atd. Že se na tom plemeni léta pracovalo, to už nikoho jaksi nezajímá. Lidi prostě nejsou ochotný měnit názor.

pato_garzik 11-12-2008 14:28

Este k PS a CSV

Trosku OT ale aj tak. Bavil som sa s niekolkymi ludmi co mali nieco do cinenia s hranicami a to hlavne v casoch normalizacie (PSaci po revolucii ani nevedeli co je to CSV) a z niektorych faktov tu uverejnenych boli mierne povedane prekvapeny. S CSVeckami sa stretli prakticky vsetci ale nikto nevie o nejakom masovejsom nasadeni - skor sa jednalo o nejake experimenty riedene a kontrolovane "zhora" ktore ale neboli velmi uspesne a vlastne preto PS od vlciakov upustila. Islo vraj hlavne o to ze SCVecku nevyhovoval "zivotny styl" sluzobneho psa na hranici (kotce, poplachy - NO pri poplachu skakali v kotcoch jak klokany a po vypusteni skakali aj psovodom po hlavach zatial co CSV boli z toho bordelu zjavne stresovane, striedanie psovodov a tak pod.) a tiez sa nehodili na zadrziavanie lebo do priameho stretu sa pustali len na dorazny povel aj to nie sposobom NO - drzim a nepustim nech sa deje cokolvek ale sposobom kusnem odskocim, kusnem z druhej strany a zase odskocim (z toho mali najvacsiu hrozu figuranti na vycviku). Ale zevraj to boli vynikajuci stopari co dokazali po stope bezat tak ze psovod na dlhom voditku poletoval vzduchom :-)
Co sa tyka SUPov tak neviem. Viem akurat ze na niektorych usekoch vo velmi zlom a neprechodnom terene sa pouzivali psy na vodiacom lanku ale o SUPoch ako ich tu prezentujete viem len z hranice NDR-NSR. Na hraniciach s AUT sa KP medzi dratami upravovalo kultivatorom prave aby bolo vidno kadial "narusitel" utekal a teda tu by boli samostatne pobehujuce psy skor kontraproduktivne.
Este k tomu Dunaju. Hranica CSSR-AUT je po dunaji cca 6km a to tak ze na Bratislavskej strane je svah Devinskej kobyly po pristupovu cestu do Devina - uz aj ta bola strazena. Dalej su dve Dunajske ramena a ostrovy ktore boli uz za dratami. A keby sa niekomu podarilo cez toto prejst a chcel by preplavat Dunaj tak by ho chytili asi niekde v Petrzalke. Kamarat z vychodu neznaly problematiky - inak horolezec a potapac skusil preplavat Dunaj z Karloveskej lodenice a mal co robit aby vyplaval na druhej strane za Starym mostom cca 5km dolu prudom. Asi to mala byt Morava :-) ale tam zase bolo dost siroke pasmo za dratami aj s roznymi ramenami a jazerami takze clovek bez GPS tam lahko mohol zabludit - myslel si ze uz he za Moravou v Rakusku a bol od Moravy este niekolko sto metrov.

milancin 11-12-2008 17:56

Kamarat z vychodu neznaly problematiky - inak horolezec a potapac skusil preplavat Dunaj z Karloveskej lodenice a mal co robit aby vyplaval na druhej strane za Starym mostom cca 5km dolu prudom.

neda mi to:
ako 15 rocny chalan (deviatak) som po povinnej skolskej navsteve v PKO plaval cez Dunaj na Lido (dnes uz neexistujuce kupalisko pri Dunaji, cca 200 metrov pod starym mostom.) za rodicmi. Spoluziaci mi zobrali veci. V podstate sa este dalo vyjst aj tesne pred mostom, ale ciel bolo Lido.
Takze nie je to take hrozne.
A 50 rokoch mnozstvo ludi preplavalo Dunaj do Rakuska. Napr. Ostrov Sihot bol ohradeny ostnatym dratom, odtial sa nedalo a aj tak by clovek skoncil pravdepodobne v Pecenskom lese.

yzengrin 11-12-2008 19:52

Quote:

Originally Posted by Marianka.W (Bericht 177282)
Právě. Dnes je to o něčem jiném, jenže v lidech prostě zůstalo to povědomí, že to byl experiment, že ti psi byli plaší, nedůvěřiví, obtížně zpracovatelní atd. Že se na tom plemeni léta pracovalo, to už nikoho jaksi nezajímá. Lidi prostě nejsou ochotný měnit názor.

Mám podobné zkušenosti:-/ Když jsem se začla více zajímat o čévéčka a sem tam se někde zeptala, nebo jen zmínila, cože to budu mít za psa, bylo to nejčastěji: jsou agresivní, nevycvičitelní, to jsou potvory apod. ALE!! Jednou jsem venčila jiného psa a dala se do řeči s paní, která má dva kokry a už dříve jsem ji v parku potkala. Když jsem řekla, že plánuji ČSV řekla: Toho jsme měli, asi před 20lety! chce to jiný přístup, jsou plaší atd...a pak řekla: "Ale byl to nejlepší pes, jakého jsme měli!" A to mě tak zahřálo u srdce, že si to neumíte představit..Takže, ještě to není nejhorší:-)

mellorn 11-12-2008 19:59

ta kamarádka,která má tu boxerku,když zjistila na jaké štěně se jedu podívat,tak se hrozně naštvala,no pohádali jsme se vcelku. No a ta její boxerka mi moji vlčandu ve třech měsících napadla,znaly se,ale kvůli míčku do ní skočila až chlupy lítaly.tenkrát jsem to neuměla vyřešit,naštěstí je arwen stále přátelská,otázka je,jeslti si to nebude léčit na stejně starých štěnatech,jako takové vypořádání se s minulostí.:roll: a ve vlaku si jedna paní vezla srnčí štěně a říkala,že měla čévéčkovou a že to byl úžasný pes,bohužel ji někdo asi ve 4 letech otrávil:evil: ale taky to byla paní,j které bych to nečekala...

Marianka.W 11-12-2008 20:18

Taky bych to do spousty lidí neřekla.

Neboj, nic si léčit nebude. Určitě zdědila vlčí nadhled. ;-)

Irisdane 15-12-2008 08:52

No,jak jsem již zmínila, moji sousedi mají na Balta scůj vlastní názor a jen tak si ho změnit nenechají. Máme ovšem v ulici dům a jeho majitel má velkého bílého psa. Je to nějaký kříženec, či co a normálně ho pouští ven. Samotného,bez vodítka. Lidí se sice bojí, ale ostatní psy napadá... Balta napadl dvakrát. Jednou ,když byl ještě prťavé štěně a po druhé, už trochu odrostlejšího, a to když mi šel u nohy! Poprvé mu prokousl ucho, ale ani po promluvě s majitelem psa s tím dotyčný nic neudělal s tím, že když se přiblíží, mám ho nakopnout a že mu ten pes pořád utíká a že nepomáhá ani když ho přiváže (zvláštní je, že kdykoli je ten pes venku, dveře k jejich domu jsou otevřené...) Zkoušela jsem volat i naši slavnou policii, která s tím neudělala vůbec nic. Ten "vořech" je postrachem všech psů v okolí...a nikdo s tím nic nedělá. Takže kdykoli mi někdo řekne, že ČsV jsou agresivní mrchy napadající lidi a psy, musím se jen při vzpomínce na naší ulici smát...

Marianka.W 15-12-2008 19:53

Taky nám takhle po ulici běhá pes. Sousedovic kokr. Sice nikoho nenapadá, ale stejně to moc příjemné není. Už proto, že po něm nikdo neuklízí. Občas mám chuť to po něm posbírat a nasypat na domovskou zahradu, aby se sousedi chytli trochu za nos (maj malý dítě, který si na tý zahradě hraje, třeba by jim to došlo).
Takovýhle přístup páníčků mi dost vadí, protože ostatní lidi jsou pak (oprávněně) naštvaný a moc je nezajímá, že to byl ten druhý a ne ten můj. Když pak o něco jde, lidi jsou pochopitelně proti pejskařům.

All times are GMT +2. The time now is 03:16.