![]() |
Miot Irris i Maxa
23.11.2007 urodził się miot 2 pieski i dwie sunie :)
Fotki już niebawem :) |
Wielkie Gratulacje. Telepatycznie trzymaliśmy za Wami kciuki.Niech się dobrze mają!!!
|
Gratulacje i czekamy na pierwsze fotki :D
P.S. A za Done nadal kciuki trzymamy :P |
Super! Kolejny miot polskich piękności rośnie..:ghost_2. Oj teraz to wszytkiego dobrego i cierpliowosci życze.. choc ona się przyda pewnie jeszce bardziej,pozniej ;)
A teraz czekamy na zdjecia,zdjecia... ;-) |
Nasze gratulacje! Wzystkiego naj maluszkom. Niech rosną zdrowe i mądre!
Daniel: imionka, FOTKI!!! |
OO Joanna, własnie własnie,dobrze że zwróciłaś na to uwage;)
-Jakie imionka??? Dla wilczka,to pewnie cos oryginalnego wymyśliłeś?:twisted: |
Bozenko, Daniel! Bardzo sie cieszymy :happy
Niech male rosna, lobuzuja i bedzie im dobrze :) Bedziemy czekac na newsy o rosnacej wesolej czworce :) |
ooo nareszcze i Daniel ma szczieniaki-to co powodzenia i duzo ciepla bo juz zima :) i milosci domowej
ale ja mam PYTANIE a gdzie sa wyniki HD? kto widzial Irris wie ze ona ma ...hmmm troszeczke dziwny ruch tylnych konczyn i kryc bez badania HD ja by bardzo bojalam sie . |
:RoseFajnie:sooo_hapy, cieszymy się - tym bardziej, że prawie kibicowaliśmy przy poczęciu. Niech się dobrze chowają:thumbs na pociechę nam i przyszłym właścicielom:chaos:grosscool.
|
Wszystkiego dobrego przyrodnim braciszkom i siostrzyczkom!
Tatuś Max znowu się postarał! :wolfie:wolfie:wolfie:wolfie Gratulacje! :Rose Hexeann & Mentall |
Ale fajnie! Wszystkiego najlepszego maluszkom! A rodzicom - gratulacje!
|
:klatsch :grosscool
Gratulacje. |
Dziękuję w imieniu Daniela i swoim za życzenia i gratulacje. Daniel ma ograniczony dostęp do internetu na tym swoim macierzyńskim. Mam jedną fotkę z pierwszego dnia życia więc wklejam
http://henrykowka.wolfdog.org/galeri...z124.sized.jpg Pozdrawiam Bożena |
Iriso-Maxsiątkom zdrówka i ciepełka :love
Danielowi szczególnych doznań jako Hodowcy :thinkerg Przyszłym właścicielom pomyślnosci i sukcesów :hand Jolka |
Kluuuuuski :smileyb
|
Śliczne!!!Wszystkiego naj naj i żeby zdrowe i piękne wyrosły!:)
|
No Daniel!
Nareszcie miot :) Gratulujemy! |
Gratulujemy i gorąco pozdrawiamy :)
Wojtek i Małgosia |
Małe Irrisiaki otworzyły oczka. Tylko patrzeć jak zaczną rozrabiać.
Maluszki mają imionka: Enfys, Evan, Ervin, Elestren. http://henrykowka.wolfdog.org/galeri...in_6.sized.jpg http://henrykowka.wolfdog.org/galeri.../TN_evan_3.jpghttp://henrykowka.wolfdog.org/galeri...6/TN_miote.jpg http://henrykowka.wolfdog.org/galeri...TN_ervin_3.jpghttp://henrykowka.wolfdog.org/galeri...TN_enfys_2.jpg |
a jakie rozgadane :D:D super
|
Słodkie kluseczki:p
|
uuuuuuuuuuuuuuuuuu jakie słodziaczki:smileyb:tard
Gratulacje Daniel, Irris & Max! |
maliuchy sa slodke, ale ja woznawiam pytanie? czy w rodowodach bedzie wpisany HD?
|
Quote:
Co do prześwietlenia HD i jego wyniku mogę napisać to co wiem od Daniela. Mam nadzieję, że Daniel nie będzie miał do mnie pretensji, że piszę o tym co należy do niego.:mad: Z drugiej strony mogę czuć, że pytanie jest skierowane również do mnie i brzmi, czy Max krył prześwietlaną sukę? Irris była prześwietlana tuż przed kryciem "klubowym" w Łodzi, niestety wyniku jeszcze wówczas nie było. Obecnie z informacji jakie mi Daniel przekazał wynika, że prześwietlenie opisywał dr Siembida, że wynik jest wpisany w rodowód i świadczy o czystych stawach biodrowych Irris. Niestety nie mam możliwości aby zrobić i wkleić stosowne fotki. Mam nadzieję, że Daniel niebawem unaoczni ten fakt przesłaniem danych do wpisu w bazę i fotką na forum. Może jak odwiedzę szczeniaczki po świętach to "cyknę" fotkę i wstawię. Chyba, że Daniel jako hodowca sam chce o wyniku oficjalnie obwieścić. Co do drugiego rodzica Maxa wynik "A" jest w rodowodzie, odpowiedni dokument został przesłany do bazy. W czasach kiedy robiłam prześwietlenie Maxowi nie praktykowaliśmy jeszcze prześwietleń stawów łokciowych więc wynik dotyczy bioderek. Maluchy zapowiadają się słodko i mam nadzieję na ich rychłe wymizianie. Wiem, że Irris jest bardzo troskliwą mamą, ale maluchom dopiero rosną ząbki więc zobaczymy czy nie zacznie od nich uciekać jak zaczną ją bardziej podgryzać. Maluchy dużo jedzą i śpią. Nabierają energii :lol:. Niedługo się zacznie :daysmile. |
Bożenko, męcz Daniela o więcej fotek - w końcu na 2 minutki może się oderwać od maluchów! Niech nam też da popatrzeć, jak rosną!
|
Bozena, po co taki ton? ja pytam jak sedzia i chodowca, ktory interesuje sie tym czy suka jiest zdrowa, bo.....jakos dlugo nie mami odpowiedzi, dla mnie to minus do hodowli Daniela, bo kryc 3 lata suku i nie miec kiedy zrobic HD, to pokazuje tylko nie odpowiedzialnosc hodowcy i stawia taka hodowle z rozmnozaniem.
nic przeczywko ani psom ani kryciu nie mam tylko, cos trzeba zrobic wczesnej a nie potem. |
Daiva, jeżeli coś w tonie mojej wypowiedzi sprawiło, że ton jej wydał Ci się niewłaściwy to nie miałam takiego zamiaru.
Moim zdaniem każdy może zapytać o to czy było badanie i jego wynik, tym bardziej, że sama Ci mówiłam na wystawie w Łodzi, że suka była prześwietlana i na wynik czekam. Myślę, że również masz do Irris swój własny pozytywny stosunek emocjonalny stąd też Twoja troska. Teraz formalności "wolfdogowe" są po stronie Daniela. Mam nadzieję, że w niedługim czasie odezwie się na forum i zobaczymy w bazie wynik prześwietlenia Irris. Co do ilości zdjęć to są wszystkie które mam a mam ich po prostu małooooo. |
Bozenko, dzieki, i jesli co przepraszam, (ech ten czarny grudzien :?) bo ja znowa zapytalam bo chce dostac odpowiedz od samego hodowcy :)
my juz pogadalismi na PW i wiemi co jak :) ale ja mysle ze to pytanie interesuje nie tylko mnie ale i weciej liudzi, dla tego staje przed ogniem i zadaje to :) pzdr. serdecznie. |
Piękności! Gratulacje Maxowi i Irrisce.
Daniel......super! :) |
Quote:
Niezmiernie cieszy mnie opinia tak wysokiej klasy specjalisty oraz „sędziego kynologicznego” gdyż okazało się , że ci sędziowie , którzy do tej pory dawali Irris tylko oceny doskonałe i niczego nie zauważyli okazali się kompletnymi ignorantami (karty ocen do wglądu dla zainteresowanych ). Okazuję się również , że objawił się następca Kaszpirowskiego (RTG w oczach ). Gratulacje . Pozdrowienia dla Daivy. Z poważaniem Beata Ziemnicka Beata Ziemnicka. |
Pani Beato, milo mi ze nadal mnie pamieta cie :) tez serdecznie pozdrawiam.
a co do ruchu-mam mocne szkolenie na sedziego bonytacji, i mialam przypadki dziwnego ruchu, ktory jak okazalo sie byl wynikem mocnej dysplazii. hmm, ale odpowiedzi jaki wynik to dalej nie mami. prosze wklej cie kopie i wszystko bedzie wyjasnione, nie bedzie potrzebne gadanie o dziwnych mocach i podobnych zeczach. |
Bratanki - miot Maxa i Irris w hodowli 'Braterstwo wilczakow'
Sa Dabki, sa Silverki itp.....czas na nowy temat i tu mialam problem jak go nazwac i myslalam, myslalam jakiego slowa uzyc aby kojarzyc je z Braterstwem Wilczakow i wyszlo mi Bratanki :rock_3. Daniel jakby co to popraw.
Bratanki trafiaja do nowych domkow. I dzisiaj chcialam przedstawic gentelmena zwanego Ervinem z jego nowa wlasicielka Julia, ktora mam nadzieje zagosci niebawem na forum. Ervin zamieszkal z Julia i jej przesympatyczna rodzina w Warszawie a wiec niedlugo byc moze przybedzie uczestnik warszawskich spotkan :lol:. Prawda, ze jest uroczy? Kolejne prezentacje Bratankow niebawem. http://henrykowka.wolfdog.org/galeri..._038.sized.jpg http://henrykowka.wolfdog.org/galeri..._015.sized.jpg Pozdrawiam Bozena |
Warszawka wita małego malucha :bussi juz widać, że typowy wilczak - podlizuch jak trzeba, a jak trzeba - diablikowe iskierki w oczach :twisted::twisted::twisted:
W jakiej dzielnicy można spotkać diablika? Jolka |
Serdecznie witamy!
|
my nie ze Stolycy, ale witamy ;)
|
Słodziak... Jej on jest taki malutki..i nowy dom..
A tak wogóle to według mnie nieźle się zapowiada ;) |
Witamy, witamy :)
|
Witamy... :) A przy okazji - czy jeden z Bratanków może zagościł w Krakowie? Nasza pani weterynarz ostatnio szczepiła dwumiesięcznego rodowodowego szczeniaczka wilczaka z polskiej hodowli.
|
Tak Rona jest piesek - maly Bratanek w Krakowie, prezentacja niebawem jak beda nowe fotki.:p
|
Witamy:):)
|
super super, wiecej burych do wspolnej zabawy :)
ehh magri jeszcze chwile temu tez taka tyci byla :roll: |
Witamy serdecznie i mamy nadzieje na miłe spotkania :)
|
My także witamy!
A czy bedzie ktoryś piesek w Białymstoku lub okolicach? |
Jej! Mentall był taki malutki przez... 30 sekund! Potem rósł "w oczach" i teraz jest duuużym szczeniaczkiem! Róbcie dużo zdjęć!!!!!
WITAMY!!!! Fajnie, że warszawska sfora rośnie w siłę! :-))) pozdrowienia Hexeann (nieprzytomna*) & Mentall *tylko Bożena wie dlaczego! :-)P |
Do Łódzkiej :) gr.wilczaków przybyła Enfys mam nadzieje że niedługo pojawi się na forum
|
Daniel, chytrus jesteś :evil: nie pokazujesz zdjęć, nie chwalisz się maluchami. Dawaj tutaj jakieś fotki małych gapiszonów:lol::lol:
|
2 Attachment(s)
Witamy, chcemy zaprezentować nową bratankę rozrabiakę - Enfys.
|
Witamy serdecznie w wilczakowym gronie. Życzymy dużo radości i innych wspaniałych doznań jakie towarzyszą nam na co dzień w życiu z wilczakami :daysmile. Mamy nadzieję na spotkanie przy najbliższej łódzkiej wystawie.
Pozdrawiamy od tatusia Maxa i Ereshki Bożena |
witamy :)
I Grejs bedzie miec kolezanke w koncu :) |
Witamy młodą!;)
(coraz więcej nas:)) |
Pozdrawiamy razem z Baajem :)
|
Dziękujemy za ciepłe powitania:) Z utęsknieniem czekamy na spotkania, a zwłaszcza Enfys, której nigdy dość kompanów do zabawy i zainteresowanych nią ludzi:lol:
|
Dzisiaj miot E kończy dwa lata , wszystkiego najlepszego :cake:cake:cake:drinka:Rose:Rose:Rose
|
STO LAT dla bratErskich pociech!!! Niech zawsze będą jak przez te 2 lata:p NAJLEPSZEGO!!!
|
Wszystkiego najlepszego braciszkom.
Pragnę podziękować przede wszystkim Bożenie za Maxa, jest to przepiękny pies w którym zakochałam się od pierwszej fotki (cały czas czekam na spotkanie na żywo), Danielowi, za całokształt, nieustanną opiekę, bezcenne rady, cierpliwość, wyrozumiałość…, nie będę pisać dalej, żeby nie przybrało to formy hymnu pochwalnego.;-) Jestem zdumiona i zachwycona atmosferą jaka panuje przed, na i po wystawach. W zdecydowanej większości nie ma zawiści, zazdrości i co najgorsze dwulicowości. Aneta, Gia, Graba, Ola ,Adam, Grzesiek, Wojtek....to prawdziwy zaszczyt i przyjemność zarówno wygrywać jak i przegrywać z Wami. Chcę podziękować również organizatorom i uczestnikom spotkań w Sulminie, Późnej i Galicyjskim. Cudownie spędzone dni zarówno dla nas jak i psiaków. Z wielkim utęsknieniem czekamy na kolejne. Imbusom i Zoranom dziękujemy za wspaniałe wakacje i zarażenie wilczako- podróżnym bakcylem. Z takimi kompanami jak Wy na koniec świata jechać. Pyzatym co tu więcej pisać, uwielbiamy Was. Przemkowi i Margo za stworzenie i prowadzenie Wolfdog’a. Niecierpliwie czekając na przyszły sezon gorąco wszystkich pozdrawiamy i serdecznie dziękujemy za wszystkie miłe słowa. |
Wyczochrajcie porządnie Ilmę ;)
Tak szalonego i pozytywnego wilczaka znam tylko jednego ;) I do zobaczenia wkrótce!!!!!!!! (i w przyszłym roku jedziemy koniecznie z Wami na letnie podróżowanie ;) Może by tak ta Holandia i Dania?? ) |
Wszystkiego dobrego dla E-miotku:p
:cake:tard P.S. Aguś trafiły nam się szalone okazy, ale to dobrze, bo przez to jesteśmy bardziej wesołe i patrzymy na wszystko inaczej. Wycioraj Ilmuśkę ;) |
Wszystkiego najlepszego- 2 latka- wchodzimy w dorosłość ;) Oby jak najfajniejszą dla obu stron ;)
|
Wszystkiego Najlepszego i dalszych sukcesów.
Teraz można powiedzieć, ze wszystko co złe za Wami, a przed Wami wszystko co najlepsze. Zaczynacie najwspanialszy okres dorastania kiedy dziewczyna staje sie kobietą. Powodzenia. |
ło matko 2 latka:shock: jak ten czas leci
Wszystkiego Najlepszego :beer:tard:cake:happy:happy:happy:happy |
Quote:
Moze juz w lutym pobiegają sobie razem po puszczach pólnocnej Polski!!! :love:love:cake:cake:tard |
My też się oczywiście dołączamy do życzeń. Wszystkiego najlepszego! :)
|
wszystkiego najlepszego!
|
A my tradycyjnie już spóźnienie również składamy serdeczne życzenia !:Rose
|
:cakeWszystkiego ,wszystkiego najlepszego dla fantastycznej Enfys i przesympatycznych włascicieli:cake
|
:shock: Toz to stara d.... z Ilmy :lol: a serio .... teraz się zacznie słodzenie ..... dla nas podróżować z Waszą ekipą to sama radość i czekamy do nastepnego wyjazdu , a Ilmutkowi i całemu rodzeństwu życzymy samych szczęśliwych dni ( wyczochrajcie Ilmutka od Zorana i naszej zazdrośnicy Tajguli ):Rose:Rose:Rose:beer:drinka:cake
|
Wakacje 2009 Enfys ( Ilma)
|
Wszystkiego najlepszego dla calego miotu :tard:cake
|
Quote:
No i gratulacje dla Ciebie, bo to przeciez drugi rok "aktywnosci" (nie mowie dzialalnosci, bo ta liczy sobie o wiele dluzej ;)) hodowli BRATERSTWO WILCZAKOW! :happy |
No i wreszcie My możemy dorwać się do Internetu. Człowiek bez dostępu do Internetu nie może już normalnie funkcjonować !!!!, mało tego może wyjść na niegrzecznego.
Wybaczcie wszystkie skarby z miot "E" (dotyczy to także m.in.Ereshki, Eurysia z miotu z Peronówki) za nieareagowanie w porę na Wasze święto . A więc wszystkim E - wilczakom z Braterstwa, ich właścicielom i Danielowi wszystkiego najlepszego :love:love:love:love. A z tatusiem niebawem się zobaczycie bo Maxior w kwietniu kończy 8 lat i mamy zamiar chwalić się jego wspaniałą formą i zadawać szyku na wystawach w klasie weteranów. I niech no któreś dziecię odważy się pokonać tatusia :nono;-) Pozdrawiamy serdecznie. |
All times are GMT +2. The time now is 23:04. |