![]() |
Wystawa i spotkania w łodzi 23.09.2007
Jako ze takie udane było spotkanie w Warszawie ( i to mimo niezaciekawej pogody) pomyslalam by zorganizowac nastepne.. Rowniez polączone z wystawą..
Zatem o co chodzi : W Łodzi, we wrześniu,dokładnie dnia 23,tegoż roku odbędzie się XIX Klubowa Wystawa Psów Pasterskich Niepolskich... Może być ciekawie i miło jest widzieć więcej wilczaków na wystawie.. I konkurencja mile widziana :) Natomiast co do spotkania mogłoby się ono odbyć u mnie w Sulejowie,fakt jest to godzinka drogi od Łodzi autobusem ale jest to prościutka i szybka do pokonania trasa.. Ja gwarantuje miejsce do noclegu(nawet spooorej liczby ludzi z psiakami,ponieważ owo zebranko odbyłoby się na ośrodku wypoczynkowym), ogniska oraz spacerów.. Co tylko dusza zapragnie ;) Macie jakieś pomysły co do urozmaicenia spotkania,piszcie,może zrobimy je bardziej na sportowo,a potem dopiero biesiadnie? Czekam na propozycje i zgłoszenia chętnych :D |
hmmm a nocleg byl by?
i kto wie kto sedziuje? |
Do kiedy jest termin zgłoszeń w Łodzi?
Daiva, a jak jest z tymi wystawami wrzesniowymi na Litwie-bo nie mogę znaleźć termiu zgłoszeń na nie, a szkoda by mi było pojechać, a wystawę stracić :oops:. |
Quote:
do Kowna zglosze w klube a do klubowej to i tak za zgloszenia przyjmyuje oraz oplata bedzie minimalna caly czas :) |
Z nocowaniem nie ma problemu,choćby dla wszystkich :D :D
Co do wystawy to informacje prezentują się następująco: -termin zgloszeń przyjmowany jest do 31.08.2007(wiec jest czas) -Sędziować nas najprawdopodobniej bedzie Bożena Ovesna, Czechy a provcz noclegu nawet ognicho z jedzonkiem by bylo :) :) |
Shaluka- brzmi super:) My wyrazamy wielka ochote :)
|
No to BOMBA!! Jak cos to piszcie mi na privie to utworze liste chetnych :D Moze bedzie lepsza pogoda niz ostatnio,a jak nie to jest grill kryty :D i kto wie co mozna jeszcze wymyslic ]:->
|
My też postaramy się przyjechać. Chętnie skorzystamy z noclegu, jeśli jest taka możliwość.
|
Jeśli można to my też byśmy reflektowali :lol:
|
No my tez na pewno :D
|
Alakra,aneta1 oczywiscie ze sie znajdzie miejsce do spania i nie tylko! A i wystawa zapowiada sie imponujaco :) :)
Sssmoku a ty to bys sie wazyla nie przyjac zaproszenia :D Wiec jak tak dalej pojdzie to bedzie kolejne spoore spotkanie i nie ukrywam ze na to licze ]:-> ,nawet Margo moze potwierdzic ze sa tu tereny do spacerow i tak dalej :] |
Shaluka, my też chętnie byśmy pisali się i na wystawę i na spotkanie :) Pewnie będę sama z Dewi :) Wszelką pomoc z naszej strony masz zapewnioną - co do szczegółów myślę, że porozumiemy się bliżej wystawy.
|
my oczywiscie tez sie piszemy :)
|
Wiec jak na razie wyglada to tak:
Gaga i Cheitan Alakra i Cayo Aneta i Jadiel Sssmoku ze swoimi facetami Joanna i Dewi Narvana i Garuda I oczywiscie ja z Ishtar Jak na razie nie jest zle,byle tak dalej, dajcie znac jeszcze kogo z soba zabieracie,bo nocleg znajdzie sie dla kazdego ; ) I czekam na reszte zgloszen :))) |
Ok czyli Jadiel przyjedzie z cala obstawa,zatem:
Jadiel + 4 os. |
pewnie przyjedzie Igi z Grejs jesli nie bedzie mial imprezy u siebie jak ostatnio.
|
ee tam u siebie, musi poznac nowe tereny.. ;)
|
no to juz od niego zalezy...
ale pewnie przyjedzie |
to tam z nim zagadaj i jak cos,dajcie znac zrobimy nowa liste ;)
|
Quote:
ja + moje 2?(3) psy mlodziec cheitankowa-2 psy + 4 liudzi moze synek Barona Raps-1 pies 3 liudze. ale to jiescze sama musze ustalic :) pytanie klas beybe jiest-t.z. on 3 do 6 miesecy? apropo :cake bo ja mam urodziny 25 :) |
Quote:
|
Ha ! To bedzie dodatkowa impreza w imprezie :beer :sooo_hapy
A baby jest od 3-6 miesiecy, potwierdzam, zabieraj dzieciaki :) |
No to genialnie!!! To bedzie niezapomniana impreza!!! Wolfin to nic tylko zbierasz kuperek i psiaki, i przyjezdzasz tu, bo nawet torcik bedzie czekal ;)
Igi, to super, nocleg dla ciebie tez sie znajdzie,super ze Grejs tez bedzie.. No widze ze nam sie rozkreca to spotkanko,oj oby tak dalej :D :D |
Quote:
Gdyby i dla nas znalazł sie jakis ciemny caisny kącik , to chętnie bym z Fioną przyjechał Wojtek:? |
A ja mam bardzo głupie pytanie - bić po głowie jakby co...
A można by wpaść i poznać Was i Wasze psy?:oops: |
Wojtek,nie ma sprawy :)
Angel tez mozesz wpasc,tylko nocleg jest raczej dla ludzi z psiakami.. wiadomo,czlowiek sie wszedzie odnajdzie a z psiakiem trudniej ;) A jak tylko odkryje jak sie zmienia post to dopisze do lity kolejne osoby, bo juz jest kogo dopisywac ;) |
Nocleg to nie problem... :) Chciałam tylko wiedzieć czy obcych też wpuszczacie.
|
Gaga i Cheitan Alakra i Cayo Aneta i Jadiel (+ obstawa w postaci 3 osob ;) ) Sssmoku ze swoimi facetami Joanna i Dewi Narvana i Garuda Igi i Grejs Wojtek i Fiona agelsdream i może Wolfin + 2 (3) psy mlodziec cheitankowa - 2 psy + 4 osoby synek Barona Raps - 1 pies + 3 ludzie Czekam na potwierdzenia i dalsze zgloszenia ;) :D |
Ja muszę uściślić- Cheitan + 2 osoby :) - alwe spać możemy razem (chyba) :lol:
|
Quote:
|
Uwaga mały offtop.
Dzięki :roll: Głupio mi tak trochę, ale nie chcę tylko o nich czytać i oglądać obrazków - chcę je poznać i poznać ludzi, którzy je kochają. Może wtedy zrozumiem co mnie tak strzeliło, że teraz snuję plan roczno - dwuletni, żeby wszystko było gotowe dla psa. |
Quote:
Zawsze i wszędzie najlepiszym sposobem jest poznanie organoleptyczne. Na wystawach zwykle jest pospiech, latanina a na spotkaniu czas i mozliwości zobaczenia różnych sytuacji. Ostatnio w Otwocku mozna było zobaczyc i słodkie i mniej miłe sytuacje, pewnie bedzie tak i we wrześniu :) Więc przyjeżdzaj :) Shaluka - sorry, że tak sobie zapraszam jak nie ja gospdarze :) Jakby co podzielke sie miejscówka ;) |
Gaga nie ma sprawy,po prostu dostałam zezwolenie oficjalne na przechowaniu 20 osob,ale da rade powiększyć ta liczbę ;) wiec nie bójcie nic miejsce jest.. ale czy w kupie nie jest milej??? ;>
Gaga,nie ma sprawy, juz jest uwzgledniona Wasza trojka(dwoje ludziów i psiowilk ;) ).. Ehh zebym jeszcze umiala zmieniac posty to bym juz to na l;iscie uwgzlednila.. no a teraz poczekam na nastepne zgloszenia i na nastepnej liscie bedziecie zapisani jak nalezy |
Quote:
|
Shaluka, jeśli to jeszcze możliwe dopisz Forasa + 2 osoby. Z góry dziękujmy :lol:
|
Nas tym razem nie zabraknie.... :D
Wiec dopisujemy do spotkania 2 osoby i....duzo wilczakow... 8) |
No i żeby był komplet ( prawia) dopisz Imbusa Sławka I Kasię. Nie ominiemy taaakiego spotkania ( zwłaszcza z siostrą):lol:
|
Cheitan + 2 Alakra + 2 Jadiel obstawa w postaci 4 osob Jabber + 2 Dewi + 1 (+2?) Garuda + 1 Grejs + 1 Fiona + 1 Forasik + 2 Imbus + 2 Margo i Przemek ( + 4 ) Ishtar + 1 Iowa +1 Angelsdream +1 może: Wolfin + 2 (3) psy mlodziec cheitankowa - 2 psy + 4 osoby synek Barona Raps - 1 pies + 3 ludzie Coraz bardziej mi sie to podoba, dawajcie moze to bedzie mini spotkanie jak w Peronowce,sa juz pomysly na zabawe ;) bedzie nawet czesc artystyczna :twistedevil: Wiec czekam na dalsze potwierdzenia :D Szasztin to ja rozumiem,taka postawa mi sie podoba ;) trza bedzie uczcic nasza młodziez ;) Na razie spotkanie liczy sobie : Wilczakow: 22 Ludziów: 32 |
Angalsdream +1 narzeczony :)
|
kurcze, ile osób:shocked- ile bestii na jeden dzień :Help_2
jak wszyscy, to wszyscy - i babcia też :hand poproszę o dopisanie, jeżeli jeszcze możliwe 1 osoba + 1 bestia (może być wspólne spanie) z bestią oczywiście :twisted: |
No to bedzie imprezka :D :D A kto wie moze bedzie nawet jedzonko z prawdziwego rozna jak da rade :P
|
Słuchajcie sluchajcie,robimy ankiete bo jest duuuzo pomyslow co robic by to spotkanie bylo jedyne w sobie i nie zapomniane ;)
A mianowicie jest kilka koncepcji np.: 1.spływ kajakami z psami(kajaki mam wiec to ne probelm i to duze gdzie psiak w srodku tez moze spokojnie siedziec) 2. Wycieczka piechotka na Podklasztozre gdzie mozemy zwiedzic zamek cystersow i .. jak uda mi sie namowic znajomych z bractwa zrobi sie mini pokazjik walki np. mieczem,ale jesli nie da rady to zawsze moge pzryniesc luk i strzaly i zrobimy mini trening szkoleniowy nauki strzelania z niego (uwierzcie swietna sprawa) 3. Jest pomysl na wieczorek artystyczny,ale to potrzebuje chetnych wariatow ktorzy sie nie wstydza i podesle mini scenariusze(bo to sa krotkie ale naprawde fajne scenki). 4. Mozna zrobic tak ze bedzie i grill i ognisko,wiec kto co lubi ;) 5. Wieczorkiem albo rankiem kto wytrwa moge zabrac nad rzeke i bagna gdzie swit(lub zachod slonca) sa nieziemskie i ta mgla unoszaca sie nad nimi... 6.Mozna tez zrobic mini zawody w siatkowke(jak to mialo miejsce na slowacji) 7. Lub wielkie kapanie psiako w rzece jak bedzie ladna pogoda,bo skarpy wato zwierzyc;) Wiec piszcie.. bo coz wszytkiego sie nie da zrobic.. Wiec co wam najbardziej sie podoba? P.S. Wycieczka na Podklasztozre to spacerek kilku kilometrow,ale przez Sulejow jest kawalek wiec mozna by to uznac za pochod przez to niewielkie miasteczko ;) |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Kapiel OK, pod warunkiem że potem zapewnicie mi fryzjera dla Cheitana ..inaczej do wody nie wchodzimy :laugh2_2
|
Gaga,zawsze jak chcesz to na osrodku jest basen,wiec zeby Cheitanek nie brudzil sie w rzecznej wodzie moze poplywac z nim,a tak chlorek i same przyjemnosci antybakteryjne:D:D:D
Margo z mloda probowalam taczki i kajaka,jak taczka odpada,tak w kajaku sie nawet utrzymuje :)))) A do artystycznej czesci,o sladka i bez najmniejszego problemu(nie ma jak wtyki w hurtowni piwa) zalatwiam keg lub dwa:D:D .. mnie samej teraz juz nie stac na postawienie takiego cacka:P |
Quote:
|
No my jeszcze nie wiemy jak sie ulozy...
|
Szkoda,bo zapowiada sie ciekawie ;)
|
No to ja jeszcze z Maxem. Ereshka chyba zostanie w domu, bo jest mocno zazdrosna o Maxa i paré glów dziewczyn Maxa moglaby ogdryzc. Max natomiast ma okazje poznac swoje i Brendy DZIECIAKI BO TEZ BEDA (mamy taká nadziejé). Na spotkaniu nie bedziemy bo wyjezdzamy na wystawe tradycyjne noca. Ale na wystawie chetnie wszystkich poznamy.
Pozdrawiam z Anglii |
No to super, im nas wiecej tym lepiej,miejsca ciagle sa,wiec jak nawet ktos zdecyduje sie w ostaniej chwili to nie ma problemu,nie sa potrzebne ani namioty,ani spiwory,poniewaz to sie odbedzie na osrodku, w domkach ( jak cos mozna zeknac www.dresso.pl) , oplaty jesli juz beda jakies popierane to co najwyzej za jedzenie ale to wszytko doklandie niedlugo zostanie opisane i umieszczone
|
Na 100% jesteśmy na wystawie a na 90% na spotkaniu zależy czy Krzysiek będzie musiał być w pracy czy nie ale mam wielką nadzieje że dotrzemy na imprezkę :)
|
Imprezka zostanie przeciagnieta od piatku do niedzieli,ze jeszcze i po wystawie mozna przyjechac,wiec kazdy moze sie zalapac na odpowiadajacy mu czas;)
|
My ze Sławkiem i Imbusem bardzo chcielibyśmy przyjechać w piątek - ale ja mogę nie dostać wolnego :( - ale będe walczyć:).
Od której można przyjeżdżać w piątek i czy nas koś przywita np o 12:00 w nocy??? |
Kasiu, jak mozesz watpic?! Jasne ze powita, a jak chcesz i mozesz to i od amego rana przyjezdzajcie sie zaklimatyzowac;) Tereny do chasania sa,a mloda napewno baardzo sie ucieszy ze spotkania z braciszkiem ;)
|
No to sie już nie moge doczekać:). Na razie dochodze do siebie po Późnej ale juz czas myśleć o następnym spotkaniu :lol:. Sprobujemy przyjechać popołudniu w pt. i może Ci w czymś pomozemy?
A co do biegania - to Imbus z dziką rozkoszą spotka sie z siostrą. Namawiamy tez brata Imina ( Wuko) do przyjazdu - może sie uda??? |
To genialnie, tam mi za duzo nie trza bedzie pomagac, bo sa sale zaraz przy ognisku wiec nie potrzeba juz robijac na miotu,zabezpieczajacego przed zla pogoda, grill jest wbudowany wiec wszytko na miejscu,moze tylko szykowanie jedzonka i przygotowywanie ogniska ;)
A ja juz Imbusa widze jak szaleje z Ishtar po tych moich okolicznych skarpach,lakach i rzeczkach :D A jesli Ci sie uda namowic Imina to bedzie BOSKO!! |
Spotkanie zaczyna się w piątek, potem cała sobota i w niedzielę wystawa, tak ?
No to my jedziemy z Jaberrozą i sssmokiem, a raczej oni z nami :] I kto wie, może pojedzie z nami jeszcze owczarek szetlandzki ze swoją panią, od którego wszystko się zaczęło. |
Quote:
Świetnie,możecie przyjezdzać,dla każdego znajdzie się miejsce. Spotkanie oficjalnie zaczyna sie w sobote,ale jesli bedzie wiecej chętnych na piątek mozna oficjalne otwarcie zrobic wczensiej. W piatek to raczej tak rekreacyjnie-odpoczynkowo ;) Moze ewentualnie pomoc w przygotowaniach ;) |
No to my możemy pomóc, ale najpierw się dowiemy, co z szetlandem :)
|
Tak wogole chcialabym zauwazyc z dziś ostatni dzień zgłaszania psiaków na Łódzką wystawę,wiec kto jeszce tego nie zrobil to raz,raz!! ;) Bo zapowiada sie naprawde ciekawie i konkuręcja nie mała :lol: i ma nadzieje ze wszyscy spotkamy sie na spotkaniu ;) Nudy nie powinno byc:twisted: , a dla :ffod ,jak i :all_coholicniczego nie zabraknie ;)
|
Quote:
Dodatkowo prosze o ladna grupke psow po Jolce, bo idziemy na konkurs o najlepsza suke hodowlana... :) Do tego wystawiamy hodowle i dwie pary hodowlane... :) Oj, "bedzie sie dzialo"... 8) |
Jabong zgloszony, wiec jedziemy :)
Tym razem bez Krzysia i Saba. |
No to genialnie!!! Oj bedzie sie dzialo, bedzie,chyba Łódź jescze nie widzial takiej powodzi CzW :D:D :grosscool
|
8)Przydaje się czasem takie rude wiewiórkowe :]
|
No ba,wiewóry maja pomysly :D:D
Tak wogole jak sie uda to moze i zagranica (Litwa to juz prawie swoj) przyjedzie,juz temat na forum nadany..i teraz trza juz tylko czekac na odpowiedzi.. |
Quote:
|
piszac to mialam wlaśnie ją na myśli i Rudą (Garudę) ;)
|
Hej, słuchajcie, strasznie, ale straszszsznie chciałabym Was odwiedzić w sobotę na tym spotkaniu w Sulejowie !... :roll: :o
Przyjechałabym tylko ja z Waldkiem, psa żadnego byśmy nie zabierali, ale za to aparat 8) i z noclegiem też nie robilibyśmy kłopotu, bo wrócilibyśmy tego samego dnia. Mogę, mogę, mogę....? :lol: |
Oczywiscie.
ehh(ciagle mi komputer szwankuje).. Chcialam napisac ze OCZYWISCIE przyjezdzajcie,nocleg to zaden klopot,tak samo jak przyjazd kolejnego zboja;) Kzdy jest mile widziany :] |
OK, mam dwie informacje: dobra i jeszcze lepsza.... 8)
1) Lodz przedluzyla przyjmowanie zgloszen do 09.09.2007. Czyli do konca tygodnia mozecie jeszcze zglaszac psy i przyjechac na wystawe /i spotkanie/. 2) Dla uczestnikow wystawy przygotowywane sa nagrody-niespodzianki. Ale juz teraz musimy wiedziec kto bedzie - nie mozemy czekac do konca przyjmowania zgloszen... Prosimy wiec o meldowanie sie albo bezposrednio przez forum, albo za pomoca emaila czy znajomych... 8) |
OK, wrzucam liste psow, ktore beda zgloszone na WYSTAWE. Kogo brak?
Balrog z Peronówki Brenda z Verne Smecky Callisto z Peronówki Cheitan z Peronówki Dewi z Peronówki Eligo z Peronówki Eury z Peronówki Fiona spod Ďumbiera Gwaihir z Peronówki Idun Imbus z Peronówki Ilmarinen Girios Dvasia Iowa Eden severu Irris Kollarov dvor Ishtar z Peronówki Jabberwock z Peronówki Jadiel z Peronówki Jolly z Molu Es Magri Silver Power Mentall Silver Power Mila Silver Power Mallory Silver Power Max z Litavské kotliny |
Quote:
|
A psy Daniela?
I jeszcze prosimy dopisać Brenda z Verne Smecky, Magri, Mentall, Mila, Mallory wszystkie Silver Power. WOW ale stawka ;) |
Hmm, skoro termin zgłoszeń się przedłużył, to my się w sumie też jeszcze zastanowimy :ehmmm, bo bilet tani, a takie spotkanko ominąć trochę szkoda ;). A czy możecie mi napisac jakie psy będą w kl. otwartej? (samce)
|
Quote:
|
Jeśli sie nic nie zmieni to Eury w posredniej :) Cheitan w otwartej :)
Jak jest Jadiel to moze ZygZak? :) |
Im blizej Łodzi tym sie bardziej nie moge doczekać.. oj to bedzie Wystawa i Spotkanie :D:D
No,no jak jest taka szansa to przyjezdzajcie!!! |
Quote:
Nie jest zgłoszony na wystawę i nie będziemy także na spotkaniu |
Proszę jeszcze dopisać na spotkanie
Ilmarinen Girios Dvasia w skrócie Zygzag :lol: |
Quote:
|
już chyba nie zdążymy
|
Alez oczywiście, że zdążycie! Macie czas do końca tygodnia. Jak chcesz to puśc mi dane mailem a ja mama gotowy formularz do wysłania mailem :P
|
bardzo chętnie tylko ja mam jeszcze nie zarejestrowanego Zygzaga bo bez rodowodu nic się nie da zrobić a w formularzu proszą o nr rejestracyjny No chyba że znasz inny sposób ? to zaraz ci prześle dane
|
Wystarczy wpisac w miejsce nr rejestracyjny: "w przygotowaniu"
|
Zgadza się- do końca klasy szczeniat nie musisz sie przejmowac rodowodem :)
Wysyłaj wszystkie dane i zgłaszamy łobuziaka :) (gaga@wolfdog,org) |
Gaga poszło do ciebie
|
Coraz wiecej nas,coraz wiecej nas :D:D sia lalalla
A rododwodem to sie nie musissz przejmowac nawet do konca w klasie młodzieży, ja przeciez Ishtarce teraz dopiero wyrabiam ;) |
Quote:
ha! to Was zadziwie... Garuda to bardzo grzeczna sunia... 8) |
Tak,tak aświstak siedzi i zawija w sreberka :P:P ;)
Musze to zobaczyc na wlasne oczeta, a wowczas uwierze |
Quote:
|
Mam pytanie.
Na wystawę się z gapiostwa nie zgłosiliśmy, ale 22.09 odwozimy do Chorzowa sunię do nowego domu czy w drodze powrotnej można do Was wpaść na imprezkę? |
Jest juz jakas lista psow na 100% zgloszonych na wystawe i tych co przyjezdzaja w odwiedziny? Bo widze ogolna, ale nie wiem czy wszyscy beda na wystawie i kto kiedy przyjezdza.
Jabbera juz potwierdzilam :) My bedziemy pewnie w piatek. |
Quote:
|
Dziś przyszło potwierdzenie z Łodzi. Mamy numerek 133 :)
|
A Dobrze Poinformowane Źródła mówią o 24 (!!!!!!!!!) zgłoszonych CzW! :shock:
|
O mamo!!!
A zrodla wiedza kto? |
To będzie NIESPODZIANKA 8)
|
my też dostaliśmy już potwierdzenie.
|
....a bedzie niespodzianka,jesli chodzi o zawodu,prosto z Czech:twisted::twisted:
|
Przyjezdzajcie,kazdy mile widziany:twisted:,co do listy, to juz przepatruje forum w dodatku napisalam juz mniej wiecej plan spotkania(liczac od piatku,z niedziela wlacznie ;) ) Ale na razie jest na kartce i musze je jeszcze przepisac,napewno w weekend juz sie pojawi na forum :lol: A lista zgloszonych na wystawe liczy 23 wilczaki,a spotkanie jeszcze wiecej ;) To bedzie rekord łódzkiej wystawy jesli chodzi o ilosc wilczakow :D:D:D:D:D Trza bedzie to uczcic :D:D
|
All times are GMT +2. The time now is 06:14. |