![]() |
Klíšťata co proti nim?
Nastavá sezóna klíštat a u nás se jich vynořilo moře už teď na začatku března.
Co se Vám osvědčilo proti klíštatům. Mám dobré zkušenosti s obojkem kiltix stačil mě vždycky na celou sezonu a s poměrně dobrou účinností fungoval. Jen Sam nějak nemá ten obojek rád a tak přemýšlím o kapslích co se kapou na kohoutek a koren ocasu ale jakou znacku vybrat. Láďa |
já jsem používala spot on ale malá ho velkému vždy slízla a všechno bylo upatlaný jak se po všem válel-některé psi to svědí,svatej fronline sprejmspot onů je hrozná spousta od ceny 60-70 po 100 a více,poradí ti veterinář-ostatně jiní prodejci to prodávat nesmějí
|
Používám spot-on EX-SPOT - na psa velikosti ČSV jsou potřeba 2 ampule, jednu dávám na kohoutek, druhou nad kořen ocasu. Je potřeba dobře rozhrnout srst a dát přípravek až přímo na kůži. Dva dny by se pes neměl koupat ani promoknout, po této době je účinná látka dobře vstřebaná do podkožního tuku. Účinnost podle výrobce je 3 měsíce proti blechám a 1 měsíc proti klíšťatům, podle mé zkušenosti pokud se pes nekoupe působí proti klíšťatům až 2 měsíce, pokud se psem chodíš plavat, doba účinnosti se podstatně zkracuje. Po Frontline měla Alexa klíšťata - možná míň než bez něj, ale i tak dost.
Karel |
Protože se nepohybujeme denně v prostředí, kde jsou klíšťata, nepoužíváme žádný trvalejší prostředek. Pokud jedeme na nějakou akci, používám osvědčený Difussil ve spreji. Vyzkoušeli jsme všechno možné, od obojků a spotů až po drahé zahraniční spreje. I přes jejich aplikaci, jsme vždy nějaké to klíště našli. Difussil má stejný efekt a je podstatně lacinější ovšem nedoporučuje se ho používat trvale (to znamená aplikace každých 4-5 dní).
|
No Pavle, tak úplně s Tebou nesouhlasím. Klíšťata se vyskytují i ve městech v hojném počtu, klidně je může pes chytit v trávě na zahradě u domu nebo v parku, takže osobně bych trvalejší ochranu proti nim nezavrhoval. Žádná ochrana asi není 100%-ní, ale lepší když pes bude mít za sezónu 10 klíšťat, než 100.
Karel |
ferdA jich nasbíral jednou při procházce mezi panelákama asi 8
|
Vzhledem k tomu že u nás je moře klíštat od jara do podzimu, tak připadá v úvahu obojek nebo ty spoty, u nich mě mrzí že mají krátkou účinnost a obojek je citit a je u něj nebezpečí že si ho sundá a rozcupuje.
Láďa |
prosávej i mentolové obojky ty jsou dobré a u těch obojků by měla být garantovaná nezávadnost
|
No nevím, s obojky proti klíšťatům zkušenosti nemám (nepoužívám je), ale takový mentolový obojek je možná "vůní" příjemný pro lidi, ale pro psa asi moc ne.
Karel |
Quote:
"tvrda chemie" v podobě obojku kiltix. Jinak díky za typ asi ho vyzkouším. Laďa |
Ja uz nekolik let pouzivam obojky Kiltix, holkam nevadi a byla jsem s nima az do lonska hodne spokojena. Ale lonske leto holky i s temi obojky nasbiraly celkem dost klistat, takze mam pocit, ze klistata uz zacinaji na tu ucinnou latku v Kiltixu byt nejaka odolna. Otazka je, nebyt tech obojku, o jak moc by to bylo horsi.. V kazdem pripade se chystam, ze je letos nakoupim znova - pomer delka ucinnosti a cena je porad ze vsech tech moznosti nejlepsi.
|
Jo, klíšťata jsou mrchy. Taky máme s killtixem dobré zkušenosti. Nejdříve jsme používali Bolfo (nevím už přesně jak se to správně píše), ale asi po 4 letech přestal fungovat. Killtix je sice dražší, ale špička. Navíc funguje dlouho. Kupuju ho v lékárně, tak spoléhám na to, že tam těch škodlivin tolik nebude.
|
obojek
Prave resim dilema, jelikoz spot-on zda se nezabera jak bych chtela... Kiltix nebo Scalibor?
|
Taky přidám zkušenost - s aplikací pipet souhlasím ve všem s Karlem.
My jsme vyzkoušeli hodně druhů hlavně loni - Frontilne, Ex-spod. .... Nyní jsme letos vyzkoušeli Advantix - působí proti blechám (3 měsíce), klíšťatům (1 měsíc) a komárům. Opravdu i přes nadměrné koupání naší nejmenší vydržel už jej mají měsíc a cca 10 dní a zatím klíštata nemají, Jsem velice spokojená... Sice výjde cca na 200,-Kč ńa jednoho psa (musí být dvě pipety). Ale za tu úlevu pejskům to stačí. Obojky nepoužívám, jsou asi účinné, ale mě smrdí a ale moji psi doma obojky nenosí a jsou dvě a mám strach, že by si je při vlčích hrátkách strhli, nehledě na to, že by jej malá stoprocentně potom rozkousala. Takže Pipety - ADVANTIX a naprostá spokojenost. |
My používáme toto:Duowin contact L spon-on a.u.v.sol. 4x8 ml
Další pipetu kapu az najdu v kožichu klíště, vydržel nám i 2měsíce.Kupuji přes internet, veterinář to má příšerně drahé. |
já mám stejně jako minulej rok i letos obojek scalibor a sem 100% spokojená
|
hlavne potrebuji neco co nesmrdi, jelikoz moje prisera se mnou sdili jedno loze :lol: a hlavne ne moc drahe, jako student mam omezene finance :?
|
používam čajovníkový olej a som spokojná. čo ma však trápi sú stajňové muchy (pes je pri koňoch), ktoré sú agresívne a obžierajú psovi špičky uší až do krvi, má ich celé leto samá chrasta... neviete niečo, čo proti tomu?
|
Já mám předně všechny své psy očkovány proti borelióze. Používám Difussil a to pouze před tím, kdy se psy jedeme na tábor nebo jinam, kde je zvýšený výskyt klíšťat. Se spoty všemožných značek mám špatnou zkušenost. I když je psi mají aplikovány, pokud jsme se dostali do míst, kde byl zvýšený výskyt klíšťat (zřeba na táboře v Žirovnici), tak stejně jich byli plní a nezaznamenal jsem, žeby klíštata byla mrtvá. Dobrou zkušenost mám s obojky Bolfo, nicméně od té doby, co máme více jak jednoho psa, jsou to vyhozené peníze, protože při hrách jsou obojky první, které roztrženy zůstanou na zemi :). Takže od té doby pouze Difussil, který nejen že klíšťata usmrtí, ale současně má repelentní účinek, takže ani nemají chuť si na psy naskočit.
|
Já jsem taky používala Frontline, a je fakt, že nám fungoval celý štěněcí věk, pak když už byla kolem těch deseti měsíců, tak už to moc nezabíralo- v tom smyslu, že klíšťata jsem nějaká našla-ale třeba 2-max 3...jinak ne...;-)
Já jsem používala taky Frontline, do doby než malej bylo cca 10 měsíců..Do té doby, jsem na ní snad nenašla jediné klíště..pak třeba 2-max. 3..Jinak jsem byla spokojená Mě se osvědčil Frontline....:lol: |
Tak to mám buď štěstí nebo velmi asociálního psa, ale mám druhým rokem Scalibor a ještě mu ho nikdo nesundal. Funguje stoprocentně a prakticky celou sezonu, já kvůli tomu, že máme doma dalšího psa a dvě kočky, tak ho měním po půl roce kvůli blechám. Loni když měl pes první klíště, stačilo umýt ho v jarové vodě a zase byl ještě víc než měsíc klid. Ještě doplním, že nesmrdí.
|
pridavam se s kiltixem. loni dobry,letos jsem nasla jen asi dve klistata,100 procentne asi nefunguje nic. zkouseli jsme ten mentolovy obojek,naprosto selhal a cajovnikovy olej,ale ten smrad jsem nesnesla ani ja,ani arwen,ta kdyz me videla s tou lahvickou,tak utekla.byla v tom levandule a tu ja fakt nemusim.jinak nekdo si stezuje ,ze kiltix smrdi,ale ten ja nejak nevnimam a nevadi mi. uvidime jak letosni sezona...
btw. neni jeste pozde na ockovani proti borelioze? arwen se hara,tak jsem ji nemohla zatim ani ockovat na trojkombinaci. veterinar to nedoporucil,tak musime jeste tak 14 dni pockat. |
My také zkoušeli různé spotony a různé obojky. Spotony se nám neosvědčily(klíšťata byly i tak a zapomínali jsme včas obstarat novej) a navíc na dva psi už je to trochu drahé. Po Bolfo obojku byla Lara nějaká smutná a když 2. den začala zvracet sundala jsem ho a byla v pohodě, nic jiného po ruce nebylo tak ho cca po týdnu dostala zpět s tím že to byla shoda okolností a když se to opakovalo, letěl z domu.
Loni jsem byla nadšená z obojku Killtix, žádný zakouslý klíšťata! A ani hravý štěně jí ho nesundalo. Tak mám letos na každou holku, snášej je výborně, ještě je nezničili, už je maj cca měsíc nebo měsíc a půl, ale!! letos funguje podstatně hůř!! Mají klíšťata i tak a to i zakouslý a navíc, klidně si vegetěj, takže něco je špatně :? a to jsem už obojek zkoušela i omýt, jak doporučujou. |
Quote:
|
Quote:
|
Kiltix treba obcas vydrhnut!!! To mam priamo od predavacky v petshope - ked som asi v polke sezony chcel kupit novy tak sa podivila ci ho pes doteraz nemal a ked som jej odpovedal ze ma ale uz nefunguje tak mi poradila vydrhnut - odvtedy ziaden problem az do konca sezony - ale vzdy ked bol na povrchu akoby zamasteny tak som ho vydrhol kefkou v mydlovej vode a horucou vodou dobre oplachol az mal taky matny zvetraly vzhlad a fungoval dalej. toto moze byt problem aj s novym - bohvie kde a ako bol skladovany. Zevraj to nie je treba pri psovi ktory je vonku a pravidelne zmokne alebo sa kupe.
|
Právě že jsem ho už omývala. Mužu ho ještě vydrhnout. :)
Co se týče toho jestli kiltix smrdí, je trochu cítit, spíš zblízka, ale neni to nijak hrozný a to jsem na to taky dost citlivá(ale ne alergická, to pak muže být ještě jinak) některý obojky skutečně smrdí tak že přijde pes a s ním smrad. Jo to očkování proti borelioze, zrovna jsem o tom někde četla-očkuje se mimo klíštěcí sezonu, což teď rozhodně bohužel neni. :| |
To jak teď někdo psal, že letos už účinkují některé věci méně může být pravda, předloni co jsme dávali pipety Fronline a super tak loni nepůsobily. Loni na podzim jsme tedy zkusili Advanix a letos zase a zatím se i přes nadměrné koupání se klíšťata blechy a komáři drží od kožíšků dál. Mám vyzkoušené, že vydrží intensivně cca 2 měsíce (při koupání v řece atd.) Jediné mínus, že pes má dva dny mastný kožíšek za krkem a nad ocasem.
Co se týká těch otravných mušek u koní. taky mám holky u koní a je to pro ně dost nepřijémné pořád třepou hlavou, škradou do krve atd. Koupila jsem si pro sebe na nohy normální repeletní sprej (OZZY je to nějaká novinka - úplně obyčejný repelent z drogerie za 63,-Kč) a když vedele mě holky stáli, tak jsem si jej stříkla do ruky a uši jim, ze vnitř (teda boltce tou vlhkou rukou, aby bylo jasno) vytřela. Holkám to nijak nevadilo ba naopak mušky jim přestali do uší lést. Má to takovou příjemnou nevýraznou vůni tudíš s tím psi neměli zas tak problém a úkol to splinlo. |
Tak jsem se rozhodla pro obojek scalibor, i kdyz chtela jsem nejdrive alespon skusit diffusil na radu pavla (ten chci koupit i pro sebe). Nevite nekdo, kde se da volne sehnat v praze ten pro psy?
|
Quote:
|
tak budu muset skousit jiny zverimex, dnes jsem v jednom byla arekli mi, ze to uz daaaavno nemeli... :|
|
Ahoj, nejlepší je přípravek Stronghold, který likviduje klíšťata, demodexe, celý měsíc oblé červy a je i proti blechám, klíšťatům a roztočům na 3 měsíce. Je pravda drahý. Dnes jsem kupovala na 3 psi a platila jsem 1500kč.
No ale co by jsme pro své miláčky neudělali, přeci jen je sezona, jezdíme na výstavy a psí srazy. A kdo ví co by jsme chytili. V loni jsem sama dostala klíšťovou encefalitidu a sestra boreliozu. Tak myslete i na sebe a naočkujte se. |
Tak po dvou letech obnovuji téma...
Který přípravek se vám nejvíce osvědčil proti klíšťatům? Spíš by mne zajímali názory na spot-on (kvůli možné alergii mého vlka na Scalibor) |
Ahojky,
letos mám novou zkušenost. Každým rokem používám Exspot ! Mám perfektní zkušenosti s tímto přípravkem, žádná alergie nic. Působí dobře cca 1 měsíc bez klíšťat úplně druhý měsíc jsem ke konci 1 klíště našla. Ale to se feňule téměř denně koupou ve vodě. Takže během sezóny aplikuji cca 3x po 2,5 měsíci. Letos jsem vyzkoušela na doporučení hodně mých známých Duowin - spot on. Prý funguje až přes 3 měsíce. Jsou obě bez klíšťat - úplně super. Jedna fenka byla úplně v pohodě a druhá měla po aplikaci mírnou reakci - (asi jsem aplikovala nízko k ocasu) a tím pádem chodila jako husky, ocas vysoko nesený a očividtně jí to pod ním vadilo i v leže ho pořád nadzvedávala - to měla asi dva dny. Chvílemi se pořád snažila vyprázdnit (asi ji to u konečníku trochu dráždilo). Dávám souvislost k spot onu, protože po aplikaci večer to začalo druhý den ráno a pak po dvou dnech to bylo v poho. Odčervené byly před měsícem. Tak uvidím, ale asi se vrátím k našemu oblíbenému Exspotu. |
Já jsem i letos koupila Kiltix obojky. Mladší čubě vyndavám tak dvě klíšťata týdně, starší měla letos asi jenom dvě klíšťata (asi protože tolik neleze do vysoké trávy, jako to mladší trdlo). :)
|
Malá dostala frontline - spot. Žádná nechtěná reakce se nekonala, fungoval super - ale opravdu jen ty 4-5 týdnů. Pak už sem tam klíšťák byl.
|
Po Kiltixu se začala drbat, což dvě sezony předtím nedělala, takže jsem ho sundala, je ted bez ochrany, ale žádná hrůza s tím, že jsem objednala pipetu Effipro plus ten rozprašovač. Je to drahé jak čert, ale pokud to bude fungovat, budu to dávat každej měsíc. Měla i pivovarské kvasnice, které celkem fungovaly, ale nechala jsem děla koprologii a vyšly jí kvasinky, což je logické, takže jsem je vysadila a nasadila probican. Ten pes má lepší péči než já;-)
|
Hm, tak jsem před dvěma dny nakonec vyzkoušela Exspot. Nijak extrémně se drbat nezačal, ale právě dnes jsem z něj vyndala krásně nacucané klíště :? a k tomu má opět rozdrbané podpazuší a začervenané bříško :( chjo, zítra pravděpodobně zas k vetovi
|
Když to tak čtu, jsem velice ráda za radu co mě dala moje sestra když pracovala jako veterinární technička....poradila mě abych řekla u doktora že chci Biovetu proti klíšťatům, od té doby dávám JEDNOU ročně, nesmrdí po dvoudnech můžou do vody a celou sezonu žádný napitý klíšťata (lezou po nich to jo, ale nezakousnou se), vejdu se do 1000,- za všechny tři...co víc si přát?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 01:14. |