![]() |
Kas do sutverimas tas vilksunis yra?
Kadangi gaunu ne viena ir ne du emailus, kuriuose zmones nori isigyti vilksuni, ir parodo savo ziniu stoka, pradesim temele, kuri tikiuosi pades suprast kas tas vilksunis ir kam jis skirtas.
:wink: |
jus jiems pirmai pradziai nuoroda i paskaita duokit....nereiks kartotis... ;)
|
pradedam .
TAI NE APSAUGOS SUO vilksunis ne skirtas namams saugoti, t.y. jis paloti palos, taciau nera isvestas apsaugai, puolimui, zmogaus sulaikymui ir visiskam saugojimui, tokiam tikslui geriau vokieciu aviganis (tikrai daug los) ar azijos aviganis, pietu rusijos aviganis ir kitos TAM skirtos veisles.Vilksunis-PEDSEKYS, o ne SARGAS. TAI NE SUO VOLJERUI vilksunis yra prisitaikes gyventi ir isgyventi aplinkos salygomis, taciau jo vilko genetika jam perdave labai stipru rysi su gauja, todel, vilksunis nelaikomas voljero salygomis, kadangi jis negali buti atskirtas nuo savo gaujos-t.y. zmoniu, nes jis viska padarys kad is jo istrukti ir ateiti pas seimininka. VILKSUNIS PRIVALO TURETI SOCIALIZACIJA jei vilksunio nesocializuosim, t.y. nemokinsim, it mazo vaiko gyventi mieste, su zmonemis, daiktais, gyvunais, nesupazindinsim su ivairiomis situacijomis, jis bus nepasitikintis savimi, bailus, sunkiai valdomas, nervingas., jei nepazins gyvunu, kitu sunu-kils tarpusavio bendravimo problemos, kurios gali baigtis kazkurio gyvuno suzalojimu ar net mirtimi. VILKSUNIS anot dresuotoju NEDRESUOJAMAS vilksunis DRESUOJAMAS, tik jam taikoma siek tiek kitokia metodika, nei kitiems tarnybiniams sunims-jokio ilgalaiko mustro ar prievartos komandu mokinime, viskas vyksta zaidimo forma, trumpomis greitomis pamokomis. vilksuniai nealpsta del kamuoliuku ar aportuku, todel siais daiktais ju nepapirksit. vilksuniai neloja tiek daug ir taip daznai kaip kiti sunys, todel komanda "lot" bus sunkiai vykdoma. VILKSUNIS NE ZAISLIUKAS tai suo su savo charakteriu, tad zmogus, kuris nori ji isigyti turi ismanyti ne tik sunu, bet ir siek tiek vilku psichologija. tai suo, kuris privers jus ji gerbti ir su juo tartis, o ne jam vadovauti. gyvenimas su vilksuniu, tai ne minutes atokvepio, kadangi jo pilkoji smegu mase visa laika ka nors masto ir...sumasto. jei norite vilksunio-pamirskite tvarka namuose ir ramybe savaitgaliais ir...kiekviena minute. pradziai tiek :) kas dar ka prides |
Vilkšunis visur vedamas kartu su šeimininku.Jeigu namuose tylu, vadinasi šuo kažką veikia: verčia, pvz. šiukšliadėžę, vagia ką nors iš spintelės.
Dresuoja šeimininko kantrybę, atsparumą netvarkai. Šuns meilė šeimininkui begalinė. Tave aplaižo šimtą kartų per dieną ir tu atleidi jam už sudraskytas kojines, suplėšitas šlepetes. Nekreipi dėmesio į apdraskytas rankas ir kojas. Puikiai keliasi, suskambus žadintuvui. Jeigu suskambo, tai nepamiegosi ramiai. Tave aplaižys, lengvai pakandžios ausis ir tu atsikeli, ir eini kur nors su juo. Turėdamas šį šunį lašiniais neapaugsi, kažkiek neteksi svorio, bet būsi geros nuotaikos, sportiškos išvaizdos ir visada turėsi kažkur eiti, bėgti. |
:wink: liuuuks !!!
|
Nemanau kad tą temą reikia labai plėtot, nes norintys šuniuko lengvai pasiruoš "teisingus atsakymus" pagal pateiktas instrukcijas.
Vilkšunis yra geras šuo. |
vat butent kad nepasiruos :)
o girti velnio nereikia, nes jis mums angelas, o kitiems nesuprantamas nesusipratimas. kuo daugiau pasakot kokie jie yra baisus tuo tik geriau. |
Tai Vaiva ir sako, kad NORINTYS šuniuko, o ne tie, kurie vieną dieną nori vilkšunio, o kitą - jau kitokio šuns (bent jau aš taip supratau) :)
Tokie ir taip vargu ar skaitys.. Yra tema jau apie vilkšunio auklėjimą, ar kaip ten ji vadinas, net labai daug prišnekėta apie jų baisumus :P Jei norit baisumų-gyvenu bute, kuriame visos durys visada užrakintos, visos spintelės užrištos, užrakintos, užkabintos, stalčius kai aš išeinu mama su lipnia juosta užklijuoja, kad Vaidis neatidarytų :lol: valgomi dalykai niekada nepaliekami ant stalo, spintelėse ar kur kitur, kur gali pasiekti, daiktai kartais yra graužiami, pvz spintos, šuo kartais išeina pasivaikščiot mane pasiūsdamas velniop, arba dantukus ir savo charakterį rodo.. Gana baisumų? :mrgreen: Be viso to, tai nuostabus šuo, ir visa tai ką parašiau būdinga ne vien tik vilkšuniams, tai gali būt ir auginant kitos veislės šunį. |
taip, abi esat teisios, taciau reikia juodu ant balto (siuo atveju ant melyno) parasyti, kad jis ne apsaugos suo, kad neloja, kad nenesa kamuoliuku, kad kitaip dresuojamas, kad vercia namus ir privercia su juo tartis, nes...zmogus gali imti ir sugalvoti isigyti vilka apsaugai ir...nusipirks is kokio ceko, kuriam svarbu tik iskist suniuka (o tokiu yra ir ne vienas), toks veisejas sutiks su viskuom, ka jam pasakys klientas, net pritars viskam, o po to ir pasiziurekit kodel yra skyrius "suauge vilksuniai iesko nauju namu" arba likusi dalis uzdaroma kokiam nors sode ir seriama imetant mesos gabalus per tvora.
deja realybe yra ir tokia, todel reikia aiskinti kam jis skirtas, o kam ne. as rasydama neturejau galvoje tu, kurie kazka apie juos daugiau zino, o tuos kurie raso "sveiki, man reikia sargo, jis gi didelis su kailiu gali gyvent lauke, ane?" ir jei jie nezinos, koks vilkas, nusipirks is gretimo uzsienio ir po to keiksis, o suo tik nuo to kentes. :evil: pvz. vienas geras draugas nusipirko vilksuni paziurejes i ji paveikslelyje, klausiant kaip, ar dziaugiasi, atsakymas toks:"jei buciau zinojes, buciau nepirkes, tikrai 70 % buciau nepirkes". :( |
Ne apsaugos, bet pasakyti, kad nesaugo namų ar šeimininko, būtų melas. Saugo. Puikia jaučia šeimininkės antipatiją kam nors ;) Namus verčia tik likęs vienas arba kai negauna pakankamai krūvio - palakstęs, gavęs kiek dresūros pratimų, namie nei jaučias, nei girdis (kol iš lovos neiškrenta užmigus). Neturi blogo kvapo kol nesušlampa. Nepaprasto meilumo ir švelnumo. Žaidžia kaip katė - varinėja kamuoliuką letenom ir mėto į viršų. Nelepus. Visada pasiryžęs dar truputį pasivaikščioti ;) Dresūra man atsibosta anksčiau nei jai....
Matytumėt kaip dabar prisispaudė šalia... Puikus šuva, meluojat jūs viską. Arba manoji brokuota. Nesveikos psichikos. :sooo_hapy |
vilksunis ne apsaugos suo. nes ne apsaugos, reikia zinoti, kad yra tam tikros veisles, kurios sukurtos apsaugai ir yra kitos, kurios gali paloti, taciau tai nepavadinsi apsauga.
siaip jo, jie kates :) mano palangem ir viskuom, tik ne zeme vaiskto :) aha Brukne...labai jau brokuota :twisted: |
Quote:
O šiaip pažinojau tokį žmogų kuris pamatęs paveikslėlyje vilkšunį jo užsimanė. Kai aš jam papasakojau šiek tiek apie vilkšunį, tai jis sake, kad negali būt taip, gi čia šuo :roll: Na, bet jis vistiek negalės jo įsigyti, nes iš užsienio jis tikrai nesiveš. Greičiausiai įsigys kokį "lietuviškąjį vilkšunį"(koks nors vok. aviganio mišrūnas). |
Be to, su tokiu šuniu gi nenuobodu gyvent :wink:
|
kaip kam vieniems tai funn, kitiems ju isdaigos tikra kancia.
pvz. zmogus turejes seno tipo vokieciu avigani pilkos spalvos pamates nori vilksunio, nes gi...panasus, o kad charakteris skiriais kaip diena ir naktis ir netgi labai labai...jam sunku suprast Quote:
|
As viena is tu,kuri rase Wolfin mail'a :D
Labai smagu skaityti jusu pasakojimus apie vilksunius :D Tikiuosi greitu laiku ir as tapti sauniojo vilksunio seimininke :D Rita |
Quote:
|
na dabar pasiruosk kancioms ir krikstui, jei islaikysi ) sveikinsim nauja seimos nari.
p.s. iki pasimatymo parodoje Quote:
|
Na jeigu rašot gerąsias savybes :P
Šuo - kuriam šeimininkas ištiesų svarbus, ir ne dėl to, kad kitaip gaus į kailį, jei neateis.. Kaip rašė Vaiva, ištiesų puikiai jaučia kas man patinka, kas ne.. Ištiesų, namai verčiami tik kai būna vienas, kai aš namie gali visą dieną lovoje miegoti, kartas nuo karto ateidamas mane pabučiuot ir vėl lovon.. Tai šuo, kuris viskuo domisi, turi labai greitą reakciją, jei šiurkštokai, bet nepiktai žaidžia su kitais šunimis, tai su vaikais, yra begalo švelnus ir atsargus, laimingas būdamas jų kompanijoje.. Tai šuo, kurio neįmanoma nemylėti, net kartais kai jis ką nors negera daro tiesiog neina ištart ne.. Kaip gali drausmint, kai jis uodegą iškėlęs, visas spinduliuojantis laime, iš mamos kambario nuo stalo ima saldainius ir tekinas lekia man atnešti.. Galėčiau taip labai daug rašyt, man tai yra mano šuo, nors ir su savo nesąmonėm, bet nuostabus.. Kiekvienam savo. Gabi, iš tavo pasakojimų kasdien susidarau įspūdį, kad Aalto savo "parazitizmu" baisiai panašus į Vaidilką ;) Tai parodo, kad visos "blogybės" nėra tik vilkšuniams būdinga.. Kaip tik prisiminiau vienos draugės, augina VA, pasakymus, kad niekada negalėtų su vilkšuniu gyvent, dėlto, kad jis neklauso idealiai po komandos, o pats dar pagalvoja, ar tikrai apsimoka daryt, tai tik parodo, kad kiekvienam savo.. Čia mano vakariniai pamąstymai.. :oops: |
[quote="vike"]
Gabi, iš tavo pasakojimų kasdien susidarau įspūdį, kad Aalto savo "parazitizmu" baisiai panašus į Vaidilką ;) quote] Va va, užtat ir sakau, kad panašumų yra. Bet su tuo savo "parazitizmu" porą kartų vos neįvyko didelė nelaimė.. Na bet ką, norėjau vilkšunio, tai dabar bent jau panašų turiu :lol: |
Sveikos mergaitės. Mes auginam 2 vaikus, turėjom 14 metų vokietuką. Iki 1,5 metų visi vaikai vienodi. Viskas suraišiota, užklijuota. Vienų nepaliksi niekur nė 5 minutėm. Tik šunys po 1.5 metų tampa suaugę ir protingi, o vaikai išlieka vaikais visam gyvenimui. Tai nežinau kas yra sunkiau.
|
aha, kaip sako vienas kinologas : "suo, toks pat vaikas, tik skirtumas tarp ju toks, kad sunys retkarciais gali uzdaryti i voljera :) "
|
Visi su savais rupesciais - kas apie vaikus, kas apie sunis :D O as apie kates :mrgreen: Va jus skundziates, kad visas duris ir spintas reikia risti, kad suo neilistu. Taigi nuo kaciu - taip pat! Vienai mano kaciu dabar kaip tik toks periodas - visu duru ir dureliu atidarinejimo. Tik tiek, kad jegos pas jas kiek maziau nei pas vilksunius :D , bet jus net neisivaizduojate ka is paziuros "silpna" kate pasitelkusi kantrybe gali padaryti... O jeigu jai uzdraudi, tai ji to nepamirs, gali ir praejus kuriam laiku sugrizti ir vis tiek padaryti kaip butent JAI norisi. Kai uzeina vakarinis siutas - viskas ore skraido ir uzuolaidos, ir pagalves, ir paveikslai nuo sienu,... Apie maisto palikima ant stalo net nekalbu :D nesvarbu kad nevalgomas ir dar i maisiuka suvyniotas (pvz. sausainiai), bet nutistas ant zemes ir paragautas vis tiek bus. Yra ir konkurencija del semininku demesio - abi viena kita visa laika stebi ir bando patekt i ausktesne hierarchijos pozicija... Taip kad "neturejo boba bedos - isigijo parseli" tinka didziaja dalimi atveju :cheesy:
|
:shock: jei kada susišaus į galvą, kad mes su Vaidilka norim katės į draugiją, pasakykit kas nors, prašau, kad geriau vilkšunis dar vienas.. :lol: :lol:
|
O mano "katinas" šiandien narvą aplankstė ir iš jo išėjo, nors ir taip jau buvo su visokiom nesąmonėm apkarstyti kampai, kad tik neišeitų :shock: Jam nieko nėra neįveikiama :twisted: Nors jis dar mažiukas :)
|
speju, kad ir as esu is tu, kur parase i "Girios Dvasia" :oops: mane domina, kaip sie sunys sutaria su vaikais?
|
gerai sutaria :) jis gi toks pat vaikas kaip ir tie dvikojai, nors pas mus apie tai gali pasakoti tik Benas (dvieju mazyciu dukreliu tetis), taciau kiek zinom is pazistamu vilkai kruopsciai augina zmogeliukus ir ju nuskriaudimo atveju nera buve -isskyrus...zaislu ir maisto atemimus :)
Quote:
|
Kažkodėl nemanau, kad vilkšunio santykiai su vaikais yra kokie nors kitokie, nei kitų veislių šunų. Gal nuo kiekvieno individo labiausiai priklauso?.. :roll: Tarkim Bruknė nuo mažens leidosi vaikų už uodegos tampoma, dabar pamačiusi kokį pyplį veržiasi žaist, tik kad aš truputį bijau, kad pargriaus...
Asta gali papasakot kaip į jos dukrytę reagavo :D Bandė nuo kepurės bumbulą nutraukt :D |
Vaiva, deja, bet skiriasi, vienos veisles tinka buti su vaikais, kitos nelabai.
Vilksunis jau vien savo isvaizda primena vilka, todel zmones ir klausia kaip jie reaguoja i vaikus. o zinot kodel? nes pasakos apie raudonkepuraite daro bloga itaka, nors kas jau kas, tai vilkas labiausiai mylintis jauniklius ir auginantis juos visa gauja kartu :) |
ach, kaip fainiai...o jau bijojau, kad vilksunis ir vaikas gali buti nesuderinami :P
Bet kazin kaip reaguotu, jeigu vilksunis auga seimoj ir po kiek tai laiko atsiranda mazylis :confused2 ar suo negalvoja, kad ketina jo vieta uzimti? |
tikrai ne.
tereikia siek tiek prieziuros, nepamirst meiles ir jam ir is karto vos tik atsivezus mazyli parodyti vilkui ir supazindinti su padidejusia gauja :) aisku atsargumo priemones islieka taip pat kaip ir su kitais sunimis ir tiek :) |
Aha, pamenu, kai Bruknei gal trys mėnesiukai tebuvo, viena iš pažiūros visai gudri motera savo šešiamečiui aiškino, kad "jai gali išlįst vilkiški instinktai, tai tada blogai bus". Bandžiau sakyt, kad jei išlįs vilkiški instinktai, tai ji greičiausiai pabėgs, bet nemanau, kad įtikinau :D
O kokios veislės, Daiva, netinka su vaikais būt? :roll: Man tiesiog įdomu. |
hmmm, cia jau konkreciai paknist reiktu, taciau...pazvelkim i statistika ir bus aiskiau. aisku siu veisliu savininkai sakys, kad ju sunys auksiniai, gal but taip ir yra, taciau su kai kuriom kovinem veislem tarnybiniais, medziokliniais sunimis tikrai vaiko nepalikciau vieno. t.y. be prieziuros ilga laika, kol jam nebutu kokiu 5-8 metu :)
is kitos puses viska daro auklejimas, taciau retkarciais genu nenumusi :) |
Tai kad sakai tokio amžiaus.. Penkių metų vaikas nuo puolančio šuns neapsigins, o ir vis dar yra tokio amžiaus, kai šunį gali išprovokuoti pats. Bet tai čia su tuo palikimu reikia žiūrėti kiekvieną situaciją atskirai.. Kad Vaidis ir negyvenęs su vaikais, retkarčiais pabendrauja tiesiog, bet matosi, kad jis stengiasi su jais elgtis gražiai.. Manau, kad kasdien bendraudamas šuo su vaiku išvis puikiai turėtų sutarti :)
|
nuo gero suns ir suauges neapsigins.
cia norejau pasakyt, kad sava suni (aisku prognozuojamo elgesio veisles) su tokio amziaus vaikais galima ko gero (neturiu asmenines patirties) jau palikt ir vienus. taciau sito reiktu klaust ko gero lenku forume, ten daug jaunu seimu su mazais vaikais ir vilkais yra :) |
Labukas nendre, sveika prisijungus :) Ir visiem labas :) Mano dukrytei vasara bus du metukai, irgi siek tiek nerimavau kaip bus, bet taip jaudinciausi del bet kokios veisles suns is pradziu - tiesiog nesu turejusi suns vaikysteje :) O su Brukne labai graziai zaide - puse vaiko galvos buvo Bruknes nasruose kai bande bumbula nupest :mrgreen: O dukra patenkinta lakste paskui rankytes istiesus :) Vasara, kai jau atkeliaus vilkiukas i musu namus, papasakosiu daugiau apie vilko ir vaiko bendravima :wink:
|
Sveiki. Na kad užsiminėte apie šunis ir vaikus, tai užauginom su "vokiečiu" abu vaikus. Šuo vežimą ir vaiką saugodavo prie parduotuvės. Kai vaikai verkdavo, begdavo žiūrėti, kas jiems yra. Kai norėdavau apibarti arba užvažiuoti per užpakalius, urgzdavo ir atsitūpdavo tarp manęs ir vaikų. Buvo pats minksčiausias žaislas nuo 6 mėn. vaiko amžiaus. Kartu iš šuns bliudo paėsdavo ir šuo , ir kuris nors iš vaikų. Šiuo metu Rapsas visų Antano išdaigų draugas. Kai jie abu voliojasi kambary ir staugia, ir urzgia kartu, tai įspūdis , kad šunidėj gyvenam. Bruknė Antano mylimiausias šuo, nes leido ant jos gulėti, kai pas mus svečiavosi. Visą savo gyvenimą praleidau su šunimis ir veisliniais, ir ne. Normalus šuo vaiko neskriaudžia. Norėjau pasakyti normalaus , sveiko šeimininko auklėtas šuo vaiko nekanda.
|
mano Girius is pradziu nemego Symantes ir buvo jai grybstelejes,tai gavo i kaili kaip reikiant.O dabar Symante prieina kisa pirsta i aki,o tas cypia,bet nieko nedaro,kai jau uznervina,tada sucypia atsistoja ir nueina,bet jei kvieciu Symante pas save,tada jis pirmas atbega,o jei antras,tada nustumia ja krutine ir laizo man rankas.Gaile irgi megsta,stengiasi ja vis palaizyti,bet neleidziam,bo ji dar visai mazute,dar prisiris suns seiliu ir pan.Ir isvis vaikai ismoko su juo zaist,griuva,kyla,spiegia,bet nebeverkia,kaip anksciau(vos bumpt ir jau asaros),o jis irgi saunuolis,taip ismoko svelniai zaist,kad ne trupucio nepaliecia dantimis,nors atrodo is sono kitaip,kas buvot susitikime turejot pastebet,kaip jis zaide su mazuoju vilkiuksciu - tas ne kart necyptelejo ir siaip Girius su juo daugiausia prazaide turbut butent del to,kad jis priprates prie mazu draugu ir svelniu zaidyniu.Nors kai reikia gali gerokai ikasti,tuo jau siandien isitikino mano bendradarbis neatsargiai istieses ranka link manes - dabar,sake,skauda iki pat alkunes
|
Aha, Girius tikrai toks meilus gigantas. Kaip Cheitanas :) Ir dydžiu taip pat labai panašus :D
|
Vakar vakare pirmą kartą Vaidis kando žmogui nežaisdamas (to jis nėra mokintas), kažkoks vyriokas prisikabino prie mūsų su šunimis, šaukė isterikavo aplink mus, buvo išgėręs, pilstėsi alumi ant mūsų, galiausiai susistumdėm, ir aš Vaidį paleidau, paskui šiek tiek atsitraukiau pasiimt Vaidį ir paduot draugei, kad palaikytų, kai priėjęs trenkė galvon, tada šuns nebepavyko susigauti, nes draugas tą vyrą parsigriovė, ir Vaidis šoko iškart kąsti jam į kojas. Dar kolkas nesuvokiu ar čia gerai ar blogai, kad jis taip kando.. :roll:
|
Vike, Vaidis saunuolis-sudirbo, kaip sako kinologai, dziaukis, kad turi toki suni, kuriuo gali pasitiketi. kiti ilgai savo ovciarkas to moko, ir nera garantuoti, kad suo sudirbs, o kaip Margo sako, net jos "Ofiara" /"Auka" Eligo ja apgintu, nors siaip paziurejus, jis toks gerutis, meilutis, kuklutis, pukutis.
liuks Vaidis, tak derzat |
mano Girius dar vaikas budamas per Apuoles festivali bande is rimtuju ikast baikeriui kai tas bande ji paglostyt,o jis man tarp koju sedejo isitaises,taip ir nesupratau ar jis save gyne(nes turejo but drasu kai salia seimininko) ar mane.Siaip net nuostabu kai toks svelnus gyvunelis akimirksniu gali pavirst neatpazistamai agresyviu zverim.Blogai tik,kad jis priprato,jog as ji su kareiviais dresiruoju,tai dabar pamates uniformuota,staciai pasiunta - seka kiekviena judesi ir jei tik staigiau sujuda - bando pagriebt,o jei pamato ka nors beganti(nebutinai kariski) tai pagatavas su masinos priekiniu stiklu issokt,kad pavytu.Apsiramina tik kai pasakau "fu",o siap su juo jauciuosi ypac saugiai,pasitikiu kaip paciu savim.
|
Off topic
"'Wayeh' is the Cherokee word for Wolf.... One evening an old Cherokee told his grandson about a battle that goes on inside people. He said, "My son, the battle is between 2 "wolves" inside us all. One is Evil. It is anger, envy, jealousy, sorrow, regret, greed, arrogance, self-pity, guilt, resentment, inferiority, lies, false pride, superiority, and ego. The other is Good. It is joy, peace, love, hope, serenity, humility, kindness, benevolence, empathy, generosity, truth, compassion and faith." The grandson thought about it for a minute and then asked his grandfather: "Which wolf wins?" The old Cherokee simply replied, "The one you feed."" |
Benai, visada lengviau suni nuslopint su komanda nei ji priverst tai padaryt.
na Harka dirbdama pasienyje irgi labai jau uniformu nemego, ir dabar dar kartais pasisiausia, o ne per seniausiai vienam policininkui i ranka sege, ale...nu pats zioplas ir hmm per kondicinis buvo :) |
Na tikriausiai as niekada nebusiu rami, kai vaikas ir suo yra paliekami kartu net minutelei. Baisu net pagalvoti kokios pasekmes gali buti. Ir nesvarbu kokios veisles suo, negaleciau taip pasitiketi... Na nebent tas suo gyventu su manim daug metu.
Vaikysteje turejom suni (misruna), bet jau suo ten buvo su superiniu charakteriu. Tikras vaiku dziaugsmas. Su visais gyvunais labai gerai sutare, be isimciu... Nesvarbu, kad katina pirmakart gyvenime buvo mates is arti, bet nebuvo tokios minties jo pulti (netgi issigando tokio mazucio kaciuko) :lol: mazi suniukai lipdavo ant sprando, uz ausu tampydavo-o jis be galu pakantus guli :shock: Aisku, labai klausydavo ir darydavo puolimo komandas (net ant pazystamu) ir kai jau reikia apsiraminti. Vienu zodziu :fingers1 P.S. Aciu uz silta priemima :cheesy: |
Nendre, su savu sunimi paliekama ir ramiai, tik aisku iki kazkurio amziaus reikia siek tiek daugiau prieziuros, o veliau...jokiu problemu :)
|
Girius kai pirma kart katina pamate tai irgi puole zaist kaip prie suns,o dabar juos puola,nes jau zino,kad jie bega,o gaudyt juk smagu
|
Aaa gi Benas priminė katiną :)
namie jau kelias dienas turim kokių trijų savaičių miškinės katės jauniklį, kuris didžiąją nakties dalį kniauksi :twisted: ir yra mažas žvėriūkštis, kuris nekanda ale tik prieini spjaudosi, urzgia. Ir pirmą kart kai daviau Vaidžiui pauostyti vos spėjau patraukt, nes bandė perkąst iškart, bet paskui lyg ir normaliai, kolkas dar Vaidilkai labai įdomu papešiot jį už plaukų, bet gal susibendraus kada nors, jei išvis įmanoma prisijaukint miškinį katinuką.. įdomu Vaidis čia šiaip kando nes kažikoks padaras, ant mano rankų, ar visos katės vienodai smirda, ir atsiminė, kad keli jo susidūrimai su kate pasibaigė vienodai.. Vaidila praeitą vasarą du kartus katės buvo nuridentas nuo maždaug penkiolikos metrų aukščio laiptų.. taigi nežinau kaip sutars su tuo mažu bjauriu žvėriūkščiu.. :) |
prisimink viena dalyka-sunys neturi pirstu, todel viska liecia ...dantimis.
na cia jau reiks ziuret, speju, kad Vaidutis pripras, tik neaisku ar katinas nebus per daug bjaurus. klausimas-tu ji tik augini ar su visam :) |
Quote:
"Shocked jei kada susišaus į galvą, kad mes su Vaidilka norim katės į draugiją, pasakykit kas nors, prašau, kad geriau vilkšunis dar vienas.. Laughing Laughing" :wink: |
Quote:
|
Ooo velniava, nu čia tai prisišnekėjau... :shock:
Ne, o jei rimtai, tai buvo taip, kad arba pasiimu mažylį namo, arba motina bjaurybė jį suėda, nes jau buvo likęs paskutinis, tai visai net negalvojau, kad nemėgstu kačių, kad nesugyvensiu su ja ir taip toliau :) Daiva, neklausk kuriam laikui jis pas mane.. pakol valgys jau viską pats kuo puikiausiai tai tikrai, arba.. nugi negalėsiu atiduot, jei jis susidraugaus su šunimis ir manimi, juk negalėsiu.. :oops: Nors aš abejoju ar susidraugaut gali, nes motina... http://www.biteplius.lt/lt/2club.clu.....-=(987188132 Čia ji su manim taip gražiai elgėsi.. :mrgreen: |
Nieko aš neprisišnekėjau, čia tik atsitiktinumas :twisted: Palauk, dar negailėk manęs.. kai ryt praneš gydytoja, kad smegenų sutrenkimas arba pareis nebloga baudelė už tai, kad šuo kando, tada galėsi gailėti.. :D
|
Jei pareis bauda už tai, kad šuo kando tai tada galėsi kelt didžiausią triukšmą koks tik gali būti, nes šuo buvo panaudotas ginybai, o be to turi liudininkų nemažai :wink: O su smegenim jei dabar nepykina ir nesilpna tai nebus sutrenkimo.
|
Na, kaip čia pasakius.. pykino naktį, bet nevemiu, važiuojant su auto baisiai bloga buvo, visą dieną nuo pat ankstyvo ryto skauda galvą, ypač kai judu, pasilenkus iškart apsvaigsta.. Nebus problemų? :roll:
Num joa, ir liudininkų, ir iš esmės mes teisūs, ale žinai kaip būna.. man nepatinka aiškintis per teismus, geriau jau asmeniškai ir nebūtinai gražiais pokalbiais.. |
Tai gerai trinktelėjo, kad taip galvelei negerai :evil: Nu dėl pasėkmių nežinau, man galvą skaudėjo ir pykino tik savaitę, bet man nebuvo taip jau žiauriai blogai kaip tu dabar rašai :roll: Na matai aiškinantis be teismų, o savais metodais po to galit jūs nusikaltėliais patapt, o ne tas kas prie jūsų prikibo :? Nu vien žo, laukiu naujienu iš jūsų fronto tikiuosi viskas bus ok 8)
|
na va, perskaiciau daaaaaug... pries tai skaiciau daaaaug... vistiek noriu ir viskas :)... reiks imt :)
|
Norėčiau paklausti, ką patartumėte auginant vilkšunį, kadangi turiu 2.5mėn vilkšunį, tai pirmasis mano šuo, tai nelabai ką ir išmanau aš. :)
|
O gal galetumete mums papasakoti apie savo augintini - kur pirkote, kas jo tevai? Ir koks jo vardas:)? Ir kokiame mieste gyvenate su savo ceku?
|
sveiki, mane irgi domina tas pats kaip Natali.
o auginti kaip- viska perskaityti cia, pasakyti kuriame mieste gyvenat, tada galesim nukreipti pas dresuotojus, veterinarus ar kitus zmones, kas cekus jau turi ir yra praeje ta "juodaji" augimo perioda. p.s. prasyciau i mano meila [email protected] imesti dokumentu kopija- statistikai musu turimu ceku papildyti |
Na mes gyvenam Radviliškyje, tai mažas miestas netoly Šiaulių. Na aš tą šunį gavau, kaip dovaną nuo merginos, tai nelabai ką ir suvokių, kiek žinau, kad jis yra grynakraujis ir tiek. Vardas šunelio yra Fuksas.
|
ar gali atsiusti foto- kadangi jauciu kad suniukas be dokumentu, o tuomet jo ir cekoslovaku vadinti negalima, nes kilme nepatvirtinta.
|
O tau atsiusti į el.paštą ar čia įdėti tiesiog?
|
Quote:
ir papasakok kokios bedos auginant, is kur tiksliai gavot ir ttt. viskas idomu :) |
Na tai kaip ten Adam-o suns identefikavimas, ar vyksta:)?
|
Quote:
|
Na viskas po truputi einasi su šuniuku, tik neaiški jo veislė tiksli, tai nieko daug apie jį negaliu sužinoti kas ir kaip yra. O atrodo kaip VA, bet yra vilkšunis. :)
|
Quote:
ar jum taip zmogus ji daves pasake, kad tai vilksunis yra ir todel taip vadinat? |
Na kai davė šunį sakė, kad yra vilkšunis. Šiaip skaičiau internete, kad kažkokia vilkšunių veislė yra panaši į VA, bet ne VA, o vilšuniai yra, atsiusiu dar foto, kai busiu namie. :)
|
na vilksuniais iprasta vadinti vokieciu aviganio tipazo sunis. Tad maisai paprasciausiai dvi veisles, yra Cekoslovaku arba Saarloso vilksuniai, tokios veisles registruotos FCI ir yra vokieciu aviganis, kuri senoviniu ipratimu zmones kaimukuos vadina vilkiniu sunimi arba vilksuniu.
Tad pas tave yra paprasciausias vokieciu aviganis, tik kad be dokumentu ir todel ji ir pavadino vilksuniu. Na dabar manau jau zinosi, kad turi i vokieciu avigani panasu suniuka, bet tikra ne cekoslovaku ar saarlooso vilksuni :) o nuotrauku laukiam- idomu mazyli pamatyt o forumus teks pakeist paziurek cia http://www.supermama.lt/forumas/inde...=508795&st=144 arba cia http://gsd-lithuania.com/smf/index.php#1 cia renkasi tikruju "vilksuniu" VA augintojai ir myletojai :) nors visad prasom ir pas mus uzsukti. |
Dėkui už informaciją būtinai ja pasinaudosiu. :)
P.s nuotrauką tau išsiunčiau į el.paštą. |
All times are GMT +2. The time now is 20:00. |