![]() |
Poznań "Światowa" 2006
Skład sędziowski na Światówce http://www.worlddogshow2006.pl/judge_pl.php
Obsada nie jest zaciekawa wrecz powiem chyba to już było .Wkółko ci sani sędziowie nic nowego :cry: . |
No wiesz...dla mnie to akurat nowosc...ale dla mnie w tym temacie to same nowosci :wink:
Rozumiem ze juz Pinkowa stawala przed Slowakiem? |
Fatalnie, znowu Matyas :((((((((((((((((((
ale wybrali "spacjaliste od rasy" :roll: :evil: juz lepiej skupic sie na zawodach :P |
Czyli co? Powedz co on robi nie tak?
|
Lubi "specyficzny typ wilczaka" :lol:
ostatnio krolowala sunia z jednej z najgorszych hodowli, z naroslami na lapach, o mordce plaskiej jak OB 8) no coz " o gustach..." itd |
A jaka to byla wystawa?
|
Bratyslawa
gosciu "za to" ze Amber poprzedniego dnia wygral dal mu jako jedynemu wilczakowi bardzo dobra zenada! nie cierpie jak ktos sie wyzywa w ten sposob! to tak jak Daniel mial 2 razy z ocena Pinki - tez zlosliwie wyraznie przez konkretna pania sedzine... |
Hoh. Genialny facet...
My chcemy jechać na tę wystawę, rodzinka się zgadza, w końcu to światówka... ciekawe, czy Varg będzie szanse mieć. A kto sędziował w Dortmundzie? |
Nooo to zapowiada sie ciekawie;)
Ciekawa jestem ile wilczkow stanie na poznanskich ringach :roll: |
W Dortmundzie było chyba coś ponad 40. Więc wiesz, gdyby tak wziąć wszytkie polskie + pare zagranicznych, no to.... było by bardzo ciekawie :mrgreen: Bo nie sądzę żeby było tak jak w Łodzi w tym roku: zajeżdzamy, wchodzimy na stadion, szukam wzrokiem wilczaków i co widze? Margo i Daphne :P :wink:
|
JUPI! :mrgreen:
Na swiatowce i ja bede bo przeciez bedzie agility, a nawet jak nie bedzie to i tak jade ;) Mam nadzieje ze Ela mnie przygarnie... :twisted: :twisted: :twisted: |
wilki wilkami a to temat Swiatowki :wink:
przypominam wie ze info na www.worlddogshow2006.pl zgloszenia I termin do 20.08.2006 120zl, szczeniaki 60zl II termin do 20.09.2006 180zl (takze za szczeniaki!) Oczywiscie mozna sprobowac zostac Zwyciezca Swiata :lol: ciekawostka- dla zagranicznych championow - CWC w jakiejkolwiek klasie od posredniej w gore daje automatycznie tytul Championa Polski! Oprocz wystawy beda tez Mistrzostwa Swiata w Obedience :D warto zobaczyc najwyzszy poziom! |
CZWARTEK???
No niiieeeee, czy oni oszaleli? :shock: :shock: :shock: :| |
Ja na Swiatowce bede chocby byla sroda... ;)
|
Quote:
|
Quote:
|
No nie, gratululujemy terminu! A w sobotę pewnie zrobią Nitrę :evil:
|
Quote:
|
Quote:
Szczerze podziwiam;) |
To ma chyba jakies medyczne okreslenie :shake
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
O matkoooooooooo :banghead Ale takiej wytsawy w końcu nie można przegapić... :P ...Ela znajdziemy u Ciebie jakieś miejsce na nocleg? 8) |
Quote:
|
Eh, no trudno sie mówi.
Do kiedy jest termin zgłoszeń? :lol: |
Demoleczki nie zglosze chyba, ze sie jej "nastroj" na hali poprawi ;) raczej bede w sobote tylko na wyzlach..
|
Quote:
|
hm i w Poznaniu od wtorku do niedzieli? Co prawda i tak mialam w srode wieczorem przyjechac... wiec... hmm... moze popatrzymy... "sie zobaczy"
Dziekuje Gaga za rade - miejmy nadzieje, ze piekna sie troszke przekona do tego typu pomieszczen, halasow itp. |
Quote:
mysle ze Mistrzostwa Obedience tez szkoda by bylo przegapic... Agnieszka czekamy i na Ciebie oczywiscie :D |
Poznan kiedys zablysnal najwyzsza stawka za parking ze wszystkich wystaw w Polsce, ale wraz ze Swiatowka najwidoczniej postanowili zadebiutowac rowniez na "swiatowej" scenie. Wlasnie sprawdzalem oplaty dla zagranicznych wystawcow - jest to najwyzsza oplata, jaka trzeba bylo kiedykolwiek zaplacic. W drugim terminie zgloszenie kosztuje 90 EUR - dla porownania na Swiatowce w Dortmund najwyzsza oplata wynosila 80 EUR. Ale ja rozumiem.... inflacja itp. ;)
Quote:
|
jiedna kolezanka znalazla to na stronie interentowej o WW'06 w Poznaniu.
To jak z tymi sukami-moga byc wystawiane czy nie? To dziala ten nowy regulamin o sukach w cieczkie i wystawach czy nadal nie? 9. Aggressive, sick dogs, bitches in heat and also dogs not entered in the show may not be brought onto the show precinct |
Quote:
|
UWAGA!
Jutro mija pierwszy termin zgloszen....! W drugim (do 20.09.2006) oplaty sa duzo wyzsze.... http://www.worlddogshow2006.pl/zglos...php?s=all&l=pl Poznan ma juz podobno ponad 20000 zgloszen.... CzW bedzie pewnie wiecej niz 100 (z Polski, Czech, Slowacji, Niemiec, Wloch, Francji, Holandii, Luksemburga, Litwy i innych)... My bedziemy z Balrogiem, Jolly, Eligo, Camio i Merry Bell. Kto do nas dolaczy? :cheesy: |
Teoretycznie jesteśmy i my. Z racji wygranej nagrody z Opola :) A praktycznie to się dopiero okaże.
|
ja tez juz zgloszylam (czy szybczej mozna powiedziec, proboje, bo jieszcze odpowiedzi z ich odzialu :evil: )
ekipa z Litwy w tej swiatowej jieszcze bedzie mala t.z. WAIDILA odzie do szczieniakow a Harka do championow. hotel juz mami zamowiony to teras tylko zeby te zgloszenia dostalam i zeby podroz i wolne dni wypadli tak jak ja by chcialam. p.s. u nas na litewskim forumie gadaja, ze dostaja odpowiedz e-mail z napisem ze pies jiest juz zgloszony i tyle. a jak z startowymi numerkami-beda oni poczta wyslane czy jak? p.s. posle p.s. a to Gosiu musimi nie tylko ten regulamin o sukach w cieczke miec ze soba ale i wrzoziec CSV tez? :wink: |
my sie zgłosiliśmy ale nam podali w mailu ze nie dostali naszego rodowodu i kopi wpłaty buuu i znów wysłałem faxem.
|
Varguś też juz jest zgłoszony, czy pojedziemy-się okarze...
|
...
jestem w tej chwili po prostu wściekła..... oczywiście żyję w nieświadomości, że jakieś tam terminy istnieją i w ogóle i dziś już: po 1. przyszło z ZKwP Białystok, że do zapłaty na wystawę mamy nie 60czyileśtam zł tylko 100...no i po 2.: że termin opłat na Światową już minął suuper :evil: :evil: :evil: cóż, jak z Vargiem nie da rady, to będę próbowała chociażby sama pojechać do Poznania, bo chcę po prostu popatrzeć na te wszystkie psy, chyba warto, prawda? :( |
hmm dziwne to wygliada, ja tez jieszcze odpowiedzi nie mam tylko dobrze ze mam dokumenty, kiedy jest oplacona wystawa i kiedy zrobilam zgloszenie przez internet.
ale i tak jutro bede zwonila do nich burdel jakisz maly tam wedlug mnie |
My się zgłosiliśmy, więc też jedziemy. To niesamowite, ze będzie tyle wilczaków, i w ogóle to, że zgłosiło się już tyle psów.
Czy jest na forum ktoś z okolic Poznania lub z Poznania, kto mógłby zaoferować kącik u siebie w tym czasie? pozdrawiam wszystkich - Alakra. |
Quote:
Jak jest w rzeczywistości nie wiem, ale na wszelki wypadek upewniłabym się u organizatora :roll: |
Podobno jest juz zgloszone 68 CzW!
Ale chcialabym przypomniec, ze sa jeszcze tylko 2 dni (!!!) na zgloszenie psa! |
ech, szkoda, ze my-miot F i G- nie mozemy wziasc udzialu... :(
|
Mam nowe informacje odnośnie światówki. Niestety nadal jeszcze wprowadzonych wszystkich psów, więc są to dane z początku września, ale mogą pomóc mniej więcej się jakoś zorientować.
Zgłoszonych na początku września: 68 PSY: szczeniaki - 2 młodzież - 7 pośrednia - 6 otwarta - 9 użytkowa - 1 championy - 9 weterany - 1 SUKI: szczeniaki - 1 młodzież - 9 pośrednia - 3 otwarta - 10 użytkowa - 1 championy - 7 weterany - 2 |
A ja nadal nie wiem, czy Dewiacja przyjęta. Niby Panie dzwoniły z pytaniem, ale...
|
Quote:
|
No Poznan zastosowal zasade "Ordnung muss sein" i po zgloszeniu i zaplaceniu w pierwszym terminie , dzis znalazlam w skzynce przesylke: numerek(taki ladny w ksztalcie rozetki), plan rozmieszczenia pawilonow i karnecik na katalog. Mila niespodzianka jest fakt, ze katalogi beda do odbioru na ringu. Niemila jest oczywiscie platnosc za parkingi.. ale to normalka.
Czekamy wiec spokojnie na 9 listopada;) |
o to pozdrawiami. Pierwszy online wilczak z numerkem do WW :)
a ja to jiescze nic nie mam. ale czekam czekam i mam nadzieje ze dostane.:) |
cholera Gaga wyprzedziłas mnie a myslałem że bede pierwszy ale przysnałem. Ok melduję że dostałęm taki sam pakiecik i tez ide na ring z moim łysolem
|
No proszę, zgłoszenie (i płatność podstawowa) przyjęte mimo, że obie wysłanie ciut po terminie. Cóż za przyjemność :cheesy:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Hej, a ja co? nie bede mogla pic w Poznaniu? czy musze na ta okzaje jakiegos kierowce do auta wrzoczyc? :cheesy: :wink:
|
Quote:
Co prawda mało realne bym dostała urlop, ale kto wie :roll: |
A o której zaczynają wilczaki?
|
no my jedziemy w 4- kę w srodę zaraz jak skończe prace w środe
|
Litwa tez melduje sie ze numerki ma :)
|
Nie wiem gdzie Chey dowiedzial sie o maseczkach poprawiajacych jakosc wlosa (moze jakies zakupy w TV ogladal) :shock: , dosc ze dwa dni z rzedu postanowil sobie sprawic balsam-maseczke . Substancje wybral zupelnie inna niz ja bym mu wybrala, wiec jego zabiegi pielegnacyjne konczyly sie w wannie :evil:
Wg pesymistycznych prognoz czeka nas jeszcze 5 kapieli bo w czwartek wieczorem, po powrocie do domu to chyba juz mu przejdzie? A jak nie to najwyzej zostanie wymeldowany na balkon.... chyba ze sasiedzi zaprotestuja na ekstraordynaryjne aromaty :twisted: |
a nas na Swiatowce jednak NIE bedzie :bigcry2
|
Jak to ???? :shock: a KANAPKI ????
|
Moja mamuska strzelila focha i tupnela nozka
ze dzis mnie w szkole nie ma (bo nie dalabym rady wstac) i jeszcze czwartek opuscic... W kazdym razie sie uspokoila i rozpatruje ta Swiatowke ale... na 2dniowy wystwy jechac juz nie moge Margo, mialas racje :twisted: |
Uuuuuu... to teraz badz super-coreczka i skombinuj ten czwartek. Reszta - pal szesc! Ale czwartek wazny! :wink:
|
Quote:
;) |
ok, costam mama poburala troche ale jade...
Pytanie: czy ktos jedzie przez Wroclaw do Poznania? |
Quote:
|
e tam, olac to :P
ona tak zawsze, musi pokazac swoje humorki ;) oczywiscie i tak wszystko jest utajone przed ojcem... :mrgreen: |
hip hip hura, a mala bedzie z toba tez?
|
:cheesy:
bez niej sie nie ruszam :P Ty mlodego bierzesz? Kto w ogole bedzie z miotu G? Goth jedzie? |
Litwa jiedzie cala ekipa-Harka Waidila i Gierka.
tylko jak "zrobic" przemyt malego na teritorium wystawy jiescze nie wiem. ale cos razem wymiszlimi :wink: |
mam ten sam problem :P
ale jakos damy rade... nie mozemy sie juz doczekac :) |
Jesli chodzi o przemyt w aucie, to nie powinno byc problemu. Przy wjezdzie na teren wystawy nigdy nie liczyli nam psów :). Co innego, gdy pies ma być wprowadzony, ale tam płoty nie są zbyt wysokie ;) Tylko te kamery... :P
|
he he zrobimi po prostu zabawe-wchodzimi wychodzimi to mami psa to nie mami i tak...zrobimi przemyt :)
|
|
My , tu w Krakowie, trzymamy kciuki za tych wszystkich, którzy startować będą w Poznaniu.POWODZENIA!!! i "złamania łapy" :wink:
|
Szkoda, ze w Krakowie a nie Poznaniu:( No ale skoro rodzina ma sie powiekszyc to chyba jestescie usprawiedliwieni :wink:
|
jeśli ktoś, coś bedzie wiedział, niech pisze :) jak tam na wystawie :)
|
Wiem,wiem, tylko my "z wilczakowego bractwa" nie jesteśmy w Poznaniu, z drugiej strony jestto całkiem ciekawe, mogłabym sama ze sobą prowadzić dyskusje na forum ;)
Zjada mnie ciekawość....co tam na wystawie..będę musiała się chyba uzbroić w mega cierpliwość :( |
My juz po wystawie
Bylo super! Kto nie byl, niech zaluje Gratulacje szczegolne dla Harki! :cheesy: Zw. Swiata, no no :D Jak i dla Cayo i Eurysia oraz wszystkich ktorzy startowali! :cheesy: Fajnie, ze moglambyc tam z Wami... :) Dzieki :) Jak powort? bo mnie OCZYWISCIE pieprzona straz ochrony kolei i policja spisala no coz... kretynizm |
Quote:
|
w internecie znalazłam rzecz następującą ;-)
Ceskoslovensky Vlcak JWW P (M) 503 EURY z Peronówki, Konrad Kłosiewicz, Polska JWW S (F) 536 A'WASAT , Federica Pacini, Włochy WW BOB P (M) 517 ISSAR Kollarov Dvor, Sona Bognarova, Słowacja WW S (F) 571 HARMONIA Eden Severu, Daiva Rimaityte, Litwa BVet S (F) 574 AJGA Reolup, Marcela Pluharova, Czechy a to co za piesek z Włoch? jakiego typu, że się tak zapytam-Narvana? A Harce-WIELKIE GRATULACJE!!! |
a, już wiem, co to za psiak z Włoch :mrgreen:
|
Gratulacje dla Wszystkich.
Ja też Aga napotkałam na takie wyniki To teraz pozostaje nam czekać na "sprawozdania" uczestników |
Są już dokładne wyniki:
http://www.wolfdog.org/pol/shows/1934.html |
|
no wlasnie co mi z opowiesci zdjecia wklejac mnie tam nie bylo :((
|
Powyzej oczywiscie Harmonia Eden Severu :) (to jakby ktos nie poznal:p)
tu oto Mlodziezowy Zwyciezca Swiata czyli Eury z Peronówki : http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...Eurys-Zwyc.jpg |
Zwyciezca Swiata z psach i Zwyciezca Rasy czyli
Issar Kollarov Dvor http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...s/IssarBOB.jpg |
I młodziezowa Zwyciezczyni Swiata : A-Wasat
http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...s/AWasat--.jpg (sucz jest corka Beau Isabeau z Peronowki |
Na finalach, w konkurencji "Suka hodowlana i jej potomstwo", na pudle stanela Jolly z dzieciakami: z Balrogiem, Eligo, Eresh i Eurym
tu na zdjeciu pt " O! przyszla zawartosc do pucharka" http://www.cheitan.zperonowki.com/bl...oads/pudlo.jpg |
Ale opiszcie swoje wrażenia ;-)
|
Quote:
wrazenia beda pewnie pozniej, daj ludziom odpoczac... :mrgreen: |
łatwo mówić "trzeba było przyjechać" ;-(
pewnie że chciałam, ale........wiadomo niestety ;-) |
Wszystkim bardzo dzekujemi z wilczakami za serdeczne gratulacje. :cheesy: a jak to wszystko bylo...sproboje opisac swoje emocje i co tam dzialo sie wedlug mnie :wink:
na pierwszi ogien posedl Waidila-synek Harki i Taro. Fainy psiak, bardzo energinczy i gadajacy, dla tego nie moglam dotykac jiego przy wystawianiu, bo...facet zaczial by gloszno gadac :) ale jakos dogadalam sie z mlodym i dostaliszmi "wybitne obiecujaca" i czekaliszmi z Waidis'em na porownanie z suka. Teras mieliszmi duzo wolnego czasu, kiedy z Harka musialam wejscz do ringu. i co? jak zawsze-dopoki wszystkim znajomym powiedzieliszmi "hej", pogadaliszmi, popatrzyliszmi na inne psy, spotkaliszmi sie i z Garuda, obserwowaliszmi ring cousinow-saarloosow, obgadaliszmi sprawe klubowe i wystawowe, przy tym zerkajac na ring, kiedy ja z Harka wejdzemi i... dosedl ten czas. mialam mocna konkurencje-same najpieknejsze suki z calej europy. doskonaly hendling kazdej z nich, piekna praca samych zwierzat-bylo na co popatrzec. sedzia dokladne objerzal kazda z nas. Gest reka i wszystkie zaczeliszmi biegac po ringu. Tu ja z Harka mialam maly problem :roll: -suka przed nami nie biegala tak szybko jak my , dla tego ja i inne suki za mna, probowaliszmi jak najlepej wykombinowac, zeby to nie robilo nam problemow z pokazaniem ruchu. No, jiesli Harka ma problem z postawieniem uszy na ringu, to z bieganiem-jak ptak-to ja mialam problem z szybkosczia a nie ona :wink: sedzia znowu patrzy na nas wszystkich i wola do centrum ringu tylko 4 suki-na pierwsza ogien poslam ja z Harka, potem suka z Nimiec, z Wloch i ostatnia Margo z Jolly (muszialam nawet zawolac Gose zeby podesla do nas, bo o czym myszlala i nie widziala ze ja wola sedzia :lol: ) znowu kolko i sedzia pokazuje na nas i stawia okolo tablicy z numerkem, ktorego niestety ja nie widze bo jiest z innej strony. szybko wszystkie suki dostali swoje miejsca i ja domyszlalam sie popatrzyc na ten numerek.....!!!!! JA MIALAM PRZED SOBA CIFRE 1 !!!! bylam w szoku bo mam zwyczaj ze u nas na Litwie pierwszego ustawiaja psa od konca t.z. pierwszy postawiony do numerka 4, drugy do-3, trzeczy do 2 a ostatny dostaje numer 1 :wink: zeby w to uwierzyc jiescze zapytalam Gosi-czy to naprawde Harka wygrala klase chempionow. Kiedy ona powiedziala ze tak-juz radosci nie bylo granic. zlapalam Harke na rece i malo brakowalo zeby nie zataczylam tanca dezcu (jak prawdiwy indianin). potem zaczely sie gratulacje i od naszej wilczakowskej ekipy i od innych wlascicielow suk. fuuu mialam to, o co nawet nie marzylam. (ja chcialam na WW dostac tylko ocene "doskonala" i nie byc ostatnia w ringu :wink: ) potem porownanie z sukami: z posredniej-z Callisto z Peronowki, z otwartej-Caya Zlata Palc. znowi kolko, stawimi suki w miejscu i pol widzow proboja jakimis metodami zmoszyc Harke postawic uszy-bylo trudno, ale kilka raz udalo sie to zrobic :wink: sedzia podchodzi do nas i...mami CACIB i WW'06 i N.S.w.R mami fotosesje i mam malo czasu zeby wymienic psy-bo z Waidila idziemi na porownanie-odaje potrzymas Harke swojej znajomej kolezankie z Litwy Jurgite i juz stojimi w ringu z malym-Waidila podskakuje do sedziego, on jiest zadowolony z tego ze ktos gada z nim-male kolko z podskokami i...Waidila best puppy i dostaje kartke, z slowami ze maly ma super charakter-idziemi na glowny ring do konkursu. walka o BOB byla miedzy Harka, pieknym Issarem i suczka z mlodziezy A'Wasat. znowu biegami w kolko (ja juz sobie obiecuje ze bede biegac kazdego dnia bo nie mam formy do biegania) i sedzia oglasza swoja decizje-wygral Issar-bylam z tego bardzo zadowolona bo to naprawde pies, ktory musial dostac BOB. :cheesy: juz po wszystkim-teras tylko ja z WW Harka :lol: przyjmujemi serdecznie gratulacje od wszystkich starych i nowych znajomych, i niema rozniczy jakim jezykem oni gadaja :wink: , p.Oskar Dora tez slozyl osobiste gratulacje. :cheesy: juz moglam rozluznyc swok rozum i emocje. best puppy z Waidila to juz byl pikus-i tak czulam ze sedzia bedzie wybierac puchatki :twisted: potem pogawedki z cala wilczakowska rodzina, prezenty dla psow, pobieganie w glownym ringu, piekny pokaz wilczakow Gosi i juz po wystawe. teras zostalo tylko dojiechac do Wa-wy-do Gagi i mozemi spokojne isc spac i czieszy cie z wygranych. dzekuje wszyskim za serdecznie gratulacje, Liuckie za spanialego psa, innym- za pomoc, rodzine Cheitana za gosczinosc i wszystkim za piekna i mila atmosfere na wystawe. paaa Daiva, Harka, Gierka i Waidila |
Cheitan z Peronówkl:
http://portalwiedzy.onet.pl/8412,54,...ria_media.html Andariel Wolf z Peronówki: http://portalwiedzy.onet.pl/8412,55,...ria_media.html Jest tam jeszcze kilka fotek, ale trzeba je zidentyfikować. |
Myślę ze zdjęcie 47 to dwa psy z mitu B z Polskiego Dworu - jeden to chyba Belit ale pewna nie jestem :?
|
aha, ja tez podpisuje sie pod tym ze to jiest PD
|
Dziewczyny, to zdjecie to akurat banalne do odgadniecia . pomeczcie sie moze nad tym : http://portalwiedzy.onet.pl/8412,58,...ria_media.html
|
Gratulacje dla wszystkich :) szkoda, że nie ma mnie teraz w Poznaniu wśród garstce ;) 20 tys psiaków, w tym wielu wspaniałych ras. Chciałabym na żywo ujrzeć te wszystkie znane mi dotąd ze zdjęć wilczaki, husky, łajki, saarloosy i resztę ;) no cóż może inną razą ;)
PS. tu parka SW: http://portalwiedzy.onet.pl/8412,44,...ria_media.html |
Myślę, że zdjęcie 58 to suczka ale która?
|
Gratulacje raz jeszcze dla Zwyciezcow wystawy Swiatowej!!!
(po osobistych na wystawie :) ) Wydaje mi sie ze Issar i Harka oprocz Zw. Swiata powinni miec jeszcze wpisane Zw. Polski a Eurys i wloszka Mlodz. Zw. Polski. Zajrzyjcie w swoje karty! mysle ze 47 to Belit i Adhara a 58 (obstawiam :wink: ) Caya Zlata Palz |
All times are GMT +2. The time now is 14:22. |