![]() |
27-28.04.2013 Opole, wystawa klubowa+międzynarodowa
ponieważ wystawa w Opolu jest w tym roku przez dwa dni, pojawił się pomysł żeby między wystawami zorganizować jakiś nocleg.. podzwoniłam trochę, w samym Opolu ciężko, ale ok. 16km od Opola jest miejscowość Turawa, leżąca nad jeziorem, jest tam trochę ośrodków wczasowych z domkami.wolne miejsca jeszcze są, cena w domku ok.50zł od osoby +10 zł za psa, domki różne- nawet 8-osobowe.. wstępnie, oprócz mnie i Łukasza mamy na razie 2 chętne osoby. może jest ktoś jeszcze zainteresowany? będzie fajna okazja żeby się spotkać :-)
|
Ja oczywiście sie piszę :) tylko na wystawę musze się zapisać ;)
|
My byśmy bardzo chcieli... ale są 2 przeszkody ;) I jedna nie do obejścia :twisted:
|
My tez bardzo chcielismy, Erendil wie ;) , ale coz kilka spraw spowodowalo ze musimy sobie odpuscic :(
|
Quote:
Czy to nie jest przypadkiem tak, ze termin wystawy pokrywa sie z terminem warsztatow tropieniowych w Olkuszu? Usiluje namowic na nie Macka, ale on sie wstydzi, ze nasz pies jest analfabetą... |
Pokrywa się niestety.
Dzięki Anula :rock_3 |
Ja oczywiscie sie pisze....
|
Jakies terminy na decyzję w sprawie domkow? Ja czekam jeszcze na potwierdzenie terminu III Dni Wilczaka i jesli sie nie pokryja to na nocleg sie pisze, wystawe chyba sobie daruje ;)
|
Jak tylko się nam uda dograć "animal sitter" :twisted:do reszty zwierzyńca to będziemy! :) Gdzie się dokładnie kwaterujecie?
|
No ladnie tyle osob sie szykuje a my jak zwykle nie mozemy ... Jszcze bardziej mi szkoda :(
|
Ale ma Kaszubska Majowke dotrzecie?
|
Quote:
|
Bajka, jeszcze nic nie rezerwowałam, bo nie wiem dokładnie na ile osób.. ale najprawdopodobmiej miejscowość Turawa, jest tam dużo domków do wynajęcia
|
My prawdopodobnie będziemy w 2 dzień, bo wtedy jest także gr. V
- zatem Cha i Taho:) |
Proponujemy nocleg i spotkanie w Prószkowie koło Opola.
Jeżeli zabraknie łóżek to karimata i śpiwór wystarczą. Zapraszamy. https://picasaweb.google.com/111117354420742537373 |
kusząca propozycja.. ale czy na pewno to przemyślałeś? :p ;-)
|
Odpowiem po spotkaniu........:rock_3
|
Zapisałam się :D także pozostaje tylko kwestia noclegu ;) w Turawie czy w kwaterze prywatnej ;) gdzie większość z Was będzie?
|
Baldur zgłoszony i opłacony :) ale pojawimy się tylko na klubówce, bo na więcej nie pozwalają fundusze :|
|
A nas nie będzie... pozmieniały się nam plany... Nie ukrywam, że najbardziej to mi żal tego noclegu u Leśnych Kamratów:) Zdzichu, Wojtek mi wiercił dziurę w brzuchu już wcześniej, żebyśmy się do Was wprosili pod namiot z okazji wystawy ;) ;)
|
My też passsss...
P.S. A Wróbelkom kibicujemy ostro!!!!! |
Na razie wiem, że na klubówkę zapisano 30 wilczaków, w tym 13 samców :)
W otwartej 3 panowie. Kto jeszcze będzie biegał z Baldurem w klasie ? :daysmile |
Super, ze tak dużo nas będzie. Jared i Mandżur obstawiają młodzież w samcach, a Lilka w suczkach.
|
Quote:
A ktoś dokompletował coś więcej? Ciekawa jestem jaka stawka będzie :) Quote:
|
Dark też w otwartej. czyli Dark, Baldur, Lunek?
|
Wystawa klubowa :):)
PSY (13) - Klasa baby (1) : 79. BARNI Leśny Kamrat Klasa młodzieży (3) : 80. AKIVARAS AUSTANT Kvepia pelynais 81. GRAN MILAGRO AZUL Atropa Bella Donna 82. GRAN ROJO CORAZON Atropa Bella Donna Klasa pośrednia (1) : 83. BACHUS Dar Wilka Klasa otwarta (3) : 84. ANYŻ LUNAR Wilk z Baśni 85. BALDUR Braterstwo Wilczaków 86. DARK Srdcervac Klasa użytkowa (1) : 87. CZAMBOR z Vlciho dubu Klasa championów (4) : 88. CELEB Jantarowa Wataha 89. CVAKO od Starkej 90. DECLAN Wilk z Polskiego Dworu 91. ELIGO z Peronówki SUKI (17) - Klasa baby (3) : 92. BAJA Leśny Kamrat 93. BAJKA Nemo me impune lacessit 94. Gorthan KIRA'SHA Klasa szczeniąt (1) : 95. DANTALION ERIN II z Peronówki Klasa młodzieży (1) : 96. GRAN ROSA AMIGA Atropa Bella Donna Klasa pośrednia (2) : 97. EETEE II od Uhoste 98. GINKA II od Uhoste Klasa otwarta (6) : 99. ABIA Leśny Kamrat 100. ERMELA Wilk z Polskiego Dworu 101. QAREEN z Peronówki 102. TUYA 103. VAPULA z Peronówki 104. ZMYŁKA Cwany Wilk Klasa championów (2) : 105. ENID Wilk z Polskiego Dworu 106. JUVART z Peronówki Klasa weteranów (2) : 107. ADHARA Wilk z Polskiego Dworu 108. JOLLY z Molu Es |
Mam pytanie, bo wystawa już za tydzień, czy nocleg u Leśnych Kamratów nadal aktualny? :)
|
my też chcemy sie do Kamratów wprosić, Zdzisław odezwij się :-)
|
Nocleg i spotkanie u Leśnych kamratów nadal aktualne.
Serdecznie zapraszamy |
Quote:
|
Quote:
|
Jak tam Opole dziś?
Ja wiem tylko, że Bachuniu - złotko, CWC i chyba jak dobrze liczę /albo znowu się przeliczę hehe/ zakończył SZAMPIONA:) |
Ano- szampon Polski:) A Bajeczka Nemo me impune lacessit zaszalała w Bisach bejbików i wygrała:)
|
a moze kto to wie co to za Tuya byla na wystawe :) suka otwarty klas
|
haha słyszałem że dziś sedzia się popisał i dał boba naszemu owczarkowi długowłosemu
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
a co do ostatnego.... mam nadzieje ze video i fotki beda :d |
Quote:
|
Dark dziś w klasie otwartej dostał 1 miejsce, wczoraj był 3.
dziś BOBa dostał Czambor obszerną dokumentację fotograficzną ma na swoim aparacie Wilu, bo pstrykałam jego aparatem, teraz tylko kwestia czasu kiedy wrzuci to w neta ;-) |
a poza tym, bardzo dziękujemy Zdzisławowi za ugosczenie w leśniczówce..po wystawie było ognicho, spacer po lesie, a wieczorem pogaduchy przy pysznym jedzonku :-) było bardzo miło, Dark nawet przespał noc, dopiero nad ranem włączyło mu się jojczenie ;-)
|
Jagoda a pstryknelas moze jakies foty Szaki (Gorthan Kira'Sha)?
|
Quote:
jagoda_n czekami na fotorelacje |
Podziekowania za gościnę u Leśnych Kamratów- było super :) Vapula wczoraj na międzynarodowej zajęła 2 miejsce w klasie otwartej, co mnie mile zaskoczyło (mój stres przechodzi na psa), a dziś na klubowej usłyszałam od sędziny, że mam piękną sukę ale za złamany ząb niestety ocena obniżona do dobrej... :) za to spotkanie ze znajomymi bezcenne ;)
|
pstryknęłam jej trochę fotek, boska jest!! gratuluję takiego potomstwa!! tylko nie wiem jakie Wilu fotki umieści, mam nadzieję, że wszystkie
|
Quote:
No i gdzie more maniery... Gratulujemy wszystkim :) |
Abia Leśny Kamrat NSwR - bardzo ladna suczka :)
Bylo fajnie, tylko zimno jak s.....n (Jak widac, za Radkiem i Beatą wywialo mnie az do Opola :rock_3) Gia - jeszcze raz WIELKIE DZIEKI za goscine!!! |
Jak zwykle z opóźnieniem :P
Gratulujemy zwycięzcom, gratulujemy niezwycięzcom, dziękujemy za spotkanie genialne Kamratom za gościne, fajną atmosfere i wogóle całiem super heeeej ;) a kogo nie było niech żałuje :P Zdjęcia ręką Jagody (ciasto mniam jak zawsze :P ) póki co z soboty tutaj: Galeria "surowych" fotek z soboty póki co tutaj: Nie miałem czasu obrabiać ani nic, więc są wszystkie wszystkie w stanie "surowym" bez kilku nieostrych. 27.04 CACIB OPOLE Wkrótce niedzielne ;) |
Quote:
Wilu -tworzycie z Lunkiem wspaniały duet(*) -nie można Wam nie kibicować! ;-) Bardzo się cieszę Waszymi sukcesami i czekam na kolejne. :) ..... (*)- :) https://lh5.googleusercontent.com/-G...o/IMG_1523.JPG |
Dzięki Bura :)
Niestety z przykrością donosze, iż, że to nie Lunek w (*) Tutaj akurat właśnie prócz wyznań miłosnych dostałem mocny i dobitny zakaz krzyczenia na Lunka od Astarte ;) |
dzieki za fotki :)
p.s. ojej ale ta wloska suka ma wlos :D |
My też dziękujemy za spotkanie, wsparcie, pomoc :) I przepraszam za mój chaos, ostatnio tak mam :twisted:
Anula, a ja przepraszam ze dezorganizację!!!!! I zapraszamy znowu z pięknutkiem ;-) Lilce się spodobał, oj baaardzo :twisted: Aaaaa no i gratulujemy!!!!! :) Aaaa moje dzieciątko wczoraj skończyło Młodzieżowy Championat Polski!!!!! :) Ja z moich chłopaków dumna bardzo - nadal się braciszkowie lubią :) Obaj super, u Jareda tylko handlerka zawiodła ;) |
Dziękujemy :) wszystkim za wspólnie spędzony czas na wystawie :). NASZA BAJECZKA W SOBOTĘ ZOSTAŁA NAJPIĘKNIEJSZYM BABY WYSTAWY LOKATA 1 :) widać że tam też od czasu do czasu Wilczaki mają swoje pięć minut ;)dostaliśmy piękny puchar sesję zdjęciową iiiiiii kilogram chałwy mleczno sezamowej hehe nawet smaczna ;) :)zapraszamy wszystkich na spacerek i coś słodkiego do Warszawki :)
|
|
To jest właśnie Tuya - priv Franco :)
|
Dzieki za info!!!
|
Jagoda, Wilu wspaniała fotorelacja:) Dzięki:) Niecierpliwie czekam na zdjęcia z niedzieli!
Wszystkim gratuluję! Dodatkowe gratulacje dla Bachusa i małej Bajeczki. Bachus wygląda wspaniale, pięknie się wyciągnął:) |
Quote:
Obaj kojarzycie mi się z ogromną miłością wzajemną i to przysłoniło mi obraz... a gdy jeszcze /zdjęcia były w kolejności/ zobaczyłam >TO<, to zupełnie wymiękłam i mnie zaćmiło..... :) https://lh3.googleusercontent.com/-6...o/IMG_1505.JPG /Ty się doigrasz ;-) -jak nic czeka Cię >przepuklina z miłości< :lol: / Raz jeszcze gratulacje! Dla Astarte i pozostałych "ogonków" też! :) |
A my czekamy na foty z niedzieli :) i jeszczerazwszystkim skladamy gratulacje :)
Ze tez Lunek nie byl zazdrosny o te soczyste buziaki z Aszczu ;) |
Quote:
|
Hie hie Lunek stwierdził: Ja nie patrzę, nic nie mówię bo jeszcze ja dostanę :P
https://lh5.googleusercontent.com/-6...1/IMG_1747.JPG Jeszcze raz sobota: Opole CACIB 27.04.2013 Niedziela Klubowa Pasterskich Niepolskich Opole 28.04.2013 Miłego oglądania ;) |
Quote:
Quote:
|
Dziękuję za fotorelację! Wilu i Jagodzie ;)
niedziela zimna, ale debiut Szaki udany, WO1 Best Baby. Na finałach już nie mieliśmy tyle szczęścia ;P Trochę ciasnawo było przy ringu, ale za to wesoło i miłe towarzystwo. Gratuluje wszystkim występu i wygranych! |
My też gratulujemy wszystkim wygranych i występów:) A najbardziej dziecku, bo najbliższe sercu,wiadomo, jak to dziecko :D Widziałam, że "dziecko" na rękach było noszone :D Wilu, przepukliny dostaniesz, dobrze Bura mówi :D :D
PS. A ja, żeby nie zakładać nowego wątku, pochwalę się tylko, że w tym samym czasie biegaliśmy z Lu w Miskolcu i wybiegaliśmy 2x BOB, 2x CACIB, 3x Naj Sukę, 3x CAC, Championa Węgier i skończyliśmy Inter Championa;) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Maciek tez pod Waszym duzym wrazeniem, a ja dodatkowo jestem zadowolona, ze udalo sie go wyciagnac do Opola ;-) Dziewczyny sa super - mysle, ze gdyby Biesiak umial mowic, potwierdzilby to bez wahania :p Mam nadzieje, ze Mandzurek nie bedzie pamietliwy i wybaczy wsiuchowi potraktowanie "z gory" - a jesli nie, to kiedys na pewno nastapi rewanz :twisted: No i te cudowne, aksamitne kluseczki - tego sie nie da opisac, jakie to slodkie istotki i jak ich Kalinka pieknie pilnuje... |
No tylko, że miałam upiec ciasto, miało być dobre jedzonko i takie tam "drobiazgi" ;) Ale ja mam chyba na drugie imię "Chaos"... :twisted:
|
My też pięknie dziękujemy za wszystko. Za zdjęcia Wilu i Jagodzie, za spotkanie wszystkim którzy odważyli się łazić po lesie, a Leśnym za obietnice, że można to niedługo powtórzyć :) Przywieźliśmy z Opola Młodzieżowy Championat Polski. Jestem bardzo dumna z Jareda i z Mandżura, bo to drugi najpiękniejszy Junior jakiego znam :)
|
Tak z ciekawości skąd jest ta sędzina Pani Oveska?
|
Pani Bozena Ovesna jest z Czech.
|
tak myślałem to już wiadomo czemu nasz owczarek dostał boba:)
|
Quote:
|
ale kedys ona miala lepsze dni :) ( ja o sedzine) :twisted:
|
Quote:
Niestety niektore oceny i opisy to byla porazka... Ocena DOBRA za ulamany ZAB??? Ciekawa jestem jak to argumentowala...:| Przeszkadzal jej taki szczergolik, ale nogi psa ustawione w X jak u ONkow to juz niby nie jest wada anatomiczna, bo pies zszedl ze Zw.Klubu i BOBem... Teraz nawet owczarkarze (choc belgijscy) nabijaja z naszych komedii wystawowych... Co do reszty opisow... Ponownie wada byl wysoko noszony ogon.... Pojawialy sie tez podobne tradycyjne perelki.... :rock_3 Ja sie tylko ciesze, ze mimo, ze tytul Najlepszego Psa ma Czechoslowacki Owczarek - Czambor, to tytul Najlepszej Suki przypadl Czechoslowackiemu Wilczakowi - Abii... ;) To na serio fajne suczysko... :) Wiekszy, dokladny artykul o klubowce juz wkrotce.... ;) A teraz porzucajac przykre tematy jaka jest (nie)znajomosc wzorca i (nie)uzywanie go podczas sedziowania chcialabym podziekiowac Lesnym za goscine!!! Bylo fantastycznie! Zreszta jak zawsze... :) |
All times are GMT +2. The time now is 01:48. |