Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   XIX Międzynarodowa wystawa Wrocław 25-24.09 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=20821)

erendil 05-09-2011 10:11

XIX Międzynarodowa wystawa Wrocław 25-24.09

Kto się wybiera?

jefta 05-09-2011 11:40

Siostry porywajace serce będa w pełnym składzie :lol::p
Call me Sexy, Clair de Lune i Crying Princess Chantal Srdcervac.

Bajka 05-09-2011 14:54

Quote:

Originally Posted by jefta
Siostry porywajace serce będa w pełnym składzie
Call me Sexy, Clair de Lune i Crying Princess Chantal Srdcervac.

Tak jest! Ja przywiozę tą środkową;) Jedno "maleństwo" made in Wilk z baśni też będzie: Anyż Lunar:) To będa chłopaków ostatnie podrygi w sceniackowej klasie:)

GRABA 05-09-2011 15:06

Hej!
Ja przywiozę ostatnią:) Unki nie zabieram, bo sierść w fazie odrastania nie jest efektowna niestety:roll:

Gia 05-09-2011 15:45

A ja będę Wam kibicować ;)

jefta 05-09-2011 15:51

A co tu kibicowac? Trzeba powtorzyc sukces z Poznania skoro Kalince stan odmienny służy :)

Gia 05-09-2011 16:37

Nie tym razem ;) Będę bez suki ale z Wami na ringu ;)
Maminka zostanie ze swoim Przemusiem i moooże też nas odwiedzą :)

Bajka 05-09-2011 18:08

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 401869)
Nie tym razem ;) Będę bez suki ale z Wami na ringu ;)
Maminka zostanie ze swoim Przemusiem i moooże też nas odwiedzą :)

No! To od razu w ringu raźniej będzie:):)
A Przemek z Kalinką niech odwiedzą koniecznie:) Lunia mi tu podpowiada,że się stęskniła za Kalinką sakramencko:twisted:

Gia 05-09-2011 18:13

Postaramy się zrobić tak, żeby było dobrze ;)

GRABA 05-09-2011 18:50

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 401893)
Postaramy się zrobić tak, żeby było dobrze ;)

No i uśmiechać się przy pracy też trzeba:p

Gia 05-09-2011 18:55

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 401908)
No i uśmiechać się przy pracy też trzeba:p

A to takie trudne? ;) Ja się zawsze uśmiecham :lol:

anija 05-09-2011 20:18

A my wolimy WAR :p

erendil 05-09-2011 22:27

My będziemy też z naszym potworkiem ;) co by jeszcze szczeniaki zaliczyła, a w odmiennym stanie będę ja :D

Gia 05-09-2011 23:37

Hihihihi znowu? ;) Gratulacje!!!! :) i do zobaczenia!!! :)

erendil 06-09-2011 13:01

tak sobie wymarzyliśmy dwa lata różnicy między dzieciaczkami i w końcu się udało ;)

Gia 06-09-2011 13:16

Super!!! ;) Jak dla mnie to też idealna różnica ;)

Bajka 15-09-2011 14:58

Skład do Wrocławia się wziął i objawił (swoją drogą porządni są, dwa tygodnie do wystawy ,a już wszytko wiadomo:) )

chłopaki:
szczeniaki:
-Anyż Lunar Wilk z baśni
młodzieńcy:
-Baladin ArQeVa
-Dark Srdcervac
pośrednia:
-Ważniak Cwany Wilk
champion:
-Fenrir Braterstwo Wilczaków
-Gisotsu Cryng Wolf

panienki:
szczeniaczki:
-Vapula z Peronówki
pośrednia:
-Clair de Lune Srdcervac
Otwarta:
-Bea Jantarowa Watacha
-Call Me Sexy Srdcervac
-Crying Princess Chantal Srdcervac
(jeśli coś pokręciłam ,to proszę o poprawienie)

Ring 19, przed nami ze 30 psów - oceniają nas na szarym (burym:twisted:) końcu. sędziuje Alain Pecoult (Francja).

Jeszcze chciałam powiedzieć, że nie ma w spisie psów Gii z Kalinką i nie ma kto się przebrać na "kobieta i pies" za Czerwonego Kapturka8)! Jacyś chętni?:D

Macia 15-09-2011 15:54

Ja również oczywiście będę ;-).
Tylko jak zawsze bez Frajera, nie możemy innym odbierać wygranej :lol:.

Gia 15-09-2011 15:58

Kobieta i pies jest o 13 ;) będziecie wtedy na ringu albo tuż przed ;)

GRABA 15-09-2011 17:23

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 403718)
Kobieta i pies jest o 13 ;) będziecie wtedy na ringu albo tuż przed ;)

Jak to??? Sądziłam, że będziesz w innej roli8)

Gia 15-09-2011 17:59

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 403736)
Jak to??? Sądziłam, że będziesz w innej roli8)

No będę, będę z Wami na ringu ;)
To była odpowiedź do Bajki, że ani ja ani raczej nikt ze zgłoszonych wilczaków nie da rady wziąć udziału w konkursie :) Bo konkurs rozpoczyna się o 13, a około 13 będą oceniane wilczaki :)

erendil 24-09-2011 19:25

My niedawno wróciliśmy ;) Dziękujemy za miłe spotkanie i nowe znajomości, Vapula została najlepszym szczenięciem z oceną wybitnie obiecującą z czego bardzo się cieszymy :) Gratulujemy wszystkim pozostałym psiakom i ich właścicielom :)

jefta 24-09-2011 19:46

chłopaki:
szczeniaki:
-Anyż Lunar Wilk z baśni
młodzieńcy:
-Baladin ArQeVa nb
-Dark Srdcervac?
pośrednia:
-Ważniak Cwany Wilk dosk, CWC, CACIB
champion:
-Fenrir Braterstwo Wilczaków ?
-Gisotsu Cryng Wolf nb
panienki:
szczeniaczki:
-Vapula z Peronówki w.o Naj Szczenie pośrednia:
-Clair de Lune Srdcervac dosk, CWC, CACIB, BOB Otwarta:
-Bea Jantarowa Watacha dosk 1
-Call Me Sexy Srdcervac dosk 2
-Crying Princess Chantal Srdcervac nb

Gratulacje!
Podziekowania dla Gii za profesjonalne gospodarzowanie nam.

Sexy za dluga, za gruba i nastepnym razem (jesli bedzie nastepny raz) dostanie kilka solidnych kopow przed wejsciem by dorownac noszeniem ogonka tam gdzie wilczak powinien na brzuszku i nie miec wpisu o zbyt wysoko noszonym ogonie

GRABA 24-09-2011 19:55

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 405717)

Podziekowania dla Gii za profesjonalne gospodarzowanie nam.

Sexy za dluga, za gruba i nastepnym razem (jesli bedzie nastepny raz) dostanie kilka solidnych kopow przed wejsciem by dorownac noszeniem ogonka tam gdzie wilczak powinien na brzuszku i nie miec wpisu o zbyt wysoko noszonym ogonie

No Ewa i jak się czujesz? Fajnie jest patrzeć na psy z innego punktu, co nie:)?
- teraz będziemy się zmawiać, kto i gdzie:)

Kasia, nie mów tak:roll: Wiem, że czasem wk........... rośnie na maksa, ale bądź dumna, że Twój pies tak nie robi i choćby nie wiem jaką ocenę dostał, to i tak wszyscy widzą różnice charakteru... bądź dumna z młodej choć przyznam, że bardzo chciałam żebyście dostały CWCa....

jefta 24-09-2011 20:19

nie chodzi o CWC (sedzia oszczednie gospodarowal tylulami co mu sie chwali) ale o to ze w tej cenie mam prawo oczekiwac adekwatnego profesjonalizmu a wpis `ogon zbyt wysoko noszony` czy `doskonala pigmentacja` powoduje ze jakosc uslugi (platnej z gory) mnie nie zadowala, a nie mam mozliwosci reklamacji. pozostaje ponarzekac na forum i zaglosowac nogami

gruba ok; za dluga to nie wiem, mozliwe.

GRABA 24-09-2011 20:29

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 405721)
nie chodzi o CWC (sedzia oszczednie gospodarowal tylulami co mu sie chwali) ale o to ze w tej cenie mam prawo oczekiwac adekwatnego profesjonalizmu a wpis `ogon zbyt wysoko noszony` czy `doskonala pigmentacja` powoduje ze jakosc uslugi (platnej z gory) mnie nie zadowala, a nie mam mozliwosci reklamacji. pozostaje ponarzekac na forum i zaglosowac nogami

gruba ok; za dluga to nie wiem, mozliwe.

W Zabrzu też będzie sędzie "oszczędny" - ale lubię jego ocenianie:p

Ja już dawno przestałam wierzyć w profesjonalizm, stąd zaczynam rozumieć ludzi, którzy "miarkują" wystawy. Na pociechę powiem Ci, że na ostatniej wystawie, gdzie byłam z Chanti, sędzina wytknęła wady psu, a potem przyznała mu BOBA, bo :" suka ma za jasne oko":) ( i tylko tyle) - więc wszędzie bywa wesoło:)

jacekjg 24-09-2011 20:53

:)Dziękujemy bardzo za spotkanie ,było bardzo sympatycznie no i ta pogoda:)Gratulacje dla wszystkich zwycięzców:)
Fenrir ocena doskonała CWC,res.CACIB
No i mamy zakochanego wilczaka:twisted:najpierw po wystawie w Łodzi była miłość do Enfys i udawanie wilka przez cały tydzień no a dzisiaj nowa miłość czyli Lu (zaczął wycie już w samochodzie).Strasznie ten nasz chłopak kochliwy:lol:
Jefta nie przejmuj się nasz też jest za długi:)

Gia 24-09-2011 21:17

Hihihih, za długie były wszystkie prawie :twisted: w innych rasach też ;)
Sędzia jak sędzia, z Francji - z mojej perspektywy, bardzo sympatyczny, grzeczny, kulturalny... Tak widziałam, że chciał być ostrzejszy w samych notach, ale jakoś miał wyrzuty sumienia, więc rekompensował to nie przyznawaniem wniosków...
W kilku słowach - lubi ciemne, rudawe wilczaki, wąskie głowy, ogon najlepiej noszony w linii prostej z grzbietem... różnice w temperamencie dostrzega i daje w opisach, ale nie punktuje za to. Lubi lżejsze psy.

Że też Kaliny nie zgłosiłam :twisted: No tak... ona już nie jest lekka :jumpie

Pełne wyniki
chłopaki:
szczeniaki:
-Anyż Lunar Wilk z baśni - wo 1
młodzieńcy:
-Baladin ArQeVa nb
-Dark Srdcervac - doskonała
pośrednia:
-Ważniak Cwany Wilk - doskonała, CWC, CACIB
champion:
-Fenrir Braterstwo Wilczaków - doskonała 1, CWC, res. CACIB
-Gisotsu Cryng Wolf nb
panienki:
szczeniaczki:
-Vapula z Peronówki w.o Naj Szczenie
pośrednia:
-Clair de Lune Srdcervac dosk, CWC, CACIB, BOB
Otwarta:
-Bea Jantarowa Watacha dosk 1
-Call Me Sexy Srdcervac dosk 2
-Crying Princess Chantal Srdcervac nb

GRABA 24-09-2011 22:04

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 405727)
W kilku słowach - lubi ciemne, rudawe wilczaki, wąskie głowy, ogon najlepiej noszony w linii prostej z grzbietem... różnice w temperamencie dostrzega i daje w opisach, ale nie punktuje za to.

Hihi, to coś go źle odebrałaś:)))) albo byłaś pod wpływem emocji:)))
Zobacz na Luuuu : nie jest ciemnoruda, ma jasne oko i krótkie uszko - ot, zupełnie inny typ:)

Brawooo Luuu za rasę:)

CDaniela 24-09-2011 22:12

Bravo Lu i Agnieszka! Bravo holky moje!
:fingers1

Gia 25-09-2011 19:34

Nic nie napisałam o oczku i uszku ;) A w porównaniu Lu miała najlepszy ruch i najlepiej się zachowywała ;) Kolor to JEDNAK nie wszystko. W ocenach w klasach było widać, że woli ciemniejsze, ale jak nie miał takich do wyboru (gdzie inne "rzeczy" byłyby na miejscu), to wybrał najlepszą z możliwych ;)
Aga ma chyba w opisie, że głowa ok, ale niech już nie rośnie wszerz :twisted:

Bajka 26-09-2011 09:52

Było bardzo fajnie!:) Bardzo dziękujemy za spotkanie, gratulujemy wszystkim psiakom i ich właścicielom:) Bardzo miło było nam poznać nowych wilczakowców których jeszcze nie znaliśmy na żywo:)
Pierwszy raz byliśmy we Wrocławiu i bardzo się nam spodobało - masa miejsca, duże ringi, miły gospodarz ringu:thumbs
Sędzia jak sedzia, ale miły, a ja z tych, co to im w ringu ręce drżą z przejęcia zawsze, więc jak sędzia miły, to od razu sympatyczniej się biega i mi emocje opadają:)
Oczywiście znowu prawie zgubiłam buta i wpadłam na tabliczki z lokatami z rozpędu-w ostatniej chwili "wyrobiłyśmy' z Lu na zakręcie;)
Quote:

Aga ma chyba w opisie, że głowa ok, ale niech już nie rośnie wszerz
Tak jest:twisted::twisted: Lu ma przykaz,żeby jej głowa już więcej nie rosła, hehehehehe:twisted::twisted: "dosk. czaszka, która nie powinna się już poszerzyć":):) Ja liczę natomiast,że to co jest pod tą 'doskonałą czaszką', wreszcie zacznie się fałdować i mi pies zmądrzeje, bo póki co to dalej ma "fiu-bździu" w głowie panienka;)

Quote:

Originally Posted by jacekjg (Bericht 405725)
No i mamy zakochanego wilczaka:twisted:najpierw po wystawie w Łodzi była miłość do Enfys i udawanie wilka przez cały tydzień no a dzisiaj nowa miłość czyli Lu (zaczął wycie już w samochodzie).Strasznie ten nasz chłopak kochliwy:lol:

Jezus...przepraszam... to macie przez nas teraz koncert... Femme fatale cholerna, szlag trafi ta panna Lu, rozkochać i odjechać w siną dal ;):twisted: A swoją drogą pannie Lu już na wczoraj wszytko przeszło 100x i po "pseudocieczce-niecieczce-niewiadomoczym" oczywiście ani śladu:evil:. A już myślałam,że skoro Garo ją nawąchiwał, to Lu wreszcie zdecyduje na jakąś cieczkę "serio serio" w najbliższym czasie, odsiedzimy swoje "za karę" w domu i będzie spokój święty na ten rok z jej babskimi fochami...a tu póki co dalej nic:/.

Mistrali 26-09-2011 13:51

Dopiero teraz się zorientowałam, że mój post przeniesiono do innego tematu ;)

GRABA 26-09-2011 20:13

Quote:

Originally Posted by Bajka (Bericht 405874)

Tak jest:twisted::twisted: Lu ma przykaz,żeby jej głowa już więcej nie rosła, hehehehehe:twisted::twisted: "dosk. czaszka, która nie powinna się już poszerzyć":):) Ja liczę natomiast,że to co jest pod tą 'doskonałą czaszką', wreszcie zacznie się fałdować i mi pies zmądrzeje, bo póki co to dalej ma "fiu-bździu" w głowie panienka;)

Twoje podejście jak zwykle rozpierdziela:)

A tu kilka foteczek znajomego Unki:) - jego tyt. nie jestem w stanie wymienić... ot, spanielek niczego sobie:)
http://s1014.photobucket.com/albums/...ek-monika/csv/

erendil 26-09-2011 23:02

A to nasza Vapula na tych fotkach :) i o ile się nie mylę Pan z Czech z saarlaoosem

Bajka 27-09-2011 15:17

Quote:

Originally Posted by erendil (Bericht 406047)
A to nasza Vapula na tych fotkach :) i o ile się nie mylę Pan z Czech z saarlaoosem

Śliczną macie tą Vapulkę:) Bardzo mi się spodobała dziewczynka:)

GRABA 27-09-2011 17:06

Quote:

Originally Posted by erendil (Bericht 406047)

W sensie? Pytasz mnie czy fotki robił ten Pan? Sorrki, ale widząc Twojego posta, widzę duży odstęp pustej przestrzeni, więc nie wiem czy tam jakaś fotka się mieści czy to właśnie padło pytanie:)

Foteczki mam od wł. mojego ulubionego spanielka:)

Gia 27-09-2011 17:52

To nie było pytanie a stwierdzenie. Owszem Pan z Saarloosem to Pan z Czech ;)

GRABA 27-09-2011 18:50

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 406242)
To nie było pytanie a stwierdzenie. Owszem Pan z Saarloosem to Pan z Czech ;)

aaa siii, zatem ta pusta przestrzeń, którą widzę w poście erendil, to fotka?
Kurka co ja mam z tą przeglądarką.......:(

Gia 27-09-2011 19:59

Ja nie widzę żadnej przerwy, widzę post dokładnie w takiej formie jak w Twoim cytacie ;)

erendil 28-09-2011 11:16

Fotki nie mam więc nie wiem co za przestrzeń się ukazuje, tak to było raczej stwierdzenie ale właśnie nie wiedziałam skąd te fotki ;) Nam też się Vapi podoba ale jak stwierdziłam każdemu rodzicowi podoba się jego dziecko więc miło słyszeć że nie tylko nam :) Szkoda tylko, że pani wywołująca szczenięta na wystawie o 15.30 powiedziała: "czesko słowacki wilczek/wilczak" -ja słyszałam wilczak, Dawid wilczek... No a sędzina nawet na naszą psinę nie spojrzała :( Dawid który dość sceptycznie podchodził do wystaw i to ja raczej przeżywałam każdą teraz nie może tego przeżyć hihi ;) ale to pewnie dlatego, że w końcu on ją wystawiał. A Bajka Wy macie też niczego sobie ślicznie jasnookiego wilczaka, też nam się spodobała :)

Bajka 28-09-2011 11:45

Quote:

Originally Posted by erendil (Bericht 406419)
Szkoda tylko, że pani wywołująca szczenięta na wystawie o 15.30 powiedziała: "czesko słowacki wilczek/wilczak" -ja słyszałam wilczak, Dawid wilczek... No a sędzina nawet na naszą psinę nie spojrzała :( Dawid który dość sceptycznie podchodził do wystaw i to ja raczej przeżywałam każdą teraz nie może tego przeżyć hihi ;) ale to pewnie dlatego, że w końcu on ją wystawiał.

Hihihihi, znam ja takich, którzy w ringu finałowym usłyszeli od sędziny "a to jest wilczak czechosłowacki czy saarloos? bo mnie się te rasy zawsze mylą, wie pan..." i to w przypadku wilczaka, który saarlosowaty jest baaaaaaardzo mało:):):) Chociaż w innych rasach mają równie ciekawie, kiedyś na wystawie właścicielka charta polskiego mi opowiadała, że nie raz zdarzyło się im na wystawach zagranicznych wybiec na ring finałowy i usłyszeć "chart....." i głucha cisza, bo nie wiadomo jaki;)

Quote:

Originally Posted by erendil (Bericht 406419)
A Bajka Wy macie też niczego sobie ślicznie jasnookiego wilczaka, też nam się spodobała :)

Pięknie dziękuję:) Nasze bure jasnookie, bo tam w środku jest pusto, to jak światło wpada przez ucho, to potem oczami wylatuje;)

All times are GMT +2. The time now is 01:03.