![]() |
XIX Międzynarodowa wystawa Wrocław 25-24.09
Kto się wybiera?
|
Siostry porywajace serce będa w pełnym składzie :lol::p
Call me Sexy, Clair de Lune i Crying Princess Chantal Srdcervac. |
Quote:
|
Hej!
Ja przywiozę ostatnią:) Unki nie zabieram, bo sierść w fazie odrastania nie jest efektowna niestety:roll: |
A ja będę Wam kibicować ;)
|
A co tu kibicowac? Trzeba powtorzyc sukces z Poznania skoro Kalince stan odmienny służy :)
|
Nie tym razem ;) Będę bez suki ale z Wami na ringu ;)
Maminka zostanie ze swoim Przemusiem i moooże też nas odwiedzą :) |
Quote:
A Przemek z Kalinką niech odwiedzą koniecznie:) Lunia mi tu podpowiada,że się stęskniła za Kalinką sakramencko:twisted: |
Postaramy się zrobić tak, żeby było dobrze ;)
|
Quote:
|
Quote:
|
A my wolimy WAR :p
|
My będziemy też z naszym potworkiem ;) co by jeszcze szczeniaki zaliczyła, a w odmiennym stanie będę ja :D
|
Hihihihi znowu? ;) Gratulacje!!!! :) i do zobaczenia!!! :)
|
tak sobie wymarzyliśmy dwa lata różnicy między dzieciaczkami i w końcu się udało ;)
|
Super!!! ;) Jak dla mnie to też idealna różnica ;)
|
Skład do Wrocławia się wziął i objawił (swoją drogą porządni są, dwa tygodnie do wystawy ,a już wszytko wiadomo:) )
chłopaki: szczeniaki: -Anyż Lunar Wilk z baśni młodzieńcy: -Baladin ArQeVa -Dark Srdcervac pośrednia: -Ważniak Cwany Wilk champion: -Fenrir Braterstwo Wilczaków -Gisotsu Cryng Wolf panienki: szczeniaczki: -Vapula z Peronówki pośrednia: -Clair de Lune Srdcervac Otwarta: -Bea Jantarowa Watacha -Call Me Sexy Srdcervac -Crying Princess Chantal Srdcervac (jeśli coś pokręciłam ,to proszę o poprawienie) Ring 19, przed nami ze 30 psów - oceniają nas na szarym (burym:twisted:) końcu. sędziuje Alain Pecoult (Francja). Jeszcze chciałam powiedzieć, że nie ma w spisie psów Gii z Kalinką i nie ma kto się przebrać na "kobieta i pies" za Czerwonego Kapturka8)! Jacyś chętni?:D |
Ja również oczywiście będę ;-).
Tylko jak zawsze bez Frajera, nie możemy innym odbierać wygranej :lol:. |
Kobieta i pies jest o 13 ;) będziecie wtedy na ringu albo tuż przed ;)
|
Quote:
|
Quote:
To była odpowiedź do Bajki, że ani ja ani raczej nikt ze zgłoszonych wilczaków nie da rady wziąć udziału w konkursie :) Bo konkurs rozpoczyna się o 13, a około 13 będą oceniane wilczaki :) |
My niedawno wróciliśmy ;) Dziękujemy za miłe spotkanie i nowe znajomości, Vapula została najlepszym szczenięciem z oceną wybitnie obiecującą z czego bardzo się cieszymy :) Gratulujemy wszystkim pozostałym psiakom i ich właścicielom :)
|
chłopaki:
szczeniaki: -Anyż Lunar Wilk z baśni młodzieńcy: -Baladin ArQeVa nb -Dark Srdcervac? pośrednia: -Ważniak Cwany Wilk dosk, CWC, CACIB champion: -Fenrir Braterstwo Wilczaków ? -Gisotsu Cryng Wolf nb panienki: szczeniaczki: -Vapula z Peronówki w.o Naj Szczenie pośrednia: -Clair de Lune Srdcervac dosk, CWC, CACIB, BOB Otwarta: -Bea Jantarowa Watacha dosk 1 -Call Me Sexy Srdcervac dosk 2 -Crying Princess Chantal Srdcervac nb Gratulacje! Podziekowania dla Gii za profesjonalne gospodarzowanie nam. Sexy za dluga, za gruba i nastepnym razem (jesli bedzie nastepny raz) dostanie kilka solidnych kopow przed wejsciem by dorownac noszeniem ogonka tam gdzie wilczak powinien na brzuszku i nie miec wpisu o zbyt wysoko noszonym ogonie |
Quote:
- teraz będziemy się zmawiać, kto i gdzie:) Kasia, nie mów tak:roll: Wiem, że czasem wk........... rośnie na maksa, ale bądź dumna, że Twój pies tak nie robi i choćby nie wiem jaką ocenę dostał, to i tak wszyscy widzą różnice charakteru... bądź dumna z młodej choć przyznam, że bardzo chciałam żebyście dostały CWCa.... |
nie chodzi o CWC (sedzia oszczednie gospodarowal tylulami co mu sie chwali) ale o to ze w tej cenie mam prawo oczekiwac adekwatnego profesjonalizmu a wpis `ogon zbyt wysoko noszony` czy `doskonala pigmentacja` powoduje ze jakosc uslugi (platnej z gory) mnie nie zadowala, a nie mam mozliwosci reklamacji. pozostaje ponarzekac na forum i zaglosowac nogami
gruba ok; za dluga to nie wiem, mozliwe. |
Quote:
Ja już dawno przestałam wierzyć w profesjonalizm, stąd zaczynam rozumieć ludzi, którzy "miarkują" wystawy. Na pociechę powiem Ci, że na ostatniej wystawie, gdzie byłam z Chanti, sędzina wytknęła wady psu, a potem przyznała mu BOBA, bo :" suka ma za jasne oko":) ( i tylko tyle) - więc wszędzie bywa wesoło:) |
:)Dziękujemy bardzo za spotkanie ,było bardzo sympatycznie no i ta pogoda:)Gratulacje dla wszystkich zwycięzców:)
Fenrir ocena doskonała CWC,res.CACIB No i mamy zakochanego wilczaka:twisted:najpierw po wystawie w Łodzi była miłość do Enfys i udawanie wilka przez cały tydzień no a dzisiaj nowa miłość czyli Lu (zaczął wycie już w samochodzie).Strasznie ten nasz chłopak kochliwy:lol: Jefta nie przejmuj się nasz też jest za długi:) |
Hihihih, za długie były wszystkie prawie :twisted: w innych rasach też ;)
Sędzia jak sędzia, z Francji - z mojej perspektywy, bardzo sympatyczny, grzeczny, kulturalny... Tak widziałam, że chciał być ostrzejszy w samych notach, ale jakoś miał wyrzuty sumienia, więc rekompensował to nie przyznawaniem wniosków... W kilku słowach - lubi ciemne, rudawe wilczaki, wąskie głowy, ogon najlepiej noszony w linii prostej z grzbietem... różnice w temperamencie dostrzega i daje w opisach, ale nie punktuje za to. Lubi lżejsze psy. Że też Kaliny nie zgłosiłam :twisted: No tak... ona już nie jest lekka :jumpie Pełne wyniki chłopaki: szczeniaki: -Anyż Lunar Wilk z baśni - wo 1 młodzieńcy: -Baladin ArQeVa nb -Dark Srdcervac - doskonała pośrednia: -Ważniak Cwany Wilk - doskonała, CWC, CACIB champion: -Fenrir Braterstwo Wilczaków - doskonała 1, CWC, res. CACIB -Gisotsu Cryng Wolf nb panienki: szczeniaczki: -Vapula z Peronówki w.o Naj Szczenie pośrednia: -Clair de Lune Srdcervac dosk, CWC, CACIB, BOB Otwarta: -Bea Jantarowa Watacha dosk 1 -Call Me Sexy Srdcervac dosk 2 -Crying Princess Chantal Srdcervac nb |
Quote:
Zobacz na Luuuu : nie jest ciemnoruda, ma jasne oko i krótkie uszko - ot, zupełnie inny typ:) Brawooo Luuu za rasę:) |
Bravo Lu i Agnieszka! Bravo holky moje!
:fingers1 |
Nic nie napisałam o oczku i uszku ;) A w porównaniu Lu miała najlepszy ruch i najlepiej się zachowywała ;) Kolor to JEDNAK nie wszystko. W ocenach w klasach było widać, że woli ciemniejsze, ale jak nie miał takich do wyboru (gdzie inne "rzeczy" byłyby na miejscu), to wybrał najlepszą z możliwych ;)
Aga ma chyba w opisie, że głowa ok, ale niech już nie rośnie wszerz :twisted: |
Było bardzo fajnie!:) Bardzo dziękujemy za spotkanie, gratulujemy wszystkim psiakom i ich właścicielom:) Bardzo miło było nam poznać nowych wilczakowców których jeszcze nie znaliśmy na żywo:)
Pierwszy raz byliśmy we Wrocławiu i bardzo się nam spodobało - masa miejsca, duże ringi, miły gospodarz ringu:thumbs Sędzia jak sedzia, ale miły, a ja z tych, co to im w ringu ręce drżą z przejęcia zawsze, więc jak sędzia miły, to od razu sympatyczniej się biega i mi emocje opadają:) Oczywiście znowu prawie zgubiłam buta i wpadłam na tabliczki z lokatami z rozpędu-w ostatniej chwili "wyrobiłyśmy' z Lu na zakręcie;) Quote:
Quote:
|
Dopiero teraz się zorientowałam, że mój post przeniesiono do innego tematu ;)
|
Quote:
A tu kilka foteczek znajomego Unki:) - jego tyt. nie jestem w stanie wymienić... ot, spanielek niczego sobie:) http://s1014.photobucket.com/albums/...ek-monika/csv/ |
A to nasza Vapula na tych fotkach :) i o ile się nie mylę Pan z Czech z saarlaoosem
|
Quote:
|
Quote:
Foteczki mam od wł. mojego ulubionego spanielka:) |
To nie było pytanie a stwierdzenie. Owszem Pan z Saarloosem to Pan z Czech ;)
|
Quote:
Kurka co ja mam z tą przeglądarką.......:( |
Ja nie widzę żadnej przerwy, widzę post dokładnie w takiej formie jak w Twoim cytacie ;)
|
Fotki nie mam więc nie wiem co za przestrzeń się ukazuje, tak to było raczej stwierdzenie ale właśnie nie wiedziałam skąd te fotki ;) Nam też się Vapi podoba ale jak stwierdziłam każdemu rodzicowi podoba się jego dziecko więc miło słyszeć że nie tylko nam :) Szkoda tylko, że pani wywołująca szczenięta na wystawie o 15.30 powiedziała: "czesko słowacki wilczek/wilczak" -ja słyszałam wilczak, Dawid wilczek... No a sędzina nawet na naszą psinę nie spojrzała :( Dawid który dość sceptycznie podchodził do wystaw i to ja raczej przeżywałam każdą teraz nie może tego przeżyć hihi ;) ale to pewnie dlatego, że w końcu on ją wystawiał. A Bajka Wy macie też niczego sobie ślicznie jasnookiego wilczaka, też nam się spodobała :)
|
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 01:03. |