![]() |
Karamelinė Atika
Tik ką turėjom malonumo susipažinti su nauja vilkšuniuke :ylsuper
Iš Čekijos į Vilnių Atika (Cara Mela Waawanyanka) atvyko paskutinėmis praėjusių metų dienomis ir, atrodo, jau tvirtai užsikariavo vietą savo naujųjų šeimininkių - Aistės ir Daivos - širdyse :) Tikiuosi Aistė tuoj ateis su nuotraukomis ir pasipasakos daugiau. O mes lauksim mažės parodose, renginiuose (ir svečiuose :)) Beje, Atika yra I vados teta :D Nerealiai, a? :D |
Kadangi jau turim temą, prisistatome ir tikimės priėmimo į Lietuvos CS gretas :) Pradžiai įkeliu kelias nuotraukas. Jei bus norinčių susipažinti gyvai - laukiam laukiam pasiūlymų :)
http://img841.imageshack.us/img841/6271/img5072z.jpg http://img827.imageshack.us/img827/2439/c110123044.jpg http://img190.imageshack.us/img190/931/110130041.jpg http://img824.imageshack.us/img824/1820/110130022.jpg |
ale kokia kopija - viena veislyna labai primena :) nu va tau ir genetika - matos giminyste stipriai.
Sveikinam - ir kvieciam i kluba :) |
Daiva, gal ne paslaptis, kokį veislyną primena? Įdomu :)
|
Quote:
Oi, gi ir Amber wolf sūnus LT gyvena :) Žodžiu, vieni giminės aplinkui :D |
Aiste, sveikinu pagaliau išsirinkus ir sulaukus vilkšunytės :) labai graži mergaičiukė. Beje, kodėl Atika? (man iškart viena Klaipėdos grupė galvoje sukasi, ir niekaip kitaip :D ) Kaip suprantu jau anksčiau parsivežėt, tai kaip įspūdžiai, kaip namie, kieme elgiasi? Beje, ieškojau pagal vardą duombazėje, tai gimus ji lapkričio pabaigoj, ar ne? Vaiva ten gal kažką sumaišė dėl parsivežimo laiko, ar jūs taip anksti ją ir parsivežėt iš Čekijos?
|
Vike, dėkui už sveikinimus :) Kodėl Atika? Net nežinau tiesą pasakius :) kažkada galvojau apie vardus ir atėjo į galvą, tik vėliau išsiaiškinau, kad yra dar ir muzikos grupė tokia :) Ji gimus 2010.11.22, parsivežėm 5 savaičių su trupučiu - visišką kūdikį :) Įspūdžių turim visokių - nuo pykčio už sugraužtą telefoną ir kitus daiktus iki džiaugsmo nuo rytinio pabudimo kartu su ja. Šiaip mergina su labai stipriu charakteriu ir ryškia savo nuomone apie viską. Bet kažkaip bandom susikalbėti. Šiandien buvom pasižmonėti antakalny, Atika labai gerai sutaria su kitais šunimis, draugiškai reaguoja į svetimus žmones. Jau nebijo mašinų, o į nepažįstamus šunis ir žmones susidomėjus žiūri ir laukia, kada eisim susipažinti :) Dėl to džiaugiuosi, nes pradžioj buvo bailiukė.
|
manau ji labai normalus, nekeliantis problemu cekas- nes motina ner stipraus charakterio- svelni butybe- as ja asmeniskai pazistu, o tevas irgi ner labai stiprus- ji specialiai dresavo kad bonitacija praeit, tai ko gero su ja susidorot turetumet lengvai :) cia ne kaip kai kuriu tevu vaikai - velniu priede.
o grauzimai- cia tik pradzia bus dar ne tiek :) reikia dabar pasizabot kantrybe ir nuskaiciuot nuostolius kaip paciu klaida- ne ten padejot tai suo ir sunaudojo- nieko ismokys mergiote tvarkos namuose :))) |
Labai grazi mergaite :)
|
Quote:
|
:lol::lol: bus dar tų telefonų ;) (sugraužtų) :lol: o rytinis pabudinimas tai jėga, tik bent jau Vaidis anksčiau ne budindavo mane, o terorizuodavo, atseit jam siaubiiiingai reikia keltis penktą ryto.. Atika tikiuos ne taip daro :lol:
O kodėl jūs ją taip anksti, penkių savaičių, parsivežėt jau namo? |
Quote:
|
Ooo siaubeli :shock: aš suprantu, kad tai vargas veisėjui - skiepai, maistas, socializacija šuniukų, bet reiktų žiūrėt šuniuko gerovės, neabejoju, kad Vaidosas tik dėl mamytės kieto auklėjimo išmoko žaist su šunimis, bendraut, žino kas jam galima, ir kas ne.. Keista, negi šuniukų išdalinimo laikas taip skiriasi nuo šalies? Lietuvoje net nelabai tegirdėjus aš, kad jaunus tokius atidavinėtų.. ar aš per mažai girdėjus gal apie tai? :lol:
|
Quote:
Harka as emiau 7 savaiciu ir tai buvo LABAI pasipiktine kad dar tiek laiko ji sedes pas juos. LT draudziama jaunesnius nei 6 savaites, o jei veisejas nori but uzsitikrines, kad suniukas nepasigaus kokios zarazos ir skiepina du kartus tai gaunas maziausiai 2 menesiai - ty dideles veisles, o mazos tik nuo 3 pradeda iseidinet. Lenkijoje tas pats, Vokietijoje net ir dideles tik nuo dvieju menesiu eina ( jei neklsytu) |
Sauliau, gyvenam netoli Rokantiškių, bet ir Saulėtekis mums prie pat. Labai smagu būtų susitikt, susipažint!
Didelės diskusijos dėl tokio jauno šuniuko pasiėmimo :) Taip, man irgi buvo keista, kad veisėjai patarė tokią mažą pasiimti. Bet, iš kitos pusės, kiekvienas veisėjas turi savo metodiką, patirtį ir ne iš piršto laužia sprendimus. Tokia mano nuomonė. Kol kas Atikai viskas gerai, kas liečia mažo šuniuko paėmimą - gavom ją nukirmintą ir su pirmuoju skiepu. Ir dabar ji sveika gyva :) Vienintelis dalykas, ko trūksta - bendravimo su kitais šunimis, bet mes ieškom panašaus aktyvumo bei temperamento šunų, su kuriais ji išpildytų šitą trūkumą. Suprantu, kad daugeliui tai atrodo šuniuko "atplėšimas" nuo motinos ir panašiai, bet aš linkus pasitikėti veisėjų sprendimu. Jie kaip žmonės man pasirodė protingi ir patikimi. Vien jų dviejų kalių išauklėjimas ir elgesys man paliko tik teigiamą įspūdį :) Vike, tikiuosi daugiau sugraužtų telefonų nebus - brangus malonumas :D Nekalbant apie tapetus, lovą ir pan. O rytinis mūsų pabudimas būna malonus - padėta galva ant lovos krašto ir intensyvus žvilgsnis: jau keliamės? Tada ilgas pasikasimų ir meilės ritualas ir kelionė laukan :) Greit ji suprato, kad žmogaus žadint negalima ;) |
nuu Aiste- vienas nukirminimas yra per mazai. Veisejus as labai gerai pazistu :) jie labai meilios butybes :) ir geri mano pazistami. Tad saunu jei tau taip ir pasirode, bet Cekijos metodika atidavinet tokius jaunus suniukus duoda kitokius ir daznokai neigiamus rezultatus- as is karto siulyciau dabar ja nukirminti dar karta ( is skaudzios draugu patirties sakau), kad nebutu bedu-isiklausyk ka sako forumieciai- pravers, nes manau daznokai isiklausyt teks, kadangi daznai neveiks emailai i Cekija.:rock_3
kitose salyse suniukai buna nukirminti maziausiai 2 kartus ir du kartus paskiepinti. o bendravimus su sunimis gali taikyti eidama i suniuku mokyklele, kuriu Vilniuje tikrai apstu, o tai cekui yra labai svarbu- ismokti bendrauti su sunimis- tai manau kad dideliu bedu is ties tai nesudaro turint visas mokymo galimybes po nosimi. bus ir tu telefonu ir dar brangesniu dalyku- siulau is anksto tam pasiruosti. |
jau ko ko, bet forumieciu, kurie cia sunis laiko jau velniai zino kiek metu tikrai reiketu paklausyt... o tai kad veisejai jum paliko gera ispudi dar nereiskia, kad viskas yra gerai... nezianu susidariau ispudi, kad merginos labai jaunos ir greitai uzsikabina uz kazko vieno ir daugiau nieko neklauso... sunkus tas suo cekas...sunkus... pamatysit...tada bus ka daryt ka daryt...visada taip buna... mhm...
no offence, bet suniuko gerove jums turi rupeti labiausiai, o ne kaip jum patinka veisejai, todel siulyciau apgalvot viska ka isgirstat, o ne stovet prie vienu vartu. |
Nu jo, tas telefonas tai dar smulkmena pasirodys :D Pas mus didziausi praradimai buvo, kai parazitelis ismoko duris atidaryti, tai pora kartu prauze, taip sakant, vesulas po buta :lol: Bet siaip sarasas pastoviai pasipildo, tik apsizioplini, ir ziurek jau kazko nera. Paskutini karta patvarke arbatinuka elektrini. :twisted:
|
pvz. pas mane dabar namuose yra Kuti dukra Bite - nu jai daznai kliuva dantys net kai esi namuose- ir to pasekmes apgrauzta sofa- ka ji padare... prabegdama pro sali :) sugrazutos sluotos, tapkes, batu raisteliai - kas idomiausia batai padeti nepasiekiamoje vietoje. ir .... is technikos - klaviaturos laidas ( bet klava veikia)
labiausiai nukentejau nuo vaidilkos kai jis suede masinos dureles is vidaus - dar kazkur forume foto buvo. dar kentejo masinos saugos dirzai, duru rankeneles, ir siaip viskas kas kliuva. masinoje cekas saugiausias kai yra narve. ir tai cia tik geleles :) jei turi ceka tai automatiskai susitaikai su tokiomis "netektimis" |
Daiva, su nukirmelinimu kaip ir viskas tvarkoje - atvažiavus iškart skambinom veterinarei ir ji susakė kaip ką padaryt, tad šios problemos kaip ir nėra :) O dėl šio forumo - būtent dėl patirties ir patarimų čia vaidenuosi :) Tiek atradus šią veislę šis forumas buvo man svarbus ir įdomus, o dabar - dar svarbesnis. Kiekviena skirtinga nuomonė yra man svarbi, nes tai padeda spręsti problemas ir jų išvengti.
O dėl jos tokio ankstyvo pasiėmimo, kaip jau minėjau - man irgi tai atrodė keistai, bet perkant šunį pasitikiu žmonėmis, kurie užsiima veisimu ir žino, ką daro. Kaip ir visose gyvenimo situacijose - kiek žmonių, tiek nuomonių. Jei veisčiau asmeniškai, taip anksti šuniukų neatiduočiau į naujus namus. Bet neturiu teisės kritikuoti kitų veisėjų sprendimų, nes tai yra jų kompetencija ir apsisprendimas. Yra kaip yra - Atika pas mus atkeliavo gal ir per anksti, bet manau, jog verta labiau koncentruotis į ateitį ir stengtis jai kompensuoti per trumpą laiką su motina. Bite, nežinau kodėl man pasirodei kiek priešiškai nusiteikusi, bet nereikia manęs smerkti :) Pasiėmiau šuniuką tada, kada galėjau ir kada man buvo leista. O aš puikiai girdžiu kiekvieną forumietį, nes jo nuomonė man svarbi. Neužsikabinau už vieno tam tikro dalyko - čeką įsigijau ne apimta emocijų ar žavesio. Tai buvo svarstyta labai ilgai, todėl žinau, kad čekas - sunkus šuo, bet būtent tokio ir ieškojau: šuns - asmenybės. Ne laukiančio kažkokios tavo komandos išplėstom akim, o reikalaujančio užsitarnauti jo pagarbą bei pasitikėjimą :) Ir taip, šuns gerovė man yra svarbiausias dalykas, bet jei aš gerbiu veisėjų sprendimą ir jo nekritikuoju, tai dar nereiškia, jog besąlygiškai sutinku su jų nuomone ir ją laikau teisingiausia ;) |
nepikta, tiesiog...oi as irgi jau galiu sakyt atsimenu save ir savo vaikina, kaip mes galvojom kaip faina bus suo su savu chatakteriu...na...nera karatis tai taip jau smagu ir faina...kartais net labai uzknisa tas jo savas charakteris...dresuroj irgi buna problemu, kai reikia nei is sio nei is to aiskint kas cia kietesnis...cekui augint reik turet ne tik geru noru bet ir labai tvirtas rankas ir kieta buda...nes kitaip jis sugrauz tave...
o musu nuostolis didziausias...pusiau nauja saldytuva suniokojo taip, kad nepataiso net meistrai, teks nauja pirkt...ispejimas - nebijokit suns, jei jis niokoja namus, palikt narve... saldytuvai vis delto brangoki... |
Quote:
|
na as cekijos situacija aprasiau aiskiai- ju toks MENTALITETAS- suniuka isgrusti kuo anksciau nes jis kakoja eda ir reikalauja demesio. tai ir cia tas pats atvejis- kam galvoti savo smegenimis, kai galima "pasiremti" tipo veiseju ir kinologu draugijos leidimais.
nu tai saunu- tik tikiuosi kad netampot jos po visus pakampius kol neturi visu skiepu. o del auklejimo jei dabar tuom uzsiimsit ir palankysit suniuku darzeli turetu but viskas ok, nes ji tikrai turetu but lengvai valdoma mergyte be jokiu ten dideliu issisokimu ( genetika niekada nemeluoja) tad skaitykit domekites ir viskas bus ok. nepamirskit gave dokumentu iregistruoti ja i LKD ( istojus i LKD kluba) ir kopija persiusti man. |
Quote:
o ka konkreciai pagadino? mano saldytuvas irgi neveike- nugrauztas laidas- bet tai padare... PELES ne cekai atsiminimas is Facebokes- aprasiau atsitikima su nusprogusiu virtuves kranu ir fontanu vidury ziemos. Viena pazistama uzdave klausima- "o cekai TIKRAI prie to niekuom neprisidejo" :lol: ir labai dziauges kai pasakiau kad siuo atveju TIKRAI ne ju darbas :twisted: |
:P ouj jeee :) bet tarp kitko, nzn, gal del to, kad jam masioj vazinetis patinka, niekada niekada nera masinoj nieko padares blogo...o buvo paliktas ir ilgesniam laikui nei 1h...
|
Ir dėl sugriaužiamų dalykų... Čekas namie išmoko daugybės gerų dalykų: sudėti daiktus į vietą, nieko nepamiršti, turėti ne dvi, o bent keturias akis :D Susitaikiau su ta mintimi, kad reiks remonto. Bet vistiek gaila sudraskytos lovos... :lol:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Palieku ją narve kolkas tik trumpam. Nes duodu sausą maistą ir nesinori šuns palikti 5h be vandens :roll: Nes ji geria ir dažnokai. Tad, manau, teks palaukt, kol bus didesnė.
|
Quote:
|
jo...nes po to kai ateis laikas kist i narva...oooo vaikyti....musiskis jau tfu tfu tfu ismoko, dabra daznai jei ne ant savo lovos tai narve miega...
|
Na, Atika miega savo noru narve, tik kad neuždaryta :) o kai uždarau plius minus pusvalandžiui, kenčia. Bite, o kokio amžiaus jūs pradėjot narve palikinėt?
|
Quote:
o jus ja narve serkit - uzdarot ir seriat ir paliekat po to. p.s. gal treneri jau numate esat pas ka vaiksciosit i suniuku mokyklele |
Dėl trenerio dar nenusprendžiau. Domėjaus jau, bet nežinau dar. Gal yra pasiūlymų, rekomendacijų? Vaiva vieną užrodžius buvo, bet nepamenu pavardės.
|
Quote:
siulyciau ten kur Bite su Saygo vaiksto- jie va ir suniuku mokykla baige su pagiriamuoju diplomu :) ir ten socialinius dalykus labai akcentuoja, kad cekas BUTENT neuzliptu ant galvos, nes dauguma treneriu moko komandu, bet ne hierarhiniu dalyku. |
O, labai gerai. Reiks tada kreiptis į Bitę dėl išsamesnės informacijos :)
Bite, gal galėtum duoti tos mokyklėlės kontaktus? Čia, arba į mano e-pašta: [email protected] . Didelis ačiū :) |
Quote:
|
Vaiva, apie ją ir apie vieną vyriškį. Tą, kuris ne baisiai maloniai kalba, bet gerai dresuoja :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Vaidis tai be narvo užaugo, bet va nuostoliai tai tokie gėdingi pvz Daivos suėsta mašina :lol: namie, tokių siaubingų nuostolių gal ir nebuvo, na taip, lovos kamputis, spintos kampas, telefonas, dar kažkas, bet tai buvo jau senai, tai nebeskauda :lol: bet narvą mes turėjom, ne dėlto, kad kažką suėsdavo, bet dėlto, kad visos durys jam lengvai atidaromos, ir tooooks bardakas, kad išėjus pusvalandžiui, grįžus namo tvarkai valandą tą jovalą.. Stalčiai, spintelės viskas turėjo būti užbarikaduota. Ale su narvu ir nesusidraugavom, buvo panašiau į tai - narvas apkabinėtas karabinais, kad neišardytų viduj būdamas Vaidulis, suvirinimai narvo neatlaikę, o šuo trepsi po namus.. :lol: tad tikrai pritariu minčiai nuo pat pirmos dienos pratint prie narvo, ir mokint pasilikti ramiai vienai namuose. Dabar jau kai gerokai subrendęs Vaidis, tai ramu, dėl daiktų, tik neramu dėl kaimynų nervų ir to kaip jie taikstosi su kaukimu :lol:
|
Quote:
|
pas mane kai as vazinejau dirbti i Kauna tai suo budamas narve sugebejo pagalvei vidurius paleist - oi buvo smagaus tvarkymo :) ir rozetes yra isimtos su duru rankenom :)
Zuvedra- kiekvienas suo yra savitas, cekai turi polinki i tai stipriau nei kitos veisles ( nors turbut pazistamos veimaraneres niekas neperspjaus) ir jei yra galimybe suni izoliuoti nuo pagundu kambaryje- narvas nebutinas, o jei ner tokios galimybes gerai ji paizoliuoti ypac, kai dantys niezti, narve. o Vaiduli as iki siol prisimenu- mes gi tada nakti i Poznane vaziavom- Harka World wineri gavo o tokioj masinoj be dureliu vazinejos :)))) |
Quote:
|
Skaitau ir džiaugiuosi, kad laiku nusprendžiau, jog čeko vis tik (dar) nenoriu. 8) Norintiems mažiau zbitkų siūlau mažesniais nasrais padarus - mažiau apžioja ir lengviau už pakarpos pastvėrus papurtyti pričiuptą nusikaltėlį. :twisted: Maniškė parsoniukė labai kukliai pagraužusi daiktų yra: batraiščių galiukai, ištraukaliotas po siūlą kepurės kutas, telefono įkroviklis. Ale ir traumavusi yra baisingai - nuo stalo pasiėmusi Senio Šalčio žaisliuką nugraužė jam... veidą! :shocked O jis jau šeimos relikvija tapęs, už mane vyresnis. Teko daryti jam atkuriamąją plastinę operaciją.
Aiste, dėl kišimo narvan tai tikrai siūlau paklausyti sakančiųjų daryt tą nuo pat šios akimirkos. Aš saviškę 2 mėnesių kai pabandžiau papratinti būt vieną, tai tokį koncertą išgirdau (tiksliausiai tuos garsus nusako palyginimas su Afrikos tautelės šamanu, transo būsenoje atliekančiu egzorcizmo apeigas - kad ti "mielas mažas šuniukas" nieks nebūtų pasakęs), pagailėjau jos, o dabar vis dar pati gailiuos, nes šuva beveik metų amžiaus, o viena likusi kaukt pradeda (programa minimum 2 h), kaimynai skambina ir baras... Taigi kalk geležį, kol karšta - mažiai greičiau ir lengviau prie to pripranta. Sėkmės augant ir besimokant! |
Quote:
nuu siaip jau cekai jei buna matomi kitu sunu draugijoje tie sunys buna... terjerai :) taip kad kaip sakai- mazesne svorio kategorija :) |
Quote:
Bru narvą irgi vėlokai gavo, tai pasiekdavo užuolaidas, jas per narvą įtraukdavo vidun, apkakodavo ir apsysiodavo ir sutrypdavo. Ir taip kol likom be užuolaidų. Tada pradėjo įtraukinėti laidus - turiu jausmą kad minties galia, nes kaip letena pasiekt tai neįsivaizduoju. O sesė Majukas, kurios, beje jau pasiilgom labai :roll:, tai irgi mokėdavo minties galia šiukšlių maišus įsitraukt į narvą :D Beje, Aiste, jums matyt ir prie voljeriuko reiktų pasipratint, tai tikrai geriau kad iki tada prie narvo įprastų... Nes kai dainuos kaimynams iš lauko tai bus juokingokoka :D |
prie minties galios prisideda dar teleportacija su narvu arba is jo :)
|
Quote:
|
Quote:
tu man i priva kontaktus mestelk, tlf jei keites :) |
Wolfin, nu jau kokia greita įsimylėti, čia artėjanti vasario 14-oji taip veikia? :p Mestelėjau.
|
Quote:
|
Nu kas čia per offtopicai, a? :evil:
|
Quote:
|
Quote:
Geriau Aiste dar fotkių parodyk, o tai čia matau šiurpinimo tema :D Aistė beje rugsėjį devynias dienas žiūrėjo Bruknę, tai aišku pilkoji pasirodė visu gražumu - manau paruošiamuosius darbus čeko auginimui atliko puikiai... |
Quote:
|
Quote:
Nu Atika nebus kaip Gierka - Gierka papiktintas variantas, kaip Deivis sako, jei Gierka būtų grupė, būtų Sex pistols :D |
Quote:
|
Gierkutis yra gerio isikunijimas:twisted: Mano mylimukas, o ir jis mane baisiai myli :beerchug2
|
ogo kokios naujienos atsiranda, tik va ilgiau neužeik.... :) faina ir tai, kad ir forumas atsigavo.... :)))
aiste, dideliausi sveikinimiausi..!!!!..čia kaip supratau tamstą gasdina ir bando įbauginti....viskas bus gerai....vienintelis dalykas kuris turi pačią didžiausią reikšmę šuns..(..ir ne tik..)..auginime yra jo atsiradimo priežastis....jei ji teisinga - viskas bus gerai....o jei ne - tai jau joki patarimai ir mokyklos nelabai ir padės.... lauksiu nuotraukų ir pasakojimų kaip sekasi jūsų šeimynai.... ;) |
auuuu, Džiugu girdėti mielus žodžius, dėkui :) O bauginimai dėl čekų prasidėjo nuo pat pradžių - pamenu, kai pirmą kartą su Vaiva susitikom - visas pokalbis buvo apie tai, jog čekai - sunkus reikalas :D Bet bandysim susikalbėt su mažąja :)
O nuotraukų kolkas naujų nėra - labai jau oras prastas. Kai bus - įdėsiu pasirodyti :) |
tai vat ir dabar ziuresim kiek tos informacijos ir gasdinimo isisavinot.
nu oras jo baisus- as turiu sunu foto kalendoriuj padaryt ir neisivaizduoju KAIP :cry: |
Quote:
|
Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=UAN3DuqS0FE Bite irgi pamena kas po to buvo :)))) |
aiste, tai viskas iš esmės taip ir turi būti....visi turi bandyti atkalbinėti, gąsdinti, ieškoti priežasčių ir "šiknoj smegenų"....tik taip galima pažiūrėti koks noras ir pasiryžimas stiprus.... ;)
nuotraukoms geras oras nereikalingas....reikalingas geras manekenas....o jei manekenas blogas - tada geras fotografas....o jei geras fotografas ir geras manekenas, tai tada milla jovovich jau gaunas.... ;) daivos video lucky atrodo kaip aš - nori žaist, ale nėr su kuo, nes chebra vienas su kitu užsiėmę.... :) oj pažįstamas jausmas šunų susibėgimuose..... :) p.s. ech, kaip gera turėt laisvą minutę.... :) |
ojojoj pamenu ir Zivile pamena kai du smirdancius ir brudnus cekus mazam civikelyje reikejo vezt :DD siaubas...
Aiste, as tau ryt viska parasysiu, bo jau noriu kompa i sali padet ir eit ilsetis. A mes sian tikrai labai smagiai pasivaiksciojom, butinai kartosim :) labai smagu, kad Bru su Saygium labai graziai elgesi :) |
|
Quote:
|
na, kaip sekasi su (ex)mazge..?.. ;)
|
Gyvuojam po truputį :) šį savaitgalį jau buvom dresūroj, susipažinom su Mauru :) Kol kas dar ne exmazgė - man ji vis dar mažytė ;) Nors ir sparčiai stypsta. Įkeliu porą nuotraukų:
http://img69.imageshack.us/img69/1816/110308010.jpg http://img34.imageshack.us/img34/2638/110308023.jpg |
kokios nuotaikos po pirmo oficialaus dresūros kvapo..?..pasiryžę testi ir padaryti iš jos vokiečių aviganę..?.. :)
nuotraukose tikrai dar tokia pusmazgė....kažkaip rodės, kad jau didelė turėtų būti...bet čia turbūt todėl, kad pas man laikas kitaip sukasi.... :) ir labai skirtingos nuotaikos pagautos....kaip tas charakteris, kur vis labiau kalas ir reiškias..?.. |
Nuotaikos po dresūros labai geros - man įdomu, norisi greičiau pasivyti vyresniuosius, nes ji dar visai žiopliukė :) Smagiausia, kad po rytinės dresūros miega kaip angelėlis, visą dieną ramut ramutėlė būna ;) Bet didžiausia dresūros nauda, kad ji pradeda klausyt, mažiau blaškosi, daugiau dėmesio kreipia į mano reakciją. Ir šiaip labai juokinga, kaip ji skuba viską padaryt, kad tik greičiau skaniuką gautų :D
O dėl charakterio kol kas esu labai patenkinta. Jau supranta, ko daryt negalima, mažai beliko to tokio "negalima? bet darysiu, nes nooooriu" :) Tik jaučiasi, jog dar vaikas - jei bandai užsiimt dresūra ir aplink vyksta kažkas smagaus ar tiesiog neleidi pvz gaudyt varnų, pradeda nervintis, pykti. Ir negali dėl to pykti, žaisti juk smagiau nei dirbti ar sėdėti ramiai. :) |
smagu girdėti, kad viskas taip smagu.... :)
dresūra pradėjot užsiiminėt tik mokyklėlėje..?..nebandėt anksčiau savarankiškai..?.. hehe....manau, kad ne vienam ir suaugusiam šuniui visa aplinkui yra įdomiau nei tai, ką jis jau "moka".... :) gi ir su homo sapiensais taip pat.... :) et, tikiuos kada pavyks pasidūkt su jūsų visdarmazge.... :oops: ;) |
Savarankiškai mokiau sėdėt, gulėt bei "pas mane". Bet čia daugiau žaidimo forma. Vistiek tai labai skiriasi nuo dresūros, kai šuo turi viską daryti greta ir pan.
O su Atika pasidūkt visad mielai prašom :) Myli ji žmones labai, tad jei tik yra noro - galim pažindintis :) |
hm...tai vis tik rimtas darbas toj mokykloj vyksta....kad ir kaip visi rekomenduotų jas, man, tiesa sakant, visada atrodė lengvia dirbti vienam su šunimi....nėra trukdžių nei šuniui, nei tau..(pvz.: kitų šunų... :) )..patinka jai mokytis..?..ar už mokslus ir šeimininkės pagyrimą geriausia yra skanukas..?.. :)
liuks. :Rose :sooo_hapy laiką tik ištaikyt reiks....seniai dūkau su šuniu, kuris ištempia ilgiau nei penkiolika ar trisdešimt minučių.... :D p.s. nu negaliu, ta zuikio poza, antroje nuotraukoje, jai baisiai labai pritinka.... :D |
Žinoma, vienam su šuniu dirbti daug lengviau, kas liečia šuns atsaką į šeimininką. Bet mokyklėlė tuom ir gerai - šuo išmoksta būti būry kitų šunų, paklusti ir klausyti, kai aplink daugybė veiksmo. Pati pastebėjau - mieste Atika neklausė komandų, nes buvo susitelkus į aplinką. Bet po mokyklėlės ji kaip ir suvokia, kad nors aplink daug visko vyksta, šeimininkas vistiek yra ir reiktų į jį atkreipti dėmesį :) Labai įdomu stebėti, kaip kinta paties šuns elgesys. Skirtumas matėsi pirmos pamokos pradžioje ir pabaigoje :) Žinoma, sėdėt, gulėt ir pan gali išmokyti ir namie, bet naudinga yra kai specialistas pataria konkrečioj situacijoj, kaip elgtis. Pvz, einant tarp kitų suaugusių šunų. Realybėj tokių situacijų irgi pasitaiko, bet kai turi protingą balsą šalia, daug lengviau tiek tau, tiek šuniui ;)
Manau, Atika ištemps ilgiau nei pusvalandį dūkimo :lol: jeigu ką, parašyk ar paskambink, susitarsim, kada galima susitikt :) P.S. ta jos poza man asmeniškai labai juokinga :D bet ji dažnai taip ir atrodo - tabalai makalai tokia :lol: |
mazu netyciom Mauro fotkiu turi? o vaikstom pas ka ( cia as dar pasitikslinsiu :) ar tikrai ten kur ir mastau)
|
Wolfin, vaikštom pas Justiną :) Turiu porą nuotraukų. Dresuojantis nelabai laiko yra fotkinti ;)
http://img18.imageshack.us/img18/4154/110306008.jpg http://img148.imageshack.us/img148/2254/110306021.jpg |
dekavojam :) antra foto nereali.
|
jum gerai...as dabar kai jau pradejau dirbt, maniskis ir gi dirba, tai vargsas Saygius, jau senokai su Justina buvo susitikes :/
|
Quote:
|
kaip sita pilke gyvuoja??? :)
|
Mažoji Atika sparčiai auga :) Sulaukus 5kių mėnesių sveria 19kg, mokosi dresūros pagrindų bei įveikti didelių šunų baimę :) O artimuose planuose nusimato pasirengimas klubinei parodai :) O šiaip stengiamės kuo dažniau būti mieste, pratintis prie triukšmų ir kitų nematytų, negirdėtų dalykų. Įdedu kelias nuotraukas.
http://img593.imageshack.us/img593/2...6286611737.jpg http://img839.imageshack.us/img839/9...5486841737.jpg http://img577.imageshack.us/img577/9...1447501737.jpg |
reik gal kada susibegt kokioj aikstelej, kurioj miesto daly gyvenat? mes netoli vingio parko :) gal saigelis nesuvalgys kalytes ... :))
|
Mes gyvenam Naujoj Vilnioj. Bet dažnai būnam senamiesty :) Galim bandyt susitikti, būtų smagu :)
|
oo kaip zuikis auga :) nu grazeja diena is dienos :)
|
nu tai galim tryse: Brukne, Saygo ir taviske :)
|
kažkaip keistai atrodo tokio amžiaus....tokia....pusmazgė.... :) akys tokios pasaulio tyrinėjimui visada pasiruošė vis dar.... :)
aiste, pasipasakokit dažniau....nesisarmatykit.... ;) |
Bite, galim ir tryse :)
auuuu, kuom pasireiškia jos keistumas? :) Pasipasakotumėm, tik kad baigėsi jos chuliganizmai, nieko blogo nebepridaro, tai nelabai yra ką įspūdingo papasakot :) Bus smagu prisistatyti gyvai klubinėj parodoj :) Kada visi galės pačiupinėti, apžiūrėti ir apkalbėti ;) http://img593.imageshack.us/img593/7366/110323061.jpg |
na, keistai, nes tokia nesuaugus dar, bet jau ir nebėr tų mažo pusiko proporcijų.... :) tikra paauglė.... :)
a pasakotis tai galit gi ne tik ką bloga padaro....galit ir pasiekimus pasipasakot.... ;) p.s. jėgiška nuotrauka paskutinė.... |
Skubu pasidžiaugti kątik gautom žiniom iš Danielos - Atikos DM tyrimo rezultatai N/N :)
|
Quote:
|
Pagaliau padariau kelias nuotraukas dresūroj, tad įkelių porą naujų Atikos kadrų ir mūsų dresūros bendramokslių - Mauro ir Nabu :)
http://img864.imageshack.us/img864/1935/img7144r.jpg http://img546.imageshack.us/img546/1215/img7220j.jpg http://img21.imageshack.us/img21/8295/img7218f.jpg http://img88.imageshack.us/img88/3453/img7293e.jpg http://img707.imageshack.us/img707/774/img7292.jpg Ir kadras kaip Atika mokė Maurą lipti per kalniuką :) http://img716.imageshack.us/img716/9347/img7331a.jpg |
kokioj jus cia fainoj aikstelej dresuojates??? :)
|
Netoli Justinos, Pilaitėj. Kokios 7min pėstute nuo Justinos namų :) Labai smagi aikštelė, didelė, tik duobių nemažai prikasta.
|
Aiste, gal šita aikštelė?
|
Taip, ta pati :)
|
All times are GMT +2. The time now is 00:44. |