Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Chov (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=110)
-   -   Akaša ArQeVa (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=14039)

Jenik 29-03-2010 08:56

Co to vidím?:-(

Nedá mi,ale po čase taky k tomu rád něco řeknu.

1. Adriane, co tady blázníš? Spojuje v časopise snad někdo něco s Tvým jménem? Nevím, proč řešíš naprostou hovadinu? Ten časopis jsem si koupil a je tam napsáno, že ten pes byl napaden čvčkem. No a co? Stejně tak tam mohlo být napaden NO nebo pitem nebo vořechem z Horní Dolní? Prostě šlo o napadení psem a byl jen Tvůj nerozum, že k tomu došlo. Je úplně jedno, kdo provokoval a kdo koho napadl, není to podstatné. Podstatné je, že znáš svého psa a víš, že čvčka když jde o žrádlo nebo o čubu, tak jejich reakce je neadekvátní. Slepečtí psi nemají takový život, jako běžní psi, mají žádné nebo minimální sociální cítění, jsou vázáni na člověka a ne na psy, jako příšlušníky svého druhu. je to logické, jsou tu na práci. a je od tebe vrchol hlouposti si ještě stěžovat a hledat vinu jinde. Když vidím, že ten pes dělá potíže a vidím, že hrozí konflikt, je velký problém se sebrat a jít jinam, nebo si svého psa stáhnout a postavit se mezi ty psy? nebo důrazně upozornit majitele, že hrozí konflikt, on totiž nečekaně nevidí a nemůže tedy vidět, co se děje. je závislý na psovi, který ho provází a pochybuji, že byl na volno. To, že nemá pan Primák peníze jsem vůbec netahej, ani ty nejsi dvakrát majetný a slepci mají opravdu problém s penězi a veterinář není charita.
2. Jiřino, retrívrů je špatných tolik, protože je jich nejvíc (po NO) a módnost plemene se podepsala v podobě minimální selekce na povahu. Kdo zná problematiku loveckých plemen, tak ví, že zkouškama, které byly v minulém režimu by dnes prošla cca čtvrtina psů(!!). Ne všichni majitelé retrívrů, si myslí, že psa nemusí vychovat, ale to je právě ten problém, který hrozí i o ostatních psů, nejen retrívrů.
3. Příspěvek pana Iva je úsměvný a velmi mne pobavil. Ale v jednom má pravdu. ČVČko není pes, který napadá čelně. je to dáno z podstaty plemene. Vlk ani jiná primitivní plemena psů NIKDY neútočí čelně, ale ze zálohy.
Taky nechápu tu hysterii ostatních. Nesnáším povyšování psů na stejnou nebo vyšší roveň lidí, polidšťování a dělaní z čvčkek nadplemenem. To už tady někdo zkoušel u lidí. Uvědomte si, že čvčko je nepovedeným plemenem, po všech stránkách, je krásným, ale problematickým na vzájemné soužití, ale je to pořád PES a ne VLK. Má pořád 70% - 75% krve NO. tak se snažte, ať na vás lidé nekoukají jako na exoty s nevychovanýmy psy, před kterýma budou utíkat. to fakt chcete, aby na vás lidé koukali jako na majitele pitů?

Hanka 29-03-2010 09:11

Akaša ArQeVa

Jeniku, tohle se mi moc nelíbí. Za celou "historii" mého soužití s čsv (cca 12 psů) mám problémy jen s jednou, která je nesnášenlivá a nikdy nesnese, aby byl někdo nad ní nebo ji v čemkoliv převýšil či zastínil. Shodou okolností je to čsv, u kterého se nejvíc projevuje vliv NO. Život s ní je opravdu náročný a nikdy si nenašla cestu k mému srdci. Taky doufám, že už žádné takové čsv mít nebudu. U ostatních mojich "typických" čsv bych nikdy neřekla, že jsou nepovedení. I ty neshody ve smečce jsou stejné jako u vlků, prostě občas jsou a my to musíme respektovat. Jsou čistí, "vlčí", chovají se tak, jak je příroda naprogramovala. Nikdy bych o tomto plemeni neřekla, že je nepovedené. Je ideálně povedené pro nás- lidi, kteří přesně tohle milujeme. Psa, v takové té "čisté" podobě.

sdivokoukrvi 29-03-2010 09:21

Uvědomte si, že čvčko je nepovedeným plemenem, po všech stránkách, je krásným, ale problematickým na vzájemné soužití

Prosím tě jak nepovedeným plemenem? co to je? Jak to vypadá? v čem sou tak nepovedení? a pro soužití s páníčkem problematičtí? Já jen abych si to mohla uvědomit....

RadeKKK 29-03-2010 09:23

Quote:

Originally Posted by Jenik (Bericht 290557)

2. Jiřino, retrívrů je špatných tolik, protože je jich nejvíc (po NO) a módnost plemene se podepsala v podobě minimální selekce na povahu. Kdo zná problematiku loveckých plemen, tak ví, že zkouškama, které byly v minulém režimu by dnes prošla cca čtvrtina psů(!!). Ne všichni majitelé retrívrů, si myslí, že psa nemusí vychovat, ale to je právě ten problém, který hrozí i o ostatních psů, nejen retrívrů.

Ve svém příspěvku jsem nenašla , že bych psala všichni majitelé retrívrů.

RadeKKK 29-03-2010 09:30

Quote:

Uvědomte si, že čvčko je nepovedeným plemenem, po všech stránkách, je krásným, ale problematickým na vzájemné soužití,

Tenhle názor jsem měla vědět když sis bral štěně!!!

alexa 29-03-2010 09:48

No teď mi to Jiřina vzala z pusy - proč sis teda bral štěně tohoto "nepovedeného" plemene? Abys mohl frajeřit v hospodě krásným, ale "nepovedeným" psem?

Podle mého názoru je ČSV naopak velice povedené plemeno, je to pes, který má ještě hodně z přirozeného psího chování, které se u některých jiných plemen vytrácí. Není to stroj na poslouchání, po svém psím způsobu o všem přemýšlí. Samozřejmě že ne jako člověk, ale jednání psa zdaleka není jen snůška podmíněných a nepodmíněných reflexů. Pes je tvor schopný vytvářet si sociální vazby, umí být veselý i smutný, je schopen mít rád (po svém psím způsobu). To jak je ČSV "nepovedený" pes jistě dosvědčují i jedinci s vysokými zkouškami, stejně tak jako počet ČSV s aspoň nějakou zkouškou z výkonu. Zkus si porovnat jejich počet s velikostí populace, myslím že ten poměr vyznívá hodně ve prospěch "povedenosti", ne "nepovedenosti" plemene.

Vůbec nechápu tvou odvahu (lépe by bylo napsat drzost) odsoudit ČSV jako nepovedené plemeno. Kdo jsi, že si osobuješ právo vynášet takové soudy? Kolik jsi toho se psy dokázal? Znám dost jiných lidí, kteří by k nějakým soudům byli snad oprávnění (ti by je ale asi takto generalizovaně nikdy neřekli), ale ty mezi ně určitě nepatříš. Měl bys příště začít přemýšlet, než pleskneš nějakou kravinu.

Karel Skoupý

Undertaker 29-03-2010 09:54

Quote:

3. Příspěvek pana Iva je úsměvný a velmi mne pobavil. Ale v jednom má pravdu. ČVČko není pes, který napadá čelně. je to dáno z podstaty plemene. Vlk ani jiná primitivní plemena psů NIKDY neútočí čelně, ale ze zálohy.

Odepsat ti na celý příspěvek by bylo na dlouho, ale je tam kupa věcí, se kterými totálně nesouhlasím a co se týká tohodle odstavce, tak s tím speciálně. Třeba můj pes když už se chytne s jiným, jde zásadně čelně. To že znáš ČVčka, který to dělaj jinak ještě neznamená, že to můžeš generalizovat. Ono by to chtělo zamíst si taky před vlastním prahem. Ne každému ČVčkáři prospí štěně půl života v narkoze (lehce nadsazeno). Potom se nedivím, že je soužití jaksi problematičtější a něco se nepovedlo.

RadeKKK 29-03-2010 10:21

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 290590)
No teď mi to Jiřina vzala z pusy - proč sis teda bral štěně tohoto "nepovedeného" plemene? Abys mohl frajeřit v hospodě krásným, ale "nepovedeným" psem?

Vůbec nechápu tvou odvahu (lépe by bylo napsat drzost) odsoudit ČSV jako nepovedené plemeno. Kdo jsi, že si osobuješ právo vynášet takové soudy? Kolik jsi toho se psy dokázal? Znám dost jiných lidí, kteří by k nějakým soudům byli snad oprávnění (ti by je ale asi takto generalizovaně nikdy neřekli), ale ty mezi ně určitě nepatříš. Měl bys příště začít přemýšlet, než pleskneš nějakou kravinu.

Karel Skoupý

Díky Karle.
Bohužel je to majitel mého štěněte. Další vyjádření by bylo osobní a nemá nic společného s tematem.

Jenik 29-03-2010 10:26

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 290580)
Tenhle názor jsem měla vědět když sis bral štěně!!!

Jiřino, přestaň startovat 300 z místa, prosím, za Akašu Ti děkuji, je povahově úžasná, a já neřeším povahu. já přece nedsuzuji plemeno za jeho povahové rysy, ale tím, že trpí docela hodně chorobama a to mi vadí. Nebo si myslíš, že slepota, dwarfismus, volné vazy, epilepsie, leukémie, infarkty, potravinové alergie, zhoršená reprodukčnost (menší množství spontánních porodů) jsou v pořádku a patří to mezi projevy "povedeného" plemene? Netrápí mne to, že se s ním pracuje jinak, nevadí mi ani vysoký temperament plemene, ani to, že na většinu věcí čvčko reaguje citlivěji, to jsem věděl a s tím i počítám a počítal jsem, trápí mne věci výše napsané. Nebo si fakt myslíte, že všechno špatné dává NO a vše dobré dává vlk?

Jenik 29-03-2010 10:27

Quote:

Originally Posted by Alissea (Bericht 290571)
Uvědomte si, že čvčko je nepovedeným plemenem, po všech stránkách, je krásným, ale problematickým na vzájemné soužití

Prosím tě jak nepovedeným plemenem? co to je? Jak to vypadá? v čem sou tak nepovedení? a pro soužití s páníčkem problematičtí? Já jen abych si to mohla uvědomit....

Povíme si to za dva roky!:o)

Marianka.W 29-03-2010 10:27

Quote:

Originally Posted by Jenik (Bericht 290559)
Ale pes není člověk, nemyslí, jedná na základě podmínených a nepodmíněných reflexů.

Pes možná. Ale čévéčko rozhodně ne. A pokud to tvoje jo (chudinka), tak ty moje a spousta dalších, které znám, teda ne. Těm to sakra myslí. Těm to přímo pálí. Někdy je to doslova vidět, jak jim to v těch šíšách šramotí.

Jinak bych si k tvému příspěvku dovolila podotknout, že když jsi tam nebyl, tak by sis neměl vymýšlet co jak bylo nebo nebylo a proč. Pes byl na volno, přiběhl bez předchozího varování. Jak by asi Adrian mohl něco takového předvídat? Vodící pes má být vycvičen tak, aby ho něco takového ani nenapadlo (právě proto, že jsou u něj jeho reflexy absolutně vymazány a přeprogramovány). Schválně píšu nenapadlo - nápad je totiž podmíněn myšlením (a fantazií).

Marianka.W 29-03-2010 10:29

Za dva roky si docela ráda porovnám Akašu a Aryou.... Fakt se na to těším.

yzengrin 29-03-2010 10:30

Quote:

1. Adriane, co tady blázníš? Spojuje v časopise snad někdo něco s Tvým jménem? Nevím, proč řešíš naprostou hovadinu? Ten časopis jsem si koupil a je tam napsáno, že ten pes byl napaden čvčkem.

Pokud vím, Adrian si zde spíše tak povzdechl nad tím článkem a uvedl svou verzi. To, co tu jeho článek spustil, je věc další.

Quote:

Prostě šlo o napadení psem a byl jen Tvůj nerozum, že k tomu došlo. Je úplně jedno, kdo provokoval a kdo koho napadl, není to podstatné.

Mě to připadá dost podstatné..Vy byste si nechal líbit, kdyby za Vámi někdo přišel s tím, že Váš pes pokousal jiného, aniž byste o tom vlastně věděl a dotyčný měl jediný důkaz a chtěl po Vás zaplatit veškeré náklady se zraněním spojené a ještě z toho dělal obrovskou aféru?

Quote:

Podstatné je, že znáš svého psa a víš, že čvčka když jde o žrádlo nebo o čubu, tak jejich reakce je neadekvátní. Slepečtí psi nemají takový život, jako běžní psi, mají žádné nebo minimální sociální cítění, jsou vázáni na člověka a ne na psy, jako příšlušníky svého druhu. je to logické, jsou tu na práci. a je od tebe vrchol hlouposti si ještě stěžovat a hledat vinu jinde. Když vidím, že ten pes dělá potíže a vidím, že hrozí konflikt, je velký problém se sebrat a jít jinam, nebo si svého psa stáhnout a postavit se mezi ty psy? nebo důrazně upozornit majitele, že hrozí konflikt, on totiž nečekaně nevidí a nemůže tedy vidět, co se děje. je závislý na psovi, který ho provází a pochybuji, že byl na volno.

Za 1. nevšimla jsem si, že by zrovna ČSV měla neadekvátní reakce. Spíš naopak v porovnání s jinými plemeny. Alespoň moje fena dává dostatek signálů když se jí něco nelíbí před tím, než se rozhodně k silnějšímu signálu.
Ano, vodicí psi dozajista nemají stejný život jako běžní psi...ale to neznamená, že jim bude prominuto jakékoli chování..nebo ano?
U incidentu jste nebyl, tak moc nechápu, jak můžete radit, jak se měl Adrian zachovat..po bitvě každý generál.

Quote:

Ano, pokud predátor loví kořist, tak zezadu. Protože loví kořist. Ale v případě neshod mezi 2 psy jsem si nikdy nevšimla, že by čévéčko utočilo ze zálohy. Moje fena vždy stála k "protivníkovi" čelem. Ano, pokud se doma rozdovádí tak mě třeba štípne zezadu, ale taky zboku, stejně jako zepředu. A teď si nevybavuji ani jiného predátora, který by ke svému protivníkovi (nikoli kořisti) nestál čelem.

Quote:

Uvědomte si, že čvčko je nepovedeným plemenem, po všech stránkách, je krásným, ale problematickým na vzájemné soužití, ale je to pořád PES a ne VLK. Má pořád 70% - 75% krve NO. tak se snažte, ať na vás lidé nekoukají jako na exoty s nevychovanýmy psy, před kterýma budou utíkat. to fakt chcete, aby na vás lidé koukali jako na majitele pitů?

Proč jste si tedy pořizoval ČSVV? Upřímně řečeno - je mi jedno, jak na mne lidé koukají. Když se na Vás někdo bude chtít dívat jako na exota, tak se na Vás tak dívat bude, i kdyby ste se postavil na hlavu. Lidé především musejí sami chtít poznat a pochopit toto plemeno. Já kvůli svému okolí nebudu cpát svého psa do role hodného retrievra apod. ČSV prostě jsou jiní.

Jenik 29-03-2010 10:30

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 290590)

Podle mého názoru je ČSV naopak velice povedené plemeno, je to pes, který má ještě hodně z přirozeného psího chování, které se u některých jiných plemen vytrácí. Není to stroj na poslouchání, po svém psím způsobu o všem přemýšlí. Samozřejmě že ne jako člověk, ale jednání psa zdaleka není jen snůška podmíněných a nepodmíněných reflexů. Pes je tvor schopný vytvářet si sociální vazby, umí být veselý i smutný, je schopen mít rád (po svém psím způsobu). To jak je ČSV "nepovedený" pes jistě dosvědčují i jedinci s vysokými zkouškami, stejně tak jako počet ČSV s aspoň nějakou zkouškou z výkonu. Zkus si porovnat jejich počet s velikostí populace, myslím že ten poměr vyznívá hodně ve prospěch "povedenosti", ne "nepovedenosti" plemene.

Karel Skoupý

Karle, já na rozdíl od ostatních, nemám důvod se psem machrovat, nikdy jsem to nedělal, a i když nemám IPO3, nemyslím si, že bych o psech nic nevěděl. vše jsem napsal výše. Stále jsou i u čsv velké povahové rozdíly, plemeno pořád je neustálené, narazíš na jedince bázlivější, ale i ranaře. aspoň mi to tak připadá. Problém je v tom, je když u čsv narážíš na zdravotní problémy ( a věř mi, že je to není záležitost jednoho psa), tak máš důvod se domnívat, že to je problém. a člověk se ptá, jak z toho ven. ale to je spíše na jiné téma

Marianka.W 29-03-2010 10:33

Quote:

Originally Posted by Jenik (Bericht 290620)
... trpí docela hodně chorobama a to mi vadí. Nebo si myslíš, že slepota, dwarfismus, volné vazy, epilepsie, leukémie, infarkty, potravinové alergie, zhoršená reprodukčnost (menší množství spontánních porodů) ...

Prosila bych nějaké věrohodné zdroje těchto informací (z čistě chovatelského zájmu). Kolik takových psů znáš, jak ses o nich dozvěděl, kde jsou a co jsou zač.
Díky.

To myslím naprosto vážně. Dodej seriózní důkazy.

Mimochodem, tohle jsi nevěděl, než sis Akašu pořídil? To ses dozvěděl až potom?

Marianka.W 29-03-2010 10:41

Quote:

Originally Posted by Jenik (Bericht 290631)
...zdravotní problémy ( a věř mi, že je to není záležitost jednoho psa)...... a člověk se ptá, jak z toho ven. ale to je spíše na jiné téma

Mi nepřipadá, že byses nějak zvlášť ptal. Spíš si stěžuješ. Nebo to řešíš někde jinde, než kde bys měl. Nebo ses snad obracel na někoho z Klubu ve věci řešení zdravotních záležitostí plemene? Tam se toho totiž řeší docela dost.

Krom toho mi nepřipadá, že by nějakými chorobami čévéčka trpěly výrazně častěji než jiná - ustálená a léty prověřená - plemena. Každý má něco.

RadeKKK 29-03-2010 10:51

Quote:

Jiřino, přestaň startovat 300 z místa, prosím, za Akašu Ti děkuji, je povahově úžasná, a já neřeším povahu. já přece nedsuzuji plemeno za jeho povahové rysy, ale tím, že trpí docela hodně chorobama a to mi vadí. Nebo si myslíš, že slepota, dwarfismus, volné vazy, epilepsie, leukémie, infarkty, potravinové alergie, zhoršená reprodukčnost (menší množství spontánních porodů) jsou v pořádku a patří to mezi projevy "povedeného" plemene? Netrápí mne to, že se s ním pracuje jinak, nevadí mi ani vysoký temperament plemene, ani to, že na většinu věcí čvčko reaguje citlivěji, to jsem věděl a s tím i počítám a počítal jsem, trápí mne věci výše napsané. Nebo si fakt myslíte, že všechno špatné dává NO a vše dobré dává vlk?

Kdo mě zná ví, že umím 300 z místa i 200 v městě! Nemoce jsou hrozné u každého plemene. Ale 99% majitelů je nevyhledává. Když si koupím domácího lékaře mám z každé stránky minimálně 5 nemocí

Janiz 29-03-2010 10:52

Když komentář shrnu na suché minimum a nebudu komentovat obsah Jeníkova sdělení, tak tohle :

Quote:

Uvědomte si, že čvčko je nepovedeným plemenem, po všech stránkách, je krásným, ale problematickým na vzájemné soužití, ale je to pořád PES a ne VLK. Má pořád 70% - 75% krve NO. tak se snažte, ať na vás lidé nekoukají jako na exoty s nevychovanýmy psy, před kterýma budou utíkat. to fakt chcete, aby na vás lidé koukali jako na majitele pitů?

mi teda přišlo z velké části jako stěžování si na povahu plemene a ne na níže jmenované zdravotní problémy(zdá se mi, že jsi Jeníku mezi těma dvou příspěvkama docela obrátil):

Quote:

ale tím, že trpí docela hodně chorobama a to mi vadí. Nebo si myslíš, že slepota, dwarfismus, volné vazy, epilepsie, leukémie, infarkty, potravinové alergie, zhoršená reprodukčnost
tady jsem to chtěla dát takhle:

Quote:

já přece nedsuzuji plemeno za jeho povahové rysy ale tím, že trpí docela hodně chorobama a to mi vadí. Nebo si myslíš, že slepota, dwarfismus, volné vazy, epilepsie, leukémie, infarkty, potravinové alergie, zhoršená reprodukčnost

yzengrin 29-03-2010 11:04

Quote:

já přece nedsuzuji plemeno za jeho povahové rysy, ale tím, že trpí docela hodně chorobama a to mi vadí. Nebo si myslíš, že slepota, dwarfismus, volné vazy, epilepsie, leukémie, infarkty, potravinové alergie, zhoršená reprodukčnost (menší množství spontánních porodů) jsou v pořádku a patří to mezi projevy "povedeného" plemene? Netrápí mne to, že se s ním pracuje jinak, nevadí mi ani vysoký temperament plemene, ani to, že na většinu věcí čvčko reaguje citlivěji, to jsem věděl a s tím i počítám a počítal jsem, trápí mne věci výše napsané. Nebo si fakt myslíte, že všechno špatné dává NO a vše dobré dává vlk?

Mimo jiné jsem si čsv vybrala také proto, že netrpí tolika nemocemi, jako jiná, již ustálená plemena. Také jsem zjistila, že bohužel ani u tak mladého plemene, jako je čsv, to není zcela vždy bez zdravotních potíží. Nicméně, v porovnání s jinými - ustálenými a mnohem staršími plemeny, jsou na tom čsv podle mne ještě velice dobře. Mimo to, nemoci jako epilepsie, infarkty, potravinové alergie, slepota..vidím nejčastěji právě u těch "starých" plemen která jsou člověku společníkem již mnoho generací a tak od člověka "přebírají" mimo jiné i jeho nemoci. Nezaregistrovala jsem, že by se u vlků, byť v menším měřítku, některé z těchto nemocí objevovali....tak po kterém ze svých dvou "prarodičů" mohou čsv tyto nemoci mít? Po vlcích nebo NO? Vlkům bych přisuzovala spíše tu nevyrovnanou povahu apod.

mellorn 29-03-2010 11:22

k tomu co bylo napsano predtim se nechci vyjadrovat,ale ja si taky mimo jine vybrala CV protoze netrpi tolika nemocemi jako jina plemena,ale u nas se to zrovna nepovedlo. Invaginace, kycle...holt,cerny petr nekdy padne.ale i stemi kyclemi ji ceka celkem fajn zivot,predpokladam,ze se nestane,ze se mi za rok nebo dva nepostavi na nohy.tam ten potencial vidim vyssi nez u jinych plemen,ktere maji 4/4.

sdivokoukrvi 29-03-2010 12:17

Sorry Jeníku, ale myslím si že za 2 roky budu mít stejnej názor jako teď. Pokud ne lepší. Nemyslím si, že bych je začla považovat za nepovedené. Já mám Aryu povahově taky skvělou a snad by se mnou i pár lidí souhlasilo, protože ji mezi čsv beru často a na spousty akcích byla k vidění. Rozhodně se za ní nestydím a vychovávám podle nejlepšího svědomí a vědomí. A budu ji ukazovat a chlubit se sní i nadále.

Lenko sem zvědavá k čemu dojdeš. Taky se na srovnání těším, zatím sem bohužel mohla obludu srovnávat jen s Vitou a Aeron. A holky si sou dost podobné, jak vzhledem tak povahou, všechny sou úžasný osobnosti a holky kypící zdravím. Ale hlavně mají páníčky, kteří sou s nimi 100% spokojení a lepší by nemohli mít. Ani jeden z nás by jinou nechtěl a za nic na světě nevyměnil.

RadeKKK 29-03-2010 12:58

Quote:

Originally Posted by Alissea (Bericht 290674)
Sorry Jeníku, ale myslím si že za 2 roky budu mít stejnej názor jako teď. Pokud ne lepší. Nemyslím si, že bych je začla považovat za nepovedené. Já mám Aryu povahově taky skvělou a snad by se mnou i pár lidí souhlasilo, protože ji mezi čsv beru často a na spousty akcích byla k vidění. Rozhodně se za ní nestydím a vychovávám podle nejlepšího svědomí a vědomí. A budu ji ukazovat a chlubit se sní i nadále.

Lenko sem zvědavá k čemu dojdeš. Taky se na srovnání těším, zatím sem bohužel mohla obludu srovnávat jen s Vitou a Aeron. A holky si sou dost podobné, jak vzhledem tak povahou, všechny sou úžasný osobnosti a holky kypící zdravím. Ale hlavně mají páníčky, kteří sou s nimi 100% spokojení a lepší by nemohli mít. Ani jeden z nás by jinou nechtěl a za nic na světě nevyměnil.

Zdravím kypí i kluci :-). A nikdo na nich chyby nehledá a rozhodně je za nepovedené nepovažují. Vzhledem k jejich bydlišti je srovnávání docela obtížné. Ale i oni se zůčastńují různých akcí, výcviku nebo výstav. A Aibell je "profesionální" záchranářka

sdivokoukrvi 29-03-2010 16:06

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 290677)
Zdravím kypí i kluci :-). A nikdo na nich chyby nehledá a rozhodně je za nepovedené nepovažují. Vzhledem k jejich bydlišti je srovnávání docela obtížné. Ale i oni se zůčastńují různých akcí, výcviku nebo výstav. A Aibell je "profesionální" záchranářka

No já se chystám za bráškou do ostravy jak jen to půjde, hádám že s holkama už taková kamarádka nebude.Ale brácha by mohl bejt perfektní kámoš...

Hanka 30-03-2010 07:17

Jeniku, tyhle nemoci se v populaci objevují, ale většina z nich v tak malém %, že to skoro nestojí za řeč, obzvlášť, když se člověk podívá na kterékoliv jiné plemeno. Opravdu si i nadále troufám tvrdit, že čsv je ZDRAVÉ PLEMENO!!!!

orka 30-03-2010 07:59

No já bych byla asi opatrnější v tvrzení, že čsv je tak zdravé plemeno. Konkrétně mě se několikrát stalo, že mě zastavil někdo na ulici a ptal se mě, jestli mám zdravého psa a jestli náhodou nemá epilipsii. A bohužel musím konstatovat, že má!! Také vím od své veterinářky, že se již setkala s pár čsv, kteří měli problémy se slinivkou. Ono když se vezme kolik je např. labradorů a kolik čsv a procentuálně by se zhodnotily zdravotní problémy obou plemen, možná bysme se divili (a neřekla bych, že by se jednalo o malé číslo).... Možná ne, čistě jenom můj názor. Jen mi připadá, že poslední dobou se u tohoto plemene řeší spíše otázka vzhledu (pominu kyčle), nikoliv otázka zdravotní.

Mirkawolf 30-03-2010 08:53

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 290864)
Jeniku, tyhle nemoci se v populaci objevují, ale většina z nich v tak malém %, že to skoro nestojí za řeč, obzvlášť, když se člověk podívá na kterékoliv jiné plemeno. Opravdu si i nadále troufám tvrdit, že čsv je ZDRAVÉ PLEMENO!!!!

Hanko nezlob se, ale uz to tak idylicke neni. Napr. v cizine se zacinaji u CSV objevovat nemoci, ktere bych u nich opravdu nehledala. Zajdi na anglicke forum, resi se to tam taky. V Belgii a NL se ted budeme snazit prosadit plosne testovani CSV na dwarfismus (pituitary dwarfism - zakrslost), bohuzel se objevuje stale vice vrhu, kde se nejaky ten zakrslik vyskytne nebo kdy jeden z rodicu je nositelem. Ted byl testovan pes na degenerativni myelopatii, bohuzel pozitivne - je nositelem. Objevuje se tedy otazka, zda by se psi meli na toto testovat taky.
Epilepsie se u nasich cevecek tez vyskytuje, ja ji u svych psu nemam, ale vim o nekolika psech, u kterych se epilepsie prokazala nebo je tam podezreni na epilepsii. Nelzeme si prosim do kapsy, mozna CSV jsou zdravejsi, ale problemy tu jsou a nemuzeme se pred nimi schovavat. Je treba o nich mluvit a je treba se snazit vyhnout pouzivat potencionalne problematicka zvirata v chovu.

Jenika a jeho psy neznam, tak to nebudu komentovat, ale body si u me svymi vyroky tedy neziskal.

Hanka 30-03-2010 10:41

Já si i nadále trvám na svém. Vím o všech nemocech o kterých tady píšeš. Vím že byly, jsou a budou. Taky vím, že před 10,15 lety bylo mnohem méně čsv u nás i ve světě a % nemocných bylo samozřejmě menší. Taky vím, že dříve se nikdo nad některými nemocemi ani nepozastavil. Dwarfíci tu byli vždycky, ale nikdy se o ně nokdo nezajímal. Před x lety nikdo nic nevěděl o internetu a informovanost mezi majiteli a chovateli byla skoro nulová. Teď se všechno dozvíme pomalu online, což je dobře a můžeme vše lépe sledovat. Ale nemyslím si, že by se situace zhoršovala. Jen je toho víc, protože je mnohem víc psů. A samozřejmě- pokud jsou země, kde je jediným kritériem pro tvorbu rodičovského páru krása rodičů, tak tam se samozřejmě může situace zhoršovat. což ale může vidět a odvodit si každý, kdo vlčáky sleduje.
Na jednu stranu se Jenikovi nedivím. Pokud si někdo pořídí třeba první čsv a hned má "Černého Petra" a třeba pejska s více nemocemi, pak může mít tento názor a nikdo mu jej nevyvrátí. A vyprávění od lidí, kteří měli několik čsv a neví, co to je chodit k veterináři mu může připadat jako sci-fi.....
Přesto si i nadále myslím, že v porovnání s jinými plemeny máme zdravé plemeno. Všechno bylo: epilepsie, slepota, problémy s vápníkem, alergie, slinivka, dwarfíci, dysplazie,myelopatie, prostě všechno. Jen jich bylo míň, protože bylo míň čsv.

Hanka 30-03-2010 10:47

Mirko, s Mijke na dwarfismu spolupracuji. Máme už hodně informací a víme o mnoha štěňatech. Všechny cestičky se sbíhají- světe div se :lol: - u nás a na Slovensku. Odkud jinud by to taky mělo jít.....I tohle tu bylo dřív a pochází to od nás. Anglická fóra čtu, vím co se probírá. Někdy mi to připadá, že cizinci "objevili Ameriku", když tam probírají nějakou "novou" nemoc.
Prostě je to tak. v 80. letech bylo pár krycích psů a populace čsv byla pidipopulace oproti té dnešní. Tenkrát se měly sledovat nemoci , bylo by to 100x snazší než teď. Ale je dobře, že je internet a ví se o všem.

Hanka 30-03-2010 10:59

Ještě něco: nabízela jsem českým majitelům zorganizování hromadného odběru krve na testování dwarfismu na bonitaci, při 30 a více psech by se cena snížila na 80Euro. Míň se bohužel nepodaří. Ozvali se mi dva zájemci + moji psi. Takže testy nebudou. Vím, že je to dost peněz, ale nižší cena v dohledné době nebude.
Potom je otázka, proč se někdo rozčiluje, že máme v populaci tu a tu nemoc, když není ochoten nechat testovat aspoň svoje psy. A nemluvím jen o dwarfismu, který je pořád "nic" oproti jiným problémům.
Já bych byla pro, aby se testovalo na víc nemocí. Ale nic se nikomu nemůže nařizovat. Pokud by byla vůle majitelů vlčáků a sami si navrhli pro chovnost testovat na nemoc x, y a z....Proč ne....Ale vím, že u nás je pořád problém v penězích za všechny testy a vyšetření.

CDaniela 30-03-2010 11:19

Já osobně nemám pocit, že by čsv dali ozačit jako nemocné plemeno, spíše se přikláním k tvrzení Hanky. Vycházím z vlastní zkušenosti, ze zkušenosti s mými psy a s mými, zatím ještě mladými odchovy. Vím, že jmenované nemoci existují ale bohužel málokdy se věřejně mluví o konkrétních jedincích - o jejich konkrétním postižení. Chovatelé se v drtivé většině nechlubí problémy, které jejich psy zužují, což samozřejmě z jistého úhlu pohledu chápu. Pokud ale o těchto problémech ví chovatelská komise, měla by minimálně nás chovatele informovat. Mám na mysli konkrétní informace o konkrétních zvířatech.
Co se dwarfismu týče, považuju tuto poruchu za velice závažnou a testování na ní za velice potřebné. Plánuju testovat všechna svá chovná zvířata.

RadeKKK 30-03-2010 11:23

Takže Daniela 3, já 2 + tvoje smečka. Možná by se těch 30 dohromady dalo.
Rozhodně já o možném hromadném odběru čtu poprvé.

Dayen 30-03-2010 11:29

Zdraví u ČSV je věc která mne velmi zajímá a byl to jeden z dodatečných důvodů, proč jsem si je kdysi vybrala. Protože v porovnání s ostatními plemeny prostě vždy vyjdou lépe, i když Černí Petři jsou (což pak nemrzí nikoho víc než zodpovědného chovatele).

Nemoci jsou v každé populaci. Je třeba je sledovat, vyvozovat chovatelské důsledky a zároveň z nich nedělat přehnaný humbuk.
Uvědomte si počátek plemene, který není tak daleko, který nutně stál na pár jedincích a tímpádem úzké příbuzenské plemenitbě. Ta má kromě upevnění vlastností dobrých vliv i na vlastnosti špatné. Tedy i na geneticky přenášené nemoci.

Je v tom trochu začarovaný kruh. Protože každý bysme rádi měli naprosto zdravé zvíře a odchovy, je určitý a pochopitelný tlak na chovatele, aby chovali jen na negativních zvířatech. Pokud ale vyloučíte všechny positivní zvířata bez ohledu na proces dědičnosti nebo typ nemoci, dostanete se k nadměrnému zúžení už tak maličké populace a příbuzenská plemenitba podporuje i geneticky přenášené nemoci... a jste tam. Třeba aktuálně se strášákem dwarfismu.

Je potřeba co nejvíce vyšetřovat A ZÁROVEŇ se nebát VHODNĚ použít positivní jedince. Obávám se, že druhá část té věty bude v praxi velmi problematická.

Hanka 30-03-2010 11:48

Hmmm, a dělej ozdravná opatření, když máme tak malou populaci............Jak z toho ven.
Jiřko, aktualizovala jsem nabídku testu, v tématu o dwarfismu. Ale teď neslibuji, že se to podaří tak rychle zajistit, musela bych mít 30 zvířat rychle, abych stačila vše zařídit. Nabídky týden před bonitací mi budou k ničemu.....Tak počkám, jestli se mi teď ozve víc lidí....
Já nemůžu testovat celou smečku, taky nemám tiskárnu na peníze. Předběžně to plánuji každý rok něco :lol:

yzengrin 30-03-2010 11:49

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 290899)
Takže Daniela 3, já 2 + tvoje smečka. Možná by se těch 30 dohromady dalo.
Rozhodně já o možném hromadném odběru čtu poprvé.

O hromadném odběru čtu také prvně. Klidně se přidám..jen to vědět co nejdříve dopředu, kvůli těm financím. Těch 80Euro je za jednoho psa, předpokládám.
Čím je způsobený ten Dwarfismus? Je to i u jiných plemen?

CDaniela 30-03-2010 11:52

Quote:

Originally Posted by Dayen (Bericht 290903)
Pokud ale vyloučíte všechny positivní zvířata bez ohledu na proces dědičnosti nebo typ nemoci, dostanete se k nadměrnému zúžení už tak maličké populace a příbuzenská plemenitba podporuje i geneticky přenášené nemoci... a jste tam. Třeba aktuálně se strášákem dwarfismu.

V tomto konkrétním případě - dwarf - není možné vylučovat všechna zvířata která ponesou ve svém genotypu zmutovaný gen, je ale dobré o nich vědět a pokud možno použít je pouze v kombinaci se zdravým (v tomto ohledu) zvířetem. K tomu je ale třeba testovat co nejvíce zvířat, protože potom se můžem dostat do situace, kdy budou testovaná zvířata nesoucí mutaci vlastně v nevýhodě, pokud nebude testovaný i dostatečný počet partnerů pro ně krevně vhodných ( pochopitelně nejen krevně ale i v ostatních parametrech).

saschia 30-03-2010 11:59

Pridam svoju kvapku - suhlasim s tym, ze aj napriek vyskytu chorob mozeme CSV pokladat za relativne zdrave plemeno. Dwarfi tu boli vzdy, len sa o nich nevedelo - vedelo sa ze nie vzdy vsetky stence preziju, ze niektore pomalsie rastu - jejda ale ved to je normalne. A ked ponechavas vo vrhu vsetky stence tak tym skor. Ked ale neexistovali testy, tak bolo tazko zistit co je pricinou uhynu. Uz to, ze na CSV funguju tie iste testy ako na NO naznacuje, odkial sa do plemena tato sarapata dostala.

saschia 30-03-2010 12:02

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 290915)
K tomu je ale třeba testovat co nejvíce zvířat, protože potom se můžem dostat do situace, kdy budou testovaná zvířata nesoucí mutaci vlastně v nevýhodě, pokud nebude testovaný i dostatečný počet partnerů pro ně krevně vhodných ( pochopitelně nejen krevně ale i v ostatních parametrech).

Presne - zodpovedne by bolo, dat svoje zviera testovat. Ale este nezodpovednejsie ako netestovat svoje zviera, je svojho nosica parit s netestovanym zvieratom. A kto zaplati testy partnerovi? Nie kazdy si to moze dovolit z financneho hladiska, a pokial sa dwarfizmom operuje ako so strasiakom tak vela ludi radsej schova hlavu do piesku...

RadeKKK 30-03-2010 12:14

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 290911)
Hmmm, a dělej ozdravná opatření, když máme tak malou populaci............Jak z toho ven.
Jiřko, aktualizovala jsem nabídku testu, v tématu o dwarfismu. Ale teď neslibuji, že se to podaří tak rychle zajistit, musela bych mít 30 zvířat rychle, abych stačila vše zařídit. Nabídky týden před bonitací mi budou k ničemu.....Tak počkám, jestli se mi teď ozve víc lidí....
Já nemůžu testovat celou smečku, taky nemám tiskárnu na peníze. Předběžně to plánuji každý rok něco :lol:

Fakt jsme to nečetla - moje chyba. Ale klidně se mnou počítej.Ušetřených 2x20 euro - to je pytel granulí nebo poplatek na výstavu.:-)

Elsia&Benjamin 30-03-2010 12:16

Na druhou stranu čím víc bude testovaných zvířat, tím častěji se vyskytne testovaný rodičovský pár - oba negativní zakládající dwarfismu prostou linii, jejich potomci budou 100% negativní...

Stela 30-03-2010 12:23

O tom testování "u nás", nebo spíše o tom hromadném odběru, to co nabízí Hanka jsem taky ještě neslyšela cena 80 € není nejmenší,ale i já bych své holky nechala klidně otestovat. Takže + 2 čsv, teda malé je 5 měsíců, ale myslím, že to nijak nevadí.

Hanka 30-03-2010 12:46

Určitě je to i u jiných plemen, viděla jsem NO i saarlosy. Je to mutace, tak jako se narodí trpaslíci mezi lidmi. Jestli umíš anglicky, tak na anglickém fóru tady na WD toho Mijke napsala dost, i nějaké odkazy tam jsou na stránky.....

rocco 30-03-2010 13:58

Tak téma je sice divně nadepsané :) ale otázka zdraví u ČSV mě taky moc zajímá, takže také po dlouhé době přispěji. (pro PH - přivedl mě sem odkaz na perly, co tu plodí Jeník).

ČSV jsou mladé plemeno, které vychází poměrně od malého počtu jedinců a nelze se divit, že se objevují choroby a jiné problémy způsobené snížením fitness zvířat - příbuzenská plemenitba se prostě projeví. Heterózní efekt při křížení NOxvlka na zdraví jistě byl, i když nikdo neví, jak na tom zdravotně byli vlci použití na počátku ČSV. Ono i v přírodě se všechny tyto choroby vyskytují (kde by se taky vzaly), jen chytrá příroda holt používá učinnou selekci. V ČR se selektuje pouze mírně na DKK. Ostatní státy jsou na tom de facto podobně.

Ono je jednoduché na vše nahlížet z dnešního pohledu, kdy se ví o spoustě dědičných nemocí a každým dnem přibívají další a další. Dříve o těchto věcech nikdo nic nevěděl. Je to pokrok, ale ve své podstatě i slepá ulička nebo jak definujeme zdravé zvíře ??? Otestujeme-li jedince na xy testovatelných nemocí (myslím tím nezvratitelné genetické testy) - téměř určitě nebude 100% zdravé - nemyslím tím jen ČSV. Vezměte si třeba i lidskou populaci - kdo z vás může říct, že je 100% zdravý - možná jen nebyl u doktora :)))). Takže pokud budeme se svým čsv už od štěněte pravidelně každý týden navštěvovat veterinu a řešit každou kravinu - něco se najde.....

Genetika přináší velké možnosti - ona spousta nemocí se totiž neprojeví hned, ale třeba až v 5-6ti letech zvířete a za tu dobu může chovný pes splodit několik desítek potomků. Je určitě dobře vědět, ale také bych to moc nehrotila. Já sama mám doma takového Černého Petra a myslím, že vede celkem spokojený život a já na ČSV nezanevřela a nikdy bych neřekla, že je to nepovedené plemeno, já ho považuji naopak za moc povedené :)). A i když můj pes není opravdu zdravý jedinec ČSV - byl za svůj život v plné narkóze pouze 1x při RTG DKK v ČR - 1x v mírné sedaci při RTG v PL a na veterině za svůj život jen 2x (nepočítám očkování) a tváří se spokojeně a rozhodně netrpí :))).

Epilepsie může být získaná a ne vrozená. Některé choroby psů by se daly označit za civilizační - výskyt rakoviny, problémy s trávícím traktem, alergie tam jednoznačně řadím, ale to je můj osobní názor vědecky nepodložený. Sleduji delší dobu klesající průměrný věk ČSV a mám své teorie, proč tomu tak je, ale jestli je to tak opravdu ? :))).

Někteří majitelé ani nepoznají, že mají nemocného psa nebo že má nějaký problém - možná se vám to zdá neuvěřitelné, ale takových lidí je plno. A když jim něco řeknete, koukají na vás jako na toho špatného, co ubližuje jejich pejsáčkovi - ne je to jen zájem, kde se to tam vzalo - od koho to jde . Všechna ano opravdu všechna ČSV jsou si minimálně ze 30 % příbuzná !!!!! A to je sakra vysoké číslo. Neexistuje vzácná krev, neexistuje nepříbuzný jedinec - to jsou jen bláboly neinformovaných lidí, co nevidí dál než 4 generace v rodokmenu.

Jak z toho ven se ví (klasické plemenářské postupy), ale vůle k tomu není veškerá žádná a je to běh na dlouhou trať - jako ostatně veškerý chov zvířat spějící za nějakým cílem.

Každé otestované zvíře je přínos, protože nikdy nikdo nemůže vědět, kdy se ta informace bude hodit, ale je to finančně dost náročné ( a některé testy pro ČSV nejsou) a dát to jako povinnou věc opravdu nejde. A volit velký selekční tlak u ČSV také moc dobře nejde kvůli vysoké příbuznosti, takže jsme zase tam, kde jsme byli :))).

Mirkawolf 30-03-2010 15:07

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 290891)
Mirko, s Mijke na dwarfismu spolupracuji. Máme už hodně informací a víme o mnoha štěňatech. Všechny cestičky se sbíhají- světe div se :lol: - u nás a na Slovensku. Odkud jinud by to taky mělo jít.....I tohle tu bylo dřív a pochází to od nás. Anglická fóra čtu, vím co se probírá. Někdy mi to připadá, že cizinci "objevili Ameriku", když tam probírají nějakou "novou" nemoc.
Prostě je to tak. v 80. letech bylo pár krycích psů a populace čsv byla pidipopulace oproti té dnešní. Tenkrát se měly sledovat nemoci , bylo by to 100x snazší než teď. Ale je dobře, že je internet a ví se o všem.

Tak vidis Hanko, staci kdyz se o problemu trochu mluvi verejne a ono se mozna tech 30 psu na testovani sejde. Jsem rada ze jsi s Mijke v kontaktu.
A ze se v cizine problemy resi? No ja jsem rada, ze se resi a ze se o nich mluvi. Tech psu tady tolik neni, takze mit velke problemy v male populaci je neco, co opravdu nikdo nechce. A cena za testovani tady vicemene odpovida poplatku za vystavu, cili to nikomu diru do rozpoctu neudela. Spis jde o to, aby se zapojilo co nejvic lidi.

Marianka.W 30-03-2010 16:39

O možnosti testování na dwarfismus (i o tom co to je) se píše tady: http://wolfdog.org/forum/showthread....90940&langid=1

Bohužel tento příspěvek moc lidí nezaujal, tak téma zapadlo....
:wolf

CDaniela 30-03-2010 19:24

rocco
Epilepsie může být získaná a ne vrozená.
Já bych spíš větu formulovala tak, že Epilepsie může být získaná i vrozená.
Epilepsií se označuje většina onemocnění pro která veterináři nenachází jiné vysvětlení. Každopádně si myslím, že ne těchto zvířatech by se nemělo chovat.

Helenasotis 30-03-2010 20:22

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 291050)
Epilepsií se označuje většina onemocnění pro která veterináři nenachází jiné vysvětlení.

Ani to není zcela přesné - toto platí pouze o tzv. idiopatické epilepsii (ep. bez zjevné příčiny). Onemocnění epilepsií je velmi složitý problém - v zásadě se dělí na ep. způsobenou vnějšími vlivy (obvykle postraumatického rázu - tedy je získaná), způsobenou vnitřními faktory (onemocnění jater, slinivky, ledvin...) a onu bez zjevné příčiny. Dědivost je poněkud komplikovaná, ale každopádně u druhého a třetího typu určitě existuje.
Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 291050)
Každopádně si myslím, že ne těchto zvířatech by se nemělo chovat.

S tím nelze než souhlasit! (Tedy vyjma epilepsie postraumatické, ovšem tu lze spolehlivě diagnostikovat pouze pomocí dosti drahých vyšetřovacích metod.)

Jinak zrovna tohle onemocnění je tak trochu i mým strašákem - i já jsem si jako své první ČSV vytáhla "Černého Petra" - těžká DKK, epilepsie (právě proto se poněkud o rozšíření epilepsie v populaci ČSV zajímám a snažím se shromažďovat nějaké informace - ale jak bylo uvedeno výše - málokdo se bude chlubit...)

ČSV bych vysloveně zdravým plemenem nenazvala - má problémy, jako jiná plemena, ale přesto i já s myslím, že četnost není tak vysoká, abychom na druhou stranu mluvili o plemeni nemocném natož nepovedeném...

jerabekj 31-03-2010 14:45

Quote:

Originally Posted by Jenik (Bericht 290559)
Ale pes není člověk, nemyslí, jedná na základě podmínených a nepodmíněných reflexů.

Coz je super, protoze nikdy nevymysli ze bych mohl uklidit nebo umejt nadobi. Vztah pes-clovek, zalozeny na pudovem chovani netrpi neduhama vztahu lidskych. Samozrejme naprosto oddaneho tvora je snadne osidit a tak clovek musi odevzdat svuj dil a vetsinou to dela rad.

jerabekj 31-03-2010 15:11

Quote:

Originally Posted by orka (Bericht 290867)
No já bych byla asi opatrnější v tvrzení, že čsv je tak zdravé plemeno. Konkrétně mě se několikrát stalo, že mě zastavil někdo na ulici a ptal se mě, jestli mám zdravého psa a jestli náhodou nemá epilipsii. A bohužel musím konstatovat, že má!! Také vím od své veterinářky, že se již setkala s pár čsv, kteří měli problémy se slinivkou. Ono když se vezme kolik je např. labradorů a kolik čsv a procentuálně by se zhodnotily zdravotní problémy obou plemen, možná bysme se divili (a neřekla bych, že by se jednalo o malé číslo).... Možná ne, čistě jenom můj názor. Jen mi připadá, že poslední dobou se u tohoto plemene řeší spíše otázka vzhledu (pominu kyčle), nikoliv otázka zdravotní.

K té slinivce bych měl poznámku z vlastní zkušenosti s Agyrem i Dakoušem. Veterináři mají bohužel tendenci při průjmech u štěněte dost často diagnostikovat nedostatečnou funkci slinivky (hned po parazitech). Zažil jsem to dvakrát. Agyr i Dakouš prostě do určitého věku netrávili granule (a možná i sežrali venku na co přišli :-). U Dakouše mne veterinář důrazně varoval, abych mu vzhledem k průjmu z nedostatečné funkci slinivky rozhodně nedával syrové maso, protože bych mu tu slinivku mohl odrovnat nadobro. Po zkušenostech s Agyrem kde to fungovalo jsem se rozhodl "zariskovat" a přešel jsem v asi 4-5 měsících komplet na maso. V tu chvíli začalo vyhublé štěndo sílit, růst a problémy s průjmy ustaly. Nejsem typ který by na maso přísahal a na granule házel špínu, dobře vim, že jsou čvčkáři, kteří od mala krmí granulemi bez problémů. Ostatně Agyrovi se sice po mase stolice upravila, ale vzhledem k tomu, že o jídlo celkově neměl moc zájem, tak jsem se vrátil ke granulím (ono maso v misce v paneláku opravdu nemůže ležet víc jak pár hodin, natož dva - tři dny). Průjmy ustaly asi v roce a půl a na granulích se dožil 13,5 roku.

alexa 01-04-2010 12:48

Quote:

Originally Posted by Hanula (Bericht 291318)
Prostě to plemeno je krásný, ale problémový. To co normálnímu člověku připadá jako problém, je pro vás přednost, tak to by bylo, aby ten chov nešel úplně pryč.

Co je podle Vás "problémové plemeno"? V čem je problémové a jak se to projevuje? A kolik let a s kolika ČSV jste žila, že se cítíte oprávněna toto tvrdit? Kam "úplně pryč" jde podle Vás chov ČSV? Podle mě existuje problémový pes, problémový člověk ... prostě problémový jedinec. Většinou problémový pes bývá důsledkem problémového člověka - majitele.

Nebyl jsem u toho co se stalo (nebo nestalo?), ale jak Akeenaha (ČSV) tak Adriana Dragonariho (jeho majitele) znám a ani jeden z nich mi nepřijde problémový. O.K., mohla se stát chyba, kdy se majitel psa na chvíli "zakecá" a nesleduje dokonale svoje okolí, Adrian možná mohl jít dát psům kosti kousek mimo cestu (nevím, nebyl jsem tam), ale z reakcí které zde čtu není všechno tak černobílé, jak se tady snaží někteří lidem namluvit. Jen se divím, že se tohoto tématu už nechytili bulvární média - titulek "Slepecký pes napaden smečkou československých vlčáků" by se v nich jistě vyjímal... zajisté doplněný "odbornými" komentáři o nebezpečnosti těchto psů :cry:

Jen malá poznámka nakonec - kdyby slepeckého psa opravdu se vší vážností napadli tři problémoví středně velcí psi (nejen ČSV), jak se tady snaží někteří tvrdit, pak by jsme na tomto místě pravděpodobně četli už pouze nekrolog tohoto psa. Jinak souhlas s Danielou - slepečtí psi si zaslouží naši větší ohleduplnost, oni si tento úděl nevybrali a svým způsobem jsou to psi se životem pod psa - většina běžných aktivit ostatních psů je jim odepřena.

Karel Skoupý

Ajry 07-04-2010 08:55

Jeniku, jsi velky teoretik, to bych ti adresoval predevsim.

Po boji kazdy general, to plati k tve reakci na Adriana.

Odsuzujes CSV, ale muj nazor je ze to se psama neumis a proto to svadis na plemeno. Samozrejme nejsi sam, takovych tu bylo vic. CSV ti da brzy najevo, kdyz delas neco blbe.

Pavel 07-04-2010 09:35

Quote:

Originally Posted by Ajry (Bericht 292573)

Jo jo, tak jest. Ale není sám, je jich takových více. V Německu zase řeší výchovné problémy kastrací nebo hormonálními injekcemi. Kdo vládnete němčinou, tady jsou odkazy na fóra :
http://www.wolfdog.org/forum/showthr...574#post292574
http://www.wolfdog.org/forum/showthr...91920&langid=4

Prostě každý stačí na něco. Někdo není schopen vychovat ani kanára a jiný může jezdit s tygrem v metru.

Ajry 07-04-2010 10:10

Quote:

Prostě každý stačí na něco. Někdo není schopen vychovat ani kanára a jiný může jezdit s tygrem v metru.
http://www.ceskatelevize.cz/program/...r-a-mnich.html

Undertaker 07-04-2010 18:47

Michale narážíš na diskuzi o tygrech pod sedativy? :roll:

Ajry 08-04-2010 09:02

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 292739)
Michale narážíš na diskuzi o tygrech pod sedativy? :roll:

Ne. Je to dokument o souziti tygru a cloveka v bezprostrednim kontaktu.

yzengrin 08-04-2010 21:30

Quote:

Originally Posted by Ajry (Bericht 292813)
Ne. Je to dokument o souziti tygru a cloveka v bezprostrednim kontaktu.

Neviděla jsem ten dokument, nicméně podle reakcí lidí pod info o dokumentu, jenž tam byly, je to tak, jak píše Undertaker.

Kalimero25 10-04-2010 16:29

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 291341)

..a zase píšete o něčem, o čem nevíte...zkuste s na Jenika zeptat chovatelky, od které má svou fenku;) a možná zjistíte, proč se do něj spousta lidí tak pustila.

To by mě také zajímalo, můžete mi k tomu něco říci?

Quote:

Originally Posted by Ajry (Bericht 292573)

Po boji kazdy general, to plati k tve reakci na Adriana.

Odsuzujes CSV, ale muj nazor je ze to se psama neumis a proto to svadis na plemeno. Samozrejme nejsi sam, takovych tu bylo vic. CSV ti da brzy najevo, kdyz delas neco blbe.

Promiňte, ale Vy Jenika znáte osobně, že si troufnete tvrdit, co se psy dokázal či nedokázal?

Pavel 10-04-2010 20:18

Quote:

Originally Posted by Kalimero25 (Bericht 293421)
Promiňte, ale Vy Jenika znáte osobně, že si troufnete tvrdit, co se psy dokázal či nedokázal?

Pana Markupa osobně neznám, tedy alespoň jsem eventuální setkání s ním neuchoval v paměti, ale měl jsem tu smutnou čest s ním několikrát komunikovat přes fóra a emailem.
A co tedy, paní Markupová, se svými psy dokázal ? Myslím, že tady se nikdo nestydí za své úspěchy.

Kalimero25 10-04-2010 21:26

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 293451)
Pana Mrkupa osobně neznám, tedy alespoň jsem eventuální setkání s ním neuchoval v paměti, ale měl jsem tu smutnou čest s ním několikrát komunikovat přes fóra a emailem.
A co tedy, paní Markupová, se svými psy dokázal ? Myslím, že tady se nikdo nestydí za své úspěchy.

Milý pane Hanuško, to, že jste spolu komunikovali je jen vaše věc, o tom jsem vůbec nemluvila. Pouze jsem se ptala pana Malého, zda má své soudy podložené. K Vaší otázce: Naši psi složili jak zkoušky z výkonu, tak zkoušky lovecké. A to bez použití elektriky. Nemluvě o tom, že všichni naši psi mají výbornou povahu a špičkové přivolání. Souhlasím s Vámi, že za své úspěchy se opravdu nikdo stydět nemusí. Pěkný večer.

RadeKKK 13-04-2010 09:07

Vyjádření k zdravotnímu stavu Akaši Arqeva

Quote:

Originally Posted by yzengrin
..zkuste s na Jenika zeptat chovatelky, od které má svou fenku;) a možná zjistíte, proč se do něj spousta lidí tak pustila.
Quote:

Originally Posted by Kalimero25 (Bericht 293421)
To by mě také zajímalo, můžete mi k tomu něco říci?

Ano můžu.
Jan Markup se o ČSV zajímal delší dobu a na první pohled budil dojem člověka, co bezpečně zná potřeby psů. Bohužel není to tak úplně pravda.
Přes varování ať mu štěně radši neprodávám, jsem si vybrala variantu " bude se mít u něj dobře " jsem mu prodala fenu Akašu ArQeVa. Jeho i dobře myšlené experimenty , zátěž a dietetické chyby - nedostatek vápníku, přebytek fosforu, následné odvápění - vedly k propadu karp a špatnému postoji končetiny a k chirurgickým zákrokům - operace ucha, proříznutí zubu .... Ano, Akaša má delší ucho, a slzející oči. To jsou však kosmetické nedostatky a ne životně důležité vady. Vrh "A" ArQeVa byl vyrovnaný, štěńata při předání zdravá a všech zbylých 6 sourozenců nemá žádné zdravotní potíže, způsobené "genetickým základem nepovedeného plemene", a majitelé jsou s nimi spokojeni. Musím říct, že Lucie Markupová narozdíl od svého manžela o Akaše mluví jako o zlatíčku a nikdy jsem od ní neslyšela ty hrůzy, co telefonuje a meiluje Vám všem Honza. Nikdy neměla alergii na potraviny a ani se jí žádné alergické testy nedělaly. Pouze přešla z masa na granule, které jí vyhovují svým složením.
Veškerá snaha ač dobře míněná vždycky neprospívá. Když vezmu jakéhokoliv psa a budu na něm hledat chyby a nemoce, určitě nějakou najdu. Znala jsem psa - nebylo to ČSV - který zemřel v 14 letech a zjistilo se , že celou dobu žil s velkou srdeční vadou, aniž o tom někdo věděl.
Když přepadne Qeronka " lenóra" :-) neběžím k veterináři, zkoumat zda nemá syndrom únavy.
Ač podle mínění Honzy o ČSV nic nevím - kdo tady ví všechno? - nějakou dobu s nimi žiji, udělali jsme spolu celkem 10zkoušek a máme i slušné výstavní výsledky.

Jenik 13-04-2010 12:26

Já se k tomu taky rád vyjádřím. Jiřino, mám ještě 3 psy, každý má karpy, biochemku v pohodě, takže o dietetických chybách nemůže být ani řeč. Kromě jednoho zdravé kyčle, atd. Dokážu si zátěž u zvířete určit. Nikdy jsem tyto problémy neřešil a Akaša měla vždy špičkovou péči, ať se to týká stravy, pohybu nebo lékaře. Každý, kdo zná Duchka, tak ví, že to jeden z nejlepších lékařů, který rozhodně nesosá z lidí peníze, pokud on mi řekl, že to je problém, tak to problém skutečně byl. Máš pravdu, že dlouhé ucho, slzející oči jsou nepříjemným, leč ne nebezpečným problémem. je to pouze kosmetická záležitost, na plnohodnotný život to nemá vliv. a to jsem neříkal jinak. Alkalická fosfatáza, tedy problém štěpení vápníku a fosforu je skutečně problém, ale ten nesouvisí s výživou, ale bohužel se psem jako takovým. někdo tady krmí pouze mletým, někdo masem a kostma v poměru 1:2, někdo hypermarketovýma granulema a vyrostou mu jedinci s nulama a rovnýma nohama. Měl jsem předpokládat, že čsv, kteří jsou bráni jako přírodní plemeno budou mít s tímto problém? Zlepšení nebylo ani při podávání vitamínů. Zlepšení bylo až poté, co se přešlo na Calibru, která jediná Akaše pomohla. Ani Trainer, ani Almo Nature nebo Hills, nezabraly. Potravinová alergie se neřešila testy, prostě se řeklo, že nativní strava nevyhovuje, je tam nějaký problém, který způsobuje průjmy, pravděpodobně alergie na něco. Pokud člověk nechce udělat testy, které jsou samy o sobě drahé zvolí pokus s granulema.
Lucka neříká nic jiného než já, je to zlatíčko, povahově je supr a já jsem Jiřino NIKDY netvrdil nic jiného a jsem za ni Tobě vděčný. Vždy jsem tvrdil, že si se o štěňata příkladně starala, skoro bych řekl, že jsi hýčkala jako děti. že díky Tobě jsem nikdy neměl problém se socializací, protože jsi je navázala na lidi tak, že se nemusím bát toho, že by někdy i nechtěně ublížila i malému miminku. Ty jsi předpokládala, že povahy budou takové, jako má Akaša. Jen prostě mne mrzí a vždy mrzelo. že měla tyto zdravotní komplikace. Věř, že ani já nejsem cimprlína a pokud pes hodí držku a pajdá, nepůjdu s ním hledka k doktorovi, ale u ní to byl problém. A všimla si toho i Monika s Danielou, když ji viděly na Suchdole. měla pěkné "hokejky". Díky tomu, že se od 4 měsíců podává ve formě tablet vápník nyní se jí to zlepšuje a to výrazně. Chondroprotektiva dostává od 3 měsíců, měla Caniviton, posléze Nutradyl a nyní je na Aptus-Aptoflexu, který je bez debat nejlepší.
Když jsme spolu ale několikrát mluvili ohledně zdravotních problémů Akaši, řekla si mi, ať se poradím s Monikou nebo Danielou, že ty o tom vědí více než ty, že si se s tím nesetkala. A že na ní neustále něco hledám. Takže tím, že na ní něco hledám, jí padaly karpy, vznikly i problémy s výživou, nevyrostl zub, začala slzet? Ucho má šité pouze díky napadení jiným psem, takže to se ani nepočítá. Já přece netvrdím, že ostatní Arqevy mají problémy, ale mám je já a mrzí mne to. Každý chce mít psa nej a já jsem vždy chtěl, aby Akaša nějak vypadala a aby byla zdravá. Víš, když je pes zdravý, tak to jde a nic se nehledá, neřeší, ale když se děje tohle, tak to prostě jinak udělat nešlo. Možná mám jen smůlu na zdraví, ale já jsem se obával, že to není jen můj problém a když ti doktor a ne jeden řekne, že to je problém genetiky, začneš se pídit, proč! V první řadě hledám chybu u sebe, neščetněkrát jsem se ptal sám sebe i doktorů, kde jsem udělal chybu, vždy mi bylo řečeno, že nikde, že kdybych nezakročil a nepomohl Akaše, mohla být ve 3 letech někde jinde:-(

Pavel 13-04-2010 12:58

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 293935)
Jan Markup se o ČSV zajímal delší dobu a na první pohled budil dojem člověka, co bezpečně zná potřeby psů. Bohužel není to tak úplně pravda.

Mám s ním naprosto stejnou zkušenost. Budil dojem člověka, který se o plemeno hluboce zajímá a dokonce mi psal, že "...Chci v budoucnu se chovu tohoto nadherneho plemene venovat, ...". Měl haldu dotazů ohledně původu plemene, zdravotního stavu, řízení chovu atd. To bylo v době, kdy mne přesvědčoval, abychom mu rozšířili jeho přístupová práva do databáze, přestože není majitelem ČsV. Potom z něj vypadlo, že čévéčko momentálně (rok 2005) mít nemůže, protože si pořídil jakéhosi křížence !!! Potom jsem s ním přerušil kontakty, protože začalo jeho blízké přátelství s partičkou, která se v té době snažila Klub rozbít. Nakonec tedy skončil u Jiřiny a jak to dopadlo asi není žádným překvapením :(

Helenasotis 13-04-2010 13:05

Jeníku, měla bych na Tebe jeden jediný - jednoduchý dotaz:
Je pravda, že jsi Akašu jako štěně bral ke kolu? A pokud ano - kolik jí bylo měsíců?

(Tedy jsou to vlastně dotazy dva, ale naprosto úzce související - odpověď stačí ano/ne a xy měsíců)

Stela 13-04-2010 13:15

Nechci se do toho sporu plést. Ale řeším, jeden podobný případ se svým "Áčkem" a nedá mi to nereagovat. Pokud vím (a co jsem slyšela), bylo ti nabídnuto "nemocnou" Akašu vrátit zpět chovatelce. Proč jsi to tedy neudělal když je podle tebe pořád nemocná a stěžuješ si na ni? A označuješ Československé vlčáky jako nemocné plemeno.

Panebože kupujete si zvíře a né věc, které roste a vyvyjí se a může být ovlivněna vnějšími faktory. Názory a chování některých původně "normálních a vhodných lidí" pro naše štěňata opravdu překvapí, když se objeví nějaký problém (mluvím z vlastní zkušensti, teď to nemyslím na Jeníka a Jeho fenu). Kupujete si psa jako kamaráda a společníka, se kterým pokud to půjde budete skládat zkoušky, chodit po výstavách a uchovníte jej? Ano to je snem každého druhého majitele, ale co když onen pejsek nebude mít zoubek, který pro uchovnění potřebuje, nebo ho nebude cvičení, stopování, obrany, agility a bůhví co jste si vysnili bavit? Nazvu ho bezceným a budu se soudit s chovatelem? Každý solidní chovatel by měl být ochoten v případě problému to s majitelem řešit. Pokud vím chovatelka Vám nabídla odkoupení zpět. To jsem nabídla i já mým majitelům, to že Vy a mnozí další s tím nebudete souhlasit je Váš problém, ale neplivejte kolem sebe, když Vám bylo solidní jednání nabídnuto. Ach jo... Mohu si jen povdechout a mrzí mě to už kvůli tomu, jakou péči jim jako chovatel poskytujeme a pak se dočkáme jen pomluv a nadávek.

Monika 13-04-2010 14:09

Quote:

Originally Posted by Jenik (Bericht 294010)
Ucho má šité pouze díky napadení jiným psem, takže to se ani nepočítá. :-(

Tohle je lež, k ostatnímu se vyjadřovat nebudu a ucho nespravoval MVDr. Duchek.
Vše ti bylo vysvětleno a osvětleno nejméně 100 x a to možná i několik let, kdy jsi se vnucoval a žádal konzulatce u kde koho. Víc nemá s tebou smysl ztrácet čas, vše se u tebe míjí účinkem. " Podělal " jsi vše co jsi mohl.

Nikdo nechováme jen šampiony s geneticky zafixovaným 100% zdravím, kvalitní povahou, životností 17 let! To by bylo nádherné, sen každého chovatele a možná bude skutěčně někdy v budoucnu možné " vyměnit poškozené geny " za zdravé a DNA dotvořit ve zkumavce. Ale to už opravdu s chovatelstvím nebude mít nic společného. V humání medicině se tato možnost však rychle uchytí.
Lidská populace je ta nejnemocnější snažící se zachránit vše - to je humanita, to je lidské, ale s přírodním výběrem to nemá už nic společného....
Pokud je Akaša tak špatná a nemocná, jistě se o své vůli a sám se vzdáš možnosti chovat a nebudeš se snažit protlačit ji do chovu pomocí operací a medikamentů!

Monika

RadeKKK 13-04-2010 14:26

Quote:

Já se k tomu taky rád vyjádřím. Jiřino, mám ještě 3 psy, každý má karpy, biochemku v pohodě, takže o dietetických chybách nemůže být ani řeč. Kromě jednoho zdravé kyčle, atd. Dokážu si zátěž u zvířete určit. ....

jako běh u kola? pokud to taky není pravda, proč jsi to telefonoval těm, co tady s tebou začli diskutovat?

Quote:

A všimla si toho i Monika s Danielou, když ji viděly na Suchdole. měla pěkné "hokejky".

"hokejky" ve 4 měsících začala mít po pádu ze schodů nebo po upadnutí při přeskoku lavičky? Měla z toho bouli, sám jsi říkal, že jí proti bolesti nic dávat nebudeš, že by moc lítala. Tak si začala ulevoval. Ano všimly si toho Daniela s Monikou, protože jsi na Suchdole a já jí viděla akorád s dlahou na uchu, a při podřizování a vítání se s rodiči jsem si toho opravdu nevšimla. Je dobře , že jí dáváš vápník a že se zlepšila . V nezištnost dr. Duchka až tak úplně nevěřím. Neznám ho a odbornost a dovednost v žádném případě nezpochybńuji.Pokud si však majitel přeje zákrok a časté prohlídky a výkony u svého psa , je pro něj lukrativní.

Ajry 13-04-2010 14:48

Quote:

Originally Posted by Monika
Lidská populace je ta nejnemocnější snažící se zachránit vše - to je humanita, to je lidské, ale s přírodním výběrem to nemá už nic společného....
Pokud je Akaša tak špatná a nemocná, jistě se o své vůli a sám se vzdáš možnosti chovat a nebudeš se snažit protlačit ji do chovu pomocí operací a medikamentů!

Skutečnost ze v prirode existuje neomylny prirodni vyber, neznamena ze v prirode nevznikaji alespon v male mire defektni jedinci. Bohudik diky prisnost v principech vlci smecky, se nevhodne mutace nesiri.
S upravou vadnych mutaci formou in vitro nesouhlasim, dle meho postaci prisnost pri posuzovani chovnosti daneho jedince. Idealni je prisnost, v ramci objektivnosti. Skoda ze je CSV relativne malo, jinak by mohla byt prisnost vetsi . Verim ze CSV se budou ubirat touto cestou, to jest maximum pro plemeno, ne pro jedince co chteji za kazdou cenu uchovnit.....bez ohledu na negativni prinos pro cele plemeno.

Jen doufam , ze timto nekoho nepopudim, je to jen muj amatersky nazor, na nikoho konkretniho nenarazim.
M.

Monika 13-04-2010 15:15

Quote:

Originally Posted by Ajry (Bericht 294068)
Skutečnost ze v prirode existuje neomylny prirodni vyber, neznamena ze v prirode nevznikaji alespon v male mire defektni jedinci. M.

Samozřejmě, že i v přírodě se rodí " defektní " jedinci. Vady neslučitelné se životem - takovýto jedinci hynou rychle a nebo, pokud je to " nedostatek " slučitelný se životem, mohou přežívat či žít, zapojit se i do plemenitby. To je opravdu na přírodě.

Vše o úpravě DNA v rámci chovu psů jsou spekulace, samozřejmě my se praktického využití jistě nedožijeme a nebo budeme hodně staří :0)

Plemeno ČSV není jiné, než jiná plemena psů současnosti, rozhodně to není psí " superman. "
Plemeno by si zasloužilo rozsáhlou studii týkající se zdraví a reprodukčních vlastností a snad se to i podaří v rámci diplomové práce na ČZU.

Monika

Monika 13-04-2010 15:28

Quote:

Originally Posted by Ajry (Bericht 294068)
Idealni je prisnost, v ramci objektivnosti. Skoda ze je CSV relativne malo, jinak by mohla byt prisnost vetsi . M.

Posuzování cca 2 letých zvířat je věc ošemetná. Skutečnou kvalitu jedince a plemennou hodnotu jsme schopni posoudit až na konci jeho života!
Některá onemocnění např.: jako PRA či imunologické poruchy, reprodukční problémy psů i fen, či ztráta mateřských instinktů jsou pouhým okem nezjistitelné.
Bonitace není samospasitelná.

Monika

CDaniela 13-04-2010 19:59

Jeníku, majitelé se dělí na dvě základní skupiny.
První - tu máme všichni, rádi jsou ti, kteří nevidí v každé "odchylce", kterou většina psů během vývoje projde problém. Odchylce exteriérové, povahové, zdravotní .... Jsou se zvířetem převážně, nebo úplně spokojení a těší se z jeho vlastnictví. Hledají to pozitivní.
Druhá skupina jsou nagativisté - věční stěžovatelé. Ty patříš do té druhé.
Měla jsem z tebe pocit, že jsi sice velký mluvka, ale budeš mít Akašu rád takovou jaká bude. Tys jí ale začal plánovat záhy hvězdnou budoucnost a to je ve vetšině případů začátek konce. Možná zákon schválnosti - nevím. (Mluvím z vlastní zkušenosti).
Když se se mnou Jiřina radila, jestli ti má štěně dát, řekla jsem ano. Byla to chyba. Ani ve snu by ma nenapadlo, že od tebe budu jednou číst na čévéčkářském foru, jak nepovedené plemeno máme .....

RadeKKK 14-04-2010 06:26

Quote:

Originally Posted by CDaniela
http://www.wolfdog.org/forum/images/...s/viewpost.gif
Jeníku, majitelé se dělí na dvě základní skupiny.

Když se se mnou Jiřina radila, jestli ti má štěně dát, řekla jsem ano. Byla to chyba. Ani ve snu by ma nenapadlo, že od tebe budu jednou číst na čévéčkářském foru, jak nepovedené plemeno máme .....

Neradila jsem se jen s Danielou. Ano řekla i Eva. Striktně proti byla Monika , Jarka Mrkosová a Hanka Křížová. Bohužel, vybrala jsem si to ano. Pro Akašu jsem měla zájemce z ciziny, u Tebe " záruku", že bude doma a bude viděna. Bohužel to se mi splnilo. Ví o ní snad každý, ale úplně jinak. Můj dojem je, že kdyby sis vybral jinou,třeba Aequitas nebo Aryu, bude na tom stejně, jako je dneska Akaša.
Přivez ji do Roudnice. Budou tam i sestry. Pokud chceš, přijedu bez psů, abych si jí mohla odvést. Nesplňuje Tvoje představy a nikdy s ní nebudeš spokojený. Uleví se Tobě, Akaše a všem kterým věčně meiluješ a nutíš je poslouchat dlouhé "odborné" telefonické hovory, plné nesmyslů a slov jako přátelé já, já, já. Věř , že 3/4 zůčastněných vůbec nechápe proč jim voláš, kdes vůbec sehnal jejich číslo a radši by se ten čas věnovali svým psům.
____

RadeKKK 14-04-2010 06:47

omlouvám se příspěvek se mi nahrál 2x

rocco 14-04-2010 08:13

Jeník

Donedávna jsem se utěšovala tím, že exemplární idiot se může v tak malém společenství lidí, jako je okruh majitelů ČSV v ČR, vyskytnout jen snad jednou za 50 let. Omyl.

Jeník také píše sáhodlouhé příspěvky, volá na všechny světové strany, vnucuje se k lidem, kteří o něj vůbec nestojí, tváří se jako kamarád, sbírá informace, které ovšem posléze úplně překroutí, protože nechápe hlubší souvislosti, všemu rozumí nejlépe, lže o věcech, o kterých široký okruh (díky jeho vlastní "radioaktivitě") lidí ví, jak to bylo ve skutečnosti a snad tomu sám opravdu věří jak to prezentuje teď (aneb nemocný člověk, chorobný lhář), dělá pokusy na svých zvířatech, tentokrát ne "výcvikové", ale výživové a veterinární.

Omlovám se Jiřině, že jsem Jeníkovi uvěřila, že se u něho bude ČSV mít dobře. Na základní otázku - co bude s Akašou, když nebude hvězda a nebo nepůjde do chovu nám tenkrát odpověděl, že na tom vůbec nezáleží, že chce ČSV. Doba a podmínky na jeho pořízení se mi oopravdu nezdály v případě Jeníka vhodné, ale on v tom problém neviděl....

V zápětí začal na štěněti hledat kde který chlup jí roste pod špatným úhlem a běhat s ní na veterinu. Porušil kupní smlouvu, se psem je nespokojen, pomlouvá ČSV - Akašu vrátit nechce.....Na ČSV akci nikdy v životě nebyl. Psa žádného nevycvičil - zkoušku vloh u retrívra ani ZOPku u NO neberu opravdu jako výcvik.

Ta "chudinka" Akaša co trpí kde čím, co je potřeba ihned operovat či alespoň léčit by u normálního člověka byla normální mladá fena s normálními nedostatky v exteriéru, které jsou u ČSV běžné - dosud by neabsolvovala ani jednu narkózu, nikdo by na ní nedělal "vytrvalostní" testy u kola, netrpěla by onou "vážnou" potravinouvou alergií a byla by normálně schopna trávit maso.

VZKAZ PRO JENÍKA:

Pokud Akašu vrátíš a dáš navždy ruce od ČSV a raději i ostatních plemen pryč - možná si tě ještě budu alespoň trochu vážit. Jinak ti vřele doporučuji aby ses mi zdaleka vyhnul....

Tyna 14-04-2010 11:09

Tak mi to nakonec nedalo a musím taky přispět svou "troškou". Nestačím se divit, co tu je schopný Jeník napsat, je to poučení pro všechny ostatní chovatele... naprosto nechápu, proč fenku nevrátil chovatelce, když je to s ní tak hrozně špatné. Určitě by to bylo prospěšné pro všechny strany, pro Jeníka, chovatelku a nejvíc asi pro Akašu.

Hanka 14-04-2010 11:17

Jenže do lidí nikdo nevidí (tím teď nemyslím jen Jeníka). Při koupi štěněte naslibují hory doly a pak jsme rádi, že je dokopeme aspoň na rtg....Z toho se nedá poučit. Já se snažím vybírat dobrý domov pro moje štěňata pořád stejně a stejně se stává, že si prcka vezmu zpět nebo mu hledám nový domov.
Lidi to prostě někdy neodhadnou, neposlouchají co jim říkám a pak jsou překvapeni, že je čsv jaký je....
Myslím, že tohle zažil nebo zažije každý chovatel.

yzengrin 14-04-2010 12:02

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 294224)
Jenže do lidí nikdo nevidí (tím teď nemyslím jen Jeníka). Při koupi štěněte naslibují hory doly a pak jsme rádi, že je dokopeme aspoň na rtg....Z toho se nedá poučit. Já se snažím vybírat dobrý domov pro moje štěňata pořád stejně a stejně se stává, že si prcka vezmu zpět nebo mu hledám nový domov.
Lidi to prostě někdy neodhadnou, neposlouchají co jim říkám a pak jsou překvapeni, že je čsv jaký je....
Myslím, že tohle zažil nebo zažije každý chovatel.

To asi bohužel ano, jen doufám, že ne v takovém extrému jako Jiřina:cry:

Stela 14-04-2010 12:07

Nejhorší je, že ti tito lidé co mají psa bezcenného, který ztrácí hodnotu, nemocného a bůh ví co ještě, ti řeknou, že ti jej nevrátí protože ho přece (můj případ) po 4 měsících mají rádi a jak by bylo hrozné pro chudáčka malého když by ho opustili. Tak buď psa mám ráda takového jaký je i s vady, nedostatky, nemocemi, dkk apod. a nebo si jej nemám pořizovat. Nechápu co tito lidé chtějí? POkud jsou se psem nespokojeni mají ho vrátit, pokud psa mají "rádi" mají si ho nechat a nepomlouvat všechny kolem a hlavně samotného psa.
Nechci to tak blbě říci, ale jsem ráda, že vím, že jsem nebyla a bohužel ani nebudu jenom já ta hloupá, která prodala psa "hodným lidem".

Stela 14-04-2010 12:09

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 294242)
To asi bohužel ano, jen doufám, že ne v takovém extrému jako Jiřina:cry:

Já to mám dosti podobné... :( Nikdy to není dobré, když narazíš na takové lidi. Pak říkají o psu věci, které nejvíce raní chovatele.:(

Undertaker 14-04-2010 15:31

Quote:

Originally Posted by Helenasotis (Bericht 294024)
Jeníku, měla bych na Tebe jeden jediný - jednoduchý dotaz:
Je pravda, že jsi Akašu jako štěně bral ke kolu? A pokud ano - kolik jí bylo měsíců?

(Tedy jsou to vlastně dotazy dva, ale naprosto úzce související - odpověď stačí ano/ne a xy měsíců)

Heleno, dovolím si odpovědět přímo to, co mi říkal Jeník do telefonu. Ano, ke kolu ji bral, ve 4ech měsících se starší čubou (xČSV) a na 6km, kde si běhala vlastním tempem a potom ještě skotačila doma. Pak zjistil, že to nepomáhá a patrně přišly další problémy, tak pohyb zkrouhnul na procházky na vodítku a bohužel on má tu smůlu, že ikdyž má Akaša perfektní přivolání, tak musí chodit pořád na vodítku, aby se zbytečným pohybem nezabila.

Kalimero25 14-04-2010 16:44

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 294303)
Heleno, dovolím si odpovědět přímo to, co mi říkal Jeník do telefonu. Ano, ke kolu ji bral, ve 4ech měsících se starší čubou (xČSV) a na 6km, kde si běhala vlastním tempem a potom ještě skotačila doma. Pak zjistil, že to nepomáhá a patrně přišly další problémy, tak pohyb zkrouhnul na procházky na vodítku a bohužel on má tu smůlu, že ikdyž má Akaša perfektní přivolání, tak musí chodit pořád na vodítku, aby se zbytečným pohybem nezabila.

Je mi z tu z některých příspěvků hodně smutno. Nebudu už reagovat na lži a pomluvy, které se tu o mém psu šíří. To, co jsem chtěla říci, jsme si vyříkaly s Jiřkou. Bohužel ale musím reagovat na nesmysl v podobě zátěžových testů u kola. Akaša rozhodně neběhala 6km u kola, neboť u kola neběhala vůbec. Pokud Jenik jezdil, pak jedině s naší nejstarší čubinou a bulicí, které obě k tomu mají zdravotní dispozice. Zbytek smečky, tedy golden s dysplazii a Akaška, zůstavali se mnou a dělali jsme běžné procházky s ohledem na zdravotní stav příp. věk jedince. Netuším, kde berete tu drzost odpovídat za majitele, notabene když jste se s námi ani nikdy nesetkal!
Akaša žádnou estetickou operaci ucha neprodělala, rozhodně nespadla ze schodů a Evo, zkoušky, které máme složené jsou trochu jiné než ty píšeš.

To, co napsal Jenik, nebylo v pořádku, nebo alespoň to velké bodnutí do vosího hnízda v podobě nepovedeného plemene. Ale Akaša je naprosto normální pes s lehkými, řekněme "vadami na kráse" - například špatná hladina ALP v krvi, což ale rozhodně není vylučující vada a rozhodně není monstrem, jakého z ní tato debata udělala.

Akaša se má výborně, žije plnohodnotný a šťastný život ve své psí i lidské smečce. Byla bych ráda, pokud bude mít ještě někdo z vás pocit, že je týrána a měla by být odebrána, aby mi napsal a můžeme si domluvit kupříkladu venčení, aby nevznikaly takovéto fámy.
Děkuji.
Lucie Markupová - šťastný majitel Akaši Arqevy

CDaniela 14-04-2010 17:27

Quote:

Originally Posted by Kalimero25 (Bericht 294321)
Akaša žádnou estetickou operaci ucha neprodělala

LUCIE! :rock_3

yzengrin 14-04-2010 17:31

...

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 294332)
LUCIE! :rock_3

??:shock: tomu nerozumim:(

CDaniela 14-04-2010 19:14

Quote:

Byla bych ráda, pokud bude mít ještě někdo z vás pocit, že je týrána a měla by být odebrána, aby mi napsal a můžeme si domluvit kupříkladu venčení, aby nevznikaly takovéto fámy.

Naložte Akašu a přijeďte s ní do Roudnice tak, jak to děláme se svými psy my všichni ostatní.

CDaniela 14-04-2010 19:16

Jeníku, ty ses začal vyjadřovat veřejně o problémech, které máš se svým psem, takže já prostě reagovat budu (to jako odpověď na tvou sms) Nezapomínej, že je tu spoustu lidí, se kterými jsi je řešil!
Jiřina neumí vkládat obrázky, tak je vložím já, pochopitelně s jejím svolením. A je to to poslední, co k tomuto tématu píšu.
http://arqeva.tym.cz/wp-content/gall...e/P1050913.JPG

http://www.wolfdog.org/forum/picture...pictureid=6767

rocco 14-04-2010 19:46

Jojo - do lidí nikdo nevidí - proto se směju vždy"lustracím" majitelů...každý chce pro své štěně to nejlepší a mnohdy se spálí....a když pak ten stěžovatel odmítá ještě poslouchat, co mu chovatel říká....

Lucka: Buď ti lže manžel nebo lžeš ty nám...

Tak co máte za pracovní zkoušky s vaší smečkou ? Je mi to celkem fuk, ale když není pravda, co jsem napsala, tak to můžeš doplnit rovnou.. Akaša mluvit neumí - naštěstí, týrané děti taky mají rádi své rodiče, myslí, že je to normální :twisted:.

Undertaker 14-04-2010 20:06

OK, jsem notorický lhář, Jeník mi nikdy nevolal a nic takovýho neříkal. Když už prezentujete, co s vaší strašně nemocnou čubou děláte, tak se prosím aspoň doma dohodněte jak.

Monika 14-04-2010 22:08

Quote:

To, co napsal Jenik, nebylo v pořádku, nebo alespoň to velké bodnutí do vosího hnízda v podobě nepovedeného plemene. Ale Akaša je naprosto normální pes s lehkými, řekněme "vadami na kráse" - například špatná hladina ALP v krvi, což ale rozhodně není vylučující vada a rozhodně není monstrem, jakého z ní tato debata udělala.

Žádná debata zde z Akaši " monstrum " neudělala.
Monstrum, jak říkáš, z ní udělal tvůj manžel osobně! Nikdo jiný a ty jsi tomu přihlížela.
Žádné polopravdy a lži nic už nezmění, Akaša se stala " věcí veřejnou " a informace o ní jste všem a ochotně dodávali vy sami. Pak je snadné usvědčit vás ze lži.

Monika

alexa 16-04-2010 13:57

Quote:

Já se k tomu taky rád vyjádřím. Jiřino, mám ještě 3 psy, každý má karpy, biochemku v pohodě, takže o dietetických chybách nemůže být ani řeč. Kromě jednoho zdravé kyčle, atd. Dokážu si zátěž u zvířete určit. Nikdy jsem tyto problémy neřešil .........

No zařekl jsem se, že už sem nic psát nebudu, ale tohle mi nedá. Pár psů už jsem taky za svůj život měl (1 foxteriér, 2 jezevčíci, 3 ČSV - z toho v současnosti 2 ČSV) a ani u jednoho z nich jsem ještě nikdy nenechal dělat biochemický rozbor krve. Když podle vlastních slov nic neřešíte, tak jak víte že u ostatních Vašich podle Vás zdravých psů máte "biochemku v pohodě" ?

Quote:

....... Zlepšení bylo až poté, co se přešlo na Calibru, která jediná Akaše pomohla.....

No - a mě se zrovna po Calibře obě moje "holky", když jsem jim ji kdysi koupil, posr.... jak aminy. Po pár dnech krmení těmito granulemi z nich tekla jen černá smradlavá voda. Ale nepřisuzuju to potravinové alergii, EPI nebo nějaké jiné chorobě, podle mě jim prostě a jednoduše tyto granule "nesedly". Upravilo se to hned (během jednoho až dvou dnů) po tom, co jsem je vyměnil zpátky za ty co jsem krmil předtím. Bez veterináře. (O.T. - Jen tak mimochodem, když už granule, tak udělané z masa, ne z obilí).

Karel Skoupý

CDaniela 16-04-2010 17:16

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 294753)
tak jak víte že u ostatních Vašich podle Vás zdravých psů máte "biochemku v pohodě" ?

Prevence musí být.

Kalimero25 16-04-2010 23:09

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 294753)
Když podle vlastních slov nic neřešíte, tak jak víte že u ostatních Vašich podle Vás zdravých psů máte "biochemku v pohodě" ?

Naši psi jsou dárci krve, proto mají biochemii dělanou pravidelně každý rok.

RadeKKK 19-04-2010 09:15

Quote:

Originally Posted by Kalimero25 (Bericht 294894)
Naši psi jsou dárci krve, proto mají biochemii dělanou pravidelně každý rok.

Krev dává pes vážící + - 30kg. Argos byl připravený dárce pro Barbie , když byla po těžké nehodě:cry: a na klinice chtěli jen platné očkování. :shake

Jinak na svodu v Roudnici Vás i Akašu čekalo docela spoustu lidí. Včetně mě , CHK a "A" ArQeVa.

Pavel 19-04-2010 10:09

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 295135)
Jinak na svodu v Roudnici Vás i Akašu čekalo docela spoustu lidí. Včetně mě , CHK a "A" ArQeVa.

Jo jo, čekali jsme a nedočkali se :(

Kalimero25 19-04-2010 10:20

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 295135)
Krev dává pes vážící + - 30kg. Argos byl připravený dárce pro Barbie , když byla po těžké nehodě:cry: a na klinice chtěli jen platné očkování. :shake

Jiřko, nepřeháníte už ten hon na čarodějnice?!
Nemáš pravdu. Psí dárce krve musí vážit min. 25kg, biochemické a hematologické vyšetření je nezbytné (i u lidí musí být krev vyšetřena, aby se vyloučily zdravotní potíže). Pokud by byly některé hodnoty (př. kreatinin n. urea) vysoké, pes nemůže být jako dárce využit. Proto se také provádí opakované, každoroční vyšetření, hodnoty se můžou změnit a pes s nevyhovujícími výsledky musí být z registru vyloučen. Btw. dovedeš si představit, jak by dopadl pes, kterému by byla transfúzí podána krev netestovaná od psa s akutní leukémií?
Jinak...na svod jsme nepřijeli, protože jsme byli na schůzi klubu, což jsme ale dostatečně dopředu řekli, to jen tak na okraj.
Pokud máš, Jiřko, ještě nějaký problém, můžeš mi napsat nebo přijet, pokud vím v Praze jsi byla za "psím účelem" několikrát a nikdy ses nestavila.

Jen tak na okraj, Danielo, je moc fajn, že máš k uveřejnění fotek Akaši laskavé svolení chovatelky, ale fotky jsou moje a mě se nikdo neptal...

Pavel 19-04-2010 10:26

Quote:

Originally Posted by Kalimero25 (Bericht 295158)
Jinak...na svod jsme nepřijeli, protože jsme byli na schůzi klubu, což jsme ale dostatečně dopředu řekli, to jen tak na okraj.

Nechci být otravný, ale v Roudnici byla schůze Klubu a ta nejdůležitější, na které se jednou za 2 roky volí vedení. Pro každého čévéčkáře by tohle měla být priorita.

CDaniela 19-04-2010 10:33

Jen tak na okraj, Danielo, je moc fajn, že máš k uveřejnění fotek Akaši laskavé svolení chovatelky, ale fotky jsou moje a mě se nikdo neptal...
Foto odstraním.
Jen mě Lucie trochu zaráží že se k fotkám vyjadřuješ jen v tomto smyslu.
Já osobně jsem Jeníkovi neustálým vysvětlováním věnovala spoustu svého času a to i době kdy ho ostatní dávno poslali kamsi a nebo mu prostě nezvedali telefon. Jediné čeho jsem se dočkala bylo upozornění ať se k Akaše nevyjadřuju.
A když mám být naprosto upřímná: Oba dva se jen neustále vymlouváte a není vám zatěžké vymyslet lež, fenu prostě veřejně ukázat nechcete.

sdivokoukrvi 19-04-2010 10:35

Stále jsem přemýšlela, jestli se vyjádřit, nebo ne. Jak zmiňovala Jiřinka, tři holky od ArQeVy se na svodu ukázaly (Arya, Vita a Ronie), dvě se přímo zúčastnily a dopadly dobře ( povaha OF, standart P1). Obě jsou zdravé, sebevědomé, bez jediné fyzické či psychické vady.

Ještě se musím vyjádřit k Jeníkovu výroku: "U zvířete umím zátěž určit". Je-li mi známo, je Akaša Jeníkovo první ČSV a tudíž o nějakém "umění" nemůže být ani řeč. Jediný, kdo dokáže zvířeti správně určit zátěž je zvíře samo. Takže k tomuto jediné: Jeníku, obdivuji Tvůj um. Chovatelé, kteří za sebou mají již několik vrhů to neumí dodnes.

Čtyři roky jsem studovala veterinu, měla množství praxí a v životě jsem neviděla psa, který by měl tolik problémů, jako Akaša (vycházím z telefonátů mým přátelům a známým, které Jeník uskutečnil). Nechci zpochybňovat kompetence pana Duchka, ale každý ví, že člověk je tvor sobecký a tudíž nejprve myslí na sebe a teprve potom možná na dobro ostatních. Není proto divu, že pan Duchek na Akaše problémy našel, ačkoli tam nebyly - nebo nebyly natolik vážné, aby se musely řešit a dříve nebo později by odezněly samy. Příroda si umí poradit sama. Čistě pro ilustraci - odčervení mě ve škole stálo 90,-Kč a v Praze jsem za identický lék platila 300,-. U očkování je to totéž atd atd atd. Skutečně by mne zajímalo, kolik neduhů Akaša skutečně má a odmítám tvrzení, že jsou dané genetikou - vždyť ostatní jedinci z vrhu jsou zdraví. Takže otázka zní, jestli volání po chybách plemene nejsou jen marná snaha zamaskovat vlastní chyby a odvrátit pohled ostatních od sebe. Já z toho tedy takový pocit mám. Další otázka je, kolik z těch "neduhů" je skutečně neduhy.

A Lucko, já Tě mám ráda, ale aspoň se s Jeníkem shodněte, co budete prezentovat. Teď oba vypadáte jako chroničtí lháři. Tohle není myšleno ve zlém - i mě to mrzí, ale nic s tím neudělám. Navíc řeči o tom, že A ArQeVa je špatná (což se tu Jeník snaží prosadit) se dotýká úzce i mne a mého psa. Upřímně se mi nelíbí pomyšlení, že Jeníkovo volání všem kolem by nás mělo poškodit. Arya je pro mě ve všech ohledech dokonalá a proto nehledám problémy tam, kde nejsou. Mám ji ráda a odmítám, že by měla být špatná. A má snaha dokázat, že A ArQeVa je krásná, zdravá a vyrovnaná bude samozřejmě vyvracet Vaše tvrzení, protože já nehodlám zavřít psa doma a nikde se s ním neukazovat.

K tomu, že jste se neobjevili na svodu a proč se vyjadřovat nebudu a jen se odkáži na příspěvek Pavla Hanušky.

http://www.wolfdog.org/temp/1271665967-8929750.jpg

CDaniela 19-04-2010 10:37

... takže neodstraním, editace není u starších příspěvků možná. Takže prosím admina o odstranění. Fotky jsou k vidění v galerii chovatelské stanice Arqeva zde: http://arqeva.tym.cz/galerie/stenata...m=9&gallery=38

RadeKKK 19-04-2010 10:43

Quote:

Originally Posted by Kalimero25 (Bericht 295158)
Jiřko, nepřeháníte už ten hon na čarodějnice?!
Nemáš pravdu. Psí dárce krve musí vážit min. 25kg, biochemické a hematologické vyšetření je nezbytné (i u lidí musí být krev vyšetřena, aby se vyloučily zdravotní potíže). Pokud by byly některé hodnoty (př. kreatinin n. urea) vysoké, pes nemůže být jako dárce využit. Proto se také provádí opakované, každoroční vyšetření, hodnoty se můžou změnit a pes s nevyhovujícími výsledky musí být z registru vyloučen. Btw. dovedeš si představit, jak by dopadl pes, kterému by byla transfúzí podána krev netestovaná od psa s akutní leukémií?
Pokud máš, Jiřko, ještě nějaký problém, můžeš mi napsat nebo přijet, pokud vím v Praze jsi byla za "psím účelem" několikrát a nikdy ses nestavila.

To, že jsme chtěli vidět Akašu a její sestry není hon na čarodejnice. Naopak, všichni by viděli, že Akaše nic není.
Jaký velký rozdíl je mezi min. 25kg a +,-, 30kg?
Nemám pravdu, asi ne ,od toho platím odborníky. MVDr Herčík Argosovi žádné vyšetření nedělal. Mimoto u lidí jsem nikdy neviděla člověk na člověka, možná ve válce ? , ale u psů je transfúze pes přímo na psa.
Že nepřijedete jste mi neřekli.
Fotky si Daniela vzala z mých stránek, kde jsou a budou i nadále v galerii Akaša k vidění.

Marianka.W 19-04-2010 11:38

Quote:

Originally Posted by Monika (Bericht 294055)

To asi nehrozí, protože jak jsme se v sobotu přesvědčili, pan majitel (nebo paní majitelka nebo čí ta čuba vlastně je) ji na svod ani bonitaci ani jinou akci, kde by ji mohl někdo vidět evidentně vzít nehodlá, takže uchovnění se nekoná...
:wolf

Kalimero25 21-04-2010 22:19

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 295160)
Nechci být otravný, ale v Roudnici byla schůze Klubu a ta nejdůležitější, na které se jednou za 2 roky volí vedení. Pro každého čévéčkáře by tohle měla být priorita.

Nezlobte se na mě, ale snad je na mé svobodné vůli na kterou schůzi kterého klubu se dostavím, nemyslíte? S dovolením si priority určím sama, děkuji.

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 295168)
To, že jsme chtěli vidět Akašu a její sestry není hon na čarodejnice. Naopak, všichni by viděli, že Akaše nic není.
Jaký velký rozdíl je mezi min. 25kg a +,-, 30kg?
Nemám pravdu, asi ne ,od toho platím odborníky. MVDr Herčík Argosovi žádné vyšetření nedělal. Mimoto u lidí jsem nikdy neviděla člověk na člověka, možná ve válce ? , ale u psů je transfúze pes přímo na psa.
Že nepřijedete jste mi neřekli.
Fotky si Daniela vzala z mých stránek, kde jsou a budou i nadále v galerii Akaša k vidění.

Ne, to, že kdokoli chtěl vidět Akašu opravdu hon není, ale to, jak tady nikdo nemá nic jiného na práci než řešit našeho psa, to už ano. (nota bene ve speciální diskuzi, která jaksi vytrhuje z kontextu původní příspěvek Jenika). Velký rozdíl v tom je, ideál je pes, který váží přes 40kg a ne tvých +- 30, a to, že nemáš pravdu nebylo jen v té hmotnosti, ale to jistě každý pochopil. Tady se ale nebavíme striktně o transfúzi jedinec na jedince a vyšetření se dělají v obou případech. Fotky si Daniela vzala od Tebe ze stránek, ale to absolutně nic nemění na faktu, že ty fotky jsou mým majetkem a já Ti je neposkytla za žádným jiným účelem než aby byly na tvých stránkách.

Jen mě Lucie trochu zaráží že se k fotkám vyjadřuješ jen v tomto smyslu.

A když mám být naprosto upřímná: Oba dva se jen neustále vymlouváte a není vám zatěžké vymyslet lež, fenu prostě veřejně ukázat nechcete.[/quote]

Danielo, bohužel k těmto fotkám není už co dodat, Akaša měla hematom, na fotce je to krásně vidět. Byla dvakrát napadena, což Jiřina věděla, podruhé už se to s pouhým otokem a modřinou neobešlo.

Veřejně ukazujeme všechny naše psy, kdokoli se může přijet podívat, nabízela jsem to jednou, říkám to i podruhé. Není to vůbec moje povinnost, ale pouze dobrá vůle. Na ty lži už ani reagovat nebudu.
Pěkný večer všem nefanatikům.

Kalimero25 21-04-2010 23:58

Quote:

Originally Posted by Alissea (Bericht 295166)
Ještě se musím vyjádřit k Jeníkovu výroku: "U zvířete umím zátěž určit". Je-li mi známo, je Akaša Jeníkovo první ČSV a tudíž o nějakém "umění" nemůže být ani řeč. Jediný, kdo dokáže zvířeti správně určit zátěž je zvíře samo. Takže k tomuto jediné: Jeníku, obdivuji Tvůj um. Chovatelé, kteří za sebou mají již několik vrhů to neumí dodnes.

Terko, každý člověk s citem dokáže určit adekvátní zátěž svého psa, přesně jak říkáš, podle toho, jak je na tom daný pes. ČSV je navíc PES, kterých už Jenik vychoval opravdu několik. Není to jeho (ani můj) první PES.

Quote:

Čtyři roky jsem studovala veterinu, měla množství praxí a v životě jsem neviděla psa, který by měl tolik problémů, jako Akaša (vycházím z telefonátů mým přátelům a známým, které Jeník uskutečnil). Nechci zpochybňovat kompetence pana Duchka, ale každý ví, že člověk je tvor sobecký a tudíž nejprve myslí na sebe a teprve potom možná na dobro ostatních.

Tak tohle už ani nemůžeš myslet vážně :-). Několikrát už jsem tady zdůrazňovala, že všechny problémy, které tu popsal Jenik, rozhodně Akaša nemá, hovořil o nich jako o problémech plemene, ne problémech naší feny.

Quote:

Navíc řeči o tom, že A ArQeVa je špatná (což se tu Jeník snaží prosadit) se dotýká úzce i mne a mého psa.

Netuším, kde jsi vzala to, že se Jenik snaží očernit "A" vrh Arqevy. Nikdy o celém vrhu nemluvil, dokonce nemluvil ani o našem "áčku". Poukazoval na problémy čsv jako plemene.

Quote:

Mám ji ráda a odmítám, že by měla být špatná. A má snaha dokázat, že A ArQeVa je krásná, zdravá a vyrovnaná bude samozřejmě vyvracet Vaše tvrzení, protože já nehodlám zavřít psa doma a nikde se s ním neukazovat.

Znovu opakuji, o Arqevě jako celku, či jednotlivcích tohoto vrhu nikdo z nás nemluvil. Štěňata po Valkýře a Qeronovi jsou krásná a mají výjimečnou povahu, dle mého názoru. Já mám Akitu stejně ráda jako kteréhokoli jiného svého psa a to, že s ní neobjíždím každou akci "čévéčkářů" přeci neznamená, že ji zavírám doma...co je tohle za prapodivnou logiku?

Quote:

K tomu, že jste se neobjevili na svodu a proč se vyjadřovat nebudu a jen se odkáži na příspěvek Pavla Hanušky.

K tomu se opravdu raději nevyjadřuj! Zkrátka každý má priority nastavené jinak, místo svodu jsme zvolili důležitou schůzi klubu. No a co?! :-) Akašu může kdokoli vidět, není mojí povinností ji někam vozit.

All times are GMT +2. The time now is 11:03.