![]() |
Platí chovatelský řád pro všechny (z Malého ráje)?
Přečetl jsem si tohle - http://www.cswolfdog.cz/index.php?op...huzi&Itemid=78 - a dost mne to rozesmutnělo. Obzvláště bod 2. Jaké zvláštní kvality tohoto spojení vedou výbor a hlavní poradkyni chovu k tomu, že ustupuje a dává výborný příklad dalším chovatelům, nedodržovat chovatelský řád ?
|
Pavle, nezlob se na mě, zase rozebíráš něco o čem jsi s nikým nemluvil - mluvil jsi s hlavním poradcem chovu proč to tak je ?? Myslíš, že jsou z tohoto opakovaného spojení všichni nadšení ? S Danou jsem o tom mluvila, proč už po třetí mají spolu štěňata. Rozhodně to nebylo v plánu. Ovšem i mě se zdá lepší potrestat chovatele než nevydat psům průkazy. Zajímalo by mně, jak by jsi to řešil ty ? Ty štěňata a psi za to nemůžou, tak je podle mě správné potrestat chovatele a né ty psy. Vždyť ty sám jsi proti bezpapírákům. Rozhodně to není spravedlivé vůči těm co mají chovné psy doma a jezdí x kilometrů za jiným, ale rozumný a zodpovědný chovatel si toto jako vzor nevezme. Rozhodně bych asi navrhla nějakou peněžní pokutu, ale to je už můj názor.
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Smutné na tom je, že se navíc jedná o fenu z chovu hlavní poradkyně chovu. Dana bohužel v tomto případě dává jen argument těm, kteří o ní tvrdí, že na psy ze svého chovu uplatňuje jiná měřítka, než na ostatní. V ostatních případech se s lidmi dlouze dohaduje a přesvědčuje je, aby kryli psem, kterého jim vybere, protože je to v zájmu celé populace, ale tady toleruje (a podporuje) už podruhé naprostou ignoraci nejen předpisů Klubu, ale také právě těch zájmů plemene, za které srdnatě bojuje. |
"potrestání chovatel" - Já bych to řešila nějakou peněžitou pokutu né 300,- třeba klidně několik i desítek tisíc, aby si to příště rozmyslel, ani já si nemyslím, že to je "nehoda" nehoda se může stát jednou, ale né dvakrát atd. A u tohoto chovatele to prý rozhodně nehoda není. Nebudu nic psát o Daně, znám ji velice dobře a nebudu to tady rozebírat, aby se každý chytal každého slova. Dana rozhodně není nadšená, že se to točí kolem její Dixie, ale co ona teď zmůže. Neudělal by jsi nic ani ty, kdyby to byl šedý chlup. Fena je bohužel v jeho majetku. Nemá cenu toto téma rozebírat na wolfdogu, protože většina mladých lidí o tom nic neví (kdybych teď neměla štěňata a nemluvila často s Danou tak včetně mě).
Prostě toto zodpovědný chovatel neudělá a těch je doufám většina a tím končím. |
Pole mýho názoru je tady na každým trestu něco špatně. Nevydat PP, tak ten "chovatel" může klidně z klubu vystoupit a vesele si množit bezpapíráky a to asi není cílem. Vysoká peněžitá pokuta by měla výsledek asi podobný. Tady je spíš asi na těch, kdo si pořizují štěňata, aby zvážili, jestli má cenu pořídit štěně, které má třeba 20 kopií (pokud hodlají časem chovat). A že je to Dany odchov má spojitost s čím? Dost často ani u jednoho vrhu nenajdeš vynikající všechny majitele a když jich máš sedm, tak máš myslim si skoro stoprocentní jistotu, že aspoň o jednom štěněti potažmo spíš jeho majiteli se nebude mluvit zrovna v dobrým.;)
Přijde mi to jakože je okurková sezona... , ale schválně navrhni lepší řešení. |
Pavle, budeš asi muset vzít funkci hlavního poracde chovu ty. Ať konečně všichni vidíme jak se to správně dělá, pak bude určitě všechno 100% "tip ťop".
|
Ano p.Čílová to vystihla. Každý umí buzerovat, ale nikdo to dělat nepůjde neboť by pak mohl udělat něco špatně a hned by mu to bylo vyčítáno. Ono to žádná výhra není dělat poradce.
|
Štěňatům PP náleží. Nechápu proč by neměly být vydány - akorát by se množili bezpapíráci. Nejen oni, ale i na nich.
V tomto si přístupu klubu cením, stejně jako u jiného bodu v zápisu. Není cílem perzekuovat psy. V tak malém plemeni, jaké ČSV stále je, potřebujeme každého jedince. A přijde mi nemístné do toho zatahovat ještě původ feny. Co se týče chovatele, omyly se stávají, některému chovateli častěji až úmyslně... to nemá cenu rozebírat. Myslím že ten, kdo chová pro plemeno a ne jen pro "štěňata", tak překousne, že sám jede zodpovědně krýt i jinam a ne jen svým psem. V ideálním případě by to fungovalo i bez vedení klubu, ale na to musí být chovatel i mentálně na úrovni. Dáte mastnou pokutu, chlápek věc nenahlásí a s pomalu větším ziskem než při placení pokuty prodá jako bezpapíráky. Nemá to funkční smysl. Nejde o to někoho potrestat, ale NEZTRATIT PSY. Ano, je to opakovaný a nechtěný vrh, ale kdo trochu o chovu přemýšlí, zjistí, že ani opakovaný vrh není vždy stejný... nezastávám se přístupu chovatele. Ale jednoznačně souhlasím s tím, že štěňata dostanou PP. |
Myslím,že nastalý problém je někde jinde.
Jde o fakt ,že jednomu chovateli se po dobu jeho chovu 2x stalo nežádoucí nakrytí.Není to nemožné.Stát se to samozřejmě může.Je však otázkou zdali 2x?Jak bylo řečeno - není chovatel jako chovatel. Myslím,že trest by byl na místě. Je však otázkou co je trestem?Potrestáni budou určitě noví majitelé štěňat.Jak bylo napsáno díky chovateli budou mít opět kopie.Nezapomínejme,že je to třetí krytí těchto rodičů. Pokud dostane chovatel pokutu,jde o adekvátní částku?Jak chcete vyčíslit hodnotu takového prohřešku? Pokud tento chovatel bude moci dál chovat,kdo nám( ostatním chovatelům a majitelům stejného plemene)zaručí,že se jeho omyl nebude znovu opakovat. Na co jsou nám chovné plány? Tento případ byl řešen pro dobro budoucích štěňat od těchto rodičů.Co se,ale podnikne jako opatření proti opakování této situace? |
Quote:
Efko, když tedy vyžadujete trest, navrhněte jeho přesný rozsah. Navrhněte takový trest, aby nijak nemohl způsobit chov bezpapírových štěňat. Zjistíte, že je to velmi těžké, když nad tím začnete uvažovat. Majitelé štěňat potrestáni nijak nebudou - nikdo je nenutí si tato konkrétní štěňata kupovat. Jde o štěňata, nebo o pocit "ostatních chovatelů a majitelů plemene", že někdo za to musí být nutně potrestán? :zweifel |
Efko, když tedy vyžadujete trest, navrhněte jeho přesný rozsah. Navrhněte takový trest, aby nijak nemohl způsobit chov bezpapírových štěňat. Zjistíte, že je to velmi těžké, když nad tím začnete uvažovat.
Souhlasím,je to velmi těžké.Pokud by na tento problém bylo jednoduché řešení,tak to jistě dělají všichni na světě. Můj názor je znemožnit oficiálně chovat. Chovatelský řád to sám nabízí a jsou zde jasně stanoveny sankce. Pokud bude chtít chovat bez PP,tak je to jistě tragédie.Je však otázkou co je menší zlo. Zatím se zde otevírá realita - nedáš PP,tak já budu chovat bez PP. Budu si chovat,jak já chci a né jak mi dovoluje typ chovu. Jde o štěňata, nebo o pocit "ostatních chovatelů a majitelů plemene", že někdo za to musí být nutně potrestán? Potrestán by měl být né někdo,ale jistě chovatel.Ten nese zodpovědnost za své odchovy. Zástupci klubu se jen snažili dobrou vůlí pomoci novým štěňatům. Zase je zde fakt - kde je práce například zmiňované poradkyně chovu Dany Matušincové.Proč se trápí s plánem chovu? Můj názor jsem napsala a stojím si za ním. Máme zde chovatelský řád,ten by se měl jistě dodržovat. |
Ahoj Pavle,
odpovím ti na tvou otázku. Ano, chovatelský řád platí pro všechny. I já si myslím, že nešlo o nechtěné nakrytí feny, ale řekni mi, kdo to dokáže? Pokudže to nemůžeme nijak dokázat, musíme se řídit informacemi, které máme od chovatele. Feny je mi líto a ještě více je mi líto budoucích majitelů štěňat. Je nad slunce jasné, že toto spojení není dobré a tito rodiče na sebe prostě "nesedli". http://www.wolfdog.org/ces/dbase/d1828.html Otázkou je, proč to chovatel dopustil znovu....... Když si pročteš veškerá klubová nařízení, řády, atd....Řekni mi, co může klub udělat proti? Jakou pokutu můžeme dát? Možnosti jsou celkem omezené, i když by určitě osobně každý z nás potrestal "chovatele" mnohem citelněji. Já osobně jsem byla VELMI na vážkách jak v tomto případě hlasovat. Na jednu stranu není v zájmu klubu podporovat množení bezpapíráků a snažíme se vyhovět všem, kterým se taková nehoda stane (p. Hanačík, Jarka Smištíková, p. Čermák, Marcela).......Proč ne? Vždyť jde o psy. Vynalézavost našich samečků, jak se dostat k hárajícím holkám nezná mezí a překážek.... Na druhou stranu, jak jsi psal o "indiciích", jsem přesvědčena o tom samém co ty, proto jsem byla proti vydání PP. Ale máme demokracii a o všem se hlasuje. Takže prckové mají PP a přeji jim zdraví..... Myslím, že Dana z toho nebyla vůbec nadšená, právě proto, že jde o její vrh. Ale nemyslím si, že by Dana měla možnost nějak protěžovat svoje odchovy, krýt je jen špičkovými psy, atd. O všech plánovaných krytích rozhoduje celá CHK a často i proti návrhům poradkyně chovu. Navíc jsem nikdy ani nezaznamenala takový pokus z její strany....Myslím si, že všem psům i fenám měří stejně ať jsou od kohokoliv. Ale to by se asi mohly vyjádřit i ostatní členky CHK, píšu ti jen svůj názor. Hanka |
Nechtěl jsem, aby tohle vše vyznělo proti Daně, problém není jen u ní (i když si myslím, že vzhledem k tomu, že se jedná o fenu z jeího odchovu, mohla se zdržet hlasování, aby nebyla osočována). Problém je v tom, že celostátní výbor není schopen využít stávajících možností, které mu řády dávají. Už při prvním nechtěném nakrytí by měl být chovatel potrestán. V obou těchto případech se jedná o opakované porušení řádů a výbor nepotrestal přesto ani jednoho chovatele.
Co se týká trestů za porušování chovatelského řádu. Všichni tady strašíte bezpapíráky. No a co se stane, když bude jeden nebo dva vrhy bez PP ? Bude to konec plemene ? Já si myslím, že bezpapíráci jsou a budou, takže pokud vzniknou navíc z takhle závažných důvodů, nic moc se nestane. A myslím si, že jakýkoliv citelný trest nakonec k bezpapírákům povede stejně. 1. Pokuta - pokud by měla být skutečně účinná, pak musí být ve výši tisíců Kč. A co se stane, pokud chovatel odmítne zaplatit ? Myslím, že pak jsou možné zase jen sankce uvedené níže. 2.Chovateli bude zastaven načas nebo úplně chov (současná možnost v chovatelském řádu) - co udělá takový "chovatel" ? No bude dál množit bezpapíráky a to klidně opakovaně. 3. Nebudou pro tento vrh vydány PP - podle mého jediný účinný trest, který sice udělá jeden vrh bezpapíráků, ale pro budoucnost si už chovatel dá pozor, protože nebude omezen jeho další chov papíráků. Zatím vždy (a to se netýká jen současného vedení, ale všech vedení Klubu po dobu, za kterou jsem členem) byla porušení chovatelského řádu tolerována a potrestána max. důtkou, což sice pro chovatele skutečně odpovědného je skutečným trestem, ale takový chovatel nemá opakovaně fingované "nehody" a pro ty podvodníky je důtka jen výsměchem. Pořád se tady zaklínáte bezpapíráky, jako nějakým strašákem. Nemyslíte, že by nebylo lepší nedat jednomu nebo dvěma vrhům PP a tím dostatečně odstrašit ostatní, kteří by chtěli tyhle podvody zkoušet ? Nebo je lepší podvodníky tolerovat a dále umožňovat "zaplevelování" populace ČsV jedinci, které nechceme ? Danielo - opět jsi nezklamala. Jsem členem Klubu a tedy mám právo se vyjadřovat ke všem jeho rozhodnutím, stejně jako každý jiný. A přestože nejsem poradcem chovu a nemám ani ambice ani znalosti k tomu se jím stát, mohu mít názor na rozhodnutí výboru. Jestli jsi nepochopila, tady se nejedná o rozhodnutí poradce chovu, ale o rozhodnutí výboru !!! |
Quote:
Samozřejmě že můžeš kritizovat. Nemáš žádné funkce, a tudíž žádné závazky tak proč se neopřít do jiných, kteří je mají ... Dělal jsi to ostatně vždycky. Mimochodem můžeš být členem výboru, když se necítíš na poradce :rock_3 A tvůj názor o zaplevelování plemene jedinci které necheme??? To zní jak projev ze zasedání stany... Nebo jsou kolektivním majetkem? |
Osobně se domnívám, že je na místě prohřešky trestat. Jednou tu máme nějaká pravidla, která mají nějaký smysl. Pravidla mají platit pro všechny. Kdo je poruší jednou, neúmyslně, náhodou, měl by dostat menší trest (řekněme třeba důtku). Kdo si z toho nic nedělá a má z chovatelské komise srandu, protože ví, že mu to příště zase projde, měl by podruhé dostat trest mnohem větší. Tak, aby si uvědomil, že tu chovatelská komise pro srandu není. Jinak by se mohlo snadno stát, že bude chovatelská komise záhy pro srandu úplně všem.
Je sice pravda, že máme málo jedinců a potřebujeme rozmanitou krev, ale opakované krytí nám v tomhle nepomůže. A pokud už je potřeba z některého spojení víc jedinců, dá se to udělat legálně. Schválně to zaženu do extrému: existuje pravidlo, že za vraždu jde člověk do vězení. Když zabije neúmyslně, jde do vězení sice na kratší dobu, ale jde tam stejně. A co když zabije několikrát? Přeháním záměrně, jde totiž o princip. :wolf |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Tady přece nejde v principu o úmyslnost nebo neúmyslnost. I když samozřejmě, pokud někdo něco takového dělá úmyslně, tak by měl být potrestán skutečně exemplárně. Ale chovatel je zodpovědný za své psy, takže by se měl postarat, aby k "nehodám" nedocházelo. No a pokud k ní dojde opakovaně, tak by neměl chovat vůbec, protože na to zřejmě nemá.
|
Quote:
|
Quote:
|
Pavle, neustále mluvíš o "zaplevelování" plemene. Promiň, ale takto by ses o odchovech všech a nebo konkrétně p.Čermáka, ať už kryl úmyslně nebo ne mluvit neměl. Nemůžeš říct, že jeho odchovy zaplevelují plemeno. Promiň, ale trochu úcta. No mimo jiné zrovna z ch.st z Malého ráje nebyl doposud využit jedný pes či fena. A jediný pes, kterého je vidět a o kterém je slyšet je Blade a ten nemá bonitaci. Takže k žádnému "zaplevelování" zatím nedochází. Štěňata původ mají a tak je správné jim tento průkaz vydat. To, že Dana neměla hlasovat jsem taky nepochopila, hlasovala všude u p.Hanačíka, u Jarky Smištíkové atd tak proč ne u p.Čermáka. Opravdu zase boduješ - ach jo. Kolikrát se ke svým odchovům chová hůř než k ostatním, protože na ty její jí bohužel nezbývá čas, mohu ti to sama dosvědčit, že mi nemůže pomoci s prodejem, aby neměl zase nějaký rejpal problém v tom, že mi pomohla atd. Když jsem si vyřizovala krycí list a krytí volala jsem pořád já, a to jsem byla ráda, že na mě měla vůbec čas. Mimo jiné na moje štěňata (její vnoučata) se přijela podívat jenom jednou (na kontrolu vrhu), protože jinak musela jezdit po kontrolách ostatním. Když jsme v Jevišovicích podívá se na Giru jen letmo a běží se věnovat ostatním. Takže nenaznačuj, že se chová ke svým štěňatům jinak, vím, že to tak není ba naopak je na své psy přísnější. Zezčátku jsem si říkala, že bych mohla být pro klub nějak prospěšná, ale nakonec jsem se rozhodla, že žádnou funkci v klubu nikdy nechci, že se budu starat o svoje psy a odchovy a kašlu na všechny funkce, protože i když jí budeš věnovat maximum a dělat pro ty psy vše, nakonec se stejně najdou lidé, kteří nedělají nic jiného než sedí celé dny u počítače a pomlouvají práci hlavní poradkyně, výboru a všech ostatních.
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
:wolf |
Tak buď rád, že je to takový "chovatel" aspoň nebude "zaplevelovat" plemeno, když štěňata prodá tak, že o nich není slyšet. Vždyť si sám řekl, že jen zaplevelují tak buď rád, že nepodporují plemeno. A čím ti psy škodí, když nejsou v chovu a když nebudou mít PP tak nebudou škodit? Tím, že někomu běhaj po zahradě? a když bude jeden chovný tak se snad nic moc nestane, kromě toho, že je škoda feny (Dixie), která mohla mít různé vrhy. Ale toto by si měl uvědomit chovatel a né řešit to na fóru už to tak je a štěňata jsou nebo budou už k odběru.Není to správné na tom se shodneme všichni, ale p.Čermákovi je pravděpodobně úplně ukradené, že se o tom někdo baví a zaobírá. Naštěstí je Dixie stará a snad už mít další štěňata nebude. Jak už jsem psala rozumný chovatel (kterých je doufám většina) nad tím zakroutí hlavou a nebude si to brát jako příklad.
Pavle s tebou se opravdu nedá bavit, myslela jsem si, že ano, a mýlila jsem se. Je opravdu vidět, že Danu pořádně neznáš. O Daně se vykládá spousta věcí, která není pravda. Kolikrát řekne, že pes xy nebude krýt feny z určitých skupin a "někdo" z toho udělá, že řekla, že nebude krýt nikdy nikoho. A tak je to se vším co řekne nebo se pokusí prosadit - opravdu ji obdivu, že tuto funkci dokáže dělat a vždycky mi řekne, že kašle na všechny lidi, že to dělá kvůli těm psům a to tak je. Zda své psy protěžuje nebo ne se s tebou hádat nehodlám, vím o tom své ( i při mé žádosti o krycího psa, který mimo jiné taky nemá žádné úspěchy - na které většina zájemců kouká-, jsem chtěla dovézt zase jinou krev, byla Dana téměř jediná proti, ale moc lidí ti do zahraničí nepojede). Je asi opravdu nadšená, že je to její Dixie o tom opravdu není pochyb. Prosímtě kolik Dakmatů v Republice je, že je tolik protěžuje a koho protěžuje ? To by mně opravdu zajímalo. Vždyť si mohla Ginet nakrýt šampionem nebo nějakým světovým vítězem a nakryla ji starým psem bez titulů zase kvůli krvi a původu. Borku taky kryla Azarem hlavně kvůli povaze a mohla si na ni dát šampiona. Prosím tě neříkej takový kraviny, že si Dana protěžuju svoje psy. Kdyby to aspoň byla pravda. Proč by nemohla chovatelka pomáhat svým štěňatům s prodejem štěňat - já budu taky inzerovat štěňata mých odchovů a pomůžu jim s prodejem a nezdá se mi, že by byli moji majitelé neschopní. Až budu mít Abasie prodanou ráda pomůžu inzerovat štěňata od našich sester. Proč taky ne? Co je na tom špatného, když jsem měla zadané psy, taky jsem "těm na které to nevyšlo" poslala emailem seznam stanic, která štěňata mají nebo čekají. Ty jsi se nikdy nestaral o své odchovy? Víš, kolikrát mi Dana vykládala, že je určitá fena potřeba a že majitelé jsou obyčejní lidé co štěňata ani moc nechtějí, ale nebrání se jim. Myslíš, že většina lidí co má feny, které by byly pro chov prospěšné chovají a ještě prodají štěňata tak zodpovědně, aby se někde ukázali? Co se týče odpovědnosti a krytí :o) to jsi mě opravdu rozesmál. Co když feně taky tikají biologické hodiny? Tak to budu odkládat, protože je např.krize, nebo mi někdo řekne, že bude hodně štěňat ? Takže když nemám podle tebe udanou jednu fenu z 9-ti štěňat jsem nezodpovědný chovatel, protože si majitele vybírám a nedám ji kde komu? Aha takže podle tebe může Dana doporučit všechny ostatní vrhy jen né ty po svých fenách ? Jasně říkám, že nikdo nikomu nic nedoporučuje, spíše řekne, kde si mohou sehnat inzeráty a nebo v kterých ch. stanicích štěňata jsou nedoporučuji jednotlivé jedince. Nikdy jsem neřekla, že wolfdog nikomu nepomáhá jsem z něj ráda a posílám i informace a fotky psů. Ráda sem chodím, ale nebaví mě číst témata typu kdy se ty hádáš s Monikou Soukupovou a nebo sem dáš nějaké podněty k hádkám. Ráda si přečtu setkání, akce, informace, příběhy, ale nebaví mě tyto bludy. Myslím, si, že chovatelská komise dělá co může a, že se rozhodli správně tak za tím si stojím. Já jsem řekla jasně, že bych dala vysokou pokutu, což nejde. Ale jak napsala Jarka PP štěňatům náleží jsou to čistokrevn štěňata a rodiče známe - v žádném případě opakované spojení nepodporuji, ale řešila bych to jinak než potrestáním štěňat a jejich budoucích majitelů (většina majitelů si psa kupuje bez ambicí chovu) takže se neboj "zaplevelování". Nerada se zapojuji do takových diskuzí, protože tady si stejnak člověk svoje neprosadí, vždycky máš argumenty a svoji "pravdu". Závěrem snad, že všichni dělají všechno špatně. Měl by jsi tam zvolit jiný výbor a asi by bylo vše v pořádku, je zajímavé, že si téměř pořád stěžuješ jenom ty. Omlouvám se všem ostatním jestli máte jiný názor. Mě tady ty keci opravdu nebaví, ale dokáže mě vytočit, když se s někým o něčem bavím a vím proč to tak je a pak čtu takový narážky na výbor. Vždycky bude většina spokojena a pár jedinců co jim vše vadí, holt to je život. Ach jo člověk se pořád musí rozčilovat nad kravinama. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Přidám také můj názor, abych jako další člen CHK přidala k Hance.
Věřte ,že nad tímto problémem jsme jako CHK (a nejen CHK) trávili spoustu času. Debatovali, argumentovali, dohadovali .... bylo to divoké. Opravdu jsme se snažili, nikdo nikomu nenadržoval , vše bylo objektivní! Ale co jsme měli dělat!!!??? Když se dozvíte jako fakt, že fena je v půlce březosti .... Chovatel se omlouvá, že to nevěděl, páč nebyl doma .... To co dokáží samci, mám živě doma před sebou :evil:. Já si je ohlídám, ale takové mamce bych to nesvěřila ....takže situaci celkem chápu... Každopádně nechápu, proč nebyli lépe zajištění ...:evil: Všichni jsme z toho byli naštvaní, ale jak to vyřešit ... Aby štěňata byla bez PP - tak např. já jsem byla od začátku proti. Ty štěňata za to nemůžou a to že budou bez PP to není žádný trest. Takže se hlasovalo. Pro potrestání chovatele a pro vydání či nevydání PP. A výsledek. štěňata mít PP budou. A pro chovatele nejvyšší možný trest, jaký lze podle řádu udělit. Myslím,že již nemá cenu nad tímto více debatovat. Jistě ,že by to každý druhý udělal jinak, jistě lépe.... My jsme to rozhodli takto a všichni máme čisté svědomí.... (zastřelit pana Čermáka opravdu nemůžeme ;) ) Lucie |
Quote:
|
Pavel Čermák
Jmenuji se Pavel Čermák, jsem majitel Bada Vlčí naděje a Dixie Dakmat. I když nevyhledávám takové to pomlouvačné články o sobě a ani nikom jiném , tak toto mě nenechalo v klidu. Nechápu proč někdo musí takto ventilovat své komplexy na úkor jiných, napadá mně závist , nenávist a nebo obliba vtom být středem pozornosti. Vím že nejsem nejlepší příklad pro jiné chovatele, ale věřím že mají dost vlastního rozumu, aby věděli co je správné a co špatné.
Jsem plně odpovědný za to co se stalo a nikdy v žádném případě se nezříkám odpovědnosti za své psi a přijmu jakékoliv adekvátní potrestání , ale ty štěňátka by tím trpět neměli. To že jsou s PP , tak za to jsem moc vděčný celé chovatelské komisi a to že D. Matušincová nadržuje Dixi, tak to je k smíchu, každý kdo ji zná, podle mne ví , kde je pravda. Takové řeči " že si mnu ruce" jak jsem stím pěkně vydrbal atd. tak to je blbost. Mám je oba moc rád (Bada a Dixi) a nikdy bych neudělal nic co by jim nějak ublížilo , natož Dixi nechat na krýt v tomhle věku. Kdybych to dělal úmyslně, tak místo třetího vrhu mám už alespoň šestý a říkal bych si množitel !!! Je pravda že je to již druhé nechtěné krytí ale věřte že jich mohlo být daleko víc, neboť CSV sami o sobě jsou dost vynalézavý, natož když je vedle hárající fena, kdysi dávno se Bad dokonce naučil šplhat a za svoji háravou sestrou se skoro dostal střechou, atd. Nechápu jak někdo tu může psát že toto spojení není dobré , že na sebe nesedí, že zapleveluji plemeno, jsou přítěží a už vůbec NIKDO nebude říkat štěňatům z Malého ráje že jsou "PLEVEL" a Já PODVODNIK ( jak si Pavle můžeš vůbec tohle dovolit, nikdy jsem Ti nic neudělal a Ty mně tu veřejně urážíš !!! ). Zaznělo tady také to že Tyto štěňátka nikdo nechce atd. jak tohle můžete vědět a to že nejsou nikde vidět neznamená že jsou nějak špatná, Já si jenom vybírám takové majitele , u kterých bude štěně spokojené a je mi úplně jedno jestli budou jezdit po výstavách a nebo třeba cvičit do morku kosti, s většinou majitelů jsem v kontaktu a tak vím co z nich vyrostlo a že se mají dobře a to je pro mě důležité. Jsem rád že třeba Blade je svými majiteli tak pěkně prezentován a nebo kdysi Alf aj. , ale je to jejich věc a nikoho nebudu k něčemu takovému nutit. Také by mě zajímalo jaké kdo má indície že jsem to udělal úmyslně. Bad je na svůj věk ještě dost vitální a kvůli hárající Dixi je schopen se i zmrzačit, rozštípal zubama bytelnou dřevěnou boudu a pak se pustil do mříží, které mimochodem poškodil tak že se protáhnul do jiného kotce a přišel při tom o dva zuby, X krát jsem jim kdysi zabránil v nakrytí , ale to už tu nikdo nevidí. Vzhledem k tomu že jsem zrovna byl mimo domov tak se stalo co se stalo a mrzí mně to hlavně kvůli Dixie. Vzhledem k tomu jak je stávající kotec nedokonalý , tak nachystám Badovi na jaře betonové vězení aby jste tu měly klid. Oba se mají moc rádi , jsou rodina a tak se i chovají a rozhodně jim to nemám za zlé. Pavel Čermák |
Pavle, ten "nejvyšší trest" už byl na výboru ne na CHK.
Ale jednali o pěněžitém trestu. A o zákazu chovu , také mluvili - přesně o té větě,kterou tu předhazuješ... Ale zamysli se !! K čemu je tento trest??!! Jen to zní hrůzostrašně! Pan Čermák už stejně na feně chovat nebude a ani nemůže , páč je Dixie již 10 let. ps: panu Čermákovi VELMI doporučuji, pro klidné stáří Dixie , aby jí nechal vykastrovat. Není to žádný težký zákrok, za 10dní je fena opět ok a může být celoročně se svým vyvoleným. Já tak mám všechny své "babči" - a i ze zdravotního hlediska je to doporučitelné. Lucie |
K tomu co psal Pavel se už vyjadřovat nebudu - jen se směju "přátelství" mezi tebou a Danou. Vím o tom své z druhé strany :lol:.
Je skvělé, že se p.Čermák vyjádřil, jak to ve skutečnosti bylo, neboť dohady nikam nevedou. A že bránil svá štěňata, nikdo by podle mě neměl o jiných psech, štěňatech vykládat, že jsou plevelem. A nikdo není dokonalý. Štěňátkům přeji dobré majitele, ty jsou nejvíce potřeba. Lucko souhlasím i s tvým názorem a je dobře, že jsi sem s Hankou K. napsala. A výbor se rozhodl dobře. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Co se týká "podvodníků", psal jsem o tom obecně. Pokud se v tom někdo našel, je to jeho problém. Quote:
Quote:
|
Děkuji Hance,Lucii a panu Čermákovi,
je dobře,že zde napsali svůj názor. Názor zde píší také ostatní a od toho toto forum také je. Myslím,že toto forum vzniklo na základě upozornění Pavla na zápis ze schůze výboru. Což není nic zavádějícího. Vyjádření pana Čermáka je přínos pro toto forum.Sám napsal,že: Je pravda že je to již druhé nechtěné krytí ale věřte že jich mohlo být daleko víc, neboť CSV sami o sobě jsou dost vynalézaví, natož když je vedle hárající fena, kdysi dávno se Bad dokonce naučil šplhat a za svoji háravou sestrou se skoro dostal střechou, atd. Tímto se potvrzuje,že rada Lucie je na místě. Je však škoda,že za celý život Dixie nebylo využito jiného ČSV.Pokud vybíráte vhodné majitele byl by to jistě velký přínos pro plemeno a jak zde bylo napsáno Novou krev potřebujeme. Indicie - pane Čermáku tyto indicie jste získal spolu s členy výboru na soukromý e-mail. Můj závěr - jak jsem napsala,toto forum je od toho ,aby zde lidé mohli napsat své názory. Pokud by tohoto nebylo,tak bychom se možná spoustu věcí nedozvěděli. Stelo - myslím,že jsi nepochopila podstatu fora . Nešlo o osočení Dany - proč? Šlo zde jen zveřejnit současný problém,který musel výbor řešit. K problému zaplevelování by se měli vyjádřit CHK nebo zahrádkáři . Myslím,že Pavel otevřel otázku co jsou sankce a kam až může výbor zajít v jejich velikosti. Jak se výbor zachoval je jejich projevem dobré vůle. Pokud nic,tak Pavel využil zápisu schůze výboru,aby ukázal na současné problémy ,které musí výbor řešit.Není to nic za co by měl být zastřelen(Lucie dobrá poznámka). Osobně si myslím,že trest 300 kč je velmi malý.Toto jsem zde napsala a stojím si za tím.Využívám tímto tohoto fora. |
Pavle, já jsem psala, že na sebe "nesedli", za čímž si stojím. Pokud že byla z tohoto spojení zrentgenována z prvního vrhu dvě zvířata s těmito výsledky: Alf C (2/2) a Aramis D (3/2), tak opravdu nechápu, proč je spolu nechat znovu mít štěňata. Škoda, že nemáme větší vzorek zrentgenovaných zviřat.....
|
Trochu jsem se musela pousmát, a to smutně. Nad siláckými výroky typu, že "mě se nehoda nestala" ve smyslu "mě se stát nemohla".
Taky jsem si při příspěvku pana Čermáka vzpoměla na poškozenou bytelnou kovovou bránku kotce a na to, že jistému psu chybí od velikonoc kus špičáku. Věci nejsou černobílé a stále mám pocit, že česká malost druhému nepřeje, že se dal problém vyřešit v klidu. Tak nám všech chovatelům a majitelům do Nového roku popřeji hlavně dobrou vůli. |
Quote:
|
Byl jsem na tuto diskuzi upozorněn několika lidmi, takže se k ní vyjádřím. Nemám opravdu čas ji celou číst podrobně, ale z toho jak jsem ji v rychlosti prolítl - můj názor je takový, že trestat pana Čermáka tím, že štěňata z jeho ch.s. nedostanou PP je vyloženě kontraproduktivní - vrátím se k tomu dále. V citovaném zápise je mimo jiné uveden i trest pro chovatele (ten si nikdo nemůže vycucat z prstu, musí být vždy podložen) - cituji:
U chovatele Pavla Čermáka se jedná o opakované porušení ZaCHŘ KCHČSV, v tomto případě i o porušení Řádu ochrany zvířat při chovu psů ČMKU, čl. 8a) (... u fen, které ukončily 8. rok věku, je možné zabřeznutí pouze na základě potvrzení veterinárního lékaře o vyšetření zvířete na začátku říje s dobrozdáním, že zdravotní stav březost umožňuje bez nadměrných rizik). Výbor a CHK navrhuje následující postih:
Nyní můj názor, proč štěňatům VYDAT průkazy původu:
Tolik můj názor. Debata o tomto problému ve výboru a CHK byla celkem "divoká" a zveřejněné řešení je jejím výsledkem. Každý člen má jistě k tomu právo se vyjádřit a s tímto rozhodnutím souhlasit nebo nesouhlasit. Koneckonců i hlasování jsou už tuším od roku 2005 nebo 2006 uváděna jmenovitě, a to z jednoduchého důvodu, aby členům klubu dávala představu o postojích a názorech jednotlivých členů výborů k jednotlivých problémům, a tím i lepší možnost rozhodnutí koho příště volit. Pokud někdo shledá rozhodnutí výboru v rozporu s klubovými řády nebo řády nadřízenými, pak mu také nic nebrání podat proti takovému rozhodnutí odvolání ke kontrolní a revizní komisi klubu, a to do 30-ti dnů od zveřejnění. Chladnou hlavu a vše nejlepší v roce 2010 ;-)) Karel Skoupý |
Quote:
Zase opakování stále omílaného klišé. Mohl bys mi Karle (když už to nebyli schopni udělat ti před Tebou, kteří tenhle blábol také opakují) vysvětlit, jak budou potrestaná štěňata, když nedostanou PP ? Nebudou moci jít na svod mladých, bonitaci a výstavy - to jsou jediná omezení, která mne napadají. Nevšiml jsem si, žeby obecně tyto činnosti byly pro štěňata i dospělé psy nějakou slastí, kterou vyhledávají. Noví majitelé nijka také potrestaní nebudou, protože si už budou kupovat štěně s tím, že nemá PP. Jediný potrestaný bude chovatel, protože je nebude moci prodat draho. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Šťěnata možná ne, zato dospělá fena, s falešnou březostí už někdy trpí, není fyziologické nemít mladé. A vydáním PP netrpí ani nikdo z nás. Kdo ví, jestli mezi tím vrhem, není nějaký šampion, či budoucí pes se spoustou zkoušek, který udělá čest plemeni. |
Quote:
|
Už jsem to napsal. Ti psi by samozřejmě fyzicky ani psychicky netrpěli kvůli tomu, že nemají PP. Těm psům je to buřt. Mohli by trpět v případě, že by se díky tomu, že nemají PP dostali do horších rukou, ale to je čistá spekulace. Nicméně trvám na tom, že nevydání PP kvůli nedodržování řádů chovatelem, pokud to není opodstatněné ještě jinými okolnostmi (těžká DKK rodičů, dodatečně zjištěné dědičné onemocnění rodičů apod.) je kontraproduktivní. Proč si to myslím jsem napsal v minulém příspěvku. Chovatele lze myslím potrestat i jinak, než že nebudou vydány PP.
Tento postoj k podobným případům mám dlouhodobě a v podobných případech v minulosti (naštěstí jich nebylo mnoho a doufám že ani do budoucna jich mnoho nebude) jsem se k tomu stavěl vždy stejně. Navíc si myslím, že pokud štěňata nebudou mít PP, nikdo nezajistí že se nebudou množit dál - spíš naopak, budou naprosto mimo nějakou kontrolu, nikdo o nich nebude mít absolutně žádný přehled. Není lepší, aby ti psi dostali možnost řádně projít bonitací a vyšetřením na DKK a pokud splní podmínky chovnosti, tak si předem nezahazovat možnost jejich použití v chovu? Protože pokud "potrestá" klub pana Čermáka nevydáním PP štěňatům, jsou pro další plemenitbu tito psi navždy a nenávratně ztracení. A Dixie už žádná další štěňata kvůli věku mít nesmí. Víc k tomu nemám opravdu co říct. Je to můj názor, na který jak jistě všichni uznají mám svaté právo, a moje rozhodnutí, které jsem udělal podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Protože jsem ve výboru, tak se to promítlo i do výsledného rozhodnutí, jestli štěňata dostanou PP. Pokud s tím někdo nesouhlasí, je to zase jeho právo a já mu ho neberu. Při rozhodování pak vyhrává názor, který získá větší podporu. Tečka. Víc na tom není co řešit. Karel |
Všichni (nebo skoro všichni) tady píšete o jiném účinném potrestání chovatele. Ale bohužel nikdo žádnou alternativu nenavrhl. Zatzím všechny navrhované tresty povedou jen k tomu, pýed čím tady všichni panicky varují - k produkci bezpapíráků (http://www.wolfdog.org/forum/showpos...5&postcount=13). Žádný trest není samospasitelný a má dvě strany. Ale co je lepší, ztratit jednu fenu za cenu toho, že se podobní podnikavci budou obávat potrestání, nebo být benevolentní a nechat jim volné pole působnosti ? Zatím se bohužel děje jen to druhé.
|
Jediné co je, že se nedají taková štěňata prodat za plnou cenu....
A co je plná cena? Jsou mezi námi i tací, kteří prodávají za 7 tisíc. Bezpapíráci se dají prodat za 5 tisíc. Sama jsem takovou nabídku dostala. Ať prý PP nadávám vystavovat, že je nepotřebují. Kdo prodá bezpapíráka za 5 nemusí platit čip, PP, krycí poplatek, má-li vlastního psa, cestu za krycím psem...takže je na tom v podstatě ještě lépe než ten, kdo prodá za 7 s PP . |
Quote:
Mně to trochu připadá jako praní špinavých peněz. Někdo udělal botu a místo aby za ni dostal do nosu, tak se tady lidi snaží najít alibi jak tu botu legalizovat a vymýšlí se tady důvody proč je to správné. Jako když si někdo postaví barák v rezervaci a místo aby mu ho zbourali, hledají na poslední chvíli důvody, jak bude té rezervaci prospěšný. Vyrábí se tu precedens pro příští nepoctivce a lajdáky. Přece kdyby byly štěňátka z tohodle spojení pro plemeno tak žádoucí, tak by se to krytí naopak doporučilo a vystavil by se na něj KL už dávno. :wolf |
Danielo, já myslel, že mluvíme o chovatelích a ne o zoufalcích, kteří dávají štěňata skoro zadarmo, jen aby se jich zbavili.
|
Quote:
Proč pořád řešíte něco, co je dávno vyřešené? Psi z daného spojení nárok na p.p. mají a to je bez diskuse. P. Čermákovi jste tu tolikrát " nasadili oslí hlavu" a snažili se ho urážet, že ti, co tolik touží po jeho potrestání, mohou být určitě klidní a spokojeni :0( Dané spojení není žádnou katastrofou, psi mají dobré kostry, jsou plnchrupí, kvalitně osrstěni, žádné vylučující vady exteriéru ani povahy mi nejsou známy. Jeden pes s lehkou a jeden se střední DKK nic neznamená a ani nic nepotvrzuje, vzhledem k jejich původu a rodinám obou rodičů. Jistě, Dixi mohla být kryta jiným psem, ale stejně tak mohl Bad Vlčí nadějě dostat jinou fenu. Nikdy se tak nestalo. Nechápu nad čím mitr Hanuška stále trapně hořekuje, asi z nudy:roll: bohužel ani jeho odchovy nebyly zvlášť velkým přínosem, jak rád s oblibou poukazuje, že by i nějaký ten " plevel " mezi nimi byl ?? :0)) a nikdo to tu nevytahuje....no holt Hanuška asi nikoho nezajímá. Vše nejlepší v roce 2010 všem lidem dobré vůle a zdravého rozumu :0) Monika Soukupová |
Hm, a já jen doufám, že příští výbor bude složen opět z lidí tolerantních, nebo se náš Klub (zájmový) změní v instituci restrikcí, sankcí a pokut.
|
No Monika opět nezklamala. Asi nemá moc smyslu s ní polemizovat, protože jako vždy je to jen plné osobních výpadů. Takže jen jednu poznámku :
Quote:
tak trochu nakálela do vlastního hnízda :). A jinak, nikdy a nikde jsem netvrdil, že mé odchovy byly nějak obzvláštním přínosem pro chov. Prostě jsem se jen podřizoval požadavkům poradce chovu a zřejmě i plánu chovu (pokud nějaký existoval). |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Vždy jsi si psy vybíral a že by jsi si záměrně vybíral outsidery a že bych tě do nich musela nutit??? :shock: Agar Morošuvý háj??? Hero od Úhoště??? Freeking z Molu??? Psi bez titilů a bez zkoušek! :0)) Je naprosto zbytečné se tu s tebou dohadovat, vím kde je pravda a TY JI NIKDY NEPŘIZNÁŠ! Vždy jsi měl psa kterého jsi si navrhl. Ani já nebudu hledat tvé příšpěvky, které jsi před časem napsal, abych je sem kopírovala...ztráta času. A to, že tví psi nejsou " hvězdy " je jen důkazem, že nikdo nemůže být prorokem! Trochu úcty k životu Misře Hanuško! Monika Soukupová |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nemyslím si že se vyrábí nějaký precedens, protože věřím, že většina lidí kvůli tomu, že vrh při druhém porušení ZaCHŘ chovatelem dostane PP, nezačne schválně porušovat ZaCHŘ taky (když skočí někdo z desátého patra a "jen" si zlomí nohu, skočíš taky?). A aby bylo jasno - nikdo nehledal důvody, proč PP vydat a jak vrh "ospravedlnit". Vydání PP nic (kromě zmíněného přestupku chovatele) nebrání. Řešilo se pouze to, zda nevydání PP by bylo adekvátním a plně opodstatněným trestem pro chovatele. Můj názor je, že ne. Debatami o vydání PP pro tento vrh jsme všichni (výbor a CHK) strávili spoustu času, včetně konzultací s plemennou knihou, souvisejícími s věkem feny atd. Opravdu nehodlám trávit další čas těmito diskuzemi. Napsal jsem k tomu vše co jsem napsat chtěl, někdo jiný se na to může dívat jinak. Na dotazy kolem tohoto tématu už tady vážně nebudu odpovídat. Jestli se mě chce někdo na něco zeptat, může osobně. Karel |
Z genetického hlediska je každý jedinec unikát, ať je z prvního či opakovaného spojení. Štěňátka jsou na světě a já jim přeju ať najdou všichni hodné a spolehlivé páníky.
|
Quote:
|
Quote:
|
:wolf[/quote]
Takhle nějak fungovaly komise a odbory za socialismu. Nesmíš, nesmíš , nesmíš. O tom co je žádoucí a nežádoucí, kolik bude mít nebo nemít rodina dětí , jak velký byt apod... rozhodovali " bezchybní lidé". a pokutovali a pokutovali a zavírali. Obdivuji každého, kdo přesně ví co dělat, nikdy nejel na oranžovou, nikdy nezapoměl pozdravit, poděkovat.... A hlavně 100% zná chyby druhých a sám je nedělá a nikdy se mu nestanou. Někdo umí určit lidem co mají chov již léta , statut nežádoucí už po 1/2 roce vlastnění psa. Mohlo by se stát, že tomu co nejvíc křičí, nakreje fenu třeba náhodně potkaný labrador. Ale to by se asi neřešilo a nikdo by se to nedozvěděl. Ale třeba by pochopil/a, že nemají vůbec ponětí, co pes vedle háravky dokáže, když doma má jen fenu/y. Souhlasím s vydáním PP pro šteńata. Máme šanci na šampiona nebo psa se zkouškama. Pokud bude "jen" pro potěšení a nebude překážet majiteli ani až mu bude 10 let, tak i to je ohromná výhra a ti "žádoucí v útulcích" mu můžou závidět. Taky ale souhlasím s názorem, že by se měl majitel postarat, aby se k feně nikdo nedostal. Jak je to těžké ale ví jen ten, co doma psa i fenu má. Takže : kdo jsi svatý kamenuj . Nám ostatním přeji do nového roku, ať se nám nic takového nestane. Štěńátkům hodně zdraví a štěstí na páníčky. Jiřina |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Rozhodně tohle jako problém nevidím. Oba jsou chovní. Jako problém se mi zdá čsv x yx |
Quote:
|
To přirovnání k minulému režimu mi připadá docela trapné. Já ho sice zažila jen pár let, ale dostala jsem ho i tak docela dost "sežrat", takže o tom bych se radši nebavila.
To chcete říct, že než abyste museli poslouchat "diktát" pravidel, tak radši zavedete anarchii? Myslíte, že to plemeni prospěje? Máte pocit, že tohle plemeno je dostatečně staré a hlavně stabilní, abyste si mohli dovolit chovat se jako labradoráři? Já mám naopak pocit, že tady má řízený chov docela význam a že ty pravidla zas tak ostrá nejsou. Mám zkušenosti s dodržováním pravidel daleko ostřejších s daleko horšími sankcemi. Umím si dobře představit, jak důmyslní a cílevědomí dokážou vlčáci být. Ani nemusí jít o hárání. Taky jsem si tu vynalézavost užila. Holt budou muset ten jeden měsíc v roce vydržet to betonové vězení, když to jinak nejde... :wolf |
Quote:
Já s rozhodnutím ChK o přidělení PP souhlasím. Ps mám i jinou práci, takže už nebudu pokračovat v debatě. hezký den |
Na to, aby člověk věděl, že se nesmí jezdit an červenou, nemusí být zkušený dopravní policista. Stejně tak na to, aby poznal, že někdo porušil chovatelský řád, nemusí být zkušený chovatel.
|
No a o tom to je Pavle. Kolik myslíš že prezentuje těch 99% chovatelů co mají doma i fenu i psa?? Já myslím že nás bude veeelmi málo, a jsem bytostně přesvědčen, že ti kdo to tak doma nemají, stejně nic o tomto problému nevědí, jenom blbě kecají a drtivá většina ani netuší jak je to složité psa, který má vedle sebe několik týdnů hárající fenu - družku uhlídat. Nebudu tady znovu opakovat ,že je schopen i sebedestrukce jen aby se k ní dostal. Navíc naše vlčandy i po pokrytí jiným psem jsou schopny držet ovulaci pro toho svého druha ze dvorku i několik týdnů, takže plemenný záměr chovatele/ nebo CHK/ je velmi složité realizovat. Kdo to nezažil, neuvěří.
Proto upřímně radím každému, kdo přemýšlí jestli ke své čubince pořídit na dvorek čubáka, ať si to opravdu dobře rozmyslí. M.H. |
No a o tom to je :lol:. Proč si tedy lidé pořizují psa a fenu, když nejsou schopni domyslet, jaké problémy s tím přijdou ?
|
Quote:
|
No právě proto, že nejsou schopni si ty problémy domyslet. A proto má rada výše;-)
|
Třeba ty problémy i domyslí, ale taky vidí, že bez jistých čubin a čubáků nebude za pár let na čem chovat.
PS: Některé vlčačky hárají i dvakrát ročně. Pročtem si to tady za pár let, komu se co stalo později a jaké měl názory na řešení, než pochopil, že vše není podle toho, jak si to naplánuje. 8) |
Mám čerstvou zkušenost. Právě mi dohárala fenka, kterou jsem se rozhodla letos nekrýt. Pes byl oddělený ve vedlejším kotci, takže trpěli chudáci oba dva. Fena (ne pes!!!!) vytrhla dvě svislé mříže, jen aby se k němu dostala. Ač si myslím, že byly dole přivařené dobře. Naštěstí se dostala jen ven z kotce, ale už ne do druhého....A to si chudák protáhla hárání na dva měsíce, asi si myslela, že se přeci jen dočká ;-)
|
Quote:
Jinak si myslím Lenko, že opravdu přeháníš. (Pavla známe, ten má vždy všechno 100% v pořádku) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Spíš jsem chtěla říct že nemám ráda taková radikální odsouzení od člověka který vůbec neví o čem mluví ... Nemám ráda lidi kteří se snaží jiné poučovat a sami zatím nic nedokázali. Tím nechci říct že mé výsledky jsou nějak převratné, ale já aspoň nekritizuju ostatní a naopak se sanžím pochopit proč mohlo k nehodě dojít.
|
Danielo, zkus si přečíst celou diskuzi od začátku. Když od lidí slyšíš, že mají už nějaký čas rezervována štěňata z určitého spojení a po několika týdnech je toto spojení nahlášeno CHK jako "nehoda", tak asi není něco v pořádku ne ? A ještě navíc se u stejného chovatele tato "nehoda" opakuje ještě jednou !!! Samozřejmě, že skutečné nehody se stávají a nikdo tady neodsuzuje lidi, kterým se skutečné nehody prostě přihodí. Pokud je ovšem řeší včas a řádným způsobem.
|
Quote:
Slyšet od lidí? ... Já jsem nic neslyšela a tudíž nebudu v tomto smyslu vůbec diskutovat. Reaguju na situaci ze svého pohledu, ne z pohledu nějakých řečí "jedna paní povídala". Nedávno jsi tu napsal, že jsi šlyšel, že chovám Mutaru. Takže toto opravdu bez komentáře. |
Danielo,
jedna paní povídala je opravdu pravda. Povídala v dubnu a v srpnu se štěňata narodily. To je podstata věci. To je fakt a také hlavní důvod tohoto fora. Eva |
Já to vím také, proto jsem hlasovala jak jsem hlasovala. Jen je to nemožné dokázat.
|
Quote:
|
Proti: Hospodka, Hubáčková, Křížová (Kaufmanová)
|
Quote:
|
Quote:
Jenže, tuhle možnost bohužel každý nemá. |
Quote:
|
Quote:
|
Danielo, proč za každou cenu osobně útočíš ? Chceš snad říci, že by si psa/psy měl pořídit člověk, který pro něj/ně nemá podmínky ?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
:wolf |
Quote:
To by mě tedy zajímalo kdo měl rezervovaná štěňata z konkrétního spojení :shock: |
Quote:
Jak tu můžete psát takovéto BLUDY ! jestli je tohle hlavní důvod tohoto fora , tak to právě můžeme uzavřít neboť se mi NIKDY ! opakuji Nikdy ! nenarodily žádná štěňátka v Srpnu . Nazdar :shock: :shock: :shock: |
Dopis ?
Koukám že to tady stále ještě žije a také jsem si nemohl nevšimnout že je tu spousta SPEKULACÍ a LŽÍ , aby byli všichni v obraze, tak tu zveřejním již zmiňovaný e-mail který někteří z Vás nejspíš už četly, nic jsem na něm neupravoval ! jak jsem ho dostal tak tu je v celé své kráse... :lol:
---------------------------------------------------------------------- Dobrý den, nemohu se nevyjádřit k informaci,která se objevila na oficiálních stránkách KCHČSV.Jedná se o nechtěné nakrytí feny Dixie. Pohybuji se mezi majiteli současných odchovů pana Čermáka,proto také budu reagovat.Sama se pozastavuji nad faktem co je možné. Začalo to v dubnu 2006 na MVP v Českých Budějovicích. Otázka od majitele ČSV zněla,proč nemůže pan Čermák zopakovat krytí. Má odpověď byla,že pan Čermák se může spojit s CHK a ta mu jiště pomůže najít nějaké řešení. V květnu 2006 - konkrétně na jarní MVP Praha mi budoucí majitel štěňat vrh B z Malého ráje vyprávěl, že se nemůže dočkat štěnátka od pana Čemáka, který údajně zopakuje spojení Dixie Dakmat a Bad Vlčí naděje. Dost jsem se tomu podivila a nebrala jsem to moc vážně. Štěňata se však v srpnu opravdu narodila. Letos máme zase případ nechtěného krytí u tohoto chovatele na stejných rodičích. Víte - sama nejsem bez viny.Je mi však velmi smuto,když se člověk opět setkává se stejným problémem u stejného člověka. Jsem toho názoru,že by klub měl v tomto případě jednat mnohem tvrději. Pokud totiž vycházím z mých rozhovorů již popsaných není to nechtěné krytí.Vydat tedy PP? Jaký je to příklad pro budoucí chovatele? Naco jsou nám poradci chovu a celá CHK? Pana Čermáka osobně neznám a doufám,že je to jen náhoda,která se nebude opakovat. K věku feny je to dosti pravděpodobné. Informace od majitelů jsou pouze ústní a dle toho Vám píši svůj e-mail. Tento můj e-mail prosím berte jen jako mé vyjádření k danému problému. Snad nebudete muset znovu řešit takovou situaci,jako nyní. Přeji hezký večer, Eva Myslivečková --------------------------------------------------------------- Pokud se tato paní pohybuje mezi majiteli mých odchovů, tak bych rád věděl kdo konkrétně to je, protože Nikdo z nich mi toto nepotvrdil. Ano, byl jsem v dubnu 2006 na MVP v Českých Budějovicích s Alfem z Malého ráje a v té době se mě občas někdo ptal na štěňata jak osobně tak písemně a když měli zájem o stěně od Bada a Dixie, tak jsem všem ! říkal že toto spojení je momentálně nežádoucí , jedině že by mi to CHK povolila , vše ostatní je buď osobní domněnka a nebo LEŽ ! také nikdy nevím dopředu kdy se Dixi bude hárat, mohu se pouze domnívat. Nechápu jak mohl někdo ze současných majitelů V květnu 2006 - konkrétně na jarní MVP Praha mluvit o štěňatech z vrhu B , když jsem ze současných majitelů znal akorát jednoho a Ti v té době stavěly a na žádné výstavě nebyli ! Znovu opakuji , to co se tu píše je jeden nesmysl za druhým , ta paní mě ani nezná a píše takovéto lži , NIKDY jsme v srpnu ŽÁDNÉ štěňátka NEMĚLY !!! :roll: PS: drobné pravopisné chyby v dopise paní Myslivečkové jsem ponechal, neboť bych nerad čelil nařčení, že dopis není autentický. 8) |
Udivuje mě kdo je pod dopisem podepsán.
Nebo bych spíš měla říct, už mě neudivuje vůbec nic .... :? |
Pane Čermáku,
omlouvám se za špatně uvedené datum narození. Štěňata se narodily až v prosinci - tedy ještě o 4 měsíce déle nežli jsem původně uvedla. Jména lidí, kteří se semnou na toto téma bavili si nechám pro sebe. Je to i za reality,že budu nařčena ze lži.To je mé riziko,proto jsem se také pod dopis podepsala. Tito lidé nemohou za Váš postoj a oni sami mi nic neudělali,jak jsem uvedla rozhovory byli jen ústní a tím pádem to opravdu nemám jak dokázat. Jak jsem v e-mailu napsala - Tento můj e-mail prosím berte jen jako mé vyjádření k danému problému. Nic se pro mě v této věci nemnění.A stále si stojím za svým názorem, že je vše velmi podivné. |
Quote:
I já se divím, že to tu pořád řešíte. Štěňata z daného spojení nárok na p.p mají i kdyby se narodila 10x. Oba jedinci jsou bonitovaní a uchovněni podle podmínek, které ukládá chovatelský klub. To už byly zapsány jiné vrhy! Žádné závažné zdravotní problémy neslučitelné se životem, či vylučující vady povahy a exteriéru tato zvířata nenesou! Navíc jich není tolik, že by výrazně ovlivňovali variabilitu a výběr chovných spojení v ČR. To je nesmyl! Z právního a chovatelského hlediska je to jasné. Jestli jsou žádoucí či nežádoucí, to nechť posoudí majitelé a budoucí majitelé těchto zvířat. Veškeré další spekulace o chovatelské komisi jsou taky na nic. Poradce chovu radí, nenařizuje…. Nikdo nemůže v právním státě nakládat s majetkem, který mu nepatří! Já za sebe musím říci, že někdy doslova cítím lítost a údiv, kterými psy chovatelé kryjí a čemu jsou ochotni se podřídit za vidinou lepších zítřků. :0( Ale to je v pořádku, to je regulérní dohoda i když za finální produkt – za štěňata - nesou veškerou odpovědnost, budoucí úspěch i neúspěch jen a jen chovatelé. S vydáním p.p. veškeré povinnosti poradce chovu končí. Sama více „ experimentuji „ a raději vymýšlím a zkouším jiné psy a jsem ochotna jet za vybraným psem i tisíce kilometrů. Spojení příliš často neopakuji, k tomu už musím mít vážný důvod. Když se ale jen podívám do inzerátů zde, je nad slunce jasné, že 90 % světové populace ČSV se rodí v podmínkách „ volného chovu! „ a bez poradců chovu. Bez těchto chovatelů by i světová výstava v Bratislavě byla hodně smutná a o závěrečné přehlídce nemluvě. Vděčíme jim za mnohé a můžeme být rádi, že naši psi jsou populární a zájem je chovat tu existuje! A navážet se několik týdnů do jednoho chovatele pro dalších 6 štěňat?? To mi fakt přijde úchylné..:roll: Monika |
All times are GMT +2. The time now is 23:39. |