Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Zdraví a výživa (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=118)
-   -   Črevné probémy (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=10703)

Storm 31-03-2009 20:39

Črevné probémy

Mám problém zo svojou 3 mesačnou sučkou stale má riedku až vodnatú stolicu. 6ere granule friskies a maso kusacie. Stale sice pije bola som aj u veretinara daj jej tabletku na to ale uz je to tyzdeň a stále nič. Čo mám robiť?

pato_garzik 31-03-2009 21:29

Najprv by asi bolo dobre urobit bakteriologicke vysetrenie stolice

Jats 31-03-2009 21:47

Ahoj, to vyšetření určitě a pokud to lze, změň granule. Psům chutnají a to není divu,protože psi milují slané, dle laboratorních testů, co jsme před dvěma lety dělali na veterině, mají granule propagované v televizi, jako friskies, chappy a pedigree o více než 50% více soli, než premiové granule jako acana,eminent,chiccopee,nutram a podobné....a o jejich kvalitě a vyváženosti jednotlivých živin se nedáani polemizovat.

Koprologické a bakteriologické vyšetření a změnu stravy... to je nejlepší začátek

Jats 31-03-2009 21:48

a taky změň veterináře...vyšetření měl udělat hned nebo ti dát instrukce, tabletky jsou na houby, pokud to je déletrvající stav

Mackie 31-03-2009 23:12

uprimne.. vykasli sa pre zaciatok na veterinara a zacni psa krmit bud masom a kostami alebo normalnymi granulami, nie odpadom pre hydinu

Hanka 01-04-2009 06:26

Souhlas. Vyhoď ty granule slepicím a krm na čas kuřecí + rýži. Takovou odlehčovací dietu. Jestli je to krmením, tak do týdne musíš uvidět změnu.

yzengrin 01-04-2009 07:44

Quote:

Originally Posted by Jats (Bericht 202263)
změň granule. Psům chutnají a to není divu,protože psi milují slané, dle laboratorních testů, co jsme před dvěma lety dělali na veterině, mají granule propagované v televizi, jako friskies, chappy a pedigree o více než 50% více soli, než premiové granule jako acana,eminent,chiccopee,nutram a podobné....a o jejich kvalitě a vyváženosti jednotlivých živin se nedáani polemizovat.

....tuto informaci jsem také několikrát zaznamenala. Samozřejmě, v leckterém obchodě ti nakecají že jsou to ty nejlepší granule, ale stačí se podívat na složení..

alexa 01-04-2009 10:21

Mnohdy se ani nedá podívat na složení. Hanko, friskies (a jim podobné) bych asi nehodil ani slepicím. Samotné označení "prémiové" nebo dokonce "superprémiové" granule ještě nemusí také nic znamenat. I mezi nimi je spousta takových, které stojí za prd. Jisté "superprémiové" a také patřičně drahé granule na sobě mají dokonce nápis "přírodně konzervováno sorbanem draselným" - vtipné...
V laciných granulích je množství masa vyloženě pouze "stopové" - údajně kolem 5g čerstvého masa na 100 g granulí. U hodně prémiových a superprémiových značek se nedostane podíl masa nad 20 g na 100 g granulí (zdroj: http://www.ardengrange.cz). Drtivá většina tuků a bílkovin je rostlinného původu, což pro psa, který je masožravec, není vhodné. Nemluvě o zasolenosti, používání umělých barviv, chemických konzervantů (jak finálního produktu, tak vstupních surovin - pozor na to, tohle napíše málokdo) u levných (ale někdy i dražších) granulí. Levné granule používají někdy i vyloženě jedovaté suroviny (závadný lepek dovážený z Číny apod.). Takže pokud granule, doporučuji velmi uvážený výběr. Ani veterinární diety některých značek nejsou nic moc. Po jedné nejmenované veterinární dietě drahé značky určené na dobré zažívání se moje Daria během týdne postupně "propracovala" k tomu, že to co sežrala z ní vyšlo druhou stranou prakticky jen rozmělněné a zředěné vodou na kaši, absolutně nestrávené - úbytek na váze za ten týden přes 2 kg. Zbytek pytle jsem hodil do popelnice. Po změně krmení byl patrný efekt už za necelé dva dny (konzistence a struktura stolice), během dalších dvou dní začala opět nabírat, během týdne a půl byla na své váze (při nezvětšených dávkách krmení).
Ideál je maso + přílohy, když už granule, tak velmi pečlivě vybrané. Ne každé (i ty lepší) také každému psovi "sednou" - naproti tomu maso je maso. Navíc syrové maso "staví". A nestřídat maso a granule (o tom už bylo diskutováno myslím v tématu "Srst" - je zbytečné to tady všechno opakovat, mrkni tam).
A s tím, že při přetrvávajících zažívacích potížích by mělo být prvním krokem poctivé koprologické (ze vzorků stolice alespoň ze 3 po sobě následujících dnů - škrkavky, trichuris, tasemnice, giardia atd.) a bakteriologické (salmonela, campylobacter atd.) vyšetření, nelze vůbec polemizovat. To by měla být samozřejmost.

Karel

alexa 01-04-2009 10:36

Ještě pro jistotu jednu věc - kdyby našli štěněti třeba campylobactera - dávej bacha ať Ti nepředepíší nějaké tetracykliny nebo jiná ATB, co nesmí štěňata a rostoucí psi!!! Bezpečné pro rostoucí psy a účinné (cílené) na campylobactera jsou ATB makrolidové řady, např. Sumamed, Azitrox, Roxithromycin. Ale třeba campylobactera nebo nic jiného nemá a je to fakt jen dietetická záležitost (čemuž bych se nedivil).

Karel

Storm 01-04-2009 10:50

A aké sú najlepšie granule?

Pavel 01-04-2009 10:57

Nejlepší granule je maso :D

leila 01-04-2009 11:05

pesovi evidentne granule nesedia, hlavne vo veku kedy rastie by som vsadila na to najprirodzenejšie a najlepšie - surové mäsko a prílohy. načo experimentovať s granulami, ktoré sú psovi ako mäsožravcovi neprirodzené? z nich peso nič nemá, len problémy... keď už musia byť granule, tak naozaj niečo lepšie ako tieto odpady. je tú téma o granuliach, treba pohľadať...

Pavel 01-04-2009 11:10

Quote:

Originally Posted by leila (Bericht 202363)
z nich peso nič nemá...

Co povídáš pes z nich má hov... - a velké :D

yzengrin 01-04-2009 11:14

Quote:

Originally Posted by Storm (Bericht 202357)
A aké sú najlepšie granule?

...žádné a všechny:-). Nejdražší nemusí být nutně nejlepší a naopak. A i když vybereš podle sebe ty nejlepší, tak tvému psovi nemusí sednout. Často se taky platí spíš za značku..
Určitě bych se vyhla výše zmíněným, velmi dobře známým značkám..stejně tak, různým supermarketovým granulím (např. Albert apod...mimochodem, když jsem si přečetla složení masové konzervy pro psa, říkala jsem si, z čeho asi dělají např. jogurty Albert pro lidi). Obecně se říká, že použité suroviny jsou ve složení řazeny podle jejich celkového podílu v krmení..Takže aby bylo maso na 1-2. místě..a pak ještě dále..Přeci jen, kuřecí na 2. místě a pak vyjmenování 10druhů obilovin se mi taky moc nelíbí. Zkus si pročíst info na stránkách výrobců granulí různých značek..je jich spousty. Stejně tak je čím dál víc značek, které nejsou tak profláklé a snaží se o vhodnější složení.
Nicméně, jestli můžeš krmit domácím..tak hurá do toho;-).

Storm 01-04-2009 11:14

akže by som nemala dávať žiadne granule ale skôr mäso . Budem musieť jej dať deň dietu. Ale celý deň máva granule a večer dostáva maso obvarené bez soli plus cestoviny ryza a zelenina.

Storm 01-04-2009 11:20

neni to nejaky hrozný problém je stale čulá chce sa blázniť hrať s inými psami sa aj hodinu a pol besní. len každé tri hodiny má veľkú potrebu lebo tak chodíme von a na večer aby sa vybehala na dve hodinky.

yzengrin 01-04-2009 11:28

Quote:

Originally Posted by Storm (Bericht 202372)
neni to nejaky hrozný problém je stale čulá chce sa blázniť hrať s inými psami sa aj hodinu a pol besní. len každé tri hodiny má veľkú potrebu lebo tak chodíme von a na večer aby sa vybehala na dve hodinky.

..no, ta moje byla a je taky čilá, bez ohledu na jakékoli potíže:twisted:.
Když už dáváš večer domácí baštu, tak jí můžeš dávat ja přes den ne? Ale nevím, jaké máš možnosti..každopádně je to přesně to střídání o kterém se tu před pár dny diskutovalo.Pravda, taky dávám maso i granule, ale ne střídavě, ale dohromady. Za což to tu asi taky "schytám", ale vaření nestíhám ani pro sebe. Jenom granule nebo maso nejde a taky to nebylo uplně v pořádku. Co to míchám (nestřídám, ale míchám!), tak mi fenka přijde v pohodě..jak aktivitou, srstí, tak i hovínkama. Přidávám ještě olej a příležitostně dostane jogurt, tvaroh, zeleninu, ovoce, vejce..(zpravidla když si něco chystám já..dostane taky. Neokořeněné a nevařené)...ale jak kdy. Někdy je a někdy není.

Storm 01-04-2009 11:32

A aká by mala byť davka mäsa na jednu porciu? Ona zbožňuje aj sézamové rohlíky a tyčinky je to dobre pre ňu?

mellorn 01-04-2009 11:36

cerstve pecivo bych ji nedavala a ani ty tycinky.nekde tady urcite je tema o syrove strave a krmeni stenat vubec,staci cist;)

yzengrin 01-04-2009 11:39

Quote:

Originally Posted by Storm (Bericht 202375)
A aká by mala byť davka mäsa na jednu porciu? Ona zbožňuje aj sézamové rohlíky a tyčinky je to dobre pre ňu?

Kdybych měla dávat Sofi všechno co má ráda, tak sežere všechno!:lol:
S množstvím masa-asi přijde na to, jak bys teda krmila...tuším, že se tu zmiňovalo 2/3 maso a 1/3 přílohy (vše syrové).
Já dávám cca půl napůl maso a granule. Jak kdy. Někdy ho nestihnu rozmrazit..někdy ho dám víc..

Jats 01-04-2009 11:40

Já osobně mám dobrou zkušenost s granulemi Nutram puppy Large Breed, dělají i senzitivní variantu, moje fenka nikdy neměla problémy, velká hovínka nebo průjmy, nijak netrpí, má skoro 70 v kohoutku, krásnou srst, DKK negativní.... kosti s masem dostává jako pamlsky a na hraní, nemám čas vařit ( to radši stihnu tu procházku delší ) a nemám to kam uložit, ale problém v tom nevidím.

ps. moji pejsci dostali o víkendu každý půl prasečí hlavy a po několika hodinách si došli říct o granule.

Jinak tvému štěňátku držím palce, a rozhodni se dle svého svědomí, jak budeš krmit, když se něco dělá svědomitě, tak je to ku prospěchu i když žere pes granule nebo jen maso :). Ono pro člověka taky není přirozené vařené že:) proto se ale taky nevracíme ke žvýkání syrového masa a bobulí...

yzengrin 01-04-2009 11:44

Quote:

Originally Posted by Jats (Bericht 202382)
Já osobně mám dobrou zkušenost s granulemi Nutram puppy Large Breed, dělají i senzitivní variantu, moje fenka nikdy neměla problémy, velká hovínka nebo průjmy, nijak netrpí, má skoro 70 v kohoutku, krásnou srst, DKK negativní.... kosti s masem dostává jako pamlsky a na hraní, nemám čas vařit ( to radši stihnu tu procházku delší ) a nemám to kam uložit, ale problém v tom nevidím.

ps. moji pejsci dostali o víkendu každý půl prasečí hlavy a po několika hodinách si došli říct o granule.

Jinak tvému štěňátku držím palce, a rozhodni se dle svého svědomí, jak budeš krmit, když se něco dělá svědomitě, tak je to ku prospěchu i když žere pes granule nebo jen maso :). Ono pro člověka taky není přirozené vařené že:) proto se ale taky nevracíme ke žvýkání syrového masa a bobulí...

Přesně tak. Zcela souhlasím. ...kdyby se to mělo vzít do důsledku..:twisted:

Storm 01-04-2009 11:48

takže vy dávate aj surové mäso lenže ona ešte nemala vobec nič surové bojím sa že by som jej este uškodila viac. Keď prišla mala som ešte od mojej malej čivavy royal canin starter granule tie jej nic nerobili.

Storm 01-04-2009 11:50

Viete adšej si nechám poradiť je to moj milačik spava so mnou v postely pekne za hlavou a keď som ju brala bol pre mňa šok kedy sa narodila 6.1 v tedy sa mi narodil aj prvý pes ktorého som mala. Bol chorý tak som ho musela utratiť :cry:

Mackie 01-04-2009 12:12

Storm, z toho co a ako sa pytas, tak toho o krmeni psa vies pomenej, myslim, ze to je tak u vela zaciatocnikov, ale ty si uz psa mal
prosim ta, co kde ako si si nastudoval o krmeni? pred tym, ako si si psa zaobstaral?
odporucim aj tebe www.dogforum.sk

Storm 01-04-2009 12:16

Ano psa som mala ale nie veľké plemeno skor malé a v tom je velky rozdiel.

mellorn 01-04-2009 12:24

to si nemyslim,ze je rozdil ve velikosti psa. traveni maji prece podobne,ne?:rock_3

Pavel 01-04-2009 12:53

Quote:

Originally Posted by Storm (Bericht 202370)
akže by som nemala dávať žiadne granule ale skôr mäso . Budem musieť jej dať deň dietu. Ale celý deň máva granule a večer dostáva maso obvarené bez soli plus cestoviny ryza a zelenina.

Jestli maso vaříš, tak to dávej radši ty granule plné chemikálií.
Maso samozřejmě syrové, jen tak má pro psa cenu jako výživa.

leila 01-04-2009 13:31

pokiaľ nemáš skúsenosť a info ako kŕmiť psa - akéhokoľvek - tak si radšej naštuduj nejaké stránky a texty. pri raste šteniatka sa dá viac pokaziť ako keď kŕmiš psa dospelého - vyvíjajú sa kĺbiky,...
ako písal Pavel - varené mäso nemá ani zďaleka toľko živín ako surové a varením sa všetko zničí. v prvom rade sa rozhodni či teda granule alebo mäso. osobne by som nemiešala, ale ako vidíš, sú ľudia čo miešajú a pesani nemajú problém. sú pesani, čo nemajú problém a sú kŕmení len granulami.
ale zdá sa, že tvoj hafko tie granule fakt nemusí. takže študuj, pýtaj sa. aj tu na wollfdogu sú články a internet je plný toho, ako kŕmiť BARFom...;-)

alexa 01-04-2009 13:32

Ještě jednou shrnu svoje zkušenosti, názory a co jsem se kde doslechl (zkušenosti známých a kamarádů) a dočetl:

1) Když už granule, tak volit kvalitní granule od výrobců, kteří na svých stránkách uvádějí složení, způsob výroby, způsob konzervace, původ surovin. Důležité je, aby bílkoviny a tuky byly převážně živočišného původu. Ke kvalitním granulím nepřidávat žádné vitamíny a minerály, max. možno přidat kloubní výživu (Alavis, Nutradyl). Pozor na obsah bílkovin, pro velká plemena je potřeba dávat "utaženější" granule - kolem 25% bílkovin a 15% tuku. Granule s podílem bílkovin přes 30% jsou pro štěňata velkých plemen špatné (moc rychlý růst svalové hmoty)!

2) Nestřídat granule a maso, ani dávání obojího zaráz není nejšťastnější řešení.

3) Maso + přílohy je nejlepší a nejpřirozenější. Masa by měla být v krmné dávce štěněte asi 60%. Nutno dbát na vybalancování vápník - fosfor (cca 1,3 : 1) - možnosti jsou přidávání průmyslových doplňků (např. Aptus Multidog, Aptus Multipuppy apod.), nebo přirozenou cestou (ploché kosti, chrupavky). Vitamíny - lze doplnit opět jmenovanými průmyslovými doplňky, lepší je syrová zelenina (nastrouhaná). Lžíci lososového oleje denně, příp. olivového. Můžeš přidat pár tablet pangaminu denně. Maso netřeba vařit - osobně bych vždy povařil jen vepřové. Rýži si můžeš klidně navařit na pár dní dopředu, v ledničce vydrží.

4) Nutno kontrolovat u mladého rostoucího psa 1x měsíčně, u dospělého psa 1x za 3 měsíce, trus na přítomnost parazitů a v případě potřeby odčervit (to platí i u krmení granulemi). Štěně do půl roku odčervovat 1x měsíčně automaticky.

5) Velikost krmné dávky je jak u granulí, tak u masa potřeba přizpůsobit individuálním potřebám psa! Tzn. pes (štěně) nesmí být překrměné ani vychrtlé. Boky a břicho mají být mírně vtažené, břicho pevné, při pohybu (klusu) psa by měla být viditelná poslední 2 - 3 žebra.

6) Nucení na stolici každé tři hodiny NENÍ NORMÁLNÍ STAV, ani když je štěně jinak veselé. Takový stav může - pokud se ponechá bez řešení - zanechat na trávení psa a následně jeho celkovém zdravotním stavu trvalé následky. Doporučuji neodkladně provést koprologické a bakteriologické vyšetření a také okamžitou změnu diety. Pokud se rozhodneš pro maso a nechceš dát hned syrové (i když myslím že by to nebyl problém), můžeš nejdřív dát pár dní dietu - povařené kuřecí maso, rozvařená rýže, rozmixovaná vařená mrkev (asi dvě lžíce do každého jídla - neděs se, někdy zbarví trus do červena). Klidně můžeš dávat pár dní 3x denně Atapectin, příp. přidat nějaká probiotika (Aptobalance, Probican pasta). Dobrý přírodní doplněk je i Yuccan, který údajně působí i proti giardiím.

Karel

Jats 01-04-2009 13:56

Karel to vystihl, jen doplním, pro štěňata velkých plemen, krmených granulemi , se nedoporučuje podávat kloubní přípravky obsahující vápník, v granulých je to optimální dávka vzhledem k specifickému metabolismu vápníku, aby nedošlo k zástavě vstřebávání CA z potravy a nezačalo si tělo toho tvorečka dopovaného nadměrně vápníkem brát Ca z kostí.
Na svých stránkách mám v článku optimální poměry živit při výživě psů.

alexa 01-04-2009 14:11

Já jsem to tam napsal (když granule, tak žádné vitamíny a minerály navíc - jen případně kloubní výživu jako Alavis nebo Nutradyl), ale dobře že jsi to zdůraznila. Já bych jen doplnil, že (v případě krmení masem) optimální složení nemusí mít každá krmná dávka, ale krmení musí být vyvážené jako celek (v řádu dejme tomu několika dnů).
Karel

saschia 01-04-2009 16:32

Pridavam sa k predoslym prispevkom, ale urcite by som poradila najprv zastavit hnacky - je to silna zataz pre psa. Takze len rozvarenu ryzu s uvarenym cistym maskom, ale mozno by bolo najlepsie nechat den uplne o hlade, nech sa vycisti system. A dat spravit vysetrenia trusu kazdopadne!

Mackie 01-04-2009 16:43

a ja este dodam k uvadzaniu zlozenia granul na www strankach - casto sa odlisuje od toho, co je na vreci
zlozenie treba citat z vreca a v jazyku vyrobcu (kedze na distributorov sa co sa tyka prekladu nevztahuju pravidla uvadzat "pravdive udaje", takze sa casto poultry meal meni na kuracie maso a podobne)

Svorik 01-04-2009 17:07

Quote:

Originally Posted by Storm (Bericht 202252)
Mám problém zo svojou 3 mesačnou sučkou stale má riedku až vodnatú stolicu. 6ere granule friskies a maso kusacie. Stale sice pije bola som aj u veretinara daj jej tabletku na to ale uz je to tyzdeň a stále nič. Čo mám robiť?

Toto som absolvoval aj ja. Diety, injekcie, striedanie "najkvalitnejšieho kompletného krmiva". Chcel som sa ušetriť od podávania surového mäsa. Nepodarilo sa. :-) Akonáhle som ho začal servírovať (plus nejaké cestoviny), problémy skončili. Držím palce.

jerabekj 02-04-2009 19:23

Vyzkoušel jsem kdejaké kvlitní granule a i když to zpočátku vypadalo dobře, po pár krmení se dostavil průjem. Nyní krmím syrovým masem (kusové hovězí nebo mleté hovězí s droby od Vetamixu) + rýže a dušená strouhaná zelenina (mrkev+petržel cca 6:1) + CalciPet + Vitapet + Nutradyl. 2x týdně kuřcí trup, 2x týdně žloudek + rozdrcená skořápka zakapaná citronem.
Jakmile jsem začal podávat syrové maso, průjmy okamžitě ustoupily.
so se týká průjmů u štěněte, je důležité si uvědomit ještě jednu věc: naši miláčci sežerou na co přijdou, což je hlavně problém na sídlištích, kde se povaluje kdeco. Jednorázový průjem může být způsobený i nechtěným "přídavkem".

Pavel 02-04-2009 19:26

Průjem u štěněte může být i nervového původu.

mellorn 02-04-2009 19:27

se syrovou stravou souhlasím bez výhrad,ale možná bych nedrtila ty skořápky,štěně nemá možnost si vápník dávkovat podle své potřeby. skořápku nechávám celou,když potřebuje,sežere ji,když ne,nechá ji tak...

jinak od té doby,co nežere granule snad neměla průjem

Irisdane 04-04-2009 18:31

Já krmím Balta granulemi Acana - large breed a nikdy jsme s průjmy neměli problém,ani jinak se zdravotním stavem.Jinak mi s granulemi skvěle poradili jak ve zverimexu,tak u veterináře (ve značce se prakticky shodli)

Tomas Humaj 04-04-2009 22:17

Ja som sice zaciatocnik ale moj Jasan to zjavne nevie,pretoze na nom nebadam ziadne problemy.Je hravy,zvedavy a ma aj hustu stolicu.Davam mu maso z konzervy aj s granulami naraz 1/1 a zalievam mu to mliekom a lyzicou oleja,niekedy tam dam tuniakovu konzervu,ci pridam jedno vajce.Zatial sa nestazuje...uvidime casom co z toho bude.Inaksie,ak robim nieco zle tak mi to rychlo povedzte.

jako 04-04-2009 23:51

Ahojky.Granule a kozerva 1:1 zalite mlekem?Ja nevim.Ozvete se nekdo,kdo zna vic.

Quote:

Originally Posted by Tomas Humaj (Bericht 203006)
Ja som sice zaciatocnik ale moj Jasan to zjavne nevie,pretoze na nom nebadam ziadne problemy.Je hravy,zvedavy a ma aj hustu stolicu.Davam mu maso z konzervy aj s granulami naraz 1/1 a zalievam mu to mliekom a lyzicou oleja,niekedy tam dam tuniakovu konzervu,ci pridam jedno vajce.Zatial sa nestazuje...uvidime casom co z toho bude.Inaksie,ak robim nieco zle tak mi to rychlo povedzte.

Mackie 06-04-2009 12:01

neviem, ci toho "viem viac" ale ja by som nedavala konzervu, a ked uz, tak nemiesala s granulami, a uz vobec nezalievala mliekom
psovi mlieko netreba a nemusia, ale mozu sa tie hnacky dostavit

saschia 06-04-2009 12:46

Ja by som davala psovi ak mlieko tak skysnute. To by nemalo vyvolavat hnacky a obsahuje kopu bielkovina vapnika, takze pocas rastu myslim ze nezaskodi. Podobne tvaroh, ale ten je vyrazne drahsi, no ak niekto nevie co s peniazmi tak je myslim lepsi ako mlieko.

alexa 06-04-2009 12:54

Quote:

Originally Posted by saschia (Bericht 203320)
Ja by som davala psovi ak mlieko tak skysnute. To by nemalo vyvolavat hnacky a obsahuje kopu bielkovina vapnika, takze pocas rastu myslim ze nezaskodi. Podobne tvaroh, ale ten je vyrazne drahsi, no ak niekto nevie co s peniazmi tak je myslim lepsi ako mlieko.

Tvaroh obsahuje sice spoustu bílkovin, ale vápníku moc ne - proto zvláště v období růstu s tvarohem hodně opatrně! To raději třeba bílé jogurty.
Karel

yzengrin 06-04-2009 13:04

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 203325)
Tvaroh obsahuje sice spoustu bílkovin, ale vápníku moc ne - proto zvláště v období růstu s tvarohem hodně opatrně! To raději třeba bílé jogurty.
Karel

...aha, to jsem nevěděla. Díky za info:)

Mackie 06-04-2009 13:22

ano pozor na tvaroh, obsahuje viac fosforu ako vapnika ;)
radsej tie jogurty

yzengrin 06-04-2009 14:00

Quote:

Originally Posted by Mackie (Bericht 203341)
radsej tie jogurty

Jj, jogurty dostává častěji..nebo sem tam "lipánka" apod., za odměnu. To ještě taky jde, ne? I když obyč bílý neodtučněný(:lol:) jogurt je asi nejlepší.

alexa 06-04-2009 14:30

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 203351)
Jj, jogurty dostává častěji..nebo sem tam "lipánka" apod., za odměnu. To ještě taky jde, ne? I když obyč bílý neodtučněný(:lol:) jogurt je asi nejlepší.

Pokud dávám jogurt, tak většinou kupuju bílou Holandiu - samozřejmě normální, ne nízkotučnou!
Karel

saschia 06-04-2009 15:30

Vidis, a ja som zas pocula ze tvaroh naopak obsahuje vela vapnika... Tak vcul neviem...

Aris 06-04-2009 20:04

Quote:

Originally Posted by Mackie (Bericht 203341)
radsej tie jogurty

Ja dám tvaroh po cca hodinke brav. kosť kde je zase dosť Ca a myslím, že je to ok.
Mlieko dávam tiež je naň zvyknutí od malička.
Storm nevadí, že ešte nemal surové. Ked som si doniesla psa predtým bol cca 3-4 dni na granuliach a predtým boh vie čo dostával, ale asi nič moc a u mňa dostal hned surové mleté kuracie mäso a bolo to v pohode

Mackie 07-04-2009 10:56

"Vyšší obsah vápniku obsahuje kyslá srvátka po výrobe tvarohu"
cize v tvarohu uz toho vapnika nie je az tak vela
http://kekule.science.upjs.sk/chemia...ky_trieda.html

http://209.85.135.104/search?q=cache...n&ct=clnk&cd=1

suuva 28-03-2010 01:58

Pry jsou nez z kravskeho mleka vhodnejsi napr. jogurty z koziho. Takze kozi jogurt + napr. strouhane jabko + piskoty = mnamka pro psisko, ktera vic prospiva nez skodi -> (to ty piskoty)?

Ja se navic porad nemuzu rozhodnout jestli granule nebo masicko. Pravda je, ze mi ze studii slozeni granuli jde hlava kolem stejne jak z predstavy ohlidani vyvazene domaci stravy. Nikde jsem zatim nenasla priklad "polopate" te z hlediska tydne vyvazene davky, protoze z udaje 1,3 vapnik : 1 phosphor nijak moudra nejsem, jak davkovat, asi nekde budou tabulky kolik ceho obsahuje kilo hoveziho, kilo kureciho atp. Kdyz bych krmila granulema, mel by potom pes problem, kdyz by obcas dostal ten jogurt nebo vnitrnosti nebo ne uplne holou kost nebo praseci nozku? Taky me napadlo, kdyz se zamrazi napr. kureci i s kostma, asi pak trva dlouho nez rozmrznou i kosti aby se treba nelamaly do ostrych kousku... ?

leila 28-03-2010 10:12

ono to vyváženie ani nie je z hľadiska týždňa, ale skoro troch týždňov... odporúčam kuk sem
http://csv.t35.com/vyziva-surova.htm
máš tam príklady jedálnička. samozrejme, treba pozerať na vek psa a jeho zaťaženie.
vo všeobecnosti by pes nemal mať problém s kombináciou - celý čas granule a občas niečo k tomu. ale na čo, keď sa píše, že granule obsahujú všetko? tým pádom neguješ ich zmysel a to, že dostáva denne čo potrebuje... môže to spôsobiť práve črevné problémy a hnačky. nie každý pes to znesie.

Tomas Humaj 28-03-2010 11:12

.....ja to už dávno neriešim.Prešli sme v stravovaní kompletne na granule.Žiadne problémy so stolicou a pes si zvykol.Občas dajaké masko,ked sa zoženie a kosti všeho druhu.Raz sa mi síce stalo že mu asi pichla kost do dasna a mal ho opuchnute tri dni ale potom to prešlo.Predsa je to Čvčko a nie pes ;-) tak aké rozmaznávanie.

mellorn 29-03-2010 07:10

Suuva,delas z toho trosku atomovou fyziku;-),ale ja jsem po privezeni si stenete byla na tom podobne,akorat jsem uz byla rozhodnuta pro maso,jen jsem zkoumala taky kolik ceho a tak.
pokud se chces dozvedet neco o prirozene strave doporucuji knizkuo BARFovani,tam je to hezky popsano,co psi smi a nesmi-kazdou zeleninu treba taky nemuzou a v jakem pomeru. jinak ty skelety nechavam rozmrznout pres noc a myslim,ze to staci . granule do ni nebudu davat ani omylem,nic dobreho si o nich nemyslim.sice je sni,ale na cesty mame susene maso...

samak 29-03-2010 20:18

Quote:

granule do ni nebudu davat ani omylem,nic dobreho si o nich nemyslim.sice je sni,ale na cesty mame susene maso...
odkud mas to susene maso. obcas by se me taky hodilo.
Diky Láďa

mellorn 30-03-2010 07:14

Quote:

Originally Posted by samak (Bericht 290786)
odkud mas to susene maso. obcas by se me taky hodilo.
Diky Láďa

je to z nejkrmiva.cz,firma odnekud od opavy.poridila jsem rovnou 7 kg barel.je to drcene maso,zatim se setkalo se zviretem s uspechem...

yzengrin 30-03-2010 08:35

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 290863)
je to z nejkrmiva.cz,firma odnekud od opavy.poridila jsem rovnou 7 kg barel.je to drcene maso,zatim se setkalo se zviretem s uspechem...

...koukám, že se toho dává celkem málo a asi to bude i lehké že..?
Kdyby to ta moje ochechule baštila, tak bych jí to mohla brát na výlety..

mellorn 30-03-2010 09:38

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 290872)
...koukám, že se toho dává celkem málo a asi to bude i lehké že..?
Kdyby to ta moje ochechule baštila, tak bych jí to mohla brát na výlety..

ja se priznam,ze to neodmeruju,protoze to ma vyjimecne a micham to 1:1,je to takove bahynko. a je to praveze lehke,tak se to nepronese.

yzengrin 30-03-2010 09:52

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 290879)
ja se priznam,ze to neodmeruju,protoze to ma vyjimecne a micham to 1:1,je to takove bahynko. a je to praveze lehke,tak se to nepronese.

..taky moc neodměřuju, jen jsem koukala na jejich doporučení..Bereš od nich aj něco jiného? Od té společnosti Falco? Kdyžtak napiš na mail, aby to zas nevypadalo, že tu děláme někomu reklamu;-)

All times are GMT +2. The time now is 21:17.