Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Chov (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=110)
-   -   Unkas (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=10460)

CDaniela 03-03-2009 17:55

Unkas

Dotaz pro chovatelskou komisi, případně předsedu Klubu.
Hanko, Lucko i Karle, všichni sem chodíte, pro případ, že nesledujete diskuzi na Eviných stránkách, budu tlumočit problém zde.
Z jakého důvodu není Unkas z Molu vhodný pro české feny? Proč není zájemcům o krytí s ním vyhověno?

gabriela 03-03-2009 22:02

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 195463)
Dotaz pro chovatelskou komisi, případně předsedu Klubu.
Hanko, Lucko i Karle, všichni sem chodíte, pro případ, že nesledujete diskuzi na Eviných stránkách, budu tlumočit problém zde.
Z jakého důvodu není Unkas z Molu vhodný pro české feny? Proč není zájemcům o krytí s ním vyhověno?

Ahoj, mohla by jsi mi dát odkaz na ty Eviny stránky? Díky, Gabriela.

CDaniela 03-03-2009 22:31

Quote:

Originally Posted by gabriela (Bericht 195534)
Ahoj, mohla by jsi mi dát odkaz na ty Eviny stránky? Díky, Gabriela.

jasně
http://www.csvlcak.cz/news.php

alexa 03-03-2009 23:13

Ahoj Danielo, diskuzi na Eviných stránkách opravdu nesleduji (ač někteří stoprocentně vědí, že to určitě není pravda :rock_3), a ani ji kvůli tomuto sledovat nezačnu. Prosím napiš konkrétně, kdo o Unkase žádal a nebylo mu vyhověno. Jedině tak totiž lze konkrétně také odpovědět. Unkasovi je teprve přes tři roky, přitom už měl dvě krytí - obě s českými fenami (Aika z Vlčího dubu - 10 štěňat, Jaw z Molu Es - 6 štěňat). Myslím že teď by bylo vzhledem k tomu, co napíšu dále a s ohledem na to, že Unkas je mladý a nic mu neuteče, celkem rozumné počkat, jak tyto vrhy dopadnou (ale je možné, že se třeba na jarních bonitacích objeví fena, která k němu bude vyloženě "sedět"...).

Pokud mám odpovědět za sebe v obecnější rovině (líp nemůžu, když nevím o koho se konkrétně mělo jednat), pak musím napsat, že ŽÁDNÝ pes není vhodný pro VŠECHNY feny. Nemyslím si, že Unkas není vhodný pro žádnou českou fenu a pochybuji, že to přesně takto skutečně někdo řekl. Bohužel si sebou nese určitý "handicap", kterým je DKK jeho matky (v ČR D-3/3, v Itálii pak B), proto je nutné vybírat feny pro něj obezřetně, tzn. ze zdravých rodin. Bylo vyhověno i Karlovi Hladíkovi, který Unkasem nakryl svoji Jaw. CHK ho upozornila, že toto spojení nepovažuje za vhodné (Jaw má DKK C-1/2, což není samo o sobě zase žádná tragédie při vhodném spojení), ale protože přesto na tomto spojení trval, byl mu krycí list vystaven. Musím k tomu napsat, že také podle mého názoru je toto spojení trochu riskantní. Dodávám, že bych se velice rád mýlil (už jen kvůli těm psům).

Co se týká počtu krytí - aby mě někdo nechytal za slovo, samozřejmě, že to co napíšu dále je značně zjednodušené a přesně tak to nefunguje ani fungovat nemůže, ale aspoň pro hrubou představu pro ty, co vůbec netuší jak na tom ČSV jsou.

V současnosti máme kolem 90-ti chovných psů a rovněž kolem 90-ti chovných fen. V roce 2007 byl v ČR rekordní počet vrhů - celkem 33 vrhů s 200 štěňaty (jen pro informaci - naopak nejméně vrhů za posledních 15 let bylo v letech 1997 - 17 vrhů a 2004 - 16 vrhů). Při těchto počtech chovných zvířat a vrhů připadá průměrně jeden vrh na jednu fenu za tři roky. A protože máme přibližně stejně chovných psů jako fen, pak by mělo čistě teoreticky připadnout na jednoho plemeníka průměrně také jedno krytí za tři roky, tzn. za "produktivní život" psa celkem cca 3 krytí. Samozřejmě že některé feny mají víc vrhů, někdo zase nechce štěňata vůbec. Co se týká krycích psů, někteří z nich jsou také využíváni častěji, jiní méně, ale je potřeba se vyhnout extrémům. Myslím že KAŽDÝ chovný pes by měl mít za svůj život alespoň jeden vrh. V minulosti (a ne příliš dávné) bohužel spousta chovných psů zemřela bez potomků, štěňata některých jiných se naopak počítají téměř na stovky. Stačí obyčejný selský rozum, aby člověku došlo, že pro udržení genofondu plemene to zřejmě není to nejlepší...

Unkas má ve svých 3 letech 2 vrhy v ČR s českými fenami. Tyto vrhy s velmi velkou pravděpodobností nezůstanou jeho jediné (nemyslím si, že už nikdy se pro něj neobjeví nějaká pěkná, krevně vhodná a zdravá fena), ale majitelé psů, kteří počítají s tím, že jejich pes bude každý rok krýt (a nejlépe víckrát), nejsou realisté a mě to přijde, že neumí spočítat že jedna a jedna rovná se dvě (nemyslímtím teď MVDr. Hanačíka, se kterým jsme se několikrát bavili a myslím, že konkrétně on tyto počty chápe velmi dobře). Stejně tak majitelé fen by si měli uvědomit, že nemůžou nakrýt všichni jedním psem (samozřejmě nejlépe nějakým interšampionem). Spousta starších psů nemá ani jeden vrh a čas jim nemilosrdně utíká.

Nicméně si Danielo myslím, že všechno co jsem napsal moc dobře víš, takže to píšu spíš pro ty, kteří nevědí (je jich hodně, dost lidí si třeba myslí, že když máme čísla zápisu přes dva tisíce, tak máme minimálně tisíc krycích psů a nechápou, proč mají jet za psem X km - no fakt, setkal jsem se s tím už několikrát).

S přáním pěkného večera všem kterým se to chce číst. Jestli k tomu ještě něco chce dodat CHK, ať se ozve. Já k tomu nemám víc co říct.

Karel

drymarchon3 04-03-2009 00:58

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 195560)
Bohužel si sebou nese určitý "handicap", kterým je DKK jeho matky (v ČR D-3/3, v Itálii pak B)

pokiaľ viem tak ona má DKK B - čo je myslím hraničný nález, prechodný stupeň medzi ideálnym kĺbom a dysplaziou... alebo mi niečo ušlo? :roll:

Hanka 04-03-2009 07:06

Ušlo :lol:

yzengrin 04-03-2009 07:52

Pro neznalé věci, jako jsem třeba já....proč má v databázi Unkas DKK A(0/0)? a tady se mluví o tom, že má B?

alexa 04-03-2009 08:32

Unkas má DKK A(0/0) - posuzovatel myslím MVDr. Jahoda (ČR). Já jsem nepsal o DKK Unkase, ale jeho mámy. Při sestavování páru je potřeba se dívat nejen na jedince samotného, ale taky na jeho rodiče, sourozence, příp. potomky sourozenců atd.
V určitém období bylo možné jet "přerentgenovat" psa do zahraničí a pro způsobilost k chovu byl pak uznáván lepší výsledek. Kdo si to pamatuje tak ví, že výsledky byly někdy (ne vždy) i diametrálně odlišné. Tzn. že pokud byl pes v ČR třeba D (tzn. byl by nechovný), tak někdy se stalo i to, že v zahraničí byl dokonce A (:shock:). Praktikovalo to celkem dost lidí a myslím, přesto že toto období bylo relativně krátké, že se s tím budeme vypořádávat ještě pěkných pár let.

Karel

yzengrin 04-03-2009 08:36

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 195600)
Unkas má DKK A(0/0) - posuzovatel myslím MVDr. Jahoda (ČR). Já jsem nepsal o DKK Unkase, ale jeho mámy. Při sestavování páru je potřeba se dívat nejen na jedince samotného, ale taky na jeho rodiče, sourozence, příp. potomky sourozenců atd.
V určitém období bylo možné jet "přerentgenovat" psa do zahraničí a pro způsobilost k chovu byl pak uznáván lepší výsledek. Kdo si to pamatuje tak ví, že výsledky byly někdy (ne vždy) i diametrálně odlišné. Tzn. že pokud byl pes v ČR třeba D (tzn. byl by nechovný), tak někdy se stalo i to, že v zahraničí byl dokonce A (:shock:). Praktikovalo to celkem dost lidí a myslím, přesto že toto období bylo relativně krátké, že se s tím budeme vypořádávat ještě pěkných pár let.

Karel

Aha, děkuji za osvětlení;-)

Edenseveru 04-03-2009 11:44

Zdravím, prosím Vás nezavádějte to zase jinam.
K tomu DKK - já jsem za to období,kdy se mohlo jet kamkoli na RTG DKK ráda, protože jinak by jsme nikdy nezjistili jak je MVDR. Šterc přehnaně přísný a diametrální rozdíli jsou pouze v jeho hodnocení a v hodnocení jiných(i zahraničních). V hodnocení ostatních našich posuzovatelů a zahraničních zase takové nejsou - ale všichni jsou jenom lidi a každý má ten svůj "lidský faktor".
Matka Unkase a i ostaně jiní měli jen tu smůlu ,že do toho období zapadli a tím pádem mají více výsledků. Ale jak se psalo oficiálně prostě PLATÍ ten NEJLEPŠÍ !!!
Ale když už tu diskuzi tady Daniela otevřela - tak odpověd Karla jako CELEK je správná !!
Žádné vytrhování vět a důvodů !

Takže ještě jednou si přečtěte odpověď Karla a to je správná odpověď !
Vžádném případě nikdo nezakazuje aby Unkas kryl a vžádném případě nikdo nepreferuje názor,že už nikdy krýt nebude.
Jen z důvodů uvedených se nyní doporučuje pauza.

Ohledně jeho bonitace a jeho "divných" nohách.
(já jsem na stránkách Evy byla četla to :rock_3 :roll: )
Holky doprčic - zase se to přehnaně řeší !!
To že tak nějak "divně " chodí vidíme všichni, nechte toho.
Ale úplně stejně "divně" chodí třeba Dixon, Artex ... a jsou DKK negativní taky.
Já tomu říkám "přeúhlené" - opakuji ,že já - nevím jestli to tak je.
Každopádně nikdo se nebojí s nimi krýt,ale hlídat si výběr páru je víc jak jasné.
A k té bonitaci - no já jsem tam nebyla, ale mé úplně první info,ještě než Eva otevřela diskuzi na svých stránkách jsem měla úplně jiné !!
A rozhodně Dana M. nebyla ten, kdo ho chtěl neuchovnit.
Nebudu to tady rozebírat,páč už je to zbytečné !!

Lucie Novoveská

(ps: omlouvám se za chyby,píšu ve spěchu a s pauzami, páč vedle mě rodí fenka)

Hanka 04-03-2009 12:47

Ahoj Danielo, majitel které feny žádal o KL na Unkase a nebylo mu vyhověno? A co mu bylo řečeno? Dík Hanka

CDaniela 04-03-2009 20:47

Quote:

Ahoj Danielo, diskuzi na Eviných stránkách opravdu nesleduji (ač někteří stoprocentně vědí, že to určitě není pravda :rock_3), a ani ji kvůli tomuto sledovat nezačnu. Prosím napiš konkrétně, kdo o Unkase žádal a nebylo mu vyhověno. Jedině tak totiž lze konkrétně také odpovědět. Unkasovi je teprve přes tři roky, přitom už měl dvě krytí - obě s českými fenami (Aika z Vlčího dubu - 10 štěňat, Jaw z Molu Es - 6 štěňat). Myslím že teď by bylo vzhledem k tomu, co napíšu dále a s ohledem na to, že Unkas je mladý a nic mu neuteče, celkem rozumné počkat, jak tyto vrhy dopadnou (ale je možné, že se třeba na jarních bonitacích objeví fena, která k němu bude vyloženě "sedět"...).

Jméno feny bohužel zatím nevím. Pokud zjistím, napíšu.
Dobře, otázka věku by se dala považovat za rozumný argument. I když dvě krytí mě osobně nepříjdou až tak moc. Je nutné čekat jak dopadnou štěňata? Podobný názor na jiné plemeníky jsem nikdy neslyšela. Myslíš že je Unkas o tolik horší, než ostatní, že je třeba zvýšené opatrnosti?
Quote:

Bohužel si sebou nese určitý "handicap", kterým je DKK jeho matky (v ČR D-3/3, v Itálii pak B), proto je nutné vybírat feny pro něj obezřetně, tzn. ze zdravých rodin.

Tohle by byl rozumný argument, kdyby ovšem paltil jaksi plošně ;-) Co si mám představit pod pojmen "zdravá rodina" ?
Quote:

Co se týká krycích psů, někteří z nich jsou také využíváni častěji, jiní méně..

Tak u toho se zastavím. Pokud se dobře pamatuju, bylo na jedné schůzi řečeno, že nejsilnější skupina plemeníků - "Reolupů", nebude tolik podporovaná jako v minulosti. OK i to by se dalo vzhledem v vysokému počtu psů s touto krví v současné populaci chápat. Jak si ale vysvětlit že členky chovatelské komise, z jejichž úst tento názor vzešel, samy v nedávné době tuto skupinu podpořily krytím svých fen. Mě osobně je to úplně jedno ale nemohu se ubránit poznámce o kázání vody a pití vína.
Quote:

Spousta starších psů nemá ani jeden vrh a čas jim nemilosrdně utíká.

Tak opět, proč jsi nenakryl svou Dariu některým z těchto starších psů, kterým čas nemilosrdně utíká? Já to chápu, protože je v Čechách v současné době těžké najít opravdu pěkného psa. Já jsem si letošní jarní hárání Tajgy raději nechala utéct a počkám na zbonitování psa (slovenského) který se mi opravdu líbí. Taky nevím s čím bych tady nakryla.

Ahoj

CDaniela 04-03-2009 20:53

Zkopírováno z EE koutku:
Omlouvám se předem za lehkou nesrozumitelnost, ale na wolfdog. org přístup do diskuse nemám a "dlouhosáhle" o něj usilovat nebudu, ale reakce a argumenty pana předsedy Skoupého mi přišly slušně řečeno úsměvné.
Daniela klidně může použít co zde napíši. O kompetentnosti a především serióznosti CHK KCHČSV mám velké pochybnosti a uvedu hned proč.
Osobně proti žádnému jedinci zde jmenovanému nic nemám a plně je respektuji, jako zvířata vhodná pro další plemenitbu v rámci populace ČSV.
Jak mohla CHK doslova DOPORUČIT a bez výhrad tato spojení??
Atewa Bílý měsíc -DKK v 0/0 PL !! jen PL, rtg v ČR neproveden. Jeho matka Brenna Šedý chlup v ČR 3/3, v PL 2/2 - Atewa nakryla fenu Beky Šedý samotář 1/2 ČR!
Loni ten samý Atewa nakryl fenu Aset Woodoo Wolf z Peronowki 1/2 ČR - A PL. Na doporučení CHK a opět bez výhrad.
Podobných příkladů, kdy se " zdá podle rtg. v ČR a Pl či It jistá nevhodnost spojení " uvedu daleko více, pokud bude potřeba. Je jich opravdu velké množstí.
Některým plemeníkům v ČR chybí z minulosti, kdy to bylo potřeba, rtg. od MVDr. Šterce, ano byl jistě hedikepující, ale podmínky byly rovné pro všechny.
Přesto se dnes členové CHK tváří, že některé plemeníky rentgenované v PL, lze považovat téměř za zlepšovatele, u některých se nezapomíná připomenout rtg. u MVDr. Šterce jich samých, či jejich předků.
Rtg. na DKK a výsledky samé je nutné brát pouze jako informaci, se kterou si prakticky nevím rady :0( Rozdíly dané najetými kilometry jsou ohromné, těch psů co bylo v minulosti hodnoceno 2/2 či 3/3 a v zápětí byli hodnceni jako 0/0 v PL, je natolik velké, že to nelze přehlídnout.
Pokud nebude diagnostika a interpretace výsledků DKK naprosto shodná ve všech zemích a u všech vet. lékařů v ČR, nelze na tuto vlastnost dělat selekci. A taky se neúčinnost selekce na tento, takto stanovený znak, prakticky u všech sledovaných plemen, taky jako neúčinná jeví.
To co provádí CHK v ČR a jak výsledky konkrétních jedinců prezentují, lze považovat jako pouhé spekulace a osobní rozmary. S odborností a profesionalitou to nemá nic společného!
A ještě otázka. Může mi prosím někdo napsat jména" zdravých rodin v populaci ČSV," stačí v ČR, prosím" ? Něco mi uniklo.
Dle toho, jak ChK uvažuje, rodin, kde jsou 4 generace předků hodnocených 0/0, myšleno u MVDr. Šterce!
Jiné nelze za zdravé považovat.
Monika Soukupová

CDaniela 04-03-2009 21:16

Lucii děkuji za vyjádření.
Hance odpovídám vlastně v příspěvku pro Karla.

lupi 04-03-2009 21:42

unkas

Vážení přátelé, oznamuji Vám, že mě a Kasýka nikterak netěší Váš zájem o nás. Zejména mě děsí reakce lidí,kteří Unkase nikdy neviděli.
Všechno co se nám přihodilo už bylo popsáno a přebolelo to, přesto kdo nutně potřebuje se s těmito nechutnostmi seznámit, na stránkách Evy si to najde.
Prosím už dost.
Celé tohle téma navíc není o kloubech Unkase, ty má 0/0 a to podle podrobného protokolu, který v tak detailním vypracování nevypisuje snad žádné jiné plemeno / což ovšem nevadí, to je dobře/. Celé je to o tvrzení jistého Honzy X, že se doslechl, že jsem si vyšetření pohybového aparátu Unkase nějak domluvil a zmanipuloval. To je průser, to je hrozné nařčení. To by si přece nikdy tak renomovaný odborník na takovém pracovišti nedovolil.
Já sám souhlasím s Karlem, že 16 potomků za rok po jednom plemeníkovi je dost. Pokud vím tak jeden je v Itálii, tři na Slovensku. Tedy jestli bude řekněme 10 na bonitaci je to dost na potvrzení, že Unkas je v pořádku. Navíc Unkasova sestra Uny Tossa odchovala taky 4 štěňata a kdyby Daniele vyšlo krytí s Oliverem bylo vlastně loni přeolivarováno. Dobrého po skromnu.
Chodím po akcích klubu, po výstavách a když vidím (a to dost často) tu hrůzu, co se tam objeví, tak o kvalitách Unkase jsem docela přesvědčený už dnes. Často jsou tam psi malý s výškou kolem 66 cm, subtilní, se zvlněnou srstí , se samičím výrazem nebo s hlubokým hrudníkem, někdy naopak psi hrubý s lymfatickou hlavou o pohybu ani nemluvě. Navíc většina psů na těchto akcích ještě nemá vyšetření na DKK a po rentgenech často jejich putování po akcích končí. Jasně, že podstatná většina jedinců je hezká, odpovídající tomu co standard popisuje, ale přesto nikdo není a ani nemůže být dokonalý, což platí o mém psovi.
Pokud bych se mohl, snad i jako veterinář, vyjádřit k posuzování DKK, domnívám se, že tak velké rozdíly v posouzení od jednotlivých kolegů v současnosti, jak si většina z Vás myslí, nejsou. Z řady vybočil pouze dr. Šterc , který nám svojí medvědí službou opravdu nepomohl. I když to asi myslel dobře, ale s té řady opravdu vybočil. Jezdilo se do Polska, Itálie, pak se dovolilo posuzovat jiným a dnes je v tom opravdu takový guláš, že stejně nikdo není schopen alespoň s vysokou mírou pravděpodobnosti zařadit psa do skupiny čistých od dysplasie nebo naopak. Věřím tomu, že dnes je posuzování lepší a že časem se to snad podaří. Dysplasie například 2/2 u NO je často stav, kdy často pes silně napadá na pánevní končetiny a defacto není schopen ve stáří normálního pohybu. U našich psů jsou i trojkový nebo i čtyřkový jedinci bezproblémový co do pohybu. Máme tedy oproti jiným plemenům pořád hodně přísný metr, což je snad i dobře.

alexa 04-03-2009 22:13

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 195763)
Tak opět, proč jsi nenakryl svou Dariu některým z těchto starších psů, kterým čas nemilosrdně utíká? Já to chápu, protože je v Čechách v současné době těžké najít opravdu pěkného psa. Já jsem si letošní jarní hárání Tajgy raději nechala utéct a počkám na zbonitování psa (slovenského) který se mi opravdu líbí. Taky nevím s čím bych tady nakryla.

Chtěl jsem krýt Doranem - ten sice už štěňata má, ale většinou s fenami jiné krve. Bohužel - bylo tu určité podezření na HVC, nechtěl jsem zbytečně riskovat, proto jsem požádal CHK, aby mi na KL dopsala jiného psa. Pak následovalo hledání - Hero z Rofa, údajně je nemocný a není schopen nakrýt, Blek z Liehovarského dvora - je malý a má malou matku, Daria má jen 61 cm, atd. atd. Jestli si myslíš, že jsem mezi staršími psy s CHK nehledal, tak Tě můžu ubezpečit, že hledal.

Karel

Pavel 04-03-2009 22:14

Quote:

Originally Posted by lupi (Bericht 195771)
Vážení přátelé, oznamuji Vám, že mě a Kasýka nikterak netěší Váš zájem o nás. Zejména mě děsí reakce lidí,kteří Unkase nikdy neviděli.

Žádný zájem o Tvého Karýska tady nebyl, dokud Daniela tohle téma neotevřela. Musíš poděkovat především jí. Trochu mi to připadá, že jste se domluvili a je to provokace, aby jste mohli napadnout některé lidi.
Proč tady Daniela otevřela tohle téma ? Proč se se svým dotazem neobrátila přímo na vedení Klubu ? Místo toho tady dává odkazy na server, který štve od svého počátku proti Klubu a kopíruje sem srdcervoucí příspěvky Moniky Soukupové. Mimochodem, nikdo jí nikdy nezamezil přístup. Monika Soukupová je stále registrována jako každý jiný uživatel a do našeho fóra může normálně psát.

Adrian 04-03-2009 22:18

Pokud vím tak Atewa kryl Aset Woodoo Wolf z Peronowky, proto, že si ho Míša výslovně vyžádala. Bez výhrad komise to myslím taky úplně nebylo. Poslední verdikt je stejně na majiteli feny a proto, že se žádný kandidát navrhovaný ChK nepozdával tak Woodoo má v 6 letech teprve 2. vrh/což je u jedné z našich nejúspěšnějších fen, dle mého, docela škoda/.

Může mi, ne zcela znalému, ale někdo vysvětlit, proč vlastně zrovna Unkas z MoluEs je pro chov tak důležitý?

Pro mne jako "ubytovatele":) chovného psa je to velká čest/ a docela příjemné přilepšení do misek;-)/ pokud bude zrovna on vybrán, ale vůbec to nepovažuji za nárokovou záležitost. Spíš je mi líto těch kteří dnes mají tu smůlu, že úspěšný tatík jejich svěřenců zplodil též zástupy úspěšných sourozenců.

Hanka 04-03-2009 22:27

No jo Danielo, ale jak ti někdo, kdokoliv má odpovědět na téma,které jsi otevřela,když chybí to nejdůležitější- jméno feny o kterou se jedná? A existuje vůbec? Potom se ptám,proč jsi se tedy ptala?
Majiteli Unkase: vždyť je logické, že o něm píšeme,když se na něj někdo konkrétně zeptá a pojmenuje po něm téma.......
Já osobně jsem jej viděla, ne jednou, i jeho pohyb a byla jsem v bonitační komisi při jeho bonitování, i při jednání komise ohledně jeho uchovnění. Tudíž nepatřím mezi ty,kteří o něm píší aniž by jej viděli.
Hanka

Solveig 04-03-2009 22:27

Quote:

Originally Posted by lupi (Bericht 195771)
Chodím po akcích klubu, po výstavách a když vidím (a to dost často) tu hrůzu, co se tam objeví...

Co tím přesně myslíte?
Trochu mimo téma, Unkase jsem naživo neviděla, ale sama se chystám na bonitaci a tyhle výroky mě popravdě řečeno odpuzují. Jestli můj pes neprojde, nebudu s tím mít žádný problém. Nechci, aby byl chovný, pokud není přínosem. Ale tyhle výroky čtu poněkolikáté: není tu hezký pes, je to hrůza... Vážně, člověk jako já, co nechová čsv 20 let - nebo nejméně 10 -okamžitě získá pocit, že kromě 2-5 psů jsou všichni hrůza a odradí ho kamkoli jít. Ne, nejsem "cíťa", ale jestli je to taková hrůza, nač ztrácet čas?
Pan Jedlička napsal článek o tom, že by se měly hledat přednosti. Jasně že spousta zvířat nevyhovuje, taky jsem vystudovala vysokou školu, dokonce tři (no a co, proboha??) a do 2 umím počítat. Ale přistupovat k tomu, že skoro všichni psi jsou hrozní, žádný se nelíbí atd. je vážně kontraproduktivní. Odradíte tím lidi, co třeba na bonitaci chtějí jít. Prostě mají pocit, že je to zbytečné. On je rozdíl mezi tím říct, že u psa je tohle a tohle nevyhovující, nebo že tuhle hrůzu jsem nikdy neviděl / a. To první inteligentní lidi pochopí, to druhé je otráví kvůli aroganci a absenci slušnosti.
Aby bylo jasné, co tím myslím: Taky bych dlouho a dlouho hledala. Ale pochopte, že někteří lidi nemají čsv v oku. Mají třeba prvního a tolik jich neviděli, takže jim připadá hezký, případně normální (v souladu se standardem). A zkusí to, nic víc. Nejsou to rozhodčí ani zkušení chovatelé. Jak mají vědět, že psi, které předvádějí na výstavě, jsou jedna velká hrůza? Copak se to nedá říct sice přímo, ale korektně?

Ema

alexa 04-03-2009 22:36

Celé tohle téma navíc není o kloubech Unkase, ty má 0/0 a to podle podrobného protokolu, který v tak detailním vypracování nevypisuje snad žádné jiné plemeno / což ovšem nevadí, to je dobře/. Celé je to o tvrzení jistého Honzy X, že se doslechl, že jsem si vyšetření pohybového aparátu Unkase nějak domluvil a zmanipuloval. To je průser, to je hrozné nařčení. To by si přece nikdy tak renomovaný odborník na takovém pracovišti nedovolil.

Ne, není to o kloubech Unkase. A já bych to ani nikdy sám neotvíral, ta zmínka byla jen v souvislosti s otázkou Daniely a chápu že není příjemné, když někdo veřejně "propírá" Vašeho psa. To je taky důvod, proč s touto diskuzí tímto "příspěvkem" končím. No já jsem se zase o sobě doslechl, že jsem údajně rozhlašoval o jisté feně, jejíž jméno si nechám z výše uvedených důvodů pro sebe, že si její majitelka "koupila nuly". Navíc od MVDr. Vomáčky, kterého spolu s MVDr. Duchkem doporučuji, když se mě někdo zeptá, kam má poslat RTG (z jednoduchého důvodu že v uplynulém období posoudili nejvíc ČSV ze všech posuzovatelů - společně více než 80% všech vyhodnocení). To je s prominutím taková kravina, že nad tím zůstává rozum stát :(. Bohužel mi majitelka oné feny neprozradila, kdo jí to nakukal...

Já sám souhlasím s Karlem, že 16 potomků za rok po jednom plemeníkovi je dost. Pokud vím tak jeden je v Itálii, tři na Slovensku. Tedy jestli bude řekněme 10 na bonitaci je to dost na potvrzení, že Unkas je v pořádku. Navíc Unkasova sestra Uny Tossa odchovala taky 4 štěňata a kdyby Daniele vyšlo krytí s Oliverem bylo vlastně loni přeolivarováno.

Jak jsem napsal, vím že Vy "napočítat do dvou" umíte.

... ale přesto nikdo není a ani nemůže být dokonalý, což platí o mém psovi.

Doplnil bych "...i o mém psovi..." - samozřejmě, nikdo není dokonalý, a kdyby byli dokonalí všichni, byla by to asi trochu nuda... Díky za Váš příspěvek, přeji vše nej Vašim hafanům a štěňátkům dobré majitele, aby s nimi na tu bonitaci přišli.

Karel

Adrian 04-03-2009 22:39

Tohle je věc která mi leží v žaludku už od začatku. Kritika druhých psů. Tak já to raději hodím na nové téma.

CDaniela 04-03-2009 22:45

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 195777)
Trochu mi to připadá, že jste se domluvili a je to provokace, aby jste mohli napadnout některé lidi.
Místo toho tady dává odkazy na server, který štve od svého počátku

Nejsme domluveni a nevidím důvod proč toto téma neřešit veřejně. (Pokud si to ale nepřeje majitel Unkase, tak už v debatě pokračovat nebudu). Přístup chovatelské komise mi nepříjde nestranný ani v jiných ohledech a to je hlavní důvod proč jsem Unkase "vytáhla".
Na Evy server jsem dala odkaz proto že jsem bylo o to požádána.

CDaniela 04-03-2009 22:50

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 195780)
No jo Danielo, ale jak ti někdo, kdokoliv má odpovědět na téma,které jsi otevřela,když chybí to nejdůležitější- jméno feny o kterou se jedná?

Ano to byla chyba. Doufám že ho zjistím.

alexa 04-03-2009 22:55

Quote:

Originally Posted by Solveig (Bericht 195781)
Co tím přesně myslíte?
Jasně že spousta zvířat nevyhovuje, taky jsem vystudovala vysokou školu, dokonce tři (no a co, proboha??) a do 2 umím počítat. Ale přistupovat k tomu, že skoro všichni psi jsou hrozní, žádný se nelíbí atd. je vážně kontraproduktivní. Odradíte tím lidi, co třeba na bonitaci chtějí jít. Prostě mají pocit, že je to zbytečné. On je rozdíl mezi tím říct, že u psa je tohle a tohle nevyhovující, nebo že tuhle hrůzu jsem nikdy neviděl / a. To první inteligentní lidi pochopí, to druhé je otráví kvůli aroganci a absenci slušnosti.
Aby bylo jasné, co tím myslím: Taky bych dlouho a dlouho hledala. Ale pochopte, že někteří lidi nemají čsv v oku. Mají třeba prvního a tolik jich neviděli, takže jim připadá hezký, případně normální (v souladu se standardem). A zkusí to, nic víc. Nejsou to rozhodčí ani zkušení chovatelé. Jak mají vědět, že psi, které předvádějí na výstavě, jsou jedna velká hrůza? Copak se to nedá říct sice přímo, ale korektně?

Tak tohle mi nedá ještě nenapsat - pro každého by měl být jeho pes tím nejhezčím na světě. Vždyť je to proboha jeho kamarád, ne výrobní prostředek. Nikdo nemá právo jejich psa veřejně shazovat, jen pragmaticky popsat nedostatky (a ty má nějaké asi každý). Majitel psa by měl být zároveň realista, který se s tím vyrovná a neměla by to být pro něj otázka bytí či nebytí. A účast jedinců, kteří mají třeba i zjevnou vylučující vadu, na bonitaci má velkou cenu právě v tom, že je o těchto "nepovedených" spojeních přehled. Psi s vylučující vadou (exteriérovou, nebo i vylučujícím výsledkem DKK) mají bonitaci zdarma. Prosím nenechte se odradit a svého psa na bonitaci přiveďte. To že pes neodpovídá dokonale standardu přece neznamená, že musí být "škaredý" (opět čistě lidské vnímání, psům úplně cizí).

Karel

CDaniela 04-03-2009 23:07

Quote:

sama se chystám na bonitaci a tyhle výroky mě popravdě řečeno odpuzují. Jestli můj pes neprojde, nebudu s tím mít žádný problém. Nechci, aby byl chovný, pokud není přínosem. Ale tyhle výroky čtu poněkolikáté: není tu hezký pes, je to hrůza...
Můžete to vzít z opačného konce a přijít na bonitaci dokázat že váš pes přínosem bude.
Zbytek příspěvku je zřejmě adresován i mně. Pokud se mi nějaký pes líbí je téměř pravidlem že pochází ze skupiny Reolupů, tzn. skupiny shodné krve s mou fenou. Krýt psem který se mi nelíbí a nemám na mysli jen exteriér, jen proto abych kryla, mi příjde hloupé.

Solveig 04-03-2009 23:11

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 195790)
Tak tohle mi nedá ještě nenapsat - pro každého by měl být jeho pes tím nejhezčím na světě. Vždyť je to proboha jeho kamarád, ne výrobní prostředek. Nikdo nemá právo jejich psa veřejně shazovat, jen pragmaticky popsat nedostatky (a ty má nějaké asi každý). Majitel psa by měl být zároveň realista, který se s tím vyrovná a neměla by to být pro něj otázka bytí či nebytí. A účast jedinců, kteří mají třeba i zjevnou vylučující vadu, na bonitaci má velkou cenu právě v tom, že je o těchto "nepovedených" spojeních přehled. Psi s vylučující vadou (exteriérovou, nebo i vylučujícím výsledkem DKK) mají bonitaci zdarma. Prosím nenechte se odradit a svého psa na bonitaci přiveďte. To že pes neodpovídá dokonale standardu přece neznamená, že musí být "škaredý" (opět čistě lidské vnímání, psům úplně cizí).

Karel

Děkuji.
Jsem v tomto pragmatická a navíc si opravdu myslím, že psi s vážnými vadami by neměli být uchovněni a je jedno, z jaké stanice a vrhu jsou. O peníze už vůbec nejde, o otázku bytí a nebytí rovněž ne. Je mi jasné, že nemám čsv v oku, vždyť také ne. Ale můj je krásný a bude, i když nebude uchovněn. Tomu, že nebude uchovněn, porozumím, že o něm někdo říká hrůza nikoli. Jak tak postupně četbou všemožných diskusí pronikám dál a dál, mám pocit, že v čr momentálně neexistuje jediný hezký pes čsv. Já jich vidím spoustu.
To je důvod, proč mě to odrazuje.

CDaniela 04-03-2009 23:17

Quote:

Originally Posted by Solveig (Bericht 195794)
Tomu, že nebude uchovněn, porozumím, že o něm někdo říká hrůza nikoli. Jak tak postupně četbou všemožných diskusí pronikám dál a dál, mám pocit, že v čr momentálně neexistuje jediný hezký pes čsv. Já jich vidím spoustu.
To je důvod, proč mě to odrazuje.

Myslím že si berete výroky z diskuze zbytečně osobně. Já taky vystavuju v současné době psa a nemyslím si že by byl tak hrozný ;-)

Solveig 04-03-2009 23:23

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 195793)
[FONT=verdana,geneva,lucida,'lucida grande',arial,helvetica,sans-serif]... [/font]sama se chystám na bonitaci a tyhle výroky mě popravdě řečeno odpuzují. Jestli můj pes neprojde, nebudu s tím mít žádný problém. Nechci, aby byl chovný, pokud není přínosem. Ale tyhle výroky čtu poněkolikáté: není tu hezký pes, je to hrůza...

Můžete to vzít z opačného konce a přijít na bonitaci dokázat že váš pes přínosem bude.
Zbytek příspěvku je zřejmě adresován i mně. Pokud se mi nějaký pes líbí je téměř pravidlem že pochází ze skupiny Reolupů, tzn. skupiny shodné krve s mou fenou. Krýt psem který se mi nelíbí jen proto abych kryla mi příjde hloupé.

Ne, ne, není adresován nikomu, vám vůbec ne, jen se to sešlo. To je jen zhodnocení mého pocitu z toho, co čtu. Už nad tím přemýšlím dlouho. Jak říkám, také bych přemýšela dlouho a dlouho. A třeba bych si taky nevybrala. Krýt se špatným psem mi taky přijde hloupé. To není to, co mi vadí, to úplně chápu. Vadí mi to sepsutí, shození. Ono: "Jak sem může tahle hrůza přijít?"
Můj pes třeba přínosem nebude. Když ne, tak ne, nevadí, když ano, fajn. Chtěla jsem říct, že je spousta lidí, co to nerozezná hned, jakmile si pořídí první štěně. Já to momentálně nevím. Sama budu zvědavá.

lupi 04-03-2009 23:24

Tak to se ovšem velmi omlouvám, takto jsem to samozřejmě nemyslel. Jasně že vlčáci jsou překrásná a mystická stvoření a v podstatě je úplně jedno jestli je někdo uchovní nebo ne. Vy jste to jen malinko zbytečně nasměrovala jiným směrem, ale já jsem Vám k tomu zadal příležitost a za to se Všem omlouvám.
Jen PH nezklamal a upřímně mě pobavil.:lol:
MH

CDaniela 04-03-2009 23:30

Quote:

Originally Posted by Solveig (Bericht 195797)
Můj pes třeba přínosem nebude. Když ne, tak ne, nevadí, když ano, fajn.

Tak to jsem ráda. Mrzelo by mě, pokud by tato diskuze někoho odradila od bonitace.

Helenasotis 04-03-2009 23:30

No, Danielo, nezlob se, na mě to celé působí tak, že když v jisté komunitě nastane "okurková" sezóna", je třeba něco "vytáhnout", aby bylo do čeho šít... (nebo spíš do koho... :( )

Smutno je mi ale především z přístupu, na který už svým způsobem upozornila Solveig... To se vážně u plemene, které je stále řazené mezi plemena pracovní, veškerá kritéria výběru scvrkla na krásu??? Je ta "krása" opravdu jediným hnacím motorem, proč někteří máte své psy a proč chováte???
Samozřejmě soulad se standardem je základním předpokladem toho, že se jedinec může počítat ke svému plemeni - bez toho by to jaksi nešlo, ale kam se poděla také touha po kvalitní povaze? Od kolika chovatelů je slyšet, že chtějí psa s kvalitní povahou? Většině stačí, že pes nestrká vyloženě ocas mezi nohy?
Přiznám se, že by pro mě momentálně bylo mnohem těžší vybírat povahově než exteriérově. Ale to bude asi také tím, že mám "už" druhého ČSV s povahou od boha (ano, troufám si to říct), a tak jsem zřejmě trochu "zmlsaná". Taky mi je a vždy bude práce se psem (rozuměj sportovní výcvik) bližší, něž výstavkování (byť i na výstavy si zajedu ráda).
Od začátku, co jsem "přičichla" k tomuto plemeni jsem chtěla a snažila se o to, aby plemeno dostálo svému zařazení mezi psy pracovní. Někdy mám pocit, že je to boj s větrnými mlýny, protože honba za výstavními trofejemi je jediným hnacím motorem většiny chovatelů (njn - ono je to bohužel mnohem snazší, než se psem "vydřít" nějakou zkoušku :()

Takže, Solveig (ale i jiní) - přínosem může být (a měl by být!!!) rozhodně i pes méně "krásný", ale s výbornou povahou nebo zajímavým původem (a samozřejmě zdravý) ;)

Solveig 04-03-2009 23:30

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 195795)
Myslím že si berete výroky z diskuze zbytečně osobně. Já taky vystavuju v současné době psa a nemyslím si že by byl tak hrozný ;-)

;-) nejsem osobní, vážně ne. Ale mám prvního psa, bydlíme daleko, asi jen nejsem zvyklá :) . Na vás jsem nesměřovala, ten dotaz sám o sobě mi byl sympatický, protože jsem se něco dozvěděla a odkazovéné strány sleduju.

Ema

CDaniela 04-03-2009 23:41

Quote:

Originally Posted by Helena (Bericht 195803)
No, Danielo, nezlob se, na mě to celé působí tak, že když v jisté komunitě nastane "okurková" sezóna", je třeba něco "vytáhnout", aby bylo do čeho šít... (nebo spíš do koho... :( )

Heleno není to tak. Pocit dvojího metru mám už dlouho. Stejně jako někteří z nás měli tento pocit z minulého vedení, nyní ho mají zase jiní. Je to přirozené.
Šít do nikoho nechci ani jsem tím směrem diskuzi nechtěla směrovat. Když byl Karel konkrétní, byla jsem také. Mě osobně zas tak moc nezáleží na postech představenstva, pokud dobře chápu okurkovou sezonu. Je mi jedno, že chovatelky na které byla moje konkrétní kritika směrována neodpoví.
Měla jsem si nejprve zjistit jméno feny a pak teprve diskuzi otevřít. Unáhlila jsem se. Myslím že ale chovatelská komise musí vědět, které feny o Unkase žádaly a proč jim nebylo vyhověno ...

Pavel 05-03-2009 05:07

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 195787)
Nejsme domluveni a nevidím důvod proč toto téma neřešit veřejně. (Pokud si to ale nepřeje majitel Unkase, tak už v debatě pokračovat nebudu). Přístup chovatelské komise mi nepříjde nestranný ani v jiných ohledech a to je hlavní důvod proč jsem Unkase "vytáhla".
Na Evy server jsem dala odkaz proto že jsem bylo o to požádána.

Domluveni jste, stačí se podívat na stránky, na něž jsi odkázala a přečíst si "diskuzi".

Hanka 05-03-2009 07:09

Ahoj Danielo, jenže já o takové feně nevím, proto chci to jméno vědět. Ano, je možné, že se někdo někde poradkyně ptal na nějaké konkrétní spojení, ale přes chovatelskou komisi takový návrh prostě neproběhnul. Tudíž je možné, že: a) Dana to zapomněla přetlumočit do celé CHK, b) to nebyla oficiální žádost majitele feny, ale třeba jen neformální rozhovor, prostě typ" a co bys řekla na spojení psa X a feny Y,....", c) nic takového se nestalo a nikdo nikomu nic nezakázal....
Proto bych chtěla vědět, jestli ta fena vůbec existuje nebo je to jen nějaká provokace? (čímž neříkám, že od tebe úmyslná)

alexa 05-03-2009 09:11

Ona Heli právě že není okurková sezóna, nezapomeň že je před schůzemi ;-). A vždycky se "náhodou" zrovna v této době něco objeví. Moc dobře si pamatuju třeba na bonitaci na Strahově, kde se stalo veřejným tajemstvím, že na schůzi bude Dana Matušincová obviněna, že "předem tajně domluvila výsledky speciální výstavy s Oskarem", na což údajně mělo být 10 až 30 svědků. No asi domluvila i to, že Jirka Tvrdoň (jeden z Daniných dobrých kamarádů) s Bestou odešel z výstavy s dobrou... A nejen Jirka.
Moc by mě zajímalo, jak se maskovali, aby je Dana a Oskar neviděli, že je poslouchají když se "tajně domlouvají". Celkem jsem se na to i těšil - bohužel kohosi opustila "odvaha", protože on tam přijel i Oskar, a do toho už se trefuje hůř než do Dany, která nemá dar "mluvit z placu" (prostě i když je ukecaná, není řečník). A podobných příkladů taky můžu uvést spoustu.

Karel

Helenasotis 05-03-2009 10:07

Karle, proto je taky to okurková v uvozovkách...
O tom, že to je celé účelové (jako bohužel spousta dalších věcí včetně věčného Roccova plivání špíny na všechny a na všechno, co je spojeno se současným Klubem), a že to v důsledku naštve, znechutí a odradí akorát spoustu lidí, kteří buď s ČSV sotva začali nebo mají možná chuť začít, to mi nikdo nevyvrátí... :(
Spoustu těch, co s ČSV něco společného mají nebo měli, už to totiž odradilo dávno a v důsledku to vše dělá jen medvědí službu plemeni! (Proto mě, Danielo, docela mrzí, že ses k tomuto propůjčila... Byť možná nevědomky.)

Člověk nechce sklouznout do bulvárních manýrů protistrany, tak si spoustu věcí (na které když si vzpomene, tak se mu až zvedá žaludek) nechává pro sebe. A možná je to chyba... Na druhou stranu si říkám - koho zajímají naše vnitřní rozepře a povětšinou osobní prapříčiny sporů? (Na které tak umně někteří - nebo spíš některé - nabalují "chovatelské problémy" :(). No, zhrzené ego je často příčinou hodně velkých bouří...

RadeKKK 05-03-2009 12:43

Quote:

Originally Posted by Solveig (Bericht 195781)
Co Jak mají vědět, že psi, které předvádějí na výstavě, jsou jedna velká hrůza? Copak se to nedá říct sice přímo, ale korektně?

Ema

Souhlasím s Emou. Znám pár psů , s kterými pro tvrdou poznámku majitelé nikam nechodí.

Helenasotis 05-03-2009 13:08

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 195928)
Souhlasím s Emou. Znám pár psů , s kterými pro tvrdou poznámku majitelé nikam nechodí.

Pak by možná bylo vhodné to vysvětlit zvlášť Evě Špreňarové (Rocco), která často velmi nevybíravě komentuje psy hned u kruhu (vím to od ne mála lidí, kteří to, vystavujíc svého psa, slyšeli na vlastní uši) a zvláště ROZHODČÍ slečně Soukupové, která je tím bohužel také poměrně proslulá. Naposledy se takhle pěkně "předvedla" v Brně, když vykřikovala přes celý kruh, po té, co bylo paní Tomeškovou postaveno závěrečné pořadí, že ta zvířata na prvních místech jsou HRŮZY! Bohužel, doslova a do písmene... :(

Rovněž komentáře proběhlých výstav na stránkách Evy Špreňarové, jak jsem se sama jednou přesvědčila, jsou velmi nevybíravé a bohužel i lživé a křivě očerňující vystavované psy. Ptám se PROČ? K čemu to má sloužit? K propagaci plemene? K motivaci lidí někam se svým psem chodit a veřejně ho ukázat? Stejně jako posměšné kritiky snahy o závodění s ČSV mají jistě za účel přitáhnout co nejvíce dalších lidí k výcviku a dát jim odvahu, aby svého psa předvedli na klubové akci veřejně, že? :?

CDaniela 05-03-2009 21:24

Quote:

Originally Posted by Helena (Bericht 195887)
Spoustu těch, co s ČSV něco společného mají nebo měli, už to totiž odradilo dávno a v důsledku to vše dělá jen medvědí službu plemeni! (Proto mě, Danielo, docela mrzí, že ses k tomuto propůjčila... Byť možná nevědomky.)

Mě zas ne docela ale hodně mrzí že založení tématu Unkas takhle bereš.
Dobře víš že jsem podobnou situaci řešila sama, když jsem předloni žádala o krycího psa, který mi z pro mně dosut neznámých důvodů nebyl povolen. Následující rok mi byl doslova milostivě přiklepnut. Po nakrytí ale nebylo toto spojení zájemcům doporučováno. Proč, to stále nechápu. Krytí italskými psy kteří v sobě nesou krev tady již téměř neexistující není žádoucí. Proč? Jestli jsem tedy založila toto téma, tak jen za účelem vysvětlení proč Unkas není pro fenu XY vhodný. Předpokládala jsem že chovatelská komise i výbor ví o jekou fenu se jedná, neboť ty sama jsi mi říkala, že chovné páry se probírají v tomto okruhu funkcionářů. Na Rocco stránkách se vedla plamenná diskuze s majitelkou feny a mně připadalo vhodné se jí zastat. Zrovna z výše uvedeného důvodu. Že nyní, když jsem požádala o zvěřejnění jména feny mlčí je pro mě samou dost nepřijemné, protože si připadám jak blb. Na druhou stranu ale chápu, že si jako začíbnající chovatel nechce proti sobě poštvat hlavního poradce chovu.
A ještě k těm výsatavám - na nich chov opravdu nestojí, jsou jen hodně drahou zábavou. Chápu že nekoho může nemístný komentář odradit od dalších výstavních pokusů i mě se to přihodilo. Na své druhé výstavě s Agarem jsem se od rozhodčí dozvěděla že má pes - můj nejkrásnější pes na světě - hlavu jako starosta a odešla jsem se slzami na krajíčku s VD. Dnes má hlavu jak dva starostové a já ho mám dvakrát tolik ráda. na výstavu jsem ho už nikdy nepřihlásila.Podobné poznámky od rozhodčích už mi dnes příjdou úsměvné - např. japonský psíček v Brně :lol:. Když se ale dozvím že Mio je sice moc pěkný pes, ale pro chov si nese obrovský hendikep v podobě Greyovské krve ze strany matky a jeho výužítí v chovu bude tudíž bohužel omezené odrazuje mě to společně s kauzou Oliver od dalších chovatelských aktivit. A to ještě dřív než bude pes rentgenován a bonitován. Co je pro plemeno důležitější, vystavující nebo chovající majitelé?

CDaniela 05-03-2009 21:27

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 195832)
Domluveni jste, stačí se podívat na stránky, na něž jsi odkázala a přečíst si "diskuzi".

Jestli bereš můj příspěvek o tom že se hodlám zeptat zde na wolfdogu, protože tady je vetší pradvěpodobnost odpovědi jako domluvu, tak ano. Jsme veřejno tajně domluveni.

Helenasotis 05-03-2009 22:36

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 196110)
Předpokládala jsem že chovatelská komise i výbor ví o jekou fenu se jedná, neboť ty sama jsi mi říkala, že chovné páry se probírají v tomto okruhu funkcionářů.

Ale v tom je právě ten zakopaný pes - on totiž nikdo o takové feně neví... Alespoň sama za sebe můžu prohlásit, že jsem rozhodně žádné zamítnutí Unkase na českou (ale samozřejmě ani na jinou :) - do toho nemá česká CHK co mluvit :)) fenu v žádné korespondenci ani diskuzi CHK nezaznamenala. Jediné, kolem čeho byla tak trochu bouřlivější debata, bylo spojení Jaw a Unkase - právě kvůli DKK Jaw a požadavku, aby Unkas kryl především negativní feny...

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 196110)
Když se ale dozvím že Mio je sice moc pěkný pes, ale pro chov si nese obrovský hendikep v podobě Greyovské krve ze strany matky a jeho výužítí v chovu bude tudíž bohužel omezené odrazuje mě to společně s kauzou Oliver od dalších chovatelských aktivit...

Teď nevím, zda narážíš na náš rozhovor, kdy jsem sama řekla, že je škoda, že je Mio Greyovým vnukem (ano, kvůli množství Greyovy krve v populaci). Rozhodně si ale nejsem vědoma toho, že bych mluvila o jeho omezeném využití v chovu??? (Ostatně z jakého titulu já bych o tom mohla mluvit?) Nebo narážíš na slova někoho jiného?

CDaniela 05-03-2009 23:27

Quote:

Originally Posted by Helena
Teď nevím, zda narážíš na náš rozhovor, kdy jsem sama řekla, že je škoda, že je Mio Greyovým vnukem (ano, kvůli množství Greyovy krve v populaci). Rozhodně si ale nejsem vědoma toho, že bych mluvila o jeho omezeném využití v chovu??? (Ostatně z jakého titulu já bych o tom mohla mluvit?) Nebo narážíš na slova někoho jiného?

Kdyby Mio nebyl Greyovým vnukem, nebyl by to nejspíš Mio. Narážím na rozhovor s tebou ale byla bych ráda, kdybychom o si o tom promluvili spíš osobně. Nebo mailem, jestli chceš.

alexa 05-03-2009 23:35

Quote:

Originally Posted by Daniela
Jestli jsem tedy založila toto téma, tak jen za účelem vysvětlení proč Unkas není pro fenu XY vhodný. Předpokládala jsem že chovatelská komise i výbor ví o jekou fenu se jedná, neboť ty sama jsi mi říkala, že chovné páry se probírají v tomto okruhu funkcionářů. Na Rocco stránkách se vedla plamenná diskuze s majitelkou feny a mně připadalo vhodné se jí zastat. Zrovna z výše uvedeného důvodu. Že nyní, když jsem požádala o zvěřejnění jména feny mlčí je pro mě samou dost nepřijemné, protože si připadám jak blb. Na druhou stranu ale chápu, že si jako začíbnající chovatel nechce proti sobě poštvat hlavního poradce chovu.

Ano, jistě - opět jedna která má strach, že si proti sobě poštve Danu. Kdo to těm lidem proboha do té hlavy tluče? Tak třeba Jiřina Nekvasilová nechtěla s Valkýrou (mimo jiné i se svými drobnými nedostatky podle mě moc pěknou fenou) jít na bonitaci, protože se bála, že "ji Dana nepustí do chovu, protože je od Moniky". Kdo jí to nakecal nevím, vím jen tolik, že by zasloužil pár po hubě (pardon). Šíření takovýchto fám opravdu strašně prospívá plemeni, ale pro určité lidi zřejmě účel světí prostředky, že ano. Hlavně že si budou o CHK myslet, že to jsou samé čarodějnice, které pořádají tajné sabaty, a Dana tomu velí.

Mimo jiné - jsou i jiné cesty, jak se na takovou věc zeptat, např. rozeslat e-maily těm, které jsi původně oslovila. Pokud tato diskuze někomu neprospěla, tak to byl právě Unkas. Kontakty jsou snadno dostupné.

Jen abych doplnil - také já si nepamatuju, že by se v poslední době probíral nějaký požadavek krytí Unkasem. Ale třeba je to už déle a vypadlo mi to z hlavy... Na vysvětlenou, veškerá korespondence CHK jde v kopii i výboru a není jí málo. Není to tak že Dana rozhodne a tak to prostě je, všechny krytí CHK konzultuje společně.

Karel

Monika 05-03-2009 23:43

Quote:

Originally Posted by Helena (Bericht 196146)
Jediné, kolem čeho byla tak trochu bouřlivější debata, bylo spojení Jaw a Unkase - právě kvůli DKK Jaw a požadavku, aby Unkas kryl především negativní feny...

Negativní v ČR, PL, It, SR či kde ??? :0)
Jaw je 1/2 u MVDr. Šterce, snímek mám doma, stačilo by popojet ve správný čas do Wroclawi a byla 0/0, jako její sestra Jolly. Ostaní sourozenci July 0/0 It, Johanka 0/0 It, James Bond 0/0 It, Jerry Lee 0/0 MVdr. Šterc!
Matka Amálka 0/0, otec Ali - 0/0. Chcete -li mluvit o rodinách, pochází Jaw zrovna z té lepší, ale to asi CHK v tu chvíli neřešila, že.
Vše je relativní.

CDaniela 05-03-2009 23:48

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 196172)
Mimo jiné - jsou i jiné cesty, jak se na takovou věc zeptat, např. rozeslat e-maily těm, které jsi původně oslovila.
Karel

Nepotřebuju mentorovat.
Příště udělám něco jiného. Nebudu hasit co mě nepálí a budu plácat bábovičky jen na svém písečku. To je totiž také řešení.

Monika 05-03-2009 23:56

a ještě dodatek, myslím, že čast bludů šíří právě Helena Hubáčková. Kromě jiných např. i o krvi " kanadských vlků " ve vrhu " V " z Molu Es pocházel právě od ní a i Lucka Novoveská se na tento nesmyl na jedné výstavě majitelky psa " V " na to samé zeptala.
Spec. v Jevišovicích se toho hodně probere a bohužel občas i něco unikne.
Musíte být více diskrétní, tolik nepít a dávat si pozor na kamarády :0)

ale dost zábavy...dobrou noc.

alexa 06-03-2009 00:37

Quote:

Originally Posted by Monika (Bericht 196184)
a ještě dodatek, myslím, že čast bludů šíří právě Helena Hubáčková. Kromě jiných např. i o krvi " kanadských vlků " ve vrhu " V " z Molu Es pocházel právě od ní a i Lucka Novoveská se na tento nesmyl na jedné výstavě majitelky psa " V " na to samé zeptala.
Spec. v Jevišovicích se toho hodně probere a bohužel občas i něco unikne.
Musíte být více diskrétní, tolik nepít a dávat si pozor na kamarády :0)
ale dost zábavy...dobrou noc.

Krev kanadských vlků ve vrhu "V" z Molu Es? :shock::shock::shock: No Heli - teda! Tak to jsem musel být opravdu úplně na kaši, že jsem toto nezaznamenal. A ty jsi asi musela nejspíš hulit trávu. Nebo někdo jinej? A neobrací náhodou nějaký Váš informátor opět věci naruby?

Jinak ohledně pití, jsme dospělí lidé, kolik toho vypijeme je s dovolením jen naše věc. V Jetřichovicích na táboře máte prohibici? No u některých lidí, kteří tam jezdí, by mě to opravdu dost překvapilo.

Karel

P.S.: Nic proti Nekvasilům, pořádání tábora (mimochodem loni inzerovaného i na klubových stránkách) je čistě jejich soukromá bohulibá aktivita, do které nikomu nic není. To jen aby to zase někdo nezkusil nějak obrátit.
P.P.S.: Zajímavé - psát tady čas máte, ale odpovědět na moje dotazy na jiném místě ne. No já na to zas tak nespěchám, dokonce Vám nedávám ani termín do kdy musíte odpovědět, tak jak je od Vás dostáváme my (pardon, od Evy)

alexa 06-03-2009 00:47

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 196179)
Nepotřebuju mentorovat.
Příště udělám něco jiného. Nebudu hasit co mě nepálí a budu plácat bábovičky jen na svém písečku. To je totiž také řešení.

Já nementoruju, jen říkám že to neprospělu tomu, komu to prospět asi mělo (aspoň jak jsem to pochopil). Ale po bitvě je každý generál, tak sorry. Zajímavější a podstatnější z toho příspěvku co jsem napsal je to "strašení Danou". My z Jevišovic na rozdíl od jiných (teď nemluvím o Tobě) nevysíláme své informátory 8). Takže kdo tyhle věci šíří se můžu domnívat, ale nevím to. A kdo to ví, ten to tady asi nenapíše...:twisted:

Karel

Edenseveru 06-03-2009 01:36

Moniko, já se moc omlouvám, ale si absolutně nepamatuji,že bych se na to ptala?
A ani si nepamatuji nějakou diskuzi o tom?
Můžeš mě to prosím připomenout ...
Psa V - takže Šárky? To bude nějaké nedorozumění,ted si připadám jak idiot,že bych zeptala na takový nesmysl - tomu sama nevěřím :roll:
Lucka

alexa 06-03-2009 08:51

Quote:

Originally Posted by Edenseveru (Bericht 196205)
Psa V - takže Šárky? To bude nějaké nedorozumění,ted si připadám jak idiot,že bych zeptala na takový nesmysl - tomu sama nevěřím :roll:
Lucka

Určitě jsi byla taky ožralá, jak zákon káže ;-).
Karel

Pavel 06-03-2009 09:02

Quote:

Lucka

Nechápu, že o tom vůbec uvažuješ. Monice je úplně jedno, co si vymyslí. "Jednou XY říkala že XXX o jednom psu XXX." to se přece nedá dokázat, takže se to dá plácnout a někoho jen tak pošpinit. Na to sis ještě u Moniky nezvykla ?

RadeKKK 06-03-2009 09:08

Quote:

Originally Posted by alexa;
Jinak ohledně pití, jsme dospělí lidé, kolik toho vypijeme je s dovolením jen naše věc. V Jetřichovicích na táboře máte prohibici? No u některých lidí, kteří tam jezdí, by mě to opravdu dost překvapilo.

Karel

P.S.: Nic proti Nekvasilům, pořádání tábora (mimochodem loni inzerovaného i na klubových stránkách) je čistě jejich soukromá bohulibá aktivita, do které nikomu nic není. To jen aby to zase někdo nezkusil nějak obrátit.

Jsem ráda , že proti nám nic nemáte. Prohibice u nás není ( i když já třeba nepiju alkohol) můžete se taky zůčastnit. My se bavíme taky do 4 do rána , třeba tím, že učíme cizince zpívat česky. A věřte že to je lepší, než zkoumat kanadskou krev a "kupované balíčky"

alexa 06-03-2009 11:09

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 196225)
Jsem ráda , že proti nám nic nemáte. Prohibice u nás není ( i když já třeba nepiju alkohol) můžete se taky zůčastnit. My se bavíme taky do 4 do rána , třeba tím, že učíme cizince zpívat česky. A věřte že to je lepší, než zkoumat kanadskou krev a "kupované balíčky"

No jistě že nemám, a proč taky? Protože máte psa a fenu od Moniky Soukupové? Tomu doufám sama nevěříte.

Malinký problém je v tom, že jsme v Jevišovicích žádnou kanadskou krev štěňat V ani "kupované balíčky" nezkoumali, ale o tom jsme se už bavili osobně (aspoň tedy o těch balíčcích :rock_3). A mě by fakt zajímalo, který náš "kamarád" (jak píše Monika Soukupová) toto šíří, protože to už je pomluva jako hrom, navíc s prokazatelným úmyslem někoho poškodit. Také doufám, že Monika Soukupová odpoví Lucce a konkretizuje její údajný dotaz na tu kanadskou krev, protože mi podle její reakce přijde, že je tím taky dost překvapená. My v Jevišovicích taky od rána do noci neprobíráme jenom psy (a nejlépe ty z Molu), a i do Jevišovic, ač by tomu asi leckdo nevěřil, lidi se psy z Molu jezdí ;-).

Jinak děkuji za pozvání, ale nepřijmu je z více důvodů. Prvním je to, že plánuji tábor v Jevišovicích, což je 14 dní a mám omezený počet dnů dovolené, druhým důvodem je, že k Vám na tábor pokud vím jezdí několik lidí se kterými se navzájem opravdu "nemusíme" a moje přítomnost by neprospěla pohodě a dobré náladě na Vašem táboře. Ale pokud naopak Vy přijedete na tábor nebo třeba aspoň na nějakou víkendovou akci do Jevišovic, uvidím se s Vámi rád.

Karel S.

Helenasotis 06-03-2009 12:26

Quote:

Originally Posted by Monika (Bericht 196184)
a ještě dodatek, myslím, že čast bludů šíří právě Helena Hubáčková. Kromě jiných např. i o krvi " kanadských vlků " ve vrhu " V " z Molu Es pocházel právě od ní ...

Slečno Soukupová, zkuste se především Vy vyvarovat hlásání bludů a dalších pomluv! V životě jsem nic takového neřekla a ani nevím, proč bych takovouhle pitomost měla říkat?!

RadeKKK 06-03-2009 12:27

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 196272)
No jistě že nemám, a proč taky? Protože máte psa a fenu od Moniky Soukupové? Tomu doufám sama nevěříte.

Mám pro mě (!) fantastické a nejkrásnější psi od Moniky . V té době jsem chtěla fenu z jiné stanice co byla v nabídce dospělých vlčáku, ale majitelka mi ji nedala. Už měla jiného zájemce To pro upřesnění, že jsem nebyla nucena mít Moláky.

Quote:

Malinký problém je v tom, že jsme v Jevišovicích žádnou kanadskou krev štěňat V ........

To máte pravdu, co vím, tak kanadská krev se probírala na výstavě a psa jste tu určili kupodivu správně.

Quote:

ani "kupované balíčky" nezkoumali, ale o tom jsme se už bavili osobně (aspoň tedy o těch balíčcích :rock_3).

Souhlasím , že jsme se o tom osobně bavili.

Quote:

A mě by fakt zajímalo, který náš "kamarád" (jak píše Monika Soukupová) toto šíří,

Mě by to taky fakt zajímalo, a možná bychom se divili oba. Jak jsem uvedla meilová adresa odesilatele byla " anonimus" ( s měkkým :lol: ). Třeba se nám přihlásí.

My v Jevišovicích taky od rána do noci neprobíráme jenom psy (a nejlépe ty z Molu), a i do Jevišovic, ač by tomu asi leckdo nevěřil, lidi se psy z Molu jezdí ;-).

A to Vám věřím. K nám také nejezdí jen Moláci ( např. Dakmat, Z Litavské kotliny, Z Peronówki - omlouvám se jestli jsem to napsala pravopisně špatně)

Quote:

Jinak děkuji za pozvání, ale nepřijmu je z více důvodů. Prvním je to, že plánuji tábor v Jevišovicích, což je 14 dní a mám omezený počet dnů dovolené, druhým důvodem je, že k Vám na tábor pokud vím jezdí několik lidí se kterými se navzájem opravdu "nemusíme" a moje přítomnost by neprospěla pohodě a dobré náladě na Vašem táboře. Ale pokud naopak Vy přijedete na tábor nebo třeba aspoň na nějakou víkendovou akci do Jevišovic, uvidím se s Vámi rád.

Děkuji za pozvání. Na tábor letos určitě nepřijedu ( doufám, že ta rána nebyl spadlý kámen ze srdce :lol: ), také mám vymezené dny na dovolenou.
Ale příští rok no .... kdo ví?
Ale kávu si spolu můžem dát třeba na bonitaci v Roudnici. Nebudu už ve stresu, jestli s Molákem projdu. Jiřina

Monika 06-03-2009 16:04

Quote:

Lucka

Lucko i ty promiň, že jsem tě zmínila, jen krátce. Ani nemám proč bych si něco takového vymýšlela. Takovýto nesmysl se ke mě opravdu donesl, beru to jako " drb" a s humorem, jinak to ani nejde. Bylo to v období, kdy byli " V éčka" ještě hodně malí a muvila jsi s ní v Č B.
V podobném duchu proběhla krátká diskuse v LB, na klubovce, kdy se Qeron stal KV.

Helena by zatloukla i vlastní babičku, její "uvědomělost" na mne dojem nedělá. Svědci ale jsou. Vím své.

alexa 06-03-2009 16:15

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 196302)
To máte pravdu, co vím, tak kanadská krev se probírala na výstavě a psa jste tu určili kupodivu správně.

Zřejmě máte na mysli jednoho ze psů z onoho vrhu, na který se ptám jinde Ing. Soukupové - myslím výstava Mladá Boleslav? No tak to máte pravdu, že si myslím, že mají krev kanadské vlčice, a děkuji za potvrzení. Nicméně se nejedná o vrh "V" z Molu Es, jak to tady prezentovala Ing. Soukupová, ani o žádný jiný vrh z Molu, že ano. A je možné, že se na to ptala i Lucka. Oni to ví (nebo spíš tuší - proto otázka kdo je Alaska) totiž snad všichni, dokonce se mě na to ptal už v prosinci 2007 i pan Štefík... Mimochodem, já na té výstavě nebyl, pouze jsem požádal pořadatele o zaslání fotokopie PP tohoto psa. Pokud myslíte jiného psa, tak to tedy už opravdu nevím.

Quote:

Originally Posted by RadeKKK (Bericht 196302)
Děkuji za pozvání. Na tábor letos určitě nepřijedu ( doufám, že ta rána nebyl spadlý kámen ze srdce :lol: ), také mám vymezené dny na dovolenou.

Ne, žádný kámen ze srdce mi nespadl. Kdybyste tam strávila těch 14 dní, pak byste se možná opravdu ujistila, že tam nikdo psy "které nemáme rádi" (jak se můžete na mnoha místech dočíst) opravdu nežere :). A s tou Roudnicí si letos taky nejsem jistý - přece jen je to Velikonoční víkend, a 2 týdny předtím, týden i 14 dní potom mám už víkendy zabukované pejskařskými "aktivitami", ze kterých se nemůžu vyvlíknout i kdybych chtěl. No vlastně nejspíš i další dva následující... Takže na ty Velikonoce se asi zeptám manželky, jakou náplň by si představovala ona...

Karel S.

alexa 06-03-2009 16:33

Quote:

Originally Posted by Monika (Bericht 196356)
Helena by zatloukla i vlastní babičkum, její "uvědomělost" na mne dojem nedělá. Svědci ale jsou. Vím své.

No hlavně že Vy jste ta jediná správná - mimochodem kdy vrátíte ty bonitační karty? A kdy odpovíte na sedm jasně položených otázek, které jsem Vám položil na jiném místě (téma Ing. Monika Soukupová)? Abyste je nemusela v mém předlouhém textu hledat, tak jsem Vám je vytáhl zvlášť ;-). I když doporučuji přečíst si i ten předchozí příspěvek, na který jste neměla čas, celý. Tak prostě pět minut nebudete tady plivat špínu, ono se to tu chvíli bez Vás nezblázní. Víc Vám to nezabere 8).

Doufám že se jednou konečně dočkám konkrétních odpovědí, ne jako posledně "... ale NĚCO je vidět určitě..." nebo před lety oblíbené "vždyť Vás to nic nestojí, tak co je Vám po tom"...

Jestli Helena chce, ať reaguje na ostatní sama. Já v ČB byl poprvé a naposled s Lexinou, když jí bylo šest měsíců.

Karel

Monika 06-03-2009 16:44

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 196368)
No hlavně že Vy jste ta jediná správná - mimochodem kdy vrátíte ty bonitační karty? A kdy odpovíte na sedm jasně položených otázek, které jsem Vám položil na jiném místě (téma Ing. Monika Soukupová)? Abyste je nemusela v mém předlouhém textu hledat, tak jsem Vám je vytáhl zvlášť ;-). I když doporučuji přečíst si i ten předchozí příspěvek, na který jste neměla čas, celý. Tak prostě pět minut nebudete tady plivat špínu, ono se to tu chvíli bez Vás nezblázní. Víc Vám to nezabere 8).

Doufám že se jednou konečně dočkám konkrétních odpovědí, ne jako posledně "... ale NĚCO je vidět určitě..." nebo před lety oblíbené "vždyť Vás to nic nestojí, tak co je Vám po tom"...

Jestli Helena chce, ať reaguje na ostatní sama. Já v ČB byl poprvé a naposled s Lexinou, když jí bylo šest měsíců.

Karel

Vy jste ale otravnej a ukecanej chlap, že vás to baví.

Vůbec nechápu, proč bych zrovna vám měla na něco odpovídat.

A karty?
O kartách nashromážděných p. Hartlem, jsem Vám psala už soukromě.
Pan Hartl je nemocen a na návštěvu se necítí, kromě jiného řekl, že je u něj stejně nikdo nevyzvedne a že to nehoří....atd...., samozřejmě budou u něj až bude fit.

Velmi se obávám, že tyto karty opravdu CHK klubu nespasí :0(

alexa 06-03-2009 17:18

No jo, fakt mě hrozně mrzí, že Vás furt otravuju předáním nějakých bonitačních karet, vím že 4 roky které jste zatím k jejich předání měla jsou opravdu krátká doba...

Nemotejte sem prosím karty nashromážděné panem Hartlem, o těch jsem se bavil s ním osobně a už jsou předané. Já se ptám na karty, které máte Vy. To jestli je u pana Harta někdo vyzvedne, nechte laskavě na nás, díky. Pokud je pan Hartl nemocný, existuje služba zvaná Česká pošta ;-). Pokud je pošlete doporučeně, tak jsem Vám ochoten to poštovné proplatit i ze svého, ona to zase nebude taková suma.

No a k těm otázkám, nechcete na ně odpovídat, protože jsem je položil zrovna já, nebo je v tom něco jiného? Řeknu Vám proč byste na ně měla odpovědět - protože jinak se Vás na ně stejně brzo zeptá někdo jiný. A snad se nebojíte odpovědět na pár jednoduchých otázek...

No nic, teď budu na chvíli u počítače až později večer, takže máte dost času se rozhodnout, jestli není pod Vaši úroveň odpovídat nějakému otravnému a ukecanému Skoupému ;-).

Karel Skoupý

Helenasotis 06-03-2009 17:23

Quote:

Originally Posted by Monika (Bericht 196356)
Lucko i ty promiň, že jsem tě zmínila, jen krátce. Ani nemám proč bych si něco takového vymýšlela. Takovýto nesmysl se ke mě opravdu donesl, beru to jako " drb" a s humorem, jinak to ani nejde. Bylo to v období, kdy byli " V éčka" ještě hodně malí a muvila jsi s ní v Č B.
V podobném duchu proběhla krátká diskuse v LB, na klubovce, kdy se Qeron stal KV.

Helena by zatloukla i vlastní babičku, její "uvědomělost" na mne dojem nedělá. Svědci ale jsou. Vím své.

Tak prosím, dodejte ty svědky - velmi ráda si s nimi popovídám a dozvím se, co jsem kdy a kde měla prohlašovat.
Pokud jsou ovšem tajní, a to tak, že o nich vlastně ani nikdo neví,tak mě, prosím, přestaňte zahrnovat svými hloupými a nesmyslnými útoky a výmysly o mých údajných činech. A byla bych velmi ráda, kdybyste si mou rodinu do úst rovněž nebrala...
Hlavně mi nepište nic soukromou cestou - sprostých e-mailů jsem od Vás dostala v minulosti už dostatek...

PS: Zvláštní je, že zrovna na klubové výstavě v LB, kde jsem podle Vašich důvěryhodných zdrojů měla debatit o krvi kanadských vlků u vrhu V z Molu, jsem většinu času strávila s Danielou, s kterou jsem probírala digitální zrcadlovky a rovněž jí půjčovala svůj foťák, abych jí usnadnila výběr vlastního nového přístroje. Krom toho jsem celou klubovku podrobně nafotila, přičemž jsem tam pořídila něco kolem 400 snímků (obvykle se snažím každého psa vyfotografovat víc než jednou, aby pak bylo z čeho vybírat). Asi jsem vážně dobrá, že jsem tohle všechno zvládla!!!
Vážně - trochu sebereflexe a zdravého rozumu do hrsti...

Monika 06-03-2009 17:57

Quote:

Originally Posted by Helena (Bericht 196379)
Tak prosím, dodejte ty svědky - velmi ráda si s nimi popovídám a dozvím se, co jsem kdy a kde měla prohlašovat.
Pokud jsou ovšem tajní, a to tak, že o nich vlastně ani nikdo neví,tak mě, prosím, přestaňte zahrnovat svými hloupými a nesmyslnými útoky a výmysly o mých údajných činech. A byla bych velmi ráda, kdybyste si mou rodinu do úst rovněž nebrala...
Hlavně mi nepište nic soukromou cestou - sprostých e-mailů jsem od Vás dostala v minulosti už dostatek...

PS: Zvláštní je, že zrovna na klubové výstavě v LB, kde jsem podle Vašich důvěryhodných zdrojů měla debatit o krvi kanadských vlků u vrhu V z Molu, jsem většinu času strávila s Danielou, s kterou jsem probírala digitální zrcadlovky a rovněž jí půjčovala svůj foťák, abych jí usnadnila výběr vlastního nového přístroje. Krom toho jsem celou klubovku podrobně nafotila, přičemž jsem tam pořídila něco kolem 400 snímků (obvykle se snažím každého psa vyfotografovat víc než jednou, aby pak bylo z čeho vybírat). Asi jsem vážně dobrá, že jsem tohle všechno zvládla!!!
Vážně - trochu sebereflexe a zdravého rozumu do hrsti...

Já opravdu nemám zájem s vámi, tím myslím p. Skopého a tebe, debatit, není o čem, soukromě už vůbec ne. To mne docela pobavilo :0))
A nebuď tak vztahovačná. No, asi to bude chtít víc práce, dětí a psů, aby jste neměli čas na blbosti.

...jen ještě, můžeš mi poslat zpět " pro oživení " sbírku mých sprostých mailů tobě? To mne fakt zajímá! Dík. :0)

CDaniela 06-03-2009 18:34

Pro Karla:
Poučování jakou cestou jsem měla svůj dotaz řešit, beru jako mentorování. Rozhoduju se samostatně, jsem už velká holka.
Nemysím že by Unasovi debata uškodila. Komu se líbil se tímto líbit nepřestane a komu ne, tomu se líbit nezačne.
Spíš si myslím že tato debata uškodila všem zúčastněným.

Helenasotis 06-03-2009 23:39

Opravuji se na "urážlivé, hrubé a neomalené e-maily". Přeposílat nejsem nikomu nic povinná, ale pro malé oživení paměti alespoň ze 2 krátce ocituji:

-------- Původní zpráva --------
Předmět: RE: fotografie
Datum: Wed, 21 May 2008 13:11:04 +0200
Od: monika <[email protected]>
Komu: 'Helena Hubáčková' <[email protected]>

...Velmi mne "dojímá" vaše starostlivé chování a hra na tu správnou. Šmírování vám však už nikdo neodpáře a vše co dělte je v mých očí hra a léčba vlastních mindráků.

Zdraví ing. Monika Soukupová

Datum: Wed, 21 May 2008 18:10:44 +0200

...Tak na co si stěžovat, na pár pitomců v klubu?? Vždyť oni
se utlučou a utopí ve vlastní hlouposti, závisti a nenávisti to chce jen
čas.
Ing. Monika Soukupová

A když už jsme u toho Vámi tak oblíbeného "šmírování", naprosto netuším, co si mám myslet o tom, když jsem poslala na adresu [email protected] (a žádnou jinou!) žádost o krycí list a potvrzení o přečtení mi přišlo nejen od Vás, ale jako první od Petra Maláška???!!! Člověku nemůže na mysli vytanout nic jiného, než úsloví Podle sebe soudím tebe... :(

Předmět: Přečteno: krycí list
Datum: Sat, 29 Jan 2005 20:42:23 +0100
Od: Petr Malášek <[email protected]>
Přeposláno - Komu: [email protected]
Komu: 'Hubáčková Helena' <[email protected]>

Vaše zpráva

Komu: Monika Soukupová; [email protected]
Předmět: krycí list
Odesláno: 29.1.2005 18:55

byla přečtena dne 29.1.2005 20:42.

Datum: Sun, 30 Jan 2005 12:47:53 +0100
Od: Monika Soukupova <[email protected]>

Vaše zpráva

byla přečtena dne 29.1.2005 22:43.

Vysvětlené nečekám - ostatně odpovědět nejste schopná ani na podstatně jednodušší a zajímavější otázky, jako například proč zadržujete už několik let klubové materiály nebo jak je to s Mutarami a vrhem "S" Passo del Lupo...

Další debata s Vámi v tomto duchu je pod mou úroveň...

Monika 07-03-2009 00:29

Quote:

Originally Posted by Helena (Bericht 196474)
Opravuji se na "urážlivé, hrubé a neomalené e-maily". Přeposílat nejsem nikomu nic povinná, ale pro malé oživení paměti alespoň ze 2 krátce ocituji:

Datum: Wed, 21 May 2008 13:11:04 +0200

...Velmi mne "dojímá" vaše starostlivé chování a hra na tu správnou. Šmírování vám však už nikdo neodpáře a vše co dělte je v mých očí hra a léčba vlastních mindráků.

Zdraví ing. Monika Soukupová

Datum: Wed, 21 May 2008 18:10:44 +0200

...Tak na co si stěžovat, na pár pitomců v klubu?? Vždyť oni
se utlučou a utopí ve vlastní hlouposti, závisti a nenávisti to chce jen
čas.
Ing. Monika Soukupová

A když už jsme u toho Vámi tak oblíbeného "šmírování", naprosto netuším, co si mám myslet o tom, když jsem poslala na adresu [email protected] (a žádnou jinou!) žádost o krycí list a potvrzení o přečtení mi přišlo nejen od Vás, ale jako první od Petra Maláška???!!! Člověku nemůže na mysli vytanout nic jiného, než úsloví Podle sebe soudím tebe... :(

Datum: Sat, 29 Jan 2005 20:42:23 +0100
Od: Petr Malášek <[email protected]>
Přeposláno - Komu: [email protected]

Vaše zpráva

byla přečtena dne 29.1.2005 20:42.

Datum: Sun, 30 Jan 2005 12:47:53 +0100
Od: Monika Soukupova <[email protected]>

Vaše zpráva

byla přečtena dne 29.1.2005 22:43.

Vysvětlené nečekám - ostatně odpovědět nejste schopná ani na podstatně jednodušší a zajímavější otázky, jako například proč zadržujete už několik let klubové materiály nebo jak je to s Mutarami a vrhem "S" Passo del Lupo...

Další debata s Vámi v tomto duchu je pod mou úroveň...

No, to si se moc nevytáhla Helenko! Je téměř půlnoc a tak jsem doufala, že slepíš něco lepšího :0)
No, kde nic neni, ani...

Ale vážně i pro mne je tato debata pod úrověň a jak napsala Daniela, poškodí všechny zúčastněné, nikoliv však Unkase, ten svou válku s lidskou blbostí vyhrál.

alexa 07-03-2009 00:45

Další "odpověď" - dá-li se to tak nazvat - přesně ve Vašem stylu. Jak vidno, na označování lidí za závistivé pitomce, případně navíc zamindrákované, zřejmě neshledáváte nic divného. O dalším obsahu, jak Helena správně předpověděla, pak taktně mlčíte.

Karel Skoupý

alexa 07-03-2009 00:49

Ještě něco - tu dobu čekání na Heleninu odpověď jste si mohla ukrátit třeba zodpovězením mých otázek, když jste na to včera neměla čas :lol:.

Karel Skoupý

Pavel 07-03-2009 08:22

Quote:

Originally Posted by alexa (Bericht 196495)
Ještě něco - tu dobu čekání na Heleninu odpověď jste si mohla ukrátit třeba zodpovězením mých otázek, když jste na to včera neměla čas :lol:.

Jsi naivní, Monika odpovídá jen na dotazy, na něž odpovědi jsou jí příjemné a hrají jí do karet. Nepříjemné dotazy kladou jen hlupáci, kteří jí nesahají ani po kotníky a tedy na ně neodpovídá :)

gabriela 07-03-2009 13:39

Vážení a milí. Pročetla jsem si vaší skvělou diskuzi, celou, a celou dobu si říkám, drž se zpátky a nic nepiš, ale popravdě, to nelze a je mi fuk co bude dál. Copak jste se všichni zbláznili? Diskuze začala A a končí úplně v jiné dimenzi. Já jsem si myslela, že ti co si pořídili ČSV, tak hlavně proto jací jsou, že jsou výjmečný, jak vzhledem tak povahou a vůbec celou jejich existencí, a hlavně jsem žila v domění, že nejdůležitější je jejich povaha, to že to nejsou jen ti kteří slyší na lehni, sedni, ale umí i myslet a na nás je, aby jsme přemýšleli s nima a něco se naučili od nich a to hlavně sebeovládání a citu. Nejen k nim ale i k nám samým. Místo toho se zde dočítám, jak se všichni dohadují, obviňují mezi sebou a útočí jeden na druhého a ti kterých se to týka jdou stranou. Copak není fuk, jestli má jeden delší uši, či ocas - obrazně řečeno, atd? než někdo začne štěkat: vím že nejen povaha ale i vzhled je též důležitý v rámci plemena atd., chápu i ti ctižádostiví co chodí na výstavy, zkoušky atd., klobouk dolu před všema, máte můj respekt a úctu, chápu i zde proběhlou diskuzi, ale to co zde odehrává ne. Co se týká toho, že jsou zde lidé, kteří haní jiné čsv, před ostatníma, a to i veřejně to je mi moc líto, a je mi hanba za to, že tací lidé, kteří si toto plemeno vybrali jsou. Než jsem jela na svod, myslela jsem že mezi těmito lidmi toto není, a že jsou všichni jedna velká rodina, bohužel smůla, byla jsem naivní, a jisté móresy se dostali i sem, ale je i spousta těch kterým je fuk jak ti ostatní vypadají, jsou rádi za to, že jejich miláček může blbnout s ostatníma a prostě se všichni sejdou a těší je, že se toto plemeno u nás rozrůstá, a nejvíc je těší, že mohou přispět k dobrému jméni tohoto plemena a vymítit jejich blbou reklamu kterou u lidí, kteří toto plemeno neznají mají. Tak už přestaňte blbnout, chápu že máte každý svůj názor a nikomu ho neberu, ani tu nikoho neznám, ale ukončete tuto debatu, jelikož se domnívám, že hlavním cílem těchto stránek je co možná nejvíce pochopit toto plemeno, jeho chování a podělit se o zkušenosti mezi sebou, možnost poradit druhým, a též dát možnost těm, kteří by měli zájem s čsv začít, aby se dověděli co možná nejvíce o tomto plemenu. A nám těm méně zkušeným dát pár rozumů, zároveň se moci trochu zasmát z pár pěkných historek, atd. Závěrem: Pokavaď chcete diskutovat, fajn, pokavaď se chcete navzájem osočovat a pomlouvat, nechte si to na jiné stránky, a nebo založte extra téma, začalo to unkasem a končí to něčím jiným. Nikdo není dokonalý a bez chyb, ani lidé ani zvířata, ale pojďme se bavit o čsv, řešit ty problémy co se jich týkají a vykašleme se na nás, naše vady a povahy si musí každý vyřešit sám, i své svědomí. Má odpověď k této diskuzi je pouze prosbou, aby si zde všichni uvědomili, že tyto stránky čtou i ti, kteří by měli zájem si třeba čsv pořídit a hledají zde inspiraci a ne opak, též tato odpověď není adresována nikomu osobně a doufám, že si to někdo nevztáhne na sebe. Jen vás prosím, ukončete tuto debatu, všichni máte vaše miláčky rádi a oni vás, to je nejdůležitější a co se týká toho ostatního, tam ať si každý udělá obrázek sám z osobního jednání či kontaktu a situací, lidi nezměníme, a vývoj lidstva též ne. Přispějmě naší chytrostí, ne blbostí a nedokonalostí, těch je všude dost. Radujme se z našich miláčků, stůjme za nima, a na to ostatní se vykašleme, druhé nezměníme, důležité je jaci jsme my samy a to, zda víme kde máme své chyby a zda se nám podaří je odbourat či tak chceme a budeme tím pádem lepší a budeme se cítit lépe a to je přeci podstatné, jak se cítime my samy a naše okolí. S pozdravem Gabriela.

vok 07-03-2009 16:10

Zdravím všechny diskutující,jmemuji se Happy Wolf Kanýčo,jsem dcera svýho tatínka Unkase a dnes mám narozrniny - 4 měsíce.Jsem krásná a zdravá vlčí princezna a Vaše debaty jsou k ničemu,to pochopíte až vyrosteme( my H Kanýčo) a vy budete jenom zírat,jaký šikovný a zdravý děti splodily můj tatínek a maminka,čau na svodech a bonitacích,do tý doby radši mlčte! Čau Happy a její smečka.Vok

All times are GMT +2. The time now is 18:46.