Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Sport i szkolenie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Polskie CzW z OFICJALNIE zdanymi egzaminami - spis (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=5788)

avgrunn 29-09-2012 20:14

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 439663)
No to burczący Urcio dał czadu wobec drugiego chłopaka. Brawo! Możesz opijać, jest co ;)

Dziekujemy, ale jeszcze mamy sporo przed soba by osiagnac swoj cel ;), z burczeniem wobec obcych psow jest troszke lepiej, choc ma swoje humory, dzisiaj tylko burczal na swego "ulubionego" rotka, reszta psow miala wolne :twisted:

Gaga 29-09-2012 20:49

Znaczy, że się skupił i poważnie podszedł do zadania, żeby nie dać plamy :)
Ale tez się wsypał, bo pokazał, że może nie burczeć, acha! Możesz to wykorzystać:D

Narvana 29-09-2012 20:53

Noooo Asia, gratki! Garuda chetnie pogratuluje :)

avgrunn 29-09-2012 20:59

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 439668)
Ale tez się wsypał, bo pokazał, że może nie burczeć, acha! Możesz to wykorzystać:D

Tia on ma zmienne nastroje, raz kocha, raz toleruje, raz nienawidzi, ale pracujemy nad tym :)

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 439669)
Noooo Asia, gratki! Garuda chetnie pogratuluje :)

Dziekujemy, Urcio sie nie obrazi gdyby Garudka mu pogratulowala :rock_3

jefta 30-09-2012 10:19

Wielkie! gratulacje! To swietny egzamin. Mowiono cos o jego uznawaniu? Na GKSP wisi info ze jednak nie jest zatwierdzony :o

avgrunn 30-09-2012 10:27

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 439674)
Wielkie! gratulacje! To swietny egzamin. Mowiono cos o jego uznawaniu? Na GKSP wisi info ze jednak nie jest zatwierdzony :o

Nie wiem, powiedzieli ze trzeba BH by miec furtke otwarta dalej, jest w zwiazkowym regulaminie, no bo stamtad bralam zasady egzaminu, sorry po prostu nie bardzo rozumiem pytania.

EDIT: weszlam na strone, mowisz o tym komunikacie, prawda jest taka ze truja tylek tym egzaminem, ale chyba juz kaza wg niego zdawac bo wiem ze dzisiaj psy zdaja IPO i bez tego egzaminu nie chcieli ich dopuscic (no chyba ze mieli juz wczesniejszy poziom IPO zdany) W maju wystarczylo miec PT, od wakacji truja o BH.

Aha a co do fajnosci egzaminu, nie wiem, takie duperele, lazisz i lazisz, czesc druga jest postepem ale w sumie kazdy pies mieszkajacy w miescie przejdzie spiewajaco, bardziej mi sie podobalo w ZOPce

jefta 30-09-2012 13:32

O tą druga czesc mi chodzi i wlasnie to ze jest taka zyciowa i kazdy pies zyjacy w spoleczenstwie powinien zdac spiewajaco tak mi sie podoba :)

avgrunn 30-09-2012 13:57

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 439679)
O tą druga czesc mi chodzi i wlasnie to ze jest taka zyciowa i kazdy pies zyjacy w spoleczenstwie powinien zdac spiewajaco tak mi sie podoba :)

Ja mam mieszane uczucia, no bo wszystkie psy u nas przeszly przez to bez problemu i byla to troche strata czasu i przedluzenie sie egzaminu, no ale z drugiej strony podoba mi sie ze takie rzeczy sa dodawane do tych egzaminow, bo to tez pokazuje jaki pies jest, choc jednak mozna nawet niezsocjalizowanego psa tak wytresowac by mimo strachu chodzil jak zegarek i tez przejdzie przez to. No ale nie ma lekarstwa na wszystko. A wczoraj po raz pierwszy widzialam maliniaka i owczarka na obrozy elektrycznej i wciaz nie moge sie nadziwic po jakiego pioruna sie to robi (nie zdawaly egzaminu byly towarzysko do innego psa)

jefta 30-09-2012 22:40

Ale to nie jest test charakteru tylko wyszkolenia wlasnie ;) I dzieki za odpowiedz na temat obowiazku BH przed IPO, bo kilku znajomych zastanawia sie co oni w koncu musza zdawac w tym dziwnym kraju ;)

trunksia 01-10-2012 06:50

Jeszcze jak zwykle my spóźnieni z gratulacjami :)

Gratulujemy i zazdrościmy :)

avgrunn 01-10-2012 07:22

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 439733)
Ale to nie jest test charakteru tylko wyszkolenia wlasnie ;) I dzieki za odpowiedz na temat obowiazku BH przed IPO, bo kilku znajomych zastanawia sie co oni w koncu musza zdawac w tym dziwnym kraju ;)

Tzn z tym obowiazkiem BH przed IPO to u nas mieli, czyli w sobote zdawali BH a w niedziele mogli IPO robic. Jak skonczylismy egzamin to sedzia powiedzial ze dzieki BH mozemy przystapic do egzaminow... i tu cos wymienil po niemiecku, ale nie mam pojecia co. Wiec tak do konca nie wiem moze powiedzial po niemiecku IPO ale ze u mnie moj mozg sie wylacza gdy slyszy cos w tym jezyku, to nie do konca zrozumialam o co chodzi. Najlepiej sie jeszcze popytac tam w zwiazku. Ale w harmonogramie egzaminow jest coraz wiecej tego BH, no i w sumie nasz szkoleniowiec by nie kazal nam tego zdawac gdyby nie bylo to potrzebne.

Quote:

Originally Posted by trunksia (Bericht 439742)
Jeszcze jak zwykle my spóźnieni z gratulacjami :)

Gratulujemy i zazdrościmy :)

Dziekujemy bardzo :)

Huan 01-10-2012 09:22

Gratulacje dla Urcia

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 439733)
I dzieki za odpowiedz na temat obowiazku BH przed IPO, bo kilku znajomych zastanawia sie co oni w koncu musza zdawac w tym dziwnym kraju ;)

Quote:

Komunikat Podkomisji Psów użytkowych nr 1/2012

Zmiany w zasadach przystępowania do egzaminu/zawodów IPO:

1. Z dniem 15.07.2012 wprowadzamy obowiązek zdania egzaminu BH dla psów, których właściciele chcą zdawać egzaminy lub uczestniczyć w zawodach IPO.

2. Nie dotyczy to psów, które do 31.12.2011 zaliczyły swój pierwszy egzamin IPO.

3. Psy, które zaliczyły swój pierwszy egzamin IPO po 31.12.2011 i których właściciele nie planują w bieżącym roku egzaminów IPO, muszą do końca roku 2012 zdać egzamin BH.

4. Właściciele psów, które zaliczyły swój pierwszy egzamin IPO po 31.12.2011 i którzy w bieżącym roku planują przystąpić do egzaminów IPO bądź uczestniczyć w zawodach, muszą wcześniej zaliczyć ze swoimi psami egzamin BH.

Grin 01-10-2012 09:45

Ładna pogoda powoduje, że nas "wywiewa" z domu, więc dopiero teraz GRATULUJEMY!
Zwłaszcza niesłabnącego zapału! :ylsuper

Gaga 01-10-2012 10:02

Quote:

Originally Posted by Huan (Bericht 439750)
Gratulacje dla Urcia

Znaczy, jak u Niemców, bez BH nie hu hu... nam tłumaczono, że BH sprawdza predyspozycje (wyszkolenie, socjal itp) do dalszej pracy psa, stąd ten egzamin traktowany jest jako baza. Zdajesz i możesz iść dalej albo nie zdajesz i ...wypad:)
A sędzia może Szutzhund wymienił?:)

avgrunn 01-10-2012 10:12

Bardzo mozliwe ze to schutzhund wymienil i w sumie by sie zgadzalo skoro to z tego co sprawdzilam w googlach ;) oznacza obrone :D

Czyli watpliwosci jefty rozwiane, bez BH nie ma co dalej :) wiec tym bardziej sie ciesze ze to juz za nami :lol:

Quote:

Originally Posted by Huan (Bericht 439750)
Gratulacje dla Urcia

Urciowy dziekuje :)

Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 439753)
Ładna pogoda powoduje, że nas "wywiewa" z domu, więc dopiero teraz GRATULUJEMY!
Zwłaszcza niesłabnącego zapału! :ylsuper

Dziekujemy, no cele mamy, a co z nimi to okaze sie w przyszlym roku, teraz bedzie ciezej, choc mam nadzieje ze jak Urcio dobije do 2 lat to bedzie tyci latwiej :D

dorotka_z 01-10-2012 11:34

Wielkie gratulacje! Super!

avgrunn 01-10-2012 11:52

Quote:

Originally Posted by dorotka_z (Bericht 439768)
Wielkie gratulacje! Super!

Dziekujemy i buziole od Urcia dla Baszti

jefta 01-10-2012 21:04

Huan to stary komunikat jakos z poczatku czerwca, nowszy z poczatku sierpnia jest taki

Quote:

W nawiązaniu do wcześniejszej informacji o wprowadzeniu regulaminu BH, informujemy, że będzie on obowiązywał od momentu zatwierdzenia przez Zarząd Główny ZKwP.
dlatego pytalam jak jest w praktyce i jak widac po staremu czyli komunikaty sobie a zycie sobie :lol:

tarasbulba 18-10-2012 12:40

Pierwszy nasz egzamin zdany.
BARUCH Wilczy Duch,
PT1
ocena: doskonała, 197 punktów

Joanna 18-10-2012 12:49

Gratulacje!

All times are GMT +2. The time now is 01:44.