Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   _Administracja (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Aktualizacje, poprawki do bazy danych... (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=10122)

sssmok 03-04-2013 16:59

Dodalam po raz kolejny zmiany, zdjecia i wlascicieli do miotu K oraz zdjecia do miotu O - (jak na razie zmienil sie tylko Otigiruru - hurra nie jest juz suka). Czekam.

wildheart 03-04-2013 17:22

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 452871)
ak na razie zmienil sie tylko Otigiruru - hurra nie jest juz suka

ja tą operację uważam za pewnien sukces :lol::lol::lol:

Piter 03-04-2013 17:32

Quote:

Originally Posted by wildheart (Bericht 452872)
ja tą operację uważam za pewnien sukces :lol::lol::lol:

wszystkie zmiany ( nawet te mniej udane ) to i tak sukces :lol:;)

Wonderfull Wolf ES 03-04-2013 19:20

Quote:

Originally Posted by makota (Bericht 452867)
A ja mam takie niepilne pytanko... chodzi o podpisy zdjęć w bazie :lol:

Jako, że bardzo lubię posegregowane chronologicznie zdjęcia, to od samego początku "prowadzenia" galerii Cresila w bazie, skrzętnie opisuję każde zdjęcie - datą i wiekiem Creska. Strasznie lubię, kiedy inne psy mają w bazie podpisy z wiekiem, bo to bardzo "pomaga" w oglądaniu, zależało mi więc, żeby nasza galeria była pod tym względem, khem... "nieskazitelna" :rock_3

ALE popełniłam pewien błąd - dawałam opisy tylko w rubryczce przeznaczonej na opis po polsku... sądząc, że to podział czysto informacyjny, mający ludziom z całego świata pomóc w określeniu w jakim języku szukać tłumaczenia itp.

Tymczasem ostatnio postanowiłam sprawdzić, jak to wygląda na angielskiej wersji WD i niestety potwierdziły się moje obawy - nie ma podpisów :heul
Są widoczne tylko w wersji polskiej :|

Stąd moje pytanie - może ktoś się orientuje czy jest jakiś magiczny sposób na edytowanie wrzuconych do galerii zdjęć i ich opisów?
A może by tak znieść te językowe podziały? ;)

nie mam zielonego pojęcia, ale wyślę zapytanie do Admina

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 452871)
Dodalam po raz kolejny zmiany, zdjecia i wlascicieli do miotu K oraz zdjecia do miotu O - (jak na razie zmienil sie tylko Otigiruru - hurra nie jest juz suka). Czekam.

Sssmoku a wyślij mi proszę na PW wszystko co jest jeszcze do zmiany, bo wygrzebywałem z tego wątku i może coś przeoczyłem.

wolfin 04-04-2013 08:38

no i ja zadam pytanie :) jest jakis regulamin o dodanie miotow (ile czasu)? dziszaj juz miesiac jak wyslane ( az 2 raze) info o planowanym miocie i nic :)

Wonderfull Wolf ES 04-04-2013 09:17

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 452900)
no i ja zadam pytanie :) jest jakis regulamin o dodanie miotow (ile czasu)? dziszaj juz miesiac jak wyslane ( az 2 raze) info o planowanym miocie i nic :)

jako mod możesz zapytać u źródeł, kto ma Ci niby tutaj odpowiedzieć?

wolfin 04-04-2013 09:33

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 452904)
jako mod możesz zapytać u źródeł, kto ma Ci niby tutaj odpowiedzieć?

no ja wiem :) ja odpowiedzi nie dostaje od admina, myslalam z tego co widze ze Ty szybczej dochodzisz do zrodla :) zawsze zapytac mozna :)bo moze jakas info jest, ktorej inny nie maja :)

Wonderfull Wolf ES 04-04-2013 11:38

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 452906)
no ja wiem :) ja odpowiedzi nie dostaje od admina, myslalam z tego co widze ze Ty szybczej dochodzisz do zrodla :) zawsze zapytac mozna :)bo moze jakas info jest, ktorej inny nie maja :)

z moich doświadczeń wynika, że najskuteczniejsze jest pisanie wiadomości prywatnych za pośrednictwem forum. Maile faktycznie pozostaną bez odpowiedzi. Spytam admina przy okazji i napiszę jak dostanę odp :)

wolfin 04-04-2013 12:20

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 452908)
z moich doświadczeń wynika, że najskuteczniejsze jest pisanie wiadomości prywatnych za pośrednictwem forum. Maile faktycznie pozostaną bez odpowiedzi. Spytam admina przy okazji i napiszę jak dostanę odp :)

o dokladnie, chyba trzeba zaciac przez FB i PW pytac, choc i tam odpowiedzi nie ma :) (pisalam w innej sprawe kedys)
dzieki

Louve 22-04-2013 10:57

Na wystawie w Częstochowie była tylko Braviel w klasie pośredniej, nie wiem kto do wyników dodał Beleszi. Edytowałam to już kilka dni temu, a zmiana w postaci wykasowania błędnego info się nie pojawiła, także piszę tutaj o usunięcie Beleszi z wystawy w Czewie, bo jej tam nie było. :)

jefta 22-04-2013 23:37

poprosimy galerie naszych weekendow 20-21.04, 25-26.05, 1-5.05. Z gory dziekuje :)

avgrunn 19-05-2013 22:11

Czy spodziewana jest jakas aktualizacja? Bo przy miocie Gorthan K wciaz zero zmian w imionach, no i mendzioch Urcio wciaz czeka na dopisanie badan :)

Louve 20-05-2013 16:28

U nas można by dodać wyniki badań na dwarfa, wszystkie suczyska (tj. Cora, Chasa, Braviel oraz Beleszi) są N/N, Aresco N/DW. O zmiany fotek już się nawet nie dobijam, bo szkoda nerwów i czasu.

Wonderfull Wolf ES 22-05-2013 21:59

Quote:

Originally Posted by avgrunn (Bericht 454423)
Czy spodziewana jest jakas aktualizacja? Bo przy miocie Gorthan K wciaz zero zmian w imionach, no i mendzioch Urcio wciaz czeka na dopisanie badan :)

wysłałem zapytanie, ale nie dostałem jeszcze odpowiedzi

Quote:

Originally Posted by Louve (Bericht 454480)
U nas można by dodać wyniki badań na dwarfa, wszystkie suczyska (tj. Cora, Chasa, Braviel oraz Beleszi) są N/N, Aresco N/DW. O zmiany fotek już się nawet nie dobijam, bo szkoda nerwów i czasu.

z badaniami nic nie zdziałam, ale jak chcesz fotki zmienić to podeślij mi na PW info na jakie konkretnie i postaram się pomóc

DanielZ 10-06-2013 18:33

Nie wiem kto teraz administruje bazę danych i do kogo pisać bo chyba po jakieś aktualizacji zniknęła moja hodowla a nie przypominam sobie żebym ją zlikwidował.

Halski 03-07-2013 12:04

My również prosimy o zmianę zdjęcia w bazie - ARICA Forest Hood na tą poniżej:

http://images42.fotosik.pl/914/1db922b04c9cd105.jpg

Bardzo prosimy również o dodanie Arici do naszych 'Posiadanych psów' i co za tym idzie o wpisanie właścicieli: Agnieszka i Łukasz Pietruszka.
Z góry bardzo dziękujemy :)

Wonderfull Wolf ES 09-11-2013 19:10

Admin napisał:

zaktualizowana została baza danych. Wszystkie dane wysłane przez właścicieli lub hodowców zostały wprowadzone. Jeśli nie ma zmian, to trzeba dane przesłać do Admina jeszcze raz.
Wszystkie aktualizacje "zdrowotne" wymagają skanu dokumentów, sam mail nie wystarcza.
bez kopii oficjalnych prześwietleń pies nie będzie na liście repów.

Gia 09-11-2013 20:16

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 458335)
Admin napisał:

zaktualizowana została baza danych. Wszystkie dane wysłane przez właścicieli lub hodowców zostały wprowadzone. Jeśli nie ma zmian, to trzeba dane przesłać do Admina jeszcze raz.
Wszystkie aktualizacje "zdrowotne" wymagają skanu dokumentów, sam mail nie wystarcza.
bez kopii oficjalnych prześwietleń pies nie będzie na liście repów.

Admin chyba nie potrafi czytać... bo ja nazwałam szczeniaka inaczej... TRANQUILO BRISA DE VERANO, Tranquila mają suczki :/ Tytułów nadal Kalince nie dodano... mimo skanów dokumentów które wysyłałam. Ile razy jeszcze mam je wysyłać????

Rybka 09-11-2013 21:49

Błyskota zaraz kończy rok i nie doczekała się zdjęcia głównego mimo, że w galerii ma ich kilkanaście. Więc chyba nie warto starać się o kompletność i aktualizowanie danych, skoro tylko jednej stronie zależy.

Galicja 10-11-2013 01:34

Moja hodowla nie pojawiła się ...pomimo wysłania danych, nie wiem co mam jeszcze przesłać. nawet jakbym chciała przesłać od nowa wszystkie dane szczeniaków jakie się urodziły w mojej hodowli byłoby to trudne po przeprowadzce. WD straciło w moich oczach już całkiem wiarygodność...

All times are GMT +2. The time now is 15:03.