![]() |
Quote:
|
Przede wszystkim - dziękuję za pomoc dla tego psa:)
Psów jest ponad 120... i sprowadzają sobie nowe... Jeżeli chcecie wspomóc karmą to albo tej Pani Policjant pzrekazujcie, na pewno nie pracownikom ani właścicielom, te psy mają dużo karmy ale nikt im ich tam nie daje, no chyba że przyjedzie policja i worki rozrywane są przy policjantach... Pieniędzy im nie przesyłajcie także. Co do adopcji piesków - będzie to trudne bo nowe psy się pojawiają, gminy dalej płacą tym ludziom.. jakaś paranoja.. Największa i najbardziej potrzebna pomoc to szukanie tymczasów dla tych psów. |
Quote:
|
xmartix - Marta - wypracowałyśmy wzajemne zaufanie, a to w takich akcjach najważniejsze:p
"Nasza" PANI asp. sztab. Anita Guzek :p nie tylko policjantka, ale też wielka psiara udowodniła nam, że jednak warto mieć zaufanie do policji:p Karolinka - jesteś wielka, pojawiłaś się w chwili podłamania mojego (albo to taki babski czas był8)) zapaliłaś wielkie zielone światełko w kierunku ratowania wilczaków w potrzebie - Twoja skuteczność działania jest 100% - jednocześnie tak jak inni ludzie z BW (też zamieszani w akcję) potwierdziłaś, że Daniel dobiera właścicieli wilczaków naprawdę wspaniałych:p Mam nadzieję, że będziemy miały okazję spotkać się w realu i osobiście Ci pogratuluję:tard Bardzo dziękuję Wam za szybki odzew z chęcią niesienia pomocy (nie potrzebne było tylko to obgadywanie online) - to pierwsza udana akcja:p mam nadzieję, że nie będzie już musu podejmowania kolejnych:p DZIĘKI LUDZISKA - DOBRZE, ŻE MACIE SERCA:p |
Quote:
Zatem brawo dla Eli - za znalezienie "wypatrzenie wilczaka" |
Quote:
http://www.dogomania.pl/threads/1792...1#post14032386 potem byla wrzucona na wilczaki. eu, gdzie info o psie jakis czas byl bez reakcii liudzi, i na wolfdog, gdzie sprawa ruszyla i w dobry kierunek. |
Tak wolfin - u nas wszystko ma początek na stronce dogo, a potem linkuje się dalej na różne stronki
|
Quote:
Hej a moze teras udalo sie i innym wilczakopodobnym dom znalesc, i tu na WD i na innych linkach widzialam ze sa takie psy. Juz poczatek jest i czym dalej tym latwej :) |
Bardzo się cieszę, że sprawa tak się potoczyła :)
Dziewczyny, jesteście wielkie!!!!!!! :) Strasznie czuję się winna, że nie mogłam pomóc, a mieszkam tak blisko :( Ale niestety jestem teraz daleko od domu i nawet Kalinki nie mogę przytulić :( Ale naprawdę jestem pod wrażeniem Waszego działania, jeszcze raz: SUPER!!!!!!! :) |
Quote:
Choć z drugiej strony patrząc, to skoro on uciekł w Czechach, to kto mógłby przypuszczać, że znajdzie się w Polce. Czy gdyby Tobie np. uciekła suńka (to tak w " - choć dobrze wiemy, że nawet ułożone perfekcyjnie wilczaki nawiewają) to pomyślałabyś, że może znaleźć się w Czechach? Ja nie;-) |
Czy właściciele chcieli odzyskać psa ale nie mogli ze względu na prawo, albo coś innego?
|
Quote:
|
Czyli jednak dobre zakończenie. :)
Jeśli to te Sułkowice pod Warszawą, to psiak będzie miał świetne warunki szkoleniowe. |
Quote:
|
Wiem, wiem, ale potem ma trafić do Sułkowic, więc pisałam w tym kontekście. :)
|
Czy mi się wydaje czy będzie to pierwszy pracujący wilczak w Polsce??
|
Quote:
|
W służbie chyba tak, bo jest taki np biegający w zaprzęgu czy inny pomagający w dogoterapii.
|
Ci co pisali, że wciąż należy trzymać kciuki mieli rację. Trzeba i to mocno.
Car ponownie został bez domu. Przyczyna jest następująca: w chwilach kiedy musiał zostać sam, wył i wył. Nie chcę tego komentować, bo wszyscy wiemy, jak wilczaki potrafią tęsknić. Jednak mam też i dobre wieści. Jest nauczony jazdy samochodem i co najważniejsze, nie przejawia nawet najmniejszych oznak agresji. Jest wdzięcznym, kochanym psem. Raz, jeszcze w Dobrocinie (o czym wszyscy wiecie), udało mu się ugryźć, jednak uważam, że pogryzionemu się należało. Zaatakował osobę pijaną, która wylewała na niego swoją frustrację, bijąc go. Cóż, w takiej sytuacji, wiemy, że pomysł z policją odpada. Co dalej, nie wiem... |
Tzn nie da sie wypracowac tego? Ja sie nie znam, ja mam tylko suke csv od szczeniaka i dalo sie. A tutaj czas potrzebny do nauki zostawania zbyt dlugi, zabraklo umiejetnosci i wiedzy ze to jednak nie on tylko csv czy tez faktycznie 'niedasie'?
No offence, niech napisza ci co wiedza (najlepiej i to jak z nauka wilczaka nie szczeniaka i o tym przypadku). |
All times are GMT +2. The time now is 22:14. |