Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Kluby CzW i prawo (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Spotkanie Grupy Inicjatywnej - 27.06.2009 na Jurze krakowsko-częstochowskiej (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=11017)

Puchatek 12-10-2009 14:12

No,dobra.Pośmialiśmy się,pożartowaliśmy i styka!
Czy dysydenci "na górze" już się dogadali /bo miałam nadzieję,
że ta prowokacja ostudzi Ich ciutkę/?
Jeśli tak,to może by tak rzucić temat po całości na forum,objaśnić co jest co,a wszyscy, demokratycznie /!/ wrzucą swoje trzy grosze w ten garnek i zobaczymy,co nam się ugotuje. Kto może,niech ściąga informacje ze ZKwP, innych klubów /kocich i tchorzofretkowych też/, od znajomych prawników i pracowników skarbówki. Ponieważ w tych kwestiach jesteśmy "małe misie",niech oboje adwersarze /wspólnie!!!/ nakreślą plan, punkt po punkcie i poprowadzą temat.
A jeśli się nie dogadali , to wszyscy idźmy se relaksacyjnie zajarać;-)!
Pa,Misie-Patysie!:Rose

wilczakrew 12-10-2009 14:38

Quote:

Originally Posted by Puchatek (Bericht 242736)
No,dobra.Pośmialiśmy się,pożartowaliśmy i styka!
Czy dysydenci "na górze" już się dogadali /bo miałam nadzieję,
że ta prowokacja ostudzi Ich ciutkę/?
Jeśli tak,to może by tak rzucić temat po całości na forum,objaśnić co jest co,a wszyscy, demokratycznie /!/ wrzucą swoje trzy grosze w ten garnek i zobaczymy,co nam się ugotuje. Kto może,niech ściąga informacje ze ZKwP, innych klubów /kocich i tchorzofretkowych też/, od znajomych prawników i pracowników skarbówki. Ponieważ w tych kwestiach jesteśmy "małe misie",niech oboje adwersarze /wspólnie!!!/ nakreślą plan, punkt po punkcie i poprowadzą temat.
A jeśli się nie dogadali , to wszyscy idźmy se relaksacyjnie zajarać;-)!
Pa,Misie-Patysie!:Rose

Mnie bardziej odpowiadało refleksyjnie bo nie ma nic lepszego jak chwila refleksji przy dymku.

To nie jest kwestia dogadania się pomiędzy jakimiś osobami. To zagadnienie ma zupełnie inne podstawy i priorytety.

Informacji z ZKwP nie ma co ściągać bo jest wstępna akceptacja na założenie takiego klubu.
Prawnicy sa tutaj też niepotrzebni po Statut ZKwP jak i Regulamin Klubów Rasy określa większosć przepisów.
http://www.zkwp.pl/zg/regulaminy/Statut_ZKwP.pdf
http://www.zkwp.pl/zg/regulaminy/Reg...klubu_rasy.pdf
Cele i załozenia też zostały w zarysie określone i to na początku wystarczy.
http://ww.kcsv.pl/
ZKwP otrzymało Statut Stowarzyszenia i jego założeń i na tej podstawie wydało opinię z, którą można się zapoznać .
http://ww.evikzegar.pl/pies/C350616.pdf
Praktycznie wszystko co mogło być w tej kwestii zrobione to zostało wykonane przez ostatni rok.

Dyskusje toczą się od pięciu lat na ten temat i dalej się nic nie dzieje. Od roku atmosfera jest dosć napięta i dalej taka będzie.

W tej chwili pozostaje tylko powołać i zebrać GI aby formalnie rozpocząć proces rejestracji Klubu.

Rona 12-10-2009 15:29

Ankieta:
27. Co wg Ciebie daje odpowiednie szkolenie CsV.?*:
TAK
NIE
NIE MAM ZDANIA

:lol::lol::lol:

sssmok 12-10-2009 15:44

Quote:

Originally Posted by Rona (Bericht 242770)
Ankieta:
27. Co wg Ciebie daje odpowiednie szkolenie CsV.?*:
TAK
NIE
NIE MAM ZDANIA

:lol::lol::lol:

Hehehe :D
Najwyrazniej nie wszystko jest jeszcze dopracowane.

W kwestii ankiety, ja bym sie tego czepnela:
"...Jest ona anonimowa, a wypełniający jedynie w celu poprawnej weryfikacji musi podać adres e-mail. "
Jesli podajemy e-mail to ankieta nie jest juz anonimowa!!!!

wilczakrew 12-10-2009 20:34

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 242773)
Hehehe :D
Najwyrazniej nie wszystko jest jeszcze dopracowane.

W kwestii ankiety, ja bym sie tego czepnela:
"...Jest ona anonimowa, a wypełniający jedynie w celu poprawnej weryfikacji musi podać adres e-mail. "
Jesli podajemy e-mail to ankieta nie jest juz anonimowa!!!!

Nie lepsza w takim układzie jest sugestia co należało by poprawić.

Widocznie nie bo tylko na to jest stać pewne osoby.

Ankieta jest anonimowa i to jaki ktoś poda adres mailowy nie pozwoli go zweryfikować. Możesz sobie założyć skrzynkę mailową na wysłanie tej jednej ankiety i poczekać na informacje zwrotną czy została ona wypełniona poprawnie.
Mozesz potem z tej skrzynki nie korzystać , a jakie dane podasz przy jej rejestracji w tym przypadku jest nieistotne.

Jednak dziękuje Ronie za ujawnienie błędu choć do sposobu można mieć zastrzezenia. Podam tą informację dla informatyka. który umieszczał ankietę aby to poprawił.

sssmok 12-10-2009 20:43

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 242848)
Ankieta jest anonimowa i to jaki ktoś poda adres mailowy nie pozwoli go zweryfikować. Możesz sobie założyć skrzynkę mailową na wysłanie tej jednej ankiety i poczekać na informacje zwrotną czy została ona wypełniona poprawnie.
Mozesz potem z tej skrzynki nie korzystać , a jakie dane podasz przy jej rejestracji w tym przypadku jest nieistotne.

Wiekszosc maili ma adresy kojarzace sie z wlascicielem, np. nazwisko, ksywka. Sorry, ale zakladanie specjalnie maila po to, zeby wypelnic jedna ankiete to jakas paranoja. Wiekszosc ludzi zrezygnuje w ogole z wypelniania.

Chcesz sugestie? Prosze. Jesli ankieta ma byc anonimowa to niech nie bedzie weryfikacji. To chyba zrozumiale.
Jesli chcesz robic z potwierdzeniem mailowym - ok. Ale nie wmawiaj ludziom, ze jest anonimowa.

Gaga 12-10-2009 20:48

Połowa pytań ankiety to bzdura, pismo od Zk swoje, ankieta swoje, kompletnie bez sensu. Ale może sobie być bo w końcu to prywatna stronka, prywatne pytania i z klubem nie ma nic wspólnego.

Mila 12-10-2009 21:01

może było o tym wcześniej, nie wiem, nie śledziłam wątku od początku. Chciałam tylko spytać, w jaki sposób mogę dokopać się do ankiety? czy ona sobie wisi na jakiejś stronce, czy mogę ją otrzymać na mejla?
Będę wdzięczna za wskazówkę.
Dzieki

Gaga 12-10-2009 21:02

w poście 30 masz linka

Mila 12-10-2009 21:05

ok, dzięki!

Rona 12-10-2009 21:46

Quote:

Jednak dziękuje Ronie za ujawnienie błędu .

Proszę uprzejmie. Błędów jest więcej, niestety. :(

Quote:

...choć do sposobu można mieć zastrzezenia.

I kto to mówi?? :shock: Nie czytasz swoich postów czy reprezentujesz tzw. "mentalność Kalego"? :rock_3

wilczakrew 13-10-2009 01:26

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 242851)
Wiekszosc maili ma adresy kojarzace sie z wlascicielem, np. nazwisko, ksywka. Sorry, ale zakladanie specjalnie maila po to, zeby wypelnic jedna ankiete to jakas paranoja. Wiekszosc ludzi zrezygnuje w ogole z wypelniania.

Chcesz sugestie? Prosze. Jesli ankieta ma byc anonimowa to niech nie bedzie weryfikacji. To chyba zrozumiale.
Jesli chcesz robic z potwierdzeniem mailowym - ok. Ale nie wmawiaj ludziom, ze jest anonimowa.

Adres mailowy nie jest weryfikowany.
Nawet jak wpiszesz tam [email protected] to też zostanie wysłana.
Poprostu nie otrzymasz potwierdzenia.

Więc może nie ja wmawiam ludziom, ze coś jest nie tak.

Ankieta została specjalnie skonstruowana w taki sposób aby poznać opinię ludzi na pewne tematy i na podstawie otrzymanych wyników będzie można ustalić czy klub jest nam potrzebny. Jakie sa oczekiwania , założenia , nastawienie itd.

Oczywiście według pewnych osób to bzdura ale jest to możliwe bo wszystko jest bzdurą jak na to spojrzeć z pewnej strony.
Prawdą jest, że strona jest prywatna , odpowiedź z ZKwP też bo jest do mnie, wszystkie inne dokumenty w tej sprawie też.
Więc może Ci co to krytykują niech sobie zrobią taką samą stronkę, załatwią takie samo pismo i skompletują takie same dokumenty.
Każdemu wolno tak samo i też wolno to potem podac do publicznej wiadomości.
Ktoś będzie zainteresowany to sobie wybierze, ładniejszą stronę, milszego rozmówcę, mniejsze problemy , bo nikt nikogo do niczego nie zmusza.
Wszystko jest w pełni dobrowolne i od mojej osoby całkowicie niezależne.

Ja określiłem swoje stanowisko w tej sprawie :
Klub mnie nie interesuje bo nie jestem członkiem ZKwP i nie mogę tym samym zostać członkiem Klubu. Nie interesuje mnie kto bedzie w jego strukturach , kto kogo będzie bił po głowie i kto komu będzie coś nakazywał.

Jestem zainteresowany jego powstaniem tylko dlatego aby przyszłość rasy w polsce była tworzona wspólnie i abym mógł raz w roku pojechać na wystawę klubową CsV.

Ja mam zupełnie inne plany i założenia i z pewnością nie to jest moim celem.

szasztin 13-10-2009 07:40

Off topic:

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 242905)
Klub mnie nie interesuje bo nie .....
Jestem zainteresowany jego powstaniem tylko dlatego aby przyszłość rasy w polsce była tworzona wspólnie i abym mógł raz w roku pojechać na wystawę klubową CsV.

:WTF Przypomina to "czeski film": mam wilczaka - ale nie jestem jego właścicielem, jestem zainteresowany klubem ale on mnie nie interesuje itd

sssmok 13-10-2009 09:07

Quote:

Adres mailowy nie jest weryfikowany.
Nawet jak wpiszesz tam [email protected] to też zostanie wysłana.
Poprostu nie otrzymasz potwierdzenia.
Więc może nie ja wmawiam ludziom, ze coś jest nie tak.

Porozmawiamy jak przeczytasz i zrozumiesz co napisalam.

Off topic:
Quote:

Originally Posted by szasztin (Bericht 242919)
:WTF Przypomina to "czeski film": mam wilczaka - ale nie jestem jego właścicielem, jestem zainteresowany klubem ale on mnie nie interesuje itd

No wlasnie :D
Tylko po co zajmowac sie czyms co Cie nie interesuje. Na pokaz?
Jesli zabiera sie za to w ten sposob - to konczy sie to tak jak sie skonczylo i nie mozna miec do nikogo pretensji ;)

Rona 13-10-2009 10:42

Oto moja ankieta: :)

Czy chcesz żeby Twój wilczak był zdrowy, piękny i bogaty?
TAK
NIE
NIE MAM ZDANIA

Mam nadzieję, że ta "specjalnie skonstruowana ankieta umożliwi nam ustalenie czy klub jest nam potrzebny. Jakie sa oczekiwania , założenia , nastawienie itd":)

A teraz serio:
Quote:

Ankieta została specjalnie skonstruowana w taki sposób aby poznać opinię ludzi na pewne tematy i na podstawie otrzymanych wyników będzie można ustalić czy klub jest nam potrzebny. Jakie sa oczekiwania , założenia , nastawienie itd.

Nie wiem kto ją tworzył, ale o zasadach konstruowania ankiet miał bardzo blade pojęcie, wręcz bliskie zeru....
Nie miałby u mnie szans na zaliczenie "metod badań społecznych", choć nie jestem specjalnie surowa....

Wystarczy wziąć kilka pytań z brzegu, żeby dostrzec ich żenujący poziom:

2. Czy taki Klub jest w stanie coś zmienić.?*, (odpowiedź nasuwająca się 99,99% respondentów: zależy od klubu
;-))
7. Czym jest dla Ciebie etyka hodowlana.?*: (temat na prace doktorską :p)
12. Czy badania genetyczne mają wpływ na prawidłowy rozwój rasy.? (oczywista oczywistość, po co pytać? :))
25. Czy można poddać psa badaniom oraz udostępnić jego wyniki badań w kierunku ulepszenia wiedzy o rasie.?*: (odp.: czemu nie, wszak można badać wszystko, psa też ;).)

Z tak skonstruowanej ankiety można się dowiedzieć ile osób ją wypełniło i ... niewiele więcej.

wilczakrew 13-10-2009 11:27

Quote:

Originally Posted by szasztin (Bericht 242919)
Off topic:

:WTF Przypomina to "czeski film": mam wilczaka - ale .... on mnie nie interesuje itd

Można też tak wyciąć zdanie i je wykropkować.
Czytający z pewnością zrozumie lepiej Twój sens wypowiedzi na to co zostało wcześniej napisane.

szasztin 13-10-2009 11:39

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 242981)

"Przypomina to "czeski film": mam wilczaka - ale .... on mnie nie interesuje itd"

Można też tak wyciąć zdanie i je wykropkować.
Czytający z pewnością zrozumie lepiej Twój sens wypowiedzi na to co zostało wcześniej napisane.

Przeciez to nawet nie jest Twój wilczak. Sam to kilkakrotnie pisałes na tym forum. I cały czas się nie mogę nadziwić tym że to całe zamieszanie wokół wilczaków Ciebie tak strasznie interesuje.

wilczakrew 13-10-2009 11:44

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 242938)
No wlasnie :D
Tylko po co zajmowac sie czyms co Cie nie interesuje. Na pokaz?
Jesli zabiera sie za to w ten sposob - to konczy sie to tak jak sie skonczylo i nie mozna miec do nikogo pretensji ;)

Ja nie mam do nikogo pretensji . Nie muszę też niczego robić na pokaz i myślę, że jak jeszcze raz przeczytasz to co napiszę to zrozumiesz co mnie nie interesuje, a czym jestem zainteresowany.

Quote:

Originally Posted by wilczakrew
Klub mnie nie interesuje bo nie jestem członkiem ZKwP i nie mogę tym samym zostać członkiem Klubu. Nie interesuje mnie kto bedzie w jego strukturach , kto kogo będzie bił po głowie i kto komu będzie coś nakazywał.

sssmok 13-10-2009 11:46

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 242989)
Ja nie mam do nikogo pretensji . Nie muszę też niczego robić na pokaz i myślę, że jak jeszcze raz przeczytasz to co napiszę to zrozumiesz co mnie nie interesuje, a czym jestem zainteresowany.
[/b]

I znowu odwracasz kota ogonem :rock_3

Rona 13-10-2009 11:55

Quote:

Jestem zainteresowany jego powstaniem tylko dlatego aby przyszłość rasy w polsce była tworzona wspólnie
W takim razie wyjaśnij nam wszystkim tu i teraz, prosto i jasno, raz na zawsze, tak 'w krótkich żołnierskich słowach', bez bicia piany, słowotoku i niepotrzebnego show, dlaczego tyle wysiłku wkładasz na tym forum i poza nim w dzielenie społeczności właścicieli i hodowców wilczaków...

Naprawdę jestem ciekawa Twojej odpowiedzi. ;-)

NB 'Polska' pisze się z dużej litery

All times are GMT +2. The time now is 01:44.