Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   CACIB Katowice 2013 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=24850)

z Peronówki 19-03-2013 18:59

Quote:

Originally Posted by Huan (Bericht 452053)
Czego jednak nie rozumiem, to tego, jak hodowczyni wilczaków, która wypuściła już 5 miotów i posiada je jakoś ponad dwie dekady, pisze, że wszystko było w porządku. Że to tylko brednie "nie bywających wystawach ignorantów". Skoro twierdzi, że sędzia miał rację i wilczaki mają mieć szerokie klatki, szeroko rozstawione nogi, ciężkie głowy, łapy równolegle postawione, jak bulldog, to ja się poważnie obawiam o przyszłość rasy w Polsce. Po co hodować według wzorca, skoro można udowadniać, że wzorzec nie jest ważny, a najważniejsze jest to, co powiedział Pan sędzia z Warszawy, Katowic, Niemiec czy Mozambiku?

Ale tu nie chodzi o rase. Akurat ta pani hodowczyni NIGDY nie kryla, ze woli psy owczarkowate. I ze wzorzec sobie, a ona ma WLASNY basiorowaty typ wilczaka (nawet jesli z tym Hartlowym Czechoslowackim wilczakiem nie ma on NIC wspolnego)...
I trudno sie dziwic, ze raduje ja kazdy zle oceniajacy sedzia, bo to kolejny sedzia, ktory doceni jej "typ psa" i ktory zagwarantuje tytuly jej i jej przyjaciolom...

A rasa... A kogo interesuej rasa. Liczy sie lans, CWC, swiatla reflektorow i parcie na szklo...

jefta 19-03-2013 19:07

a ktory pies mial za lekka glowe?

Grin 19-03-2013 20:00

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 452124)
a ktory pies mial za lekka glowe?

Z tego co pamiętam, to Jared to usłyszał, ale nie wiem, czy tylko on.

avgrunn 19-03-2013 20:31

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 452120)
Ale tu nie chodzi o rase. Akurat ta pani hodowczyni NIGDY nie kryla, ze woli psy owczarkowate.

jak tak patrze po wystawach to stwierdzam ze jedynym sposobem zrobienia championatu jest zrobienie psu uzytkowosci, inaczej sie nie da. Choc bylby troche taki paradoks hodowlany :lol:

Gaga 19-03-2013 20:47

avgrunn-nie. Zrobienie championatu jest najbanalniejsza rzeczą pod słońcem. Każdy jeżdżący pies w końcu sobie championat wyjeździ, a czas ma na to stosunkowo długi. Spójrz na polskie wilczaki, mało który będąc na wystawach nie ma Ch.Pl. Z młodzieżowym bywa różnie, tu czas gra rolę, ale dorosły? Sorry, ale właśnie dlatego ma taką sobie wartość, że jest tak dostępny:)

avgrunn 19-03-2013 21:30

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 452154)
avgrunn-nie. Zrobienie championatu jest najbanalniejsza rzeczą pod słońcem. Każdy jeżdżący pies w końcu sobie championat wyjeździ, a czas ma na to stosunkowo długi. Spójrz na polskie wilczaki, mało który będąc na wystawach nie ma Ch.Pl. Z młodzieżowym bywa różnie, tu czas gra rolę, ale dorosły? Sorry, ale właśnie dlatego ma taką sobie wartość, że jest tak dostępny:)

No to my jestesmy uposledzeni bo jezdzimy,jezdzimy i nic, tylko raz pierwsze miejsce :lol: czyli kolejny CWC czeka nas za 1,5 roku, wiec szybciej chyba uzytka zrobic :twisted:

anula 19-03-2013 22:50

Quote:

Originally Posted by avgrunn (Bericht 452160)
No to my jestesmy uposledzeni bo jezdzimy,jezdzimy i nic, tylko raz pierwsze miejsce :lol: czyli kolejny CWC czeka nas za 1,5 roku, wiec szybciej chyba uzytka zrobic :twisted:

To wybieraj wystawy w malo uczeszczanych rejonach Polski albo w slabo obsadzonych wilczakami krajach osciennych ;-)

Prosze bardzo - w zeszlym roku na miedzynarodowce w Lublinie byl 1 (jeden) wilczak! Zdobyl BOB'a oczywiscie - inna sprawa, ze mu sie nalezalo, bo urodziwy, ale szans by nie mial u pana Dunczyka i na paru innych wystawach pewnie tez :|

Przejrzyj ilosc wilczakow na wystawach w Gruzji, Rumunii, Moldawii (o ile sa tam wystawy, strzelam na rybe), Grecji, czy w innych pieknych krajach, gdzie mozna przy okazji spedzic kawalek wakacji... Dla lubiacego podroze i majacego troszke kaski to i Interchampion pikus...

Bies zrobil szampona PL w ostatniej chwili - teraz juz by tak latwo nie mial, coraz wiecej psow sie pojawia w klasach, a on przeciez rowniez odstaje od przecietnej na swoj cudowny sposób :p

avgrunn 19-03-2013 22:59

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 452167)
Dla lubiacego podroze i majacego troszke kaski to i Interchampion pikus...

Podrozowac nie bardzo lubie :P a nawet jesli juz sie jakas kasa znajdzie na takie wojaze to juz wole ja roztrwonic na spotkania wilczakowe czy szkolenia, wiec kolo sie zamyka ;). Coz najwyrazniej nie wszystkim pisane sa championaty (ale co ponarzekam to moje :rock_3), a jeden szampon w rodzinie wystarczy, tzn przyszly szampon bo jeszcze Lolek musi odbebnic miedzynarodowke i w sierpniu krajowke

Gia 19-03-2013 23:03

W Rumunii na wystawach jest całkiem sporo wilczaków :rock_3
Byłam i widziałam :twisted:

anula 19-03-2013 23:10

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 452172)
W Rumunii na wystawach jest całkiem sporo wilczaków :rock_3
Byłam i widziałam :twisted:

Sorki, ale kiedys byly pustki. Ja nie jestem na biezaco, bom niezainteresowana, wiec nie mam najnowszych rankingow. Jak ktos bedzie chcial, to sobie posprawdza dokladnie :rock_3

anula 19-03-2013 23:11

Quote:

Originally Posted by avgrunn (Bericht 452170)
Podrozowac nie bardzo lubie :P a nawet jesli juz sie jakas kasa znajdzie na takie wojaze to juz wole ja roztrwonic na spotkania wilczakowe czy szkolenia, wiec kolo sie zamyka ;). Coz najwyrazniej nie wszystkim pisane sa championaty (ale co ponarzekam to moje :rock_3), a jeden szampon w rodzinie wystarczy, tzn przyszly szampon bo jeszcze Lolek musi odbebnic miedzynarodowke i w sierpniu krajowke

To nie narzekaj. Za to Urcio bedzie (a wlasciwie juz jest) rozchwytywanym Pukaczem - cos za cos :p
A do tego splendory niepotrzebne

All times are GMT +2. The time now is 09:43.