![]() |
Y-Hati od Úhoště N/N
Děkujeme za test. |
Barum Tasha N/DM
Diki moc Danielko ;-) |
Gunner Malý Bysterec N/N :o)
ďakujeme |
Sandy od Úhoště N/N
Dík. |
Na přání majitele:
Bengie II Od Úhoště N/N |
Rena z Litavské kotliny N/DM.
Danielo děkuji! |
Jago spod Ďumbiera N/N
|
Felon Eden severu: N/N
Areia Sotis: N/N Clif Sotis: N/N Desire Sotis: N/N Se svolením majitelů: Anteia Sotis: N/N Cessie Sotis: N/N Cir Cleo Sotis: N/N Corina Sotis: N/N Dero Sotis: N/DM Ecco Sotis: N/N Eiko Sotis: N/N Ellis Sotis: N/N Všem moc děkuji za účast na testování ;-) |
Quote:
ahoj Tesime sa s vami a vsetkym gratulujeme. Je to uzasne, ze viac a viac cvc-iek je testovanych. Ozaj pekne vysledky. |
Po tom co psala Helena asi nebude překvapením, že Kondor je minimálně přenašeč. Až vyrostu, tak vezmu zveřejněné výsledky a zbytek si dopočítám :lol:
Myslím, že Daniela už má skoro jasno jak to kde s DM je a není a mohli bychom mít všichni, ale zatím asi bohužel. Tak mě napadlo k Daniele... můžeš se ptát už při odběru, jestli majitel souhlasí se zveřejněním? Nebo aspoň potom v mailu, ale zkrátka zveřejňovat co nejvíc a nezveřejňovat jen kvůli nesouhlasu majitelů? DM je (naštěstí) nemoc podložená plně geneticky (ikdyž její projev je různý), ale myslím, že by bylo nejlepší co nejvíc výsledků veřejně. Není cílem zdiskreditovat přenašeče nebo dokonce psy postižené, ale mělo by být cílem tuto nemoc pokud možno omezit. Samozřejmě se správně seřazenými propritami např. příbuznost...znaky...DKK........DM |
Quote:
|
Quote:
|
Jasně chápu... jen někteří sem nechodí a ani jim nedochází, že by třeba bylo fajn výsledek zveřejnit, že někdo třeba uvažuje o jejich psu atd., ale byla by to práce navíc, to máš pravdu.
|
Quote:
Výsledky českých psů, kteří byli odebráni na bonitacích potovaly k Daně. Zahraniční majitelé, kteří mi vzorky posílají poštou nebudu dotazovat. Jsem si jistá, že 99% z nich sem chodí. Z wd ostatně ví, že možnost testování zdarma existuje. Ale chápu tvou zvědavost ;-) Majitelé, kteří si nechají psa testovat a nechtějí zveřejnit výsledky je sdělují zájemcům o krytí, už jsem se s tím několikrát zpětně setkala. |
Jiank samozřejmě existuje možnost, že majitelé feny mohou požádat majitele krycího psa o zaslání stěru a já ho otestuju. Myslím, že každý kdo má psa testovaného, tuto skutečnost přizná.
|
Quote:
Předpokládám, že to má Dana už doma dopočítaný a už ví kterej NO za DM může :lol: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ale s tou mutací mě tak napadlo... takže je možný, že kdyby se čistě teoreticky povedlo dotáhnout celý plemeno na N/N, že se pak DM stejně někde vyskytne... takže vlastně ani žádnej dopočítanej výsledek není úplně jistej, jistý je jen to, co je otestovaný :) |
Quote:
Už nepij! :lol: |
All times are GMT +2. The time now is 06:13. |