Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Hodowla (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Bratanki "A" czyli PINKI ma szczenieta (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=9373)

Kamoszka 23-10-2010 22:38

No to jutro mijają 2 lata od momentu kiedy Pinki urodziła brAterstwowe szczeniaczki: Andariel, Ardala i Ahena.
Większość z nas ma już za sobą 2 lata z wilczakiem pod jednym dachem, więc nie będę się rozpisywał o zaletach (bo wad nie zauważyłem). Jesteśmy mega szczęśliwi, że te 2 lata dzieliliśmy razem z Ardalem dzięki któremu każdy dzień był inny i wiele razy był lekarstwem na całe zło tego świata. Wiemy, że bez Ardala w naszym życiu "czegoś" by brakowało. Tego czegoś co powoduje, że znajomi i rodzina patrzą czasem na nas dziwnie, nie rozumiejąc, że dla psa tak można...
Ja wiem, że nie zamieniłbym Ardala na żądnego innego psa, kumpla, towarzysza wypraw i przyjaciela na każdy dzień!!!

Jutro obchodzimy urodziny, ale już dziś zafundowaliśmy Ardalowi dzień z czarodziejem, który za pomocą czarodziejskiej różdżki sprawił, że Ardal lewitował:p
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-...0_213714_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-...7_358711_n.jpg

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CAŁEGO MIOTU A!!!!!!!!!!!
:cake:cake:cake:beer:beerchug2

Gaga 23-10-2010 22:57

W przededniu narodzin rodzeństwa - jaki ładny zbieg dat - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO już chyba dorosłym łobuziakom:) STOOOO LAAAAT !

Kamoszka 23-10-2010 23:00

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 333468)
W przededniu narodzin rodzeństwa - jaki ładny zbieg dat - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO już chyba dorosłym łobuziakom:) STOOOO LAAAAT !

Dokładnie-niby dorosłe ale ciągle łobuziaki:p
DZIĘKUJEMY CIOCI za życzenia:p

Gia 23-10-2010 23:49

Wszystkiego naj naj najlepszego od nas i Kalinki dla całego miotu A ;)

Louve 24-10-2010 00:51

I od nas wszystkiego najlepszego, dla całego miotu A, bez wyjątku! ;)

Grin 24-10-2010 08:40

Wszystkiego najlepszego "szacownym" dwulatkom! :)

aneta1 24-10-2010 10:18

Wszystkiego Najlepszego :beerchug2:cake:cake

Narvana 24-10-2010 12:43

Najlepszego :)

GRABA 24-10-2010 14:47

Quote:

Originally Posted by Kamoszka (Bericht 333460)
Jesteśmy mega szczęśliwi, że te 2 lata dzieliliśmy razem z Ardalem dzięki któremu każdy dzień był inny i wiele razy był lekarstwem na całe zło tego świata. Wiemy, że bez Ardala w naszym życiu "czegoś" by brakowało. Tego czegoś co powoduje, że znajomi i rodzina patrzą czasem na nas dziwnie, nie rozumiejąc, że dla psa tak można...

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CAŁEGO MIOTU A!!!!!!!!!!!
:cake:cake:cake:beer:beerchug2

Dokładnie niczym słowa opisujące nasze życie:p
Dużo zdrówka dla psiaków:)

konek 24-10-2010 18:48

Wszystkiego najlepszego dla dzieciaków Maxa i Pinkówy :love:love:love.
Super to Kamil ująłeś, bo dla nas też życie z Maxem i Ereshką jest czymś wyjątkowym. I myślę, że dla wielu z nas. Cieszymy się bardzo, że dzieciaczki Maxa i Pinki już przez 2 lata uszczęśliwiają swoich właścicieli. Oby jak najdłużej :tard

Z LASÓW LOTHLORIEN 24-10-2010 21:21

Wszystkiego super-hiper! Pozdrowionka dla szczeniaków Maxiorkowych. Pragnę nadmienić, iż Max stał się wychowawcą młodzieży :D :twisted:

jacekjg 24-10-2010 21:23

:cakeWszystkiego najlepszego dla miotu A ,dużo dużo zdrówka :cake

szasztin 25-10-2010 07:26

Wszystkiego naj!!!!!!!!!!

shaluka 25-10-2010 09:29

Widze, ze nas sporo omija nowin kiedy tak sie nie zaglada za czesto na WD.

Wszystkim "A"niołkom-diabełkom zdrówka, radości i wieeeelu lat z ukochanymi właścicielami!

Kamoszka 23-10-2011 23:01

Jutro mijają 3 lata...
niezwykły czas. Słyszałem kiedyś, że po trzecim roku życia wilczak się zmienia, dorośleje, staje się dorosłym obywatelem...
I u nas zaszły zmiany. Te wielkie życiowe, rodzinne, psio-ludzkie.
Na koncie mamy wielką przeprowadzkę, całkowitą zmianę miejsca zamieszkania, gdzie nic nie jest podobne to tego co było. Domowe zacisze wypełniła teraz Wielka Osobowość w małym na razie 9-miesięcznym ciele - nasza córeczka Nel. I razem z Olą rwaliśmy sobie włosy z głowy jak to wszystko będzie, jak sobie poradzimy, jak Ardal sobie poradzi. O to chyba baliśmy się najbardziej. Jak się odnajdzie w nowym miejscu, czy zaakceptuje Nel, czy nie będzie zazdrosny i wiele wiele innych mniejszych lub większych obaw wyedzierało poszczególne kartki kalendarza.
I wiecie co? Ardal poradził sobie ze wszystkim najlepiej z całej naszej rodzinnej paczki. Od razu znalazł sobie miejsce w nowym domu, od razu poukładał sobie relacje z innymi psami w okolicy, od razu wiedział, że to Jego nowy dom w którym przyjdzie mu, nam spędzić resztę życia.
Wszyscy bali się o bezpieczeństwo Nel, zwłaszcza gdy Ardal ziewał i pokazywał swoje zębiska. I tu po raz kolejny zaskoczył wszystkich! Nie ma lepszej niańki niż Ardal. Kornelia nie ma lepszego przyjaciela niż Ardal (a On nie ma już chyba innej Pani niż Nel:p). Jedno stoi murem za drugim, jedno drugim sie opiekuje i dba żeby nie było smutne.
Kiedyś śmialiśmy się z Olą, że pierwszymi słowami nie będzie "mama" ani "tata", tylko "ARDAL". Co prawda było "mama" i "tata", później "baba" a dwa dni temu gdy nie było lizania na powitanie jak co rano, Kornelia leżąc z nami w łózku upomniała się i patrząc na Ardala zawołałą "Adal!!!" i wszyscy zrobiliśmy wielkie gały:shock:. Przypadek? Być może ale powtórzyła to raz jeszcze, Ardal podszedł, Ona wybuchnęła radością i od tej chwili "Adal" (czasem Ada) stało się Jej zawołaniem na swojego przyjaciela. I działa!!!
I tak oto Ardal wszedł w moim zdaniem najważniejszą rolę życiową, na której nam najbardziej zależało. I nie ma podziału pies i człowiek. Jesteśmy wszyscy rodziną! Kornelia ma włochatego brata, On opiekuje się Nią jak młodszą siostrą, a my jesteśmy dumnymi rodzicami;)
Nie pokazujemy się już na wystawach, mniej o nas słychać na WD... i chyba tak trzeba. W obliczu tego co się dzieje na codzień nie ważne są tytuły, nie ważne kolejne wystawy i puchary... Mamy w domu PSA nad PSAMI, który jest opiekunką, psychologiem, osobistym trenerem,, ochroniarzem, lekarzem i sam Bóg wie w jakich rolach już występował i w jakie przyjdzie jeszcze Mu się wcielić.
Z perspektywy 3 lat wiem, że nie zamieniłbym Ardala na żadnego innego psa i że nikt a ni nic nie jest w stanie Go przebić! I choć rezygnujemy czasem z wielu rzeczy na Jego koszt (przeróżne wyjścia i wyjazdy gdzie psom mówi się nie) to nie zamieniłbym chwil spędzonych z Ardalem na nic innego!
Spotkało nas ogromne szczęście, że Ardal z nami zamieszkał, dlatego chcemy jak co roku podziękować Bożenie za Maxa, Danielowi za Pinki, a Maxowi i Pinkówie za Ardala:) Bez Was wszystkich nie byłoby tego szczęścia a nasze życie byłoby o wiele uboższe. WIELKIE DZIĘKI!!!

No i chcieliśmy życzyć wszystkiego najlepszego Kudłatej, która jest piękną i mądrą suczką oraz braciszkowi klonów - Ahenowi. Niech psiaki żyją jak im się tylko wymarzy i niech każdy dzień będzie dla nich spełnioną misją w przyjaźni z człowiekiem.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO moje drogie BRATANKI!!!!!!!!!!!!!!!

Grin 24-10-2011 08:24

Ale ładna opowieść w ramach życzeń urodzinowych. Tym bardziej "ładna", że prawdziwa. :)
Wszystkiego najlepszego! :)

Puchatek 24-10-2011 09:41

Quote:

Originally Posted by Kamoszka (Bericht 409620)
Jutro mijają 3 lata...
niezwykły czas.
(...)
I tak oto Ardal wszedł w moim zdaniem najważniejszą rolę życiową, na której nam najbardziej zależało. I nie ma podziału pies i człowiek. Jesteśmy wszyscy rodziną! Kornelia ma włochatego brata, On opiekuje się Nią jak młodszą siostrą, a my jesteśmy dumnymi rodzicami;)
Nie pokazujemy się już na wystawach, mniej o nas słychać na WD... i chyba tak trzeba. W obliczu tego co się dzieje na codzień nie ważne są tytuły, nie ważne kolejne wystawy i puchary... Mamy w domu PSA nad PSAMI, który jest opiekunką, psychologiem, osobistym trenerem,, ochroniarzem, lekarzem i sam Bóg wie w jakich rolach już występował i w jakie przyjdzie jeszcze Mu się wcielić.
Z perspektywy 3 lat wiem, że nie zamieniłbym Ardala na żadnego innego psa i że nikt a ni nic nie jest w stanie Go przebić! I choć rezygnujemy czasem z wielu rzeczy na Jego koszt (przeróżne wyjścia i wyjazdy gdzie psom mówi się nie) to nie zamieniłbym chwil spędzonych z Ardalem na nic innego!
Spotkało nas ogromne szczęście, że Ardal z nami zamieszkał,(...)!

Z jaką radością, wzruszeniem i błogostanem czyta się takie słowa!
Oby tak Wam zostało na zawsze.

z Peronówki 24-10-2011 10:34

Quote:

Originally Posted by Kamoszka (Bericht 409620)
Jutro mijają 3 lata...

Wszystkiego NAJ! I wielkie dzieki za ta opowiesc :tard

konek 24-10-2011 11:08

Kamil, dziękuję Ci bardzo za te słowa, które napisałeś. To wielka Wasza zasługa, że tak wyglądają Wasze relacje z Ardalem. Stworzyliście mu kochający dom, on to wie i Waszą miłość odwzajemnia. Nawet nie wyobrażasz sobie jak są mi bliskie te uczucia i relacje. I bojąc się tej chwili kiedy Max nas opuści wiem, że cząstkę jego miłości i oddania dla człowieka, dla swojej rodziny i Pańci będę mogła widzieć w Waszym Ardalu. I się poryczałam.....

Buziaki dla Oli i małej Pańci Ardala.

Wszystkim bardzo kochanym psiakom z miotu A z Braterstwa Wilczaków najlepsze życzenia z okazji 3 latek

Bożena

DORA 24-10-2011 13:50

Kamoszka
Wasz piekny list zawiera dokładnie wszystko to co i my przezywamy z naszymi szajbami i tez jak Bozena poryczałam sie czytajac to wszystko.
Tak wiec zyczymy Wam i reszcie rodzeństwa z miotu wielu dłuuugich szczesliwych lat:bussi:cake:Rose

All times are GMT +2. The time now is 06:12.