Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Żywienie i zdrowie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Karma dla szczeniaka (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=13548)

DORA 22-07-2010 13:58

A....i jeszcze ryby.
Jotunski uwielbia grillowanego lososia albo pstraga, sledzie surowe zima i musza sobie pare dni polezec na sniegu .
No chyba ze ptaszory za bardzo zaczynaja sie interesowac tym co lezy,wtedy natychmiast rybsko laduje w zaspie dokladnie zakopane i przyklepane:lol:
A nasza gwiazdeczka kazda rybe czy to surowa ,wedzona,grillowana traktuje w jeden sposob-wytarzac sie:twisted:
Skubana nawet znajdzie sobie osc na podlodze i zaczyna szalenstwo z tarzaniem:lol:

Gaga 22-07-2010 14:03

To u nas hitem jest pasta jajeczna, same jajka nie wzbudzają zainteresowania, za to takie z przyprawami, szczypiorkiem, majonezem...pyyyychaaa ;)

DORA 22-07-2010 14:53

U nas z kolei Tajgulina dala by sie pokroic za surowe jajeczko i jajecznice za to Jotunski surowego nie rusza.
I jeszcze sporadycznie nasze czubutki maja ochote na pasztetowa luksusowa w zlotym flaku innej nie tykaja,a kotleciki z piersi w panierce kazda ilosc gdyby sie tylko pancia na to zgodzila, a ze sie nie zgadza wiec tez sporadycznie dla smaczka.
A...i jeszce Tajgula uwielbia orzechy włoskie.

Gaga 22-07-2010 15:10

Quote:

Originally Posted by DORA (Bericht 316048)
a kotleciki z piersi w panierce kazda ilosc gdyby sie tylko pancia na to zgodzila

No to my mamy złoty podział- polędwiczki od piersi ida do psiej paszczy, reszta-dla nas:)

Quote:

A...i jeszce Tajgula uwielbia orzechy włoskie.
Łupie jak wiewiórka ?:)

DORA 22-07-2010 15:33

8)Nie,nie.
Tajgula laskowe lupie ale zjada pancio a wloskie pancio lupie zjada Tajgula.
Tak sie jakos dziwnie dogadali podczas mojej chwilowej nieobecnosci:lol:

Karina 27-07-2010 17:18

Radośka niestety nie daje za wygraną. Raz na jakiś czas dziubnie parę chrupeczków. Ile to jeszcze może trwać :roll: ? Aż taka uparta ta sucza jest? Metoda zabierania michy nie robi na niej zbyt dużego wrażenia chyba...

Miru 27-07-2010 17:29

to może zabierz ją do jakiegoś zoologa i tam może wybierze wreszcie swój smaczek ( z ON-em u kolegi podziałało )

Gia 05-08-2010 09:17

Quote:

Originally Posted by DORA (Bericht 316052)
8)Nie,nie.
Tajgula laskowe lupie ale zjada pancio a wloskie pancio lupie zjada Tajgula.
Tak sie jakos dziwnie dogadali podczas mojej chwilowej nieobecnosci:lol:

Kiedyś przywiozłam od teściowej 3 kg orzechów włoskich i tak sobie leżały zawinięte w worku pod krzesłem w kuchni i czekały na lepsze czasy. Kiedy wreszcie przyszedł ich czas i chciałam zrobić ciasteczka orzechowe, okazało się, że zostało mi z tego jakieś 10 orzechów... Kalinka regularnie i z premedytacją je podżerała, a ja się zastanawiałam dlaczego mi tyje sucza :twisted:

Grin 05-08-2010 09:23

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 318255)
Kiedyś przywiozłam od teściowej 3 kg orzechów włoskich i tak sobie leżały zawinięte w worku pod krzesłem w kuchni i czekały na lepsze czasy. Kiedy wreszcie przyszedł ich czas i chciałam zrobić ciasteczka orzechowe, okazało się, że zostało mi z tego jakieś 10 orzechów... Kalinka regularnie i z premedytacją je podżerała, a ja się zastanawiałam dlaczego mi tyje sucza :twisted:

No ale jak to; bez śladów pożerała? Nie było łupinek, po których mogłabyś się zorientować, co się dzieje? :D
Wilczak potrafi... 8)
Orzechy są zdrowe, ja bym chciała, żeby Łowca je wcinał, ale akurat on nimi gardzi. :evil:

Gia 06-08-2010 11:07

Grin, zamiatała łupinki pod dywan, za szafkę... Oprócz niej są w domu jeszcze fretki, czego ona nie posprzątała, to frety wyniosły w swoje zakamarki ;) Ot, taka współpraca miedzygatunkowa :twisted:

Grin 06-08-2010 11:14

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 318523)
Grin, zamiatała łupinki pod dywan, za szafkę... Oprócz niej są w domu jeszcze fretki, czego ona nie posprzątała, to frety wyniosły w swoje zakamarki ;) Ot, taka współpraca miedzygatunkowa :twisted:

A wszystko po to, żeby biednego człowieka wyprowadzić w pole. :twisted: :D

Gia 06-08-2010 11:17

One wszystkie takie złodzienjki :roll:
Ostatnio freta podkradła psu tchawicę ;-)

Gaga 06-08-2010 11:21

:roll: i jak on teraz sobie daje radę? Oddycha jeszcze? :D

Miru 06-08-2010 11:33

:shock: biedny , ani nie szczeknie , ani nie zawyje :D

Gaga 06-08-2010 11:53

Wracając do tematu : LINK
Albo walenie się w pierś albo robota konkurencji .

Gia 07-08-2010 09:28

Quote:

Originally Posted by Miru (Bericht 318533)
:shock: biedny , ani nie szczeknie , ani nie zawyje :D

wołową tchawicę ukradła psu :twisted:

Miru 07-08-2010 15:40

Pff...ot złodziejskie nasienie ;-)

Z LASÓW LOTHLORIEN 31-01-2011 10:51

Witam, a ja chciałam się zorientować czy ktoś karmił kiedyś tą karmą?

http://www.decathlon.com.pl/PL/outdo...kg-152481703/#

Nie znam żadnych opinii na jej temat, a karma wydaje się niczego sobie (przynajmniej wydaje się).

Jest to karma dla psów pracujących - myśliwskich tropiących i aportujących, ogólnie dla psów AKTYWNYCH.

Galicja 31-01-2011 12:06

Quote:

Originally Posted by Z LASÓW LOTHLORIEN (Bericht 354579)
Witam, a ja chciałam się zorientować czy ktoś karmił kiedyś tą karmą?

http://www.decathlon.com.pl/PL/outdo...kg-152481703/#

Nie znam żadnych opinii na jej temat, a karma wydaje się niczego sobie (przynajmniej wydaje się).

Jest to karma dla psów pracujących - myśliwskich tropiących i aportujących, ogólnie dla psów AKTYWNYCH.

Bardzo fajna karma :)
Ma b. dobry skład porównywalny do najdroższych karm na rynku, psy ją lubią :)

Galicja 31-01-2011 12:12

Z tej serii jest jeszcze karma dla szczeniaków, tylko trzeba ją w sklepie zamówić

All times are GMT +2. The time now is 18:42.