Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Hodowla (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Romantyczne wycieczki - miot 'D' z Peronowki (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=2118)

Gaga 06-06-2005 22:20

Prawie zgadlas! Na raze sciga (z powodzeniem) mrowki w trawie oraz ( bez powodzenia bo mu nie pozwalam) pszczoly i baki...ja wiem ze to zywie bialko ale bez przesady...
Ostatnie ulubione danie: truskawki !
Wiesz, Giga zawsze jadla to co my wychodzac z zalozenia ze jak my zyjemy to ona tez przezyje ..ale to co wyprawia mlody to juz jest przesada! :stupido

z Peronówki 06-06-2005 22:37

Quote:

Originally Posted by Gaga
Prawie zgadlas! Na raze sciga (z powodzeniem) mrowki w trawie oraz ( bez powodzenia bo mu nie pozwalam) pszczoly i baki...ja wiem ze to zywie bialko ale bez przesady...
Ostatnie ulubione danie: truskawki !

:mrgreen: U nas truskawki sa bezpieczne. No, chyba, ze sa podawane ze smietana... ;) Generalnie Bure lataja teraz jak prawdziwe psy pasterskie - dostaly bzika na punkcie serow, smietany, serwatki, kefirow i jogurtu. Szczegolnie na sery trzeba uwazac, gdy sa wyciskane.....bo przy stole zawsze jest komplet wyglodnialych wilkow.... :ffod

z Peronówki 06-06-2005 22:40

Swojego czasu pisalam, ze Wiewior stale przesiaduje u mnie pod nogami..... Potem Ali zaczela sie wymieniac z Belka.... Ale teraz ani jedna, ani druga nie chce ustapic. :twisted: Wszystko by bylo OK, gdyby nie powiekszajace sie rozmiary Belki - czasem musze spod Beczusi wyciagac zgniecionego Wiewiora, bo zaczyna mu brakowac powietrza... ;)

http://www.zperonowki.com/pics/galle.../aDSCF0012.JPG
(i ja mam tam jeszcze wcicnac swoje nogi..i krzeselko ;))

Gaga 06-06-2005 22:54

Mlody wlasnie siedzi pod drzwiami, zazadal biletu do Poznej i powiedzial, ze sie wyprowadza :mrgreen:
http://cheitan.zperonowki.com/uploads/serki.jpg

I jeszcze mu matke dusza!!!!

Gaga 06-06-2005 22:57

Quote:

Originally Posted by Margo

Ekhmmm MArgo ..po co Ci krzeselko pod biurkiem? :shock: :cheesy:

z Peronówki 06-06-2005 23:17

Quote:

Mlody wlasnie siedzi pod drzwiami, zazadal biletu do Poznej i powiedzial, ze sie wyprowadza :mrgreen:

:mrgreen: Powiedz Mlodemu, ze przywieziemu mu cos na poczatku lipca. Niech jeszcze troche wytrzyma... ;)

Quote:

Ekhmmm MArgo ..po co Ci krzeselko pod biurkiem?

:roll: Hmmm....OK, krzeslo kolo biurka, ale pod musza sie zmiescic moje dwie nogi i dwie nogi od krzesla... :D

Gaga 06-06-2005 23:24

Quote:

:roll: Hmmm....OK, krzeslo kolo biurka, ale pod musza sie zmiescic moje dwie nogi i dwie nogi od krzesla... :D

To zrob tak: odsun krzeselko do tylu a nogi wygodnie wyciagnij i uloz na Belci..Ty bedziesz miala mieciutko a ona masaz...i kto wie? Moze wyczujesz ilosc Demoonkow? :mrgreen:

( hhe ! za ten pomysl jutro z rana u drzwi moich stanie Joanna i zalomoce mi kolba w drzwi w mordem w oczach :twisted: )

Canis_lupus_husky 07-06-2005 08:22

Quote:

Kapitalne zdjęcie :D biadna Ali, nie dość że taka drobniutka to jeszcze przygnieciona przez przyszywaną siostrę+kilku siostrzeńców 8)

Joanna 07-06-2005 08:33

Quote:

To zrob tak: odsun krzeselko do tylu a nogi wygodnie wyciagnij i uloz na Belci..Ty bedziesz miala mieciutko a ona masaz...i kto wie? Moze wyczujesz ilosc Demoonkow? :mrgreen:

Byłam chwilkę po dwunastej, a Ty co???? Już nie otwierasz???? Niedoczekanie :evil: :evil: :evil: :mrgreen:
Ale poczekaj, wyjdziecie nia spacer i :chainsaw2. Acha, i oczywiście konfiskata Młodego! Cholera, gdzie ja wtryniłam telefon do 'zoliborskiej" :twisted:
Margo, proponuje odebrac TEJ morderczyni psa! Ona tak ugniata Młodego i potem są tego efekty! Chłopak nie może się rozwijać w szerz i się wyciaga do gory. Dowody pytasz? A jego WZROST????

Ori 07-06-2005 10:46

Quote:

Originally Posted by Canis_lupus_husky

Kapitalne zdjęcie :D biadna Ali, nie dość że taka drobniutka to jeszcze przygnieciona przez przyszywaną siostrę+kilku siostrzeńców 8)

To nie siostra tylko Ciocia 8)

Canis_lupus_husky 08-06-2005 10:42

A no rzeczywiście :D przecieże to przyrodnia siostra Jolki a Ali ciocia :D ach jak te szczeniaki szybko rosną... 8)

Rona 08-06-2005 16:47

Quote:

Ale teraz ani jedna, ani druga nie chce ustapic. :twisted:

Powinnaś sie cieszyć, że reszta stada sie tam nie pcha :roll: Może czas na większe biurko? Takie duuuuże???:mrgreen:
Szara w upały ulubiła sobie miejsce w kąciku pod oknem, gdzie przebiega kabel antenowy z łącznikiem. Za każdym razem gdy tam zalegnie tracimy obraz w TV i wcale nie jest łatwo go odzyskać :evil: I co ciekawe kładzie się tam zawsze w najciekawszym momencie filmu i udaje "blondynkę" gdy protestujemy :mrgreen:

z Peronówki 13-06-2005 16:52

Quote:

Originally Posted by Rona
Powinnaś sie cieszyć, że reszta stada sie tam nie pcha :roll:

A kto powiedzial, ze sie nie pcha.... ;) Tyle, ze Ali jest zwykle najszybsza, a Belka najbardziej uparta. Z tego powodu np. Jolka zostaje na lodzie... ;)

Quote:

Może czas na większe biurko? Takie duuuuże???:mrgreen:

Wiesz, tak juz dobieralismy stol do jadalni..... :mrgreen: Gdybym miala zrobic to samo z biurkiem.... hmmmmm....chyba jednak musimy zrobic w domu reorganizacje.....

Quote:

Szara w upały ulubiła sobie miejsce w kąciku pod oknem, gdzie przebiega kabel antenowy z łącznikiem. Za każdym razem gdy tam zalegnie tracimy obraz w TV i wcale nie jest łatwo go odzyskać :evil: I co ciekawe kładzie się tam zawsze w najciekawszym momencie filmu i udaje "blondynkę" gdy protestujemy :mrgreen:

:) U nas podobnie - czasem Belce sie cos przysni, majtnie lapa i cyk..... jest pip, bo rusza podtrzymawacz napiecia, a my latamy, aby zlokalizowac, co znowu zostalo wylaczone... ;)

Rona 20-06-2005 10:52

Jak tam się miewa wilcza prawie-mama, czyli Beleczka?

z Peronówki 20-06-2005 12:06

No Belka popisala sie niemiecka precyzja - wszystko bylo wzorcowe... ;) Czyli tak: 63. dnia ciazy (u nas zawsze to ten dzien), we wczesnych godzinach rannych (tak jak wiekszosc suczek) Belka urodzila "srednia rasy", czyli 5 szczeniakow.... Dziewczyna spisala sie na medal - wyrobila sie w ekspresowym tempie i wszystko zajelo jej jedynie 1:15h.... :) W zasadzie starala sie trzymac tez sredniej ilosci psow i suczek w miocie, ale tu sami zamieszalismy fundujac jej pozne krycie i zamiast 2 suczek mamy: 4 pieskie i jedna suczka....ale mala nadrabia charakterkiem... ;)

Mama i male czuja sie swietnie (wlasnie sobie odsypiaja). Merry Bell okazala sie prawdziwa wilczyca - o szczeniaki stara sie wzorcowo, jest bardzo delikatna - nawet raz nie musielismy wstawac i kontrolowac, czy aby jakiegos malego nie przycisnela... Fotek dobrych nie bedzie, bo poszla nam zewnetrzna lampa, a Belka odwrocila sie dodatkowo tylem (dla stada to byl istny serial brazylijski - wszystkie Bure stawily sie w komplecie i caly czas obserwowaly). Oni to starzy wyjadacze i wiedza o co idzie, ale Botis nadal nie moze dojsc do siebie, ze jest wujkiem.... ;)

Gaga 20-06-2005 12:26

Juhuuuuu! Witamy na swiecie Demoonki!!!! Niech im bedzie jak najlepiej!
:klatsch

Rona 20-06-2005 12:35

Quote:

Juhuuuuu! Witamy na swiecie Demoonki!!!! Niech im bedzie jak najlepiej!
:klatsch

Gaga, to nie Demonki! To Delicje!!! :mrgreen:
Gratulacje dla Mamy i całej rodziny...

Narvana 20-06-2005 12:49

JUPI! :mrgreen:
Szkoda ze jedna suczka ale i tak super! :mrgreen:

Gaga 20-06-2005 12:56

Quote:

Gaga, to nie Demonki! To Delicje!!! :mrgreen:
...

A to to sie dopiero okaze :evil_lol ...na razie w drodze wyborow zostal wyloniony tytul nowego watku " Delicje" vel "Demoonki" i poprosimy o newsy wlasnie tam... :mrgreen:

Agnieszka 20-06-2005 13:13

Super Belka! Maluchy Demonookie urodziły się dzisiaj rano? hoh, gratulujemy! Czwarty miot Peronówki :cheesy: :cheesy: :cheesy:

All times are GMT +2. The time now is 23:35.