Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Poznań "Światowa" 2006 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=2845)

z Peronówki 08-11-2005 12:57

Quote:

Originally Posted by Joanna
To ma chyba jakies medyczne okreslenie :shake

Eeee...nie. To zwyczajne "uzaleznienie pospolite"... ;)

Agnieszka 08-11-2005 18:25

Quote:

Originally Posted by Narvana
Ja na Swiatowce bede chocby byla sroda... ;)

Marzena, ale Ty mieszkasz pół Polski bliżej... ;)

Quote:

Originally Posted by Margo
My sie zastanawiamy nad lokum i odwiedzinami we wszystkie 4 dni - raz jako wystawcy, a potem juz "z pracy"...

A skoro to będzie trwać 4 dni to jest jakaś szansa, że wilczkai będą w sobotę lub w piątek chociażby?

O matkoooooooooo :banghead
Ale takiej wytsawy w końcu nie można przegapić... :P

...Ela znajdziemy u Ciebie jakieś miejsce na nocleg? 8)

z Peronówki 08-11-2005 18:39

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
A skoro to będzie trwać 4 dni to jest jakaś szansa, że wilczkai będą w sobotę lub w piątek chociażby?

Niestety to juz zostalo ustalone i mamy byc w czwartek... :(

Agnieszka 08-11-2005 18:43

Eh, no trudno sie mówi.

Do kiedy jest termin zgłoszeń? :lol:

leśniczyna 08-11-2005 20:08

Demoleczki nie zglosze chyba, ze sie jej "nastroj" na hali poprawi ;) raczej bede w sobote tylko na wyzlach..

Gaga 08-11-2005 21:27

Quote:

Originally Posted by leśniczyna
Demoleczki nie zglosze chyba, ze sie jej "nastroj" na hali poprawi ;) raczej bede w sobote tylko na wyzlach..

Jak nie zglosisz? Zglos koniecznie!! Po prostu przez ten rok powchodz z nia do roznych hal, jakis dworzec, garaze itp..cos znajdziesz. SUka musi si epo prostu oswoic z innymi dzwiekami, sliskoscia podloza... dacie rade! Do boju! :wink:

leśniczyna 09-11-2005 21:25

hm i w Poznaniu od wtorku do niedzieli? Co prawda i tak mialam w srode wieczorem przyjechac... wiec... hmm... moze popatrzymy... "sie zobaczy"
Dziekuje Gaga za rade - miejmy nadzieje, ze piekna sie troszke przekona do tego typu pomieszczen, halasow itp.

Ori 16-11-2005 20:08

Quote:

My sie zastanawiamy nad lokum i odwiedzinami we wszystkie 4 dni - raz jako wystawcy, a potem juz "z pracy"... :D

za duzo sie nie zastanawiaj bo i tak wiadomo gdzie spicie :mrgreen:
mysle ze Mistrzostwa Obedience tez szkoda by bylo przegapic...

Agnieszka czekamy i na Ciebie oczywiscie :D

Huan 17-11-2005 11:37

Poznan kiedys zablysnal najwyzsza stawka za parking ze wszystkich wystaw w Polsce, ale wraz ze Swiatowka najwidoczniej postanowili zadebiutowac rowniez na "swiatowej" scenie. Wlasnie sprawdzalem oplaty dla zagranicznych wystawcow - jest to najwyzsza oplata, jaka trzeba bylo kiedykolwiek zaplacic. W drugim terminie zgloszenie kosztuje 90 EUR - dla porownania na Swiatowce w Dortmund najwyzsza oplata wynosila 80 EUR. Ale ja rozumiem.... inflacja itp. ;)

Quote:

Originally Posted by Ori
mysle ze Mistrzostwa Obedience tez szkoda by bylo przegapic...

Pewnie i tak beda same bordery i belgi ;)

wolfin 23-07-2006 00:14

jiedna kolezanka znalazla to na stronie interentowej o WW'06 w Poznaniu.
To jak z tymi sukami-moga byc wystawiane czy nie? To dziala ten nowy regulamin o sukach w cieczkie i wystawach czy nadal nie?

9. Aggressive, sick dogs, bitches in heat and also dogs not entered in the show may not be brought onto the show precinct

z Peronówki 19-08-2006 16:27

Quote:

Originally Posted by wolfin
To jak z tymi sukami-moga byc wystawiane czy nie? To dziala ten nowy regulamin o sukach w cieczkie i wystawach czy nadal nie?

Ten tekst beda chyba jeszcze pisac nastepne 10 lat... Bo zamiast myslec robia "kopiuj" i "wklej".... ;) Ale regulamin sie zmienil i on wlasnie obowiazuje, a nie to co sobie ktos pisze... A dla bezpieczenstwa warto miec kopie ze soba... bo ze znajomoscia regulaminow i u sedziow roznie bywa... ;)

z Peronówki 19-08-2006 16:31

UWAGA!
Jutro mija pierwszy termin zgloszen....! W drugim (do 20.09.2006) oplaty sa duzo wyzsze....

http://www.worlddogshow2006.pl/zglos...php?s=all&l=pl

Poznan ma juz podobno ponad 20000 zgloszen.... CzW bedzie pewnie wiecej niz 100 (z Polski, Czech, Slowacji, Niemiec, Wloch, Francji, Holandii, Luksemburga, Litwy i innych)...

My bedziemy z Balrogiem, Jolly, Eligo, Camio i Merry Bell. Kto do nas dolaczy? :cheesy:

Klara_i_Luna 19-08-2006 17:10

Teoretycznie jesteśmy i my. Z racji wygranej nagrody z Opola :) A praktycznie to się dopiero okaże.

wolfin 19-08-2006 18:35

ja tez juz zgloszylam (czy szybczej mozna powiedziec, proboje, bo jieszcze odpowiedzi z ich odzialu :evil: )

ekipa z Litwy w tej swiatowej jieszcze bedzie mala t.z.
WAIDILA odzie do szczieniakow
a Harka do championow.

hotel juz mami zamowiony to teras tylko zeby te zgloszenia dostalam i zeby podroz i wolne dni wypadli tak jak ja by chcialam.

p.s. u nas na litewskim forumie gadaja, ze dostaja odpowiedz e-mail z napisem ze pies jiest juz zgloszony i tyle. a jak z startowymi numerkami-beda oni poczta wyslane czy jak?

p.s. posle p.s. a to Gosiu musimi nie tylko ten regulamin o sukach w cieczke miec ze soba ale i wrzoziec CSV tez?
:wink:

Sebastian 19-08-2006 21:15

my sie zgłosiliśmy ale nam podali w mailu ze nie dostali naszego rodowodu i kopi wpłaty buuu i znów wysłałem faxem.

Agnieszka 20-08-2006 13:10

Varguś też juz jest zgłoszony, czy pojedziemy-się okarze...

Agnieszka 21-08-2006 21:29

...
jestem w tej chwili po prostu wściekła.....
oczywiście żyję w nieświadomości, że jakieś tam terminy istnieją i w ogóle i dziś już: po 1. przyszło z ZKwP Białystok, że do zapłaty na wystawę mamy nie 60czyileśtam zł tylko 100...no i po 2.: że termin opłat na Światową już minął
suuper :evil: :evil: :evil:
cóż, jak z Vargiem nie da rady, to będę próbowała chociażby sama pojechać do Poznania, bo chcę po prostu popatrzeć na te wszystkie psy, chyba warto, prawda? :(

wolfin 22-08-2006 01:22

hmm dziwne to wygliada, ja tez jieszcze odpowiedzi nie mam tylko dobrze ze mam dokumenty, kiedy jest oplacona wystawa i kiedy zrobilam zgloszenie przez internet.
ale i tak jutro bede zwonila do nich

burdel jakisz maly tam wedlug mnie

Lupusek 22-08-2006 20:42

My się zgłosiliśmy, więc też jedziemy. To niesamowite, ze będzie tyle wilczaków, i w ogóle to, że zgłosiło się już tyle psów.
Czy jest na forum ktoś z okolic Poznania lub z Poznania, kto mógłby zaoferować kącik u siebie w tym czasie?
pozdrawiam wszystkich - Alakra.

monikasz 26-08-2006 19:44

Quote:

Quote:

Originally Posted by wolfin

Ten tekst beda chyba jeszcze pisac nastepne 10 lat... Bo zamiast myslec robia "kopiuj" i "wklej".... ;) Ale regulamin sie zmienil i on wlasnie obowiazuje, a nie to co sobie ktos pisze... A dla bezpieczenstwa warto miec kopie ze soba... bo ze znajomoscia regulaminow i u sedziow roznie bywa... ;)

Nie pamiętam gdzie, ale kiedyś była burzliwa dyskusja, że owszem można wystawiać suki w cieczce, ale podobno są wyjątki, że organizator zastrzega sobie, że nie, np. w przypadku wystaw halowych. Może ktoś wie czy na wystawie europejskiej było takie zastrzeżenie ?
Jak jest w rzeczywistości nie wiem, ale na wszelki wypadek upewniłabym się u organizatora :roll:

All times are GMT +2. The time now is 11:05.