![]() |
Quote:
|
hehe, można jeszcze napisać, że masz tak samo jak wilczak długie nogi, ale to już będzie OT :)
|
W końcu- jaki pan taki kram. Nie zdziwię się jak Gia powie, że myjąc talerze lubi sobie czasem jakiegoś podrzucić pod sufit :D
|
Nabijajcie się dalej :twisted: z tymi długimi nogami to pozory... ja jednak jestem typ włoski, czyli długi tułów :rock_3
|
Quote:
U Burych wplyw moze miec fakt, ze w rodowodach maja wilki - pytanie: jaki wlyw.? To wlasne dlatego probujemy zgromadzic ekipe, ktora pozwolilaby nam zaprosic p. Garnczarza lub pania Paslawka, aby porobili badania (z certyfikatami) wiekszej ilosci wilczakow z roznych linii. Aby wreszcie bylo wiadomo co dla naszych psow jest normalne, a co jest anomalia... |
Quote:
Jednak spokojnie mozemy zerkac na choroby, ktore przesladuja ONki - to wlasnie je prawdopodobnie podziedziczyly nasze psy. Problem w tym, ze oficjalnie ONki nie choruja na nic ;) |
Quote:
|
Quote:
Szkoda - ja naiwna myslalam kiedys, ze mozna sie wymienic doswiadczeniem bezkarnie... Nie bede robic Biesowi kolejnego certyfikowanego badania - to nieoficjalne z b. dobrym wynikiem mi wystarcza. A i tak go najprawdopodobniej nie rozmnoze. W tej chwili bardziej mi zalezy na tym, zeby wiedziec, czego moge oczekiwac w najblizszych latach - poza jakimiś zwykłymi pierdołami typu zraniona łapa i babeszjoza mam zdrowego i szczesliwego psa i mam nadzieje, ze dożyje on pięknego wieku co najmniej 15 lat (tfu tfu) |
Quote:
Kiedy tylko pojawialiśmy się z Lorką do szczepienia, a akurat nie było tłumów w poczekalni, zawsze osłuchiwała ją starannie, dopytując się o tryb życia, ilość ruchu, itd. Lorka (tak jak dawniej Tinka) ma znaczną bradykardię i wiem od dr Patrycji, że jest to w rasie częste zjawisko, a u burych które dużo i szybko biegają wręcz norma. Tak samo zresztą jak u wilków. |
A my powtórzyliśmy badania Baszti. Podobno słychać jakieś szmery, ale wszystko jest dobrze. Badanie do powtórki za rok, dwa tak profilaktycznie.
|
u nas serducho bezszmerowe i bez zmian Pani Doktor Garncarz stwierdzila ze serducho ma idealne, a Pan Doktor Garncarz to samo powiedzial o slepiach :)
|
Quote:
|
No ogolnie jestem z niego dumna, jak pisalam nie lubi przychodni weterynaryjnych bo mu sie zle kojarza, sa male i dziwnie pachnie, za to wybuzkowal Panstwa Garncarz i dostal pochwaly ze ma super charakter, takze dumnam z niego bardzo.
|
All times are GMT +2. The time now is 20:15. |