Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   KWPR Świebodzice 3-4.12 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=21490)

CDaniela 05-12-2011 10:07

Mio má zas moc malé ucho .... :cry: :lol::lol::lol:

Gaga 05-12-2011 10:23

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 414674)
Nie sądzę żeby sędziowie wcześniej mylili się co do tej głowy - mowy nie ma!

Aga, no śmieję się, bo co innego można zrobić? Taki opis psa nie zmienia, co najwyżej powinien dać do myślenia sędziemu, ale raczej nie da....
Szkoda tylko, że jak na wystawy zaczynają przyjeżdżać zagraniczne psy, to związek wystawia takich sedziów:( Chyba, że właśnie chce zagranicznych gości odstraszyć...w takim przypadku jest na najlepszej drodze.
Quote:

Originally Posted by Grin (Bericht 414680)
To norma u tego pana sędziego. Łowca dostał u niego np. bdb (i Tasja ES chyba wtedy też) również za jakieś "dziwne" wady, których naprawdę nikt inny za chiny ludowe nie potrafił się u niego dopatrzyć. ;) I też coś było o nieharmonijności tym razem tyłu do przodu (czy na odwrót). :lol: :lol:
On po prostu uczył się sędziować wilczaki na troszkę innym ich typie. ;)

Powiedzmy wprost: na czechosłowackich wilczurach (cytat z określenia nazwy autorstwa rzeczonego sędziego):twisted:

Mistrali 05-12-2011 11:17

Czytam i czytam, i powoli zaczynam czuć ulgę, że nie mogliśmy być na tej wystawie, u tego sędziego :shock:

Gaga 05-12-2011 11:36

Ale też zwróćmy honor zwycięzcom-bo jednak te, które wygrały musiały zaprezentować odpowiedni poziom, nie wierzę (choć nie wiem kto wygrał) że były to jakieś "dziwne wilczaki" :) Jestem w stanie zaakceptować, że sędziemu nie podoba się jakiś pies, zwłaszcza gdy ma do porównania kilka egzemplarzy i one się między sobą różnią, czepiam się czegoś, co zostało raz, jedyny pokazane jako wada, co wadą nie jest i na co jest dowód w postaci kilkunastu innych (zgodnych) opinii różnych sędziów.

Bajka 05-12-2011 11:38

Czytam i czytam i się nadziwić nie mogę. Ale cyrk w tych opisach:lol: Niby śmieszno, ale w zasadzie to bardziej straszno.

edit:Boba dostał Gisu, ale to chyba tylko przypadkiem:) reszty wyników nie znam.

Rona 05-12-2011 11:58

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 414684)

Mamy już w Polsce klub wilczaków, które w ruchu "za wysoko noszą ogony", jest klub takich, co mają "za wąskie klatki" i "za długie nogi" (do których to trzech klubów należymy, choć byliśmy raptem na czterech wystawach.:))

Ale o klubie "za małych uszu" jeszcze nie słyszałam! :lol::lol::lol:

jefta 05-12-2011 12:13

Jesli sie nie myle to wlasnie ten sedzia cudowal w belgach. Zorganizowali bez ogladania sie na klub i zk otwarty wyklad o wzorcu, sedzia przyjechal, posluchal, zweryfikowal i stal sie cenionym sedzia od rasy :)

Bajka 05-12-2011 12:46

Quote:

Originally Posted by Rona (Bericht 414693)

Hihihi, Rona, niezbadane są wyroki...sędziowskie:lol::lol::lol::lol:

anula 05-12-2011 13:23

Quote:

:shocked:roflmao:roflmao:roflmao

wolfin 05-12-2011 14:01

Quote:

:) :lol: a kolik centimetrov on tedy ma, ze ma za male ? (on ma super ucho)

Grin 05-12-2011 14:29

Quote:

Originally Posted by wolfin (Bericht 414713)
:) :lol: a kolik centimetrov on tedy ma, ze ma za male ? (on ma super ucho)

Jak przykładasz miarę... wilczura, to za małe. :twisted: :D :D

krzysiek 05-12-2011 17:22

Quote:

Originally Posted by Rona (Bericht 414693)
Mamy już w Polsce klub wilczaków, które w ruchu "za wysoko noszą ogony", jest klub takich, co mają "za wąskie klatki" i "za długie nogi" (do których to trzech klubów należymy, choć byliśmy raptem na czterech wystawach.:))

Z tego co pamiętam jest jeszcze, chyba jednoosobowy tzn. jednopsowy a właściwie jednosuczkowy :) klub "jasnych oczu". Ponieważ akurat mój psiak mógłby się tam nieopatrznie załapać, postanowiłem z tym walczyć, codziennie 0,5 kg marchewki i dużo, dużo soku z buraka 8). Ale wy z tymi długimi nogami to macie przechlapane :p...

jefta 05-12-2011 17:47

my akurat dostalismy promocje do klubu i za ciemnych oczu i za jasnych ;) nie wiem gdzie wstapic :)

avgrunn 05-12-2011 18:13

ehh rece opadaja, ja sie zastanawiam co mnie i Urcia czeka na wystawach, juz uslyszelismy ze mamy za male jajka, teraz urosl i Urcio i jego jajka wiec bede czekac na nowe rewelacje. W styczniu najprawdopodobniej bedziemy oceniani przez ta sama sedzine i w klasie wilczakow i jamnikow , az nie moge sie doczekac:twisted:

jefta 05-12-2011 18:16

Quote:

Originally Posted by avgrunn (Bericht 414738)
juz uslyszelismy ze mamy za male jajka, teraz urosl i Urcio i jego jajka

COOO???? :shock:

avgrunn 05-12-2011 18:24

Quote:

Originally Posted by jefta (Bericht 414739)
COOO???? :shock:

Nom:lol: Na naszej pierwszej wystawie Pani popatrzyla na Urcia i powiedziala ze jest maly, potem pomacala jajka i z wyrzutem oswiadczyla ze sa za male.

Trudno zeby byly wieksze skoro on maly :twisted:, nie wiem czego Pani sedzina oczekiwala.

Rona 05-12-2011 18:38

Quote:

Originally Posted by avgrunn (Bericht 414740)
Nom:lol: Na naszej pierwszej wystawie Pani popatrzyla na Urcia i powiedziala ze jest maly, potem pomacala jajka i z wyrzutem oswiadczyla ze sa za male.

Haha, ale jaja! :p:lol::lol::lol:

All times are GMT +2. The time now is 12:32.