Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Hodowla (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Romantyczne wycieczki - miot 'D' z Peronowki (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=2118)

Narvana 31-05-2005 20:21

A fotke Beli macie takiej grubej? :)

z Peronówki 31-05-2005 20:35

Quote:

Originally Posted by Narvana
A fotke Beli macie takiej grubej? :)

Jeszcze nie - jutro postaram sie cos pstryknac... ;)

Narvana 31-05-2005 20:48

I hope so... 8)
Czekam... ;)

Ori 31-05-2005 23:35

Quote:

Originally Posted by Margo
Miejmy nadzieje, ze nie. Bo w takim wypadku bylyby nici ze spotkania.... 8)

nie strasz - bo przyjedziemy do Was :lol: :twisted:

z Peronówki 06-06-2005 11:15

Quote:

Jeszcze nie - jutro postaram sie cos pstryknac... ;)

No z tym "jutro" nie wyszlo...Ale fotki wreszcie sa.... ;) Belka miala golony brzuch do USG, wiec i efekt wizualny jest mniejszy.niz byl u innych suczysk.. :)

http://www.zperonowki.com/pics/galle...6/DSCF0002.JPG

http://www.zperonowki.com/pics/galle...6/DSCF0007.JPG

Jak narazie Belka robi sie jak paczus, ale forme dziewczyna nadal ma.... Co dwa-trzy dni robimy sobie kilkukilometrowy spacer (czasem na rowerach) i dziewczyna dzielnie dotrzymuje kroku.. ;) A nawet potrafi smignac tropem lisa... W kazdym razie pilnujemy, aby sie nam zbytnio nie rozleniwila, bo dobra forma bedzie jej potrzebna szczegolnie teraz..... Zreszta sama chetnie z nami idzie, bo obecnie ma szlaban na wyjazdy i mimo, ze protestuje organizujac w aucie strajk okupacyjny, musi zostawac w domu, a jezdzi jedynie Jolka, Ali i Balrog...

Wczoraj Belka przeszla sama siebie - poszlismy na ogrod cyknac kilka fotek. Bela zastala w domu. Chyba poczula sie opuszczona, bo podeszla do bramki...hop (1.7m)...i juz byla zadowolona z nami.... Teraz musimy jej bardziej pilnowac, aby nie wpadlo jej do glowy ponowne udawanie kota... ;)

Dzis wreszcie ustawilismy Belce jej "wilcza nore" - siedzi w srodku jak dama i pilnuje wejscia. Balroga wpuscila do srodka - pewnie zagra on niedlugo role dobrego wujka. Ale Botisowi oberwalo sie za nadmierna ciekawosc (ma u Beli minus za to szczypanie i bedzie sie musial napracowac, aby Belka ponownie go polubila ;) ).

Narvana 06-06-2005 12:57

No wkoncu :)

Kurcze, jak ta Bela mi sie podoba :lol:

Cos mi sie przypomnialo jak zobaczylam foty..."Belka jaka ty gruba jestes" :twisted: :mrgreen:

Joanna 06-06-2005 13:15

:rofl3
To pierwsze zdjęcie jest BOSKIE! I jakie mam króciuteńkie łapeczki!!!!
Margo - ale szczeniakom będziecie te łapki wyciągać? Bo jak nie, to przyszli szczęśliwi posiadacze maluchów będą domagać się szczudeł do każdego szczeniora :mrgreen:

"już za parę dni, za dni parę...."

Margo, jak mogłaś nie zamieścić TEGO zdjęcia???!!!!! Toż to mistrzostwo świata. Beczułka jak nic :mrgreen:

http://www.zperonowki.com/pics/galle...h_DSCF0011.JPG

Agnieszka 06-06-2005 14:02

No, no, Beleczka wspaniale się prezentuje jako Matka-Wilczyca :D
Jak szacujecie, kiedy będą maluszki? i już macie jakieś imiona dla przyszłych D-...? 8))

Narvana 06-06-2005 14:25

Margo! Czy ja moge dac Ci na pw imie na D? :) Dla suczki? :D
Czy juz macie wszystkie zarezerwowane imionka?:D

Joanna 06-06-2005 14:32

Quote:

Margo! Czy ja moge dac Ci na pw imie na D? :) Dla suczki? :D
Czy juz macie wszystkie zarezerwowane imionka?:D

Oj nie bądź taka tajemnicza! Dawaj je tutaj!
A poza tym, to chyba imiona wybiera się po urodzeniu szczeniaków? Tak, żeby nie zapeszać...

Rona 06-06-2005 14:37

Quote:

Originally Posted by Joanna
Margo, jak mogłaś nie zamieścić TEGO zdjęcia???!!!!! Toż to mistrzostwo świata. Beczułka jak nic :mrgreen:

A mnie się tu Belka najbardziej podoba:
http://www.zperonowki.com/pics/galle....05.20/L2R.JPG
Na co dzień subtelna 'drobna blondyneczka', a tu wygląda na szerszą od Bola! :lol:

Joanna 06-06-2005 14:45

Quote:

Originally Posted by Rona
Quote:

A mnie się tu Belka najbardziej podoba:
http://www.zperonowki.com/pics/galle....05.20/L2R.JPG
Na co dzień subtelna 'drobna blondyneczka', a tu wygląda na szerszą od Bola! :lol:

I tak, jakby jej się brzunio między łapkami nie mieścił :mrgreen:

Narvana 06-06-2005 14:54

No dobrze powiem tu:
Dziara z Peronówki :)
Nie wiem czemu ale to mi sie spodobalo dla suczki
Dla mojej suczki 8)

Agnieszka 06-06-2005 14:55

Hej, skąd Wy bierzecie te foty?

Ehh, ostatnie zdjęcie super, całe stado.... Już niedługo, już za pare dni, też takich foteczek narobie :mrgreen: :mrgreen:

A czy mały Diabeł Cymbałkowaty już wyjwchał do dalekiej Danii?

Narvana 06-06-2005 15:24

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Hej, skąd Wy bierzecie te foty?

Z Peronówki ;)

Rona 06-06-2005 15:26

Quote:

http://www.lastnavarre.it/foto/fisio.gif

Margo, przypnijcie jej taśmą klejącą ogon pod brzuchem i weźcie szybko na wystawę do Włoch!!! Teraz miałaby wielkie szanse na BOB-a :cheesy:

z Peronówki 06-06-2005 20:31

Quote:

Cos mi sie przypomnialo jak zobaczylam foty..."Belka jaka ty gruba jestes" :twisted: :mrgreen:

Zgadza sie... :mrgreen: Ale teraz jej juz tak nie mowimy.... ;) Choc ja zawsze mam obiekcje, aby umieszczac takie fotki bo zadne suczysko w ciazy nie wyglada zbyt ladnie... ;)

Quote:

To pierwsze zdjęcie jest BOSKIE! I jakie mam króciuteńkie łapeczki!!!! Margo - ale szczeniakom będziecie te łapki wyciągać? Bo jak nie, to przyszli szczęśliwi posiadacze maluchów będą domagać się szczudeł do każdego szczeniora :mrgreen:

:mrgreen: Wystarczy, ze nie odziedzicza talentu mamusi do znajdywania jedzenia. Ona na pustyni potrafilaby przybierac na wadze... ;)

Quote:

Moment, moment. Z fotkami ja sie dopiero rozkrecam... ;)

Quote:

Jak szacujecie, kiedy będą maluszki?

Jeszcze jakies dwa tygodnie.. ;)

Quote:

i już macie jakieś imiona dla przyszłych D-...? 8))

Imiona - mamy juz na kilka nastepnych miotow. Jak jest cos ciekawego (unikalnego) to sobie notujemy. Czesc potem skreslamy, czesc zostaje. Nie zostawiamy tego na ostatnia chwile...

Quote:

A poza tym, to chyba imiona wybiera się po urodzeniu szczeniaków? Tak, żeby nie zapeszać...

Tzn kazdy ma ulubione imie - zapeszaniem jest nadawanie go szczeniakowi, ktorego jeszcze nie ma... Ale trzymanie w zapasie to w sumie co innego... ;)

Quote:

Ona tu nie wyglada - ona na tej fotce juz jest szersza od Bola.... Zaraz po tym zdjeciu jechalismy na USG... ;)

Quote:

A czy mały Diabeł Cymbałkowaty już wyjwchał do dalekiej Danii?

A myslisz, ze dlaczego latalismy aby sobie znalezc dla Camio jakies zastepstwo.... ;) :mrgreen: Na tej fotce jest wlasnie z Peterem - swoim wlascicielem.

Quote:

Margo, przypnijcie jej taśmą klejącą ogon pod brzuchem i weźcie szybko na wystawę do Włoch!!! Teraz miałaby wielkie szanse na BOB-a :cheesy:

RZECZYWISCIE!! Teraz juz nie damy rady jej zglosic, ale za rok..... ;)

Agnieszka 06-06-2005 20:44

Aaa... pomyliłam Camio z Callisto... i myślałam, że Ty sie pomyliłaś w tytule tematu, że to ma być Botis zamiast Cayo... namieszałam ;)

Gaga 06-06-2005 22:04

Quote:

Ona na pustyni potrafilaby przybierac na wadze...

Cholera! Mowilam zeby nie pozwalac Belce byc mamka Cymbalkow! Mlody wyssal z mlekiem ciotki te "super" umiejetnosc :twisted:

Quote:

Imiona - mamy juz na kilka nastepnych miotow. Jak jest cos ciekawego (unikalnego) to sobie notujemy. Czesc potem skreslamy, czesc zostaje. Nie zostawiamy tego na ostatnia chwile...

Quote:

Tzn kazdy ma ulubione imie - zapeszaniem jest nadawanie go szczeniakowi, ktorego jeszcze nie ma... Ale trzymanie w zapasie to w sumie co innego... ;)

Tak jest ! Potwierdzam! Mowi Wam to byla-szczesliwie-oczekujaca wlascicielka Chinooka po Jolly :mrgreen: ( pol Warszawy chodzilo i wymyslalo imie dla "mojego"szczeniaka...w koncu zostalo zaklepane....przez zupelnie innego hodowce, innych psow w innym czasie i w innym kraju..a Jolly ? Wypiela sie :baddevil

z Peronówki 06-06-2005 22:17

Quote:

Originally Posted by Gaga
Cholera! Mowilam zeby nie pozwalac Belce byc mamka Cymbalkow! Mlody wyssal z mlekiem ciotki te "super" umiejetnosc :twisted:

Co? Juz sciga dzdzownice wypelzajace po deszczu? :twisted: :mrgreen:

All times are GMT +2. The time now is 13:27.