Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Žijeme s vlčákem... (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=119)
-   -   Proč jste si pořídili ČV? (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=16214)

BrunhoferovaV 13-12-2010 15:04

Proč?

Přeci na výcvik, ne? Však je to služební plemeno :roflmao

Bára 13-12-2010 18:58

Můžu ti dát kontakt, abys viděla, jak cvičí a pracují ČV ;)

sdivokoukrvi 13-12-2010 19:06

Quote:

Originally Posted by Bára (Bericht 344855)

Báro myslím si že Verča má čsv dost dlouho aby věděla jak cvičí...A buď me upřímný, necvičí to jako NO nebo BO. :lol:;-)

jerabekj 13-12-2010 19:15

Bledá závist ... když ona je Natal tak cvičivá, až to hezký neni :-)

sdivokoukrvi 13-12-2010 19:21

Quote:

Originally Posted by jerabekj (Bericht 344859)

,
Natka je děsně šikovná u nás je zas šikovnej pes a lemroidní panička:lol: blbá kombinace, ale možná lepší než nadšená panička a zjištění, že pes je úplně tupej;-)

Bára 13-12-2010 22:05

Ano, nepopírám, že ho má zcela jistě až moc dlouho ;)

Teď by to chtělo ty dokonalé belgičáky

CDaniela 13-12-2010 22:07

Quote:

Originally Posted by jerabekj (Bericht 344859)

Moje řeč, taky to nerada vidim :lol::lol::lol:

Undertaker 14-12-2010 00:25

Nevím kde bych začal a skončil, ale shrnul bych to jednou větou. Nasekal jsem si kupu problémů a všechny stojej za to :)

BrunhoferovaV 14-12-2010 09:23

Quote:

Originally Posted by Bára (Bericht 344885)
Ano, nepopírám, že ho má zcela jistě až moc dlouho ;)

Teď by to chtělo ty dokonalé belgičáky

A to má znamenat co?
Aby bylo jasno - dokonalý mám i čévéčko, i belgičandu. Na dokonalosti špice zatím pracuju.

Tyna 14-12-2010 09:37

Quote:

Originally Posted by Bára (Bericht 344855)

No to by mě ten kontakt teda zajímal... zvlášť od někoho tak zkušeného.

A psát tu o někom něco ve smyslu, že už má čsv až moc dlouho, zkus se navážet do lidí, až dokážeš s tímto plemenem aspoň polovinu toho, co oni.

Tyna 14-12-2010 09:46

Ale abych teda napsala něco i k tématu... shrnu to jen do pár vět, protože tu nechci psát romány:
Asi jako u většiny tu byl první zájem o vlky, ale svou roli hrálo taky seznámení s jedním takovým nevychovancem, když jsem byla malá. Celá ves se ho bála, bylo to obrovské, vypadalo to jako vlk... ale při každém setkání se to člověka snažilo umazlit k smrti. Pokud to byl tedy dostatečně odolný jedinec, protože lidi mu šli vždycky raději z cesty :lol:
Tak když konečně byla možnost a finance, přišel k nám Amor, to už jsme doma měli rok německého ovčáka. Bylo zajímavé sledovat ty dva, jak je každý jiný, zkušenost k nezaplacení (a to v běžném životě i ve výcviku). Po čase smečku rozšířila Grey, momentálně máme druhý vrh. S Grey jsem se přesvědčila, že i s tím výcvikem to půjde. A zatím to pořád vypadá, že u nich zůstaneme...

A pro Verču - Grey je skvělá, ale Natuš ti stejně závidím :rock_3

Bára 14-12-2010 11:09

Hm původně jsem chtěla napsat vysvětlení, ale asi si ho nechám pro sebe, tedy no comment...

Bára 14-12-2010 11:29

Undertaker: :) To sedí...

Mně se strašně líbí, jak jsou ČV tak úplně nadšeně mazlivá. Prostě takoví trotlíci. Když se na mě střídavě vrhá jedno a druhý čv, aby mi vlepili hubana na čelo, tak je to psina :):)

Tyna 14-12-2010 11:55

Já se toho kontaktu asi nedočkám co :roll:

Tyger 14-12-2010 12:28

Proč ČSV?

Ja to přiznám celkem otvoreně - pro ich "vlčí" vzhled :roll:
Až na druhém místě byla povaha. Od dětstva (z neznámeho důvodu), jsem byla určitě jako mnoho z vás uchvácená vlkmi a taky jsem snila, že jednou takového vlka bud mít. Jejich krása, vytrvalost, neskrotnost... vlastnosti, které jsou na hony vzdálené od nenávistných lidských drbů o krvilačných beštích. Na druhé straně jsem věděla, že mít vlka je téměř nemožné (teď už mi to tak nemožné nepřipadá :) ) a hlavně jsem chtěla kámoše, kterého bych mohla naučit pár "kousku" (kdo by neměl rád komisára Rexa?). A do tretice jsem chtěla něco velkého a huňatého. A pak jsem, úplnou náhodou asi ve věku 10 -12 let, na záhradě jednoho baráčku pod našim sídliskem uvidela nejhezčího psa na světě, šedého jako vlk s krásně vyceněnými tesáky (dnes si už ani nejsem jistá, zda šlo opravdu o čsv, ale ten okamih si pamatuji dodnes). I přes varování kámošů, ať tam nestrkám ruku, přes plot jsem to stvoření prostě musela pohladit na čumáku. A o nějaký čas později jsem zjistila, že existuje něco jako plemeno československý vlčák. A bylo rozhodnuto ;)
Když jsem odešla studovat do Prahy, bylo jen otázkou času, kdy budu mít nějakého hafana. Nejdříve jsem chtěla oříška z útulku, ale pak jsem si řekla, že když už máme spolu strávit přes 10 let, chci to, o čem už dlouhu dobu sním - ČSV. A když jsem se vrátila po půl roku z Anglie, začala jsem hledat. Taky otevřeně přiznám, že jsem původně chtěla bezpapíráka (ani teď mi na PP moc nesejde, pro mně je to něco víc než "věc" s průkazem původu). Bohužel, nebo naštěstí jsem žádne štěně bez PP nenašla, ale ta touha mít vlastní štěnátko byla natolik silná, že jsem se rozhodla zainvestovat dlouho šetřené peníze... A nelituji!
Bylo to více méně spontánní, téměř bez rozmyslu co všechno to bude obnášet, co všechno mi to v životě skomplikuje (a občas komplikuje docela hodně :rock_3 ). O čsv jsem nevěděla témeř nic, nikdy jsem se žádnym nebyla, nikdy žádneho nepotkala na procházce, nikdy nemluvila s nikým, kdo čsv má. Přečetla jsem pár článku, než jsem se šla podívat na maminku Cenzie a na svého mrňouse poprvé, a bylo to opravdu POPRVÉ, co jsem viděla na vlastní oči opravdového vlčáka! Pohled k nezaplacení a láska na celý život :love
Teď už toho vím hodně, ale rozhodně ne všechno. To asi nebudu vědět nikdy. Pořád se učím, vždyť Hayaakim je můj první, i když čsv je z mého pohledu víc než "obyčejný" pes. Občas mně dostane do pěkných trablů, občas z něj mám děsné nervy, jindy mně dovede k slzám. Ale jedno vím jistě - už si bez něj život ani nedovedu představit :roll:

mellorn 14-12-2010 12:55

Quote:

Originally Posted by Tyna (Bericht 344971)
Já se toho kontaktu asi nedočkám co :roll:

myslim,ze to Bara asi myslela jinak nez to napsala,nevim jak,taky mi to nedava smysl,ale co si myslim je,ze to neni nutne to tady nejak hrotit a delat z toho hejt.

Bára 14-12-2010 13:46

Týká se to soukromé konverzace a nebudu ji tady zveřejňovat, Týno.

Tyna 14-12-2010 14:30

Quote:

Originally Posted by Bára (Bericht 344986)
Týká se to soukromé konverzace a nebudu ji tady zveřejňovat, Týno.

Já se neptám na soukromou konverzaci, ale na ten kontakt... nevím, jak by jednoduchá odpověď, či odkaz mohl souviset s vaší soukromou konverzací. :roll: No klidně si to nech, čekala jsem něco nového, skvělého, co třeba ještě neznám, nebo koho neznám... a zase nic.

Bára 14-12-2010 14:41

No já nevím, koho neznáš, tady jak vidím asi každej zná každýho :-)) Což byl můj omyl, myslela jsem, že "BrunhoferovaV" nezná a ani jsem netušila, že má tak vycvičený ČV.

A nenapsala si, co tě přivedlo na vlčí stopu :lol:

Tyna 14-12-2010 14:49

Quote:

Originally Posted by Bára (Bericht 344996)
No já nevím, koho neznáš, tady jak vidím asi každej zná každýho :-)) Což byl můj omyl, myslela jsem, že "BrunhoferovaV" nezná a ani jsem netušila, že má tak vycvičený ČV.

A nenapsala si, co tě přivedlo na vlčí stopu :lol:

Tak to jsi asi přehlídla... a já se vyjímečně docela i rozepsala :lol:

A malá nápověda, stačí si kliknout na jména a podívat se, co má dotyčný za psy, následně v databázi na podrobnosti :rock_3

Ale už fakt končím, jsme tu silně OT

All times are GMT +2. The time now is 21:36.