![]() |
Quote:
|
Takze jsem se rozhodl databazi navrhnout, s tim ze vypracuji i program pro zadavani v jave. Bude se jednat o samostatny program. Co se tyce databaze, rozhoduji se mezi MySQL a PostgreSQL (dle me bude vhodnejsi, nicmene malo provideru www serveru Postgre ma v nabidce, prevazuje MySQL). Nasledne se spojim s nekym sikovnym a bud pripravime rozhrani napr. v php pro joomlu, nebo napiseme primo modul/komponentu pro redakcni system joomla. Ovsem nejsem schopen odhadnout, jak dlouho to bude trvat. Takze snad me nebude za mesic bombardovat, jak to vypada. Tak cest praci, rukam klid.
|
Lubomíre to by bylo super. Naznám nikoho, kdo by novou databázi na klubových stránkách nechtěl. Bohužel v této oblasti nemůžu nabídnout spolupráci a pomoc ani co by se za nehet vešlo.
|
Inspirace od špiců:
Karta psa: http://www.spic.cz/genealogie/index.php?pid=9258 Titulní strana: http://www.spic.cz/genealogie/index.php? |
Jak zde psala Helena - karta psa dle našich potřeb je víceméně navržená, není potřeba vymýšlet vymyšlené. Zkus se s Helčou zkontaktovat, aby Ti aspoň její obsah poskytla. Samozřejmě že dobré nápady na její vylepšení jsou jen vítány.
Karel |
Quote:
|
Tady mi taky přijde dost omezené hledání jenom podle jména psa nebo chovatele. Klidně bych přidal i majitele a třeba bonitační kód, DKK atd. Prostě všechno podle čeho by mělo smysl hledat.
btw. je někde ta navržená karta k nahlédnutí? |
Quote:
Spis sem hodim navrzeny datovy model a vypichnu atributy, podle kterych by bylo vhodne vyhledavat... Vec vyhledavani je uz vec www stranek. |
Asi jsme se nepochopili, to byla otázka směřovaná spíš na Karla.;-)
|
Quote:
|
Dotaz ke genealogii - navrh databaze
Zdravim, navrhuji databazi a narazil jsem na jeden problem:
Kazdy potomek ma dva rodice. Muze mit potomek s jednim s rodicu dalsiho potomka? Zkratka jestli muze mit "syn" s "matkou" potomka, popripade "dcera" s "tatkou", "bracha" se "segrou", apod.? Predem diky za odpoved. |
Teď už ne. V počátcích chovu to bylo možné. (Myslím tady u nás, v zemích původu).
|
Quote:
|
Ano. Já měla jednoho toho samého psa v PP myslím 6x.
|
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 18:10. |