Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Tisk, televize a reklamy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=115)
-   -   Rozhovor ve Světě psů...ach jo (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=13637)

Argus 04-03-2010 10:22

Adriane, taky si myslím, že by to za odezvu stálo.

Beruska 04-03-2010 16:43

No i my máme bohužel špatné zkušenosti s asistenčním psem-holt asi nemají rádi čivavy. Ťapali jsme s Brenou po městě a asistenční pejsek na nás dosti výhružně vrčel a chudáka majitele málem vtáhl pod auto - za ten den jsme ho potkali 2x a situace se opakovala (a pejsek nebyl nijak vyprovokován). Bylo mi majitele upřímně líto, myslím, že takoví psi by měli být z asistenční služby vyřazeni.
K tomu případu, nejhůř to bohužel odnese "aktér", ale možná to otevře zajímavou diskuzi - na jednu stranu asitenční psi a jejich spolehlivost, na druhé straně čivavy a jejich přirozené reakce. Jako obvykle, pravda je někde uprostřed a ani jedna strana není na 100% bez viny. Ale asistenční pes by měl být profesionál a podle mě se výcvik a výchova nevztahuje pouze na to, když je pes na vodícím postroji.
A na obhajobu asistenčních pejsků-95% co potkáváme, jsou naprosto vpoho:-)

jerabekj 04-03-2010 18:26

Ahoj Adriane, byl jsem ve velkém pokušení poslat link na tuto diskuzi do redakce, ale hlavně na Wall Světa psů na Facebooku ;-). .... no nerad bych abys mne za to pranýřoval, tak mi napiš jestli to na ten Facebook můžu hodit. Čtou to příznivci toho časopisu, tak by minimálně tohle mohlo bejt dobrý....
Honza

yzengrin 04-03-2010 19:11

Quote:

Originally Posted by Edenseveru (Bericht 284623)
Pamatuji si jak mě to tenkrát Adrian vyprávěl,jako žhavý "zážitek".
I já bych byla pro se ozvat.
Ale žel souhlasím s Adrianem,že by to byl boj s větrnými mlýny :(
naše - jeho reakce by se setkala s obrovskou akcí..
...jsem přesvědčena, že by se harpye do Adriana pustili a vytáhli patřičnou fotodokumentaci a "důvěryhodné" svědky, kteří by to potvrdili...
A odnesl by to opět zase Adrian :(
už z principu budou "media" stát za harpyema ! :roll:

Já tam s Adrianem byla, to malý štěndo byla Sofa..a pamatuju si to VELICE DOBŘE! A za Adriana se v každém případě postavím, pokud o to bude stát. Do redakce bych to poslala. Už jen z principu!

sdivokoukrvi 04-03-2010 21:18

Quote:

Originally Posted by jerabekj (Bericht 284833)
Ahoj Adriane, byl jsem ve velkém pokušení poslat link na tuto diskuzi do redakce, ale hlavně na Wall Světa psů na Facebooku ;-). .... no nerad bych abys mne za to pranýřoval, tak mi napiš jestli to na ten Facebook můžu hodit. Čtou to příznivci toho časopisu, tak by minimálně tohle mohlo bejt dobrý....
Honza

už to tam je a žádnej pranýř bohužel

Adrian 05-03-2010 23:20

Myslím, že jsou zvyklí na mnohem ostřejší věci. Dokážu si docela dobře představit, že takových reakcí jím musí chodit spousty na kdejaký článek. No i tak, úplně zadarmo jim to nedám. Co bych to byl za čivaváře bez špetky zlomyslnosti;).

Ale stejně se přiznám, že takové reakce jsem tady nečekal:). Asi, že většinou máme doma podobné delikventy a více než kteříkoliv jiní pejskaři se dokážeme hlouběji nahlédnout do divoké psí duše/jinak bychom asi debatili na stránkách úplně jiných plemen, třeba........., ale to je jedno:lol:/. Dík.

sdivokoukrvi 07-03-2010 10:50

takže mi psal redaktor ze světa psů a otisknou Adrianovo uvedení na pravou míru a zároveň je možnost napsat nějaký článek ze života s čsv

Elsia&Benjamin 07-03-2010 12:02

Tak to by bylo dobré se toho chopit...
Kdopak tam něco napíše?

sdivokoukrvi 07-03-2010 12:06

Quote:

Originally Posted by Elsia&Benjamin (Bericht 285239)
Tak to by bylo dobré se toho chopit...
Kdopak tam něco napíše?

Už sem to pár lidem nadhodila, tak snad z toho něco vzejde, já bohužel psát neumím

Elsia&Benjamin 07-03-2010 12:41

Já bych se zase neodvážila psát něco z postu člověka, který je právě nejvíc nadšeným majitelem svého prvního čsv ve věku 8 měsíců. Nadšení a optimismus ze mě sice stříká na všechny strany, ale nemyslím si že bych měla fakticky právo (získané dlouhými léty ve společnosti těchto úžasných tvorů) na to psát o našich užasňácích-zlobidlech do časopisu.

sdivokoukrvi 07-03-2010 12:47

Quote:

Originally Posted by Elsia&Benjamin (Bericht 285242)
Já bych se zase neodvážila psát něco z postu člověka, který je právě nejvíc nadšeným majitelem svého prvního čsv ve věku 8 měsíců. Nadšení a optimismus ze mě sice stříká na všechny strany, ale nemyslím si že bych měla fakticky právo (získané dlouhými léty ve společnosti těchto úžasných tvorů) na to psát o našich užasňácích-zlobidlech do časopisu.

Tak já bych si to taky nelajzla,proto sem rozhodila sítě jinam:) já si pak ten článek ráda počtu a pobavím nad příhodama jiných.

Undertaker 07-03-2010 23:50

Možná bych zkusil taky něco napsat, btw. co takhle zkusit vyhlásit třeba soutěž o nejlepší článek a ten jim tam pak poslat?

Marianka.W 08-03-2010 10:30

To je hezká myšlenka, ale za A), kdo vyhodnotí ten nejlepší? a za B) chtělo by to rychle, dokud je příležitost.

Ale rozhodně to není špatný nápad jak oživit náš klubový časopis. Co třeba v něm vyhlásit soutěž o nejhezčí povídku (ať už ze života nebo z fantazie) a vždy otisknout jeden dva příspěvky a na závěr roku (třeba) vyhlásit anketu které dílo se nejvíc líbilo?
:wolf

Hanka 08-03-2010 11:39

Něco takového: ?
http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1678

mellorn 08-03-2010 12:23

http://helppes.cz/kalendar-akci-2009.php?view=113

mailem mi prisel odkaz co rikaji primo lidi z helppesu. bohuzel to v praci nespustim,tyhle stranky jsou blokle...je dobre,ze to ten casopis otiskne a jsem zvedava na reakce.

Helenasotis 08-03-2010 14:02

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 285424)
http://helppes.cz/kalendar-akci-2009.php?view=113

mailem mi prisel odkaz co rikaji primo lidi z helppesu. bohuzel to v praci nespustim,tyhle stranky jsou blokle...je dobre,ze to ten casopis otiskne a jsem zvedava na reakce.

No, asi to nebude jednoduché - popsali to dosti šalamounsky... :( (a to, žes toho psa, Adriane, nedávno viděl napadat na výstavě všechny psy okolo, může být nakonec ještě přičteno na Tvůj a Akeenahův vrub... :( - hezky si to v tom textu pojistili.)

Co se týká příběhů ze života s ČSV, mohu nabídnou své dva starší (poslední dobou - dlouhou dobou - nějak není na psaní ani čas a ni to správné rozpoložení :()
http://www.sotis.eu/Ze-zivota-s-vl-kem/Diagnoza-posuk
http://www.sotis.eu/Ze-zivota-s-vl-kem/teneci-alotria

Helenasotis 08-03-2010 14:03

Jo, ale tím jsem, Adriane, nechtěla říct, abys to vzdával! ;-)

Adrian 08-03-2010 15:05

To jsem četl a docela se tehdy divil, protože je to napsané hodně chytrou formou.Jako třeba, že jsem dobrý, že jsem to zatáhnul. Ale oni jsou ti kteří všechno zařídili:roll:. Já jen musel nechat psy hlídat lidem kteří tomu moc nerozuměli, odjet na kliniku a pak si vyslechnout, že malá holka si vzala mého psa bez dovolení a on jí fouknul málem pod autobus.

To, že by šla agresivita psa hodit na mé triko je jasný. Jenomže pes kterého druhý fatálně sejme obyčejně utíká a ječí. Tenhle jenom uskočil a odběhnul. Jestli, ale něco mohlo zanechat stopy, tak ta hysterie kdy kolem něj běhala parta vřískajících lidí s rukama od krve, hlavně, aby to každý viděl. To i majitel psa byl v pohodě. Od profesionálů bych čekal jiný přístup ke zraněným zvířatům.
No já jsem se pak začal zajímat trochu víc o tyhle organizace, ale diskuzi o tom bych rozpoutával velice nerad.

Marianka.W 08-03-2010 16:22

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 285424)

Tohle už jsem kdysi četla. Klasická hra na city za použití falešných metod typu přeslazených zdrobnělin. To bych asi uměla napsat taky, ale připadá mi to dost zoufalé. Navíc, udělat chudinku z půlmetrákového Akeenaha mi připadá jako groteska.
Třeba: "Urostlý a krásný československý vlčák Akeenah si svým impozantním vzezřením získal okamžitě srdce citlivé servírky ze stánku a ta mu okouzlena podala na přilepšenou pár kostiček. V tom se ale znenadání přiřítil rozmazlený nafrněný vodící vořech, nedbaje zoufalého volání svého bezmocného pána zuřivě se pustil do lítého boje o kus žvance a po právu za to vyfasoval spravedlivý trest v podobě směšného škrábance za uchem. Budiž zmíněno ke cti shora řečeného šlechetného Akeenaha, že mohl dopadnouti o poznání hůře a další porcí na tabuli mohla býti místo vepřových žebra vořechova...."

:lol: :lol: :lol:

sdivokoukrvi 08-03-2010 18:02

Quote:

Originally Posted by Marianka.W (Bericht 285507)
Tohle už jsem kdysi četla. Klasická hra na city za použití falešných metod typu přeslazených zdrobnělin. To bych asi uměla napsat taky, ale připadá mi to dost zoufalé. Navíc, udělat chudinku z půlmetrákového Akeenaha mi připadá jako groteska.
Třeba: "Urostlý a krásný československý vlčák Akeenah si svým impozantním vzezřením získal okamžitě srdce citlivé servírky ze stánku a ta mu okouzlena podala na přilepšenou pár kostiček. V tom se ale znenadání přiřítil rozmazlený nafrněný vodící vořech, nedbaje zoufalého volání svého bezmocného pána zuřivě se pustil do lítého boje o kus žvance a po právu za to vyfasoval spravedlivý trest v podobě směšného škrábance za uchem. Budiž zmíněno ke cti shora řečeného šlechetného Akeenaha, že mohl dopadnouti o poznání hůře a další porcí na tabuli mohla býti místo vepřových žebra vořechova...."

:lol: :lol: :lol:

tak tohle je moc hezky napsáno

All times are GMT +2. The time now is 15:00.