Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Standard plemene a bonitace (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=114)
-   -   Svod a bonitace letos v Hořovicích! (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=12285)

Helenasotis 12-10-2009 21:51

Láďo, myslím tím to, že by někdo měl potřebu posouvat zaběhlé (a osvědčené) začátky akcí o několik hodin :mdrmed

Jinak na vstávání asi nadáváme všichni - já rozhodně, neb nejsem od přírody žádné raní ptáče a brzké vstávání z duše nenávidím. Ale čas od času se to vydržet dá ;)

Undertaker 12-10-2009 22:39

Tady ale asi tak nejde ani tak o vstávání, ale celkově nemožné se tam dostat včas odněkud bez auta. Ikdyž vstanu v půl čtvrtý, budu na místě ve čtvrt na devět za předpokladu, že všechno pojede tak jak má.

Marianka.W 12-10-2009 23:35

Ještě je možnost přijet tam v pátek a přespat na cvičáku. Určitě nebude problém se dohodnout s Vencou Zeisekem. (721205351)
:wolf

Hanka 13-10-2009 06:44

Přeci nemůže být problém, když někdo přijede později? Navíc, když pořadatelé vědí, že má problém se dostavit včas? Vždyť o nic nejde, ne?

Ghost 13-10-2009 08:01

Posun zahájení dozadu není reálný ještě z jednoho prostého důvodu. Po skončení bonitací má proběhnout (jako obvykle) členská schůze české pobočky klubu a už vidím ty nadšené tváře, když by schůze začala třeba v 18 hodin večer. Málokdo by na schůzi asi vydržel, zvlášť ti, kteří by jeli složitě hromadnou dopravou nebo autem zdaleka.

Posuny dopředu nebo dozadu by nabourali celý program. U svodu a bonitace je prostě potřeba počítat s tím, že je to celodenní akce od rána do večera.

Helenasotis 13-10-2009 08:17

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 242888)
Tady ale asi tak nejde ani tak o vstávání, ale celkově nemožné se tam dostat včas odněkud bez auta. Ikdyž vstanu v půl čtvrtý, budu na místě ve čtvrt na devět za předpokladu, že všechno pojede tak jak má.

No ono v takovém případě, když to má někdo opravdu hodně komplikované (a nepopírám, že z některých míst je to s tou dopravou na prd) stačí zvednout telefon a domluvit se s kontaktní osobou, která přijímá přihlášky ;) - v tomto případě Hankou Křížovou (tohle by snad ale mělo napadnout každého samo, ne? :)) Přece všechno je o domluvě (akorát se na to nesmí vymlouvat 20 lidí, to je jasné :))
Stalo se i, že se lidem rozbilo auto a dorazili opravdu pozdě - taky je kvůli tomu nikdo nevyhodil. Jen prostě zvedli ten telefon a řešili to s pořadateli.

yzengrin 13-10-2009 09:03

A co dát povinně to přihlášení? Evidentně na wolfdog chodí značná část majitelů i chovatelů=přístup k internetu je. Případně se lze přihlásit přes zpravodaj. Počet nepřihlášených by pak byl taky dozajista minimální, takže by se začátek dost urychlil, a těch pár nepřihlášených už by nezabralo tolik času.
Čas posuzování ok. Nicméně, jestliže je začátek nějaké akce napsaný 7-8:30, jezdím tak, abych tam byla alespoň v polovině toho rozmezí=7:45. Primárně se snažím přijet na ten první čas, protože jeden nikdy neví.
A jak psal Roman: mě se primárně jedná o možnost se vůbec nějak dopravit. Nepopírám, že vstávání je také nepříjemné, ale když nemáš JAK přijet, i ranní ptáče má smůlu.Věřím tomu, že nejsem jediná, kdo se nad tím alespoň v duchu pozastaví, ale asi jsem hold jediná, kdo se ozve.
..a k pozdním hodinám skončení akce-beztak člověk přijede pozdě večer domů. Jestli přijedu ve 20, 22, nebo 12 v noci, už je mi jedno, vzhledem k následující neděli;-).

Marianka.W 13-10-2009 12:20

Copak se musí všechno dávat povinně příkazem? O tom, že je vhodné se předem přihlásit, se ví. Možná napříště navrhnu, aby ten, kdo se přihlásí předem měl jako bonus možnost přijet o hodinu později. Třeba to zabere. A taky by si mohl předem zaplatit poplatek. Nebo si aspoň vemte drobný.

CDaniela 13-10-2009 13:55

Bude nějaký hromadný nácvik,jak bývá dobrým zvykem, nebo jen po individuální dohodě? To možná bude veřejnost také zajímat.

Helenasotis 13-10-2009 21:42

yzengrin:
Je vidět, že opravdu neřídíš :) Je fakt hodně velký rozdíl jet po celodenní akci (z které je většina lidí utahaná - zvlášť ti, co posuzují) domů za světla nebo za tmy. Jednou to možná pochopíš...
A jinak představ si, že se svodu nebo bonitace účastní také lidé, co jdou týž den na noční nebo do práce v neděli... (jiní zase mají večer oslavu, mají s sebou malé děti nebo je majitelka psa v jiném stavu - to je relita). Takže zkus se na věci nedívat jen ze svého úhlu pohledu.
Přejímku radikálně zkrátit prostě nejde - už vzhledem ke zmíněným platbám.
Navíc když budou přihlášky povinné, ti co se nepřihlásí, budou mít smůlu a nebudou přijati (a to by se asi sakra hodně lidem nelíbilo). Jakmile se začnou dělat výjimky, povinné už to nebude a to jsme tam, kde je to teď...
A prostě časy přejímky mezi 7 až 8 (někdy i dříve) s dobou zahájení akce mezi 8 - 9 jsou naprosto běžné jak na závodech, zkouškách, výstavách, bonitacích... Prostě nezlob se, ale je to v principu totéž, jako by ses snažila posunout začátek vyučování ve škole s tím, že se tam nemůžeš dostat...
Buď je zapotřebí sehnat na takovouto jednorázovou akci (běžně jde majitel za život psa 1x na svod a 1x na bonitaci) mimořádný odvoz nebo tam být třeba o tu hoďku dřív, když není spoj ideální, nebo se domluvit, že dorazím s menším zpožděním nebo jet zkrátka pak jinam, kde to mám blíž... Víc už opravdu poradit neumím. (Prostě asi je to o tom, jak moc to komu stojí za to se na ten svod nebo bonitaci dostat.)
A už a s tímto tématem končím :) - točíme se pořád dokola.

CDaniela:
Organizátorem je tentokrát Václav Zeisek a ten žádný oficiální trénink neohlásil (v Roudnici je to vždy aktivita moje a Hanky Křížové - že ten trénink děláme a organizujeme). Takže jedině se obracet na Václava...

CDaniela 13-10-2009 22:25

Quote:

Originally Posted by Helena (Bericht 243208)
.

CDaniela:
Organizátorem je tentokrát Václav Zeisek a ten žádný oficiální trénink neohlásil (v Roudnici je to vždy aktivita moje a Hanky Křížové - že ten trénink děláme a organizujeme). Takže jedině se obracet na Václava...

Už jsem domluvená s figurantem na zítra mezi 17 a 18 hod a pak na pátek odpoledne. Kdyby se chtěl někdo přidat, myslím, že nebude problém.

mellorn 14-10-2009 09:50

bonitaci si nakonec nechame na jaro...ale ad trenink na zkousky povah. myslela jsem,ze lepsi vypovidaci hodnotu o povaze psa ma to,ze to natrenovano neni,nez kdyz to s figurantem nevim kolikrat nacvici...:roll:

CDaniela 14-10-2009 10:04

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 243292)
bonitaci si nakonec nechame na jaro...ale ad trenink na zkousky povah. myslela jsem,ze lepsi vypovidaci hodnotu o povaze psa ma to,ze to natrenovano neni,nez kdyz to s figurantem nevim kolikrat nacvici...:roll:

To je věc názoru. Psi se kterými cvičí majitelé obranu jsou ve výhodě oproti psům netknutým touto disciplínou. Já se svými psy obranu nedělám a jejich případnou reakci znát chci. Pokud nebude odpovídat mým představám, bonitaci odložím. Nevidím na tom nic špatného.

samak 14-10-2009 10:15

Quote:

Originally Posted by mellorn (Bericht 243292)
myslela jsem,ze lepsi vypovidaci hodnotu o povaze psa ma to,ze to natrenovano neni,nez kdyz to s figurantem nevim kolikrat nacvici...:roll:

Ja si to taky myslim ale vzdy me to nekdo vymluvi, ze to tak neni. Ale ja spis musel nacvicovat mereni a tydle veci treba ukazovani zubu to byla ale sichta.;-)
Lada

CDaniela 14-10-2009 10:48

Quote:

Originally Posted by samak (Bericht 243302)
Ja si to taky myslim ale vzdy me to nekdo vymluvi, ze to tak neni. Ale ja spis musel nacvicovat mereni a tydle veci treba ukazovani zubu to byla ale sichta.;-)
Lada

No vidíš, při měření se povaha hodnotí také. Takže vlastně na povahu trénuješ ;)
Natrénovat se dá všechno, měření, zuby, kolík. Ovšem ne ve všech případech. Jsou psi se kterými majitelé trénují a stejně nakonec u kolíku utečou. "Skupinka" má jakousi větší vypovídající hodnotu. Skupinka a střelba - s tou se také moc udělat nedá.
Jinak k tomu tréninku: reakci bázlivého psa za dvě lekce s figurantem neovlivníš. Jde spíš o to zjistit jak se pes chová a případně nechat jeho povahu ještě dozrát a zkusit štěstí za půl roku.

Marianka.W 14-10-2009 11:57

Na jednu stranu by se pes měl chovat přirozeně, tzn. bez tréninku, ale zase na stranu druhou, já s Maší musím "trénovat" každý volný den na Václaváku a v metru, aby se aspoň trochu přestala bát. Takže ono je to jedno. Všechno, co psa naučíš, mu slouží k výhodě. Ať už na cvičáku u kolíku nebo u supermarketu.

mellorn 14-10-2009 12:26

Spravna socializace a zkouska povahy u koliku jsou pro me dve rozdilne veci. ja jsem na svod cubu nepripravovala nijak,zuby ukazuje dobrovolne,v podstate se sebou necha delat co potrebuju a protoze nedelame obrany jsem celkem zvedava na jeji prvni,nijak nepripravenou reakci na figuranta...

Marianka.W 14-10-2009 14:34

Ona ale ta zkouška povahy při bonitaci má se socializací docela velkou souvislost.

Veronika 16-10-2009 20:44

Možná jsem to někde přehlídla, ale kde to tedy v těch Hořovicích najdu?

petra 23-10-2009 22:39

Dobrý večer, nevie niekto, kde by som mohla nájsť výsledky z Hořovic?

All times are GMT +2. The time now is 20:11.