Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wzorzec & bonitacje (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Budowa wilczaka - bonitacja i sposób mierzenia. (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=10998)

wilczakrew 13-08-2009 23:56

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 229981)
"Ostatnim sprawdzianem w tej części jest ocena psa w ruchu tzn. w inochodzie."
.

Jeśli masz na to czas i ochotę to jak najbardzioej mozesz bardziej rozwinać ten punkt mojego opisu i przedstawić prawidłowe zdjęcia.

Potem jak wszystko zostanie uzupełnione i poprawione będzie to można zebrać w jedną całość.

sssmok 14-08-2009 00:19

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 229984)
Problem w ty, ze ja odpowiedziałem na pytanie . Nie wiem jakiej ty oczekujesz odpowiedzi.

To moje pytanie:
Quote:

Mozesz mi rzucic linkiem, obrazujacym, ze na bonitacji wymagany jest inochod w klusie? Ja tylko widzialam w chodzie.
Wrzuciles zdjecia psa biegnacego inochodem jako wzor, dlatego to pytanie, bo moze moja wiedza w tym zakresie jest bledna.

Quote:

Dałem zdjęcie , które bardziej obrazuje inochód . Napisałem tak jak się to odbywa i nie robię z siebie w tej kwestii eksperta. To są moje odczucia i spostrzeżenia po bonitacji.

Ok.

Quote:

Jestem Ci bardzo wdzięczny, ze poprawiasz pewne niedociągniecia i błędy w tym temacie bo jest ich z pewnoscią wiele i bardzo się będe cieszył jak staniesz się bardziej pomocna.

To bylo niepotrzebne, chyba, ze znowu chcesz mnie obrazac.

Quote:

Jeśli jednak dla Ciebie te dwa zdania oznaczają dokładnie to samo to ja ...............cytat " Cytujesz Margo, potwierdzajac moje slowa "

Dwa ostatnie cytaty odnosza sie do calkiem innych kwestii. Jedna to kwestia poruszania sie, a druga ocena na bonitacji. Jesli chcesz z sensem porownac wypowiedz moja i Margo to raczej dalabym tak:
Quote:

Napisał Margo
Tzn co do oceny w ringu to w marszu MUSI byc inochod. W klusie NIE MOZE byc. Dlatego sedziowie 'od rasy' nakazuja i chodzic i biegac.

Quote:

Napisał sssmok
Wilczak moze poruszac sie inochodem w stepie (w kroku), w klusie juz nie powinien. Jest to oceniane na bonitacji.

To ten sam sens - tylko u Margo wyrazone mocniejszymi slowami :D

sssmok 14-08-2009 00:21

Quote:

Originally Posted by wilczakrew (Bericht 229986)
Jeśli masz na to czas i ochotę to jak najbardzioej mozesz bardziej rozwinać ten punkt mojego opisu i przedstawić prawidłowe zdjęcia.

Potem jak wszystko zostanie uzupełnione i poprawione będzie to można zebrać w jedną całość.

Ochote moze i mam, ale przy 3 miesiecznym dziecku, nie ma szans na latanie z aparatem i robienie zdjec psom. A na forum siedze tylko gdy Gaja spi i nie mam nic innego do roboty - wiec ostatnio bardzo rzadko :rock_3

All times are GMT +2. The time now is 09:46.