Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Tisk, televize a reklamy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=115)
-   -   Rozhovor ve Světě psů...ach jo (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=13637)

Helenasotis 16-03-2010 19:48

Quote:

Originally Posted by Alissea (Bericht 285237)
takže mi psal redaktor ze světa psů a otisknou Adrianovo uvedení na pravou míru a zároveň je možnost napsat nějaký článek ze života s čsv

Proboha jak toto lze pochopit jinak, než jsem popsala já??? Umím si to vysvětlit jedině tak, že má někdo "černo před očima" z rozčilení a opravdu není schopen správně číst a vnímat význam slov a vět.... (s někým takovým se ale dosti těžko věcně diskutuje, promiňte mi to, paní Daušová)

Zuzana 16-03-2010 19:52

Quote:

Originally Posted by Marianka.W (Bericht 286990)
Luculdo, souhlasím s tebou (i s Honzou). Psovod je zodpovědný za svého psa, stejně jako rodiče za děti, řidič za auto, atd. Chtěla jsem vyjádřit svoje přesvědčení, že ačkoliv je pes jen zvíře, jsou psi, na které je opravdu možné se absolutně spolehnout a věřit jim. Já svým psům věřím bohužel to, že jakmile budou mít příležitost, vyvedou nějakou lumpárnu. ( ;-) , :( ) Proto chodí zásadně na vodítku, pravda, bez náhubku - nadělali by s ním víc škody než bez něj. Vím, že si tím potenciálně komplikuju život.
Akeenaha nějaký pátek znám a jsem si jistá, že Adrian neriskoval zdraví žádného člověka, natož dítěte. To ale neplatí pro psy, k těm se chová jako ke psům. Když pes nerespektuje jasný signál, dostane za uši. (O tragičnosti majitelů "myší" a jejich výchově nemá cenu se bavit.)

Můžeme tady donekonečna polemizovat, jestli bylo správné nechat psy krmit se na veřejném prostoru, ale mám pocit, že téhle diskuzi uniká jeden podstatný argument, a to, že Adrianův pes toho vodícího vůbec NENAPADL. Aspoň o tom není žádný důkaz.
:wolf

Nutná přítomnost policie, mnoho svědků, odvoz vodícího psa sanitou a 4 stehy na jeho uchu, tvrzení zcela přímé účastnice Yzengrin o "zamručení" a v jejím vidění "lehkém ohnání" psa p. Adriana po psu vodícím a fotodokumentace Vám jsou málo?

Zuzana 16-03-2010 19:56

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 286918)
Ano, to je přesně to, na co několikrát poukazuji v reakci na paní Daušovou. Majitel projížděl celkem těsně kolem nás-jinak by se pes nemohl ani přiblížit natolik, aby to Akeenahovi vadilo. Ale jak píšeš, rozhodně neproběhlo žádné napadení, vodicí pes rozhodně nezakvičel a neodskočil. Snad nejsme také slepí a ještě k tomu hluší, abychom si toho nevšimli...
Pokud by to bylo tak, jak zde prezentuje paní Daušová - pokud vše viděli atd. proč nezakročili hned..?!

Sorry, ale když zde tvrdíte, že nejste ani slepí ani hluší a přitom jste viděla neexistující invalidní vozík, jací tedy jste? A kudy měl asi p. Primák jít, než po veřejné cestě? Nemohl tušit, že zde "zakopne" o směčku krmících se psů.

Zuzana 16-03-2010 20:02

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 287271)
Paní Daušová, Solveig Vám úmyslně zvýraznila slovo STÁNEK. Hádejte proč. Chcete říct, že stánek řezníků, kteří darovali kosti byl fiktivní? To, že se uchylujete ke slovíčkaření má pro mě jedinou koncovku. Není už kde brát pravdivé informace, že? Psala jste cosi o důkazních materiálech, tak proč je raši nepředložíte?

Ne stánek se zabíjačkou rozhodně fiktivní nebyl, ale v žádném případě nestál uprostřed parkové cesty.
A Vám připadá, že je málo důkazů? Nehodlám se opakovat, mnohé důkazy zde již byly uvedeny, další jsou určeny na zcela jiný level, než je tato diskuze, ale asi nejlepším důkazem je tvrzení přímé účastnice, samotné Yzengrin.

Zuzana 16-03-2010 20:06

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 287013)
Jo, to je přesně ono. Osobně si myslím (teď se mi to kecá), že ty kosti se měly nechat na jiné místo a čas....tak či onak, podle mého, jak jsem tam byla (a proto jsme z toho byli také tak překvapeni a zaskočeni) k napadení nedošlo.

Ale, ale, slečno, nějak si zase nevidíte do klávesnice? Ale pardon, ono přece prokousnuté ucho pro Vás nic neznamená, to je banalita, vy uznáváte pouze ukousnutou nohu, že. Alespoň tak jste to psala. A dle Vás lehké ohnání, které skončí na veterině, pro Vás samozřejmě není napadením.

Helenasotis 16-03-2010 20:13

Quote:

Originally Posted by Zuzana
Jo, takže když mně sl. Šuterová osočí, že lžu, a to opakovaně, to je v pořádku? Ona sama si mnohokrát ve svém dlouhém příspěvku a zejm. pak v kontextu s jejími dalšími příspěvky protiřečí, a to je také v pořádku? Můj první příspěvek byl velmi slušný, ovšem urážet a napadat nenechám ani sebe, ani organizaci, ani postižené lidi. P. Adrian napíše, mj. takovou „perlu“, jakou je výrok o retardaci nevidomého a nad tím jste se ani Vy, ani nikdo další z účastníků také ani nepodivili ani nepohoršili. To považujete také za normální a slušné jednání. Domnívám se, že toto hodně svědčí o úrovni zdejších pisatelů. Jak jsem zjistila, samozřejmě se to netýká všech, zde ale diskutovat na slušné a pravdivé úrovni nemá smysl, zde mnozí rozumí pouze podobným výrazům, jaké používají sami.

Bohužel píšete opravdu poněkud zmateně (mám na mysli formu - editaci příspěvků), takže své odpovědi vkládáte do citovaného textu, navíc nějakým pidifontem, takže jsou zcela nečitelné...

Já se právě pozastavuji nad tím, proč děláte sama to, co na druhých kritizujete? Od někoho, kdo se snaží stavět do pozice člověka sociálně a morálně na výši (z hlediska zodpovědnosti, humanity, empatií atd.) je to značně zarážející....
Jinak Vaše odpověď byla bohužel dosti předvídatelná (škoda, že jste mě "nezklamala") a říká se tomu racionalizace (podobně si třeba kuřáci zdůvodňují, proč ještě dnes budou kouřit a přestanou až zítra...)

Jak jsem napsala výše - v mnohém bych se s Vámi shodla, ale jako člověk na mě svým vystupováním působíte velmi nesympaticky.

Helena Hubáčková

PS: To, že hodnotím právě Váš projev, je zcela logické - Vy jste ten, kdo sem přišel kázat pravdu a morálku. Navíc není mou povinností se vyjadřovat ke každému příspěvku v tomto vlákně - ani já na takové věci nemám čas. Navíc bych to mnohdy nepovažovala ani za přínosné. Což pravděpodobně asi stejně nelze říct ani o mých příspěvcích na Vaši adresu. Pravděpodobně - ztráta času... I když vlastně ne - Vaše reakce mi alespoň pomohly udělat si jasno v některých názorech...

Zuzana 16-03-2010 20:14

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 286897)
No to jo. Neřeknu, kdyby si přisadil své opravdu jen Adrian, ale milý Helppes to žene značně zaujatě již od začátku a to co tady paní Daušová napsala, už je opravdu vrchol.

A jakým právem by si mohl p. Adrian "přisazovat" a zástupce organizace, která pomáhá lidem s postižením, by se jich nesměla zastat? Ovšem každý nezaujatý člověk musí vnímat vyjadřování názorů a postojů Vašich a p. Adriana vůči těžce postiženým lidem a jejich psům, jako vrchol lidské zrůdnosti.

CDaniela 16-03-2010 20:20

Quote:

Originally Posted by Zuzana (Bericht 287441)
Jak jsem již jednou uvedla, ve "psím světě" se pohybuji již 36 let, tedy ještě v době, kdy jsme ani netušili, že nějaká granulovaná strava pro psy existuje. Mohu tedy celkem dobře porovnávat výhody i nevýhody krmení psů průmyslovou stravou a tzv. metodou BARF. Ale to je opravdu jiné téma.

Úplně OT, ale nemohu si pomoci
Také už něco pamatuji. Krmení psů za bývalého režimu má s dnešními možnostmi, co se potřebných surovin pro BARF metodu týče, pramálo společného.

hybl 16-03-2010 20:49

Quote:

Originally Posted by Zuzana (Bericht 287451)
A jakým právem by si mohl p. Adrian "přisazovat" a zástupce organizace, která pomáhá lidem s postižením, by se jich nesměla zastat? Ovšem každý nezaujatý člověk musí vnímat vyjadřování názorů a postojů Vašich a p. Adriana vůči těžce postiženým lidem a jejich psům, jako vrchol lidské zrůdnosti.

tak takovou reakci přesně čekám jak dojdou důkazy, děkuji jdu zvracet a své psy utratit
ať žije tahle sociální republika

hybl 16-03-2010 20:54

Quote:

jdu se zastřelit a své psy utratit!!! čekal jsem celkem dlouho, kdy dojde na srdceryvné (smazáno adminem) .... (blející smajlík)

Iva 17-03-2010 01:43

Můžete mi vysvětlit, co to tady je za fanantismus a sektářství k plemenu československých vlčáků? Ani po dvaceti letech se necítím být nějaký kynologický odborník. Ale několik ČSV jsem poznal. Vždy, podtrhuji - vždy- se jednalo o zákeřná, nevyrovnaná, agresivní a podlá zvířata, napadající ostatní pejsky v parcích. Pokud si vzpomínám, šlo o jakýsi bolševický experiment, kterak získat krvežíznivé nukleární bestie k ochraně našeho klidného spánku před narušiteli hranic našeho komunistického ráje. Původce tohoto fantasmagorického nápadu prý byl nedávno ale za cosi v kynologii vyznamenán a tenhle podivný agresivní zákeřný psí-vlčí mutant přežívá dál. Bohužel. Možná se ale mýlím, možná je to jenom tím, že toho mutanta chovají takoví lidé, jako jste Vy tady, kteří prohlašují, že nejvíce nebezpečným psem je labrador a další plky na zvracení.

mellorn 17-03-2010 08:27

Quote:

ocividne mame kazdy na to,co je vrchol lidske zrudnosti jiny nazor.

Pavel 17-03-2010 09:32

Quote:

Originally Posted by Zuzana (Bericht 287428)
Nezlobte se, ale uveřejňovat kontakty či adresy lidí bez jejich souhlasu nemáme oprávnění a jednalo by se o porušení zákona na ochranu osobnosti.

Asi mluvíme každý jiným jazykem. Já jsem nepsal o zveřejňování nějakých jmen a adres. Psal jsem o zveřejnění dokumentů, které jste zmínila.

Quote:

Máte na mysli toho bázlivě útočícího čsv, ke kterému se přiblížilo 10timěsíční štěně NO (mimochodem nikoli moje, ale mé kolegyně, což je to nejméně podstatné a žádného jiného vodícího NO jsme v té době prokazatelně ve výcviku neměli), které bylo připravováno na výcvik vodícího psa a bylo málem pokousáno tímto hysterickým čsv?

No tak teď jste tomu dala korunu. Ano mám na mysli toho klidně pod přístřeškem ležícího psa, kterého Váš NO napadl. Nevím, jak byl NO starý, ale byl to pes, se kterým jste předváděli práci vodících psů. K Vaší smůle tam bylo okolo plno lidí, kteří to vše viděli a z nichž většina byla překvapena, stejně jako já.

Quote:

Ano máte pravdu, že jsme požadovali, aby do připravené dráhy nevstupovali další psi ani volně nepobíhali.

To opět není pravda. Požadovali jste, aby psi nebyli ani na vodítkách za páskou. Psi museli jít dále od diváků nebo do kotců.

Quote:

Ne z důvodu rušení, ale právě z důvodu obav, aby naši hodní a mladí psi nebyli napadeni.

Kdybyste tam dala smajlík, tak bych tuto větu pochopil. Pokud ji skutečně myslíte vážně, pak je vše jasné. "Naši hodní a mladí psi" se myslím stane často citovaným ironickým spojením.

Quote:

A to, co píšete o ukázce mondioringu je už tedy naprostý nesmysl, protože při předvádění prvků obrany, by pouze blázen vyžadoval přítomnost dalších, volně pobíhajících psů.

Proč pořád mluvíte o volně pobíhajících psech ? Žádní takoví tam nebyli a abi by nikoho nenapadlo při prezentacích tam nějaké pustit. S majitelkou feny BO, která tam mondioring předváděla se moc dobře znám. A proto jsem se jí speciálně ptal, zda při její prezentaci můžeme vyndat psy z kotců. Ona mi na to doslova odpověděla "jasně, čím více rušivých podnětů, tím lépe". A také jsme bez problémů se psy, kteří pochopitelně na figuranza čtěkali, stáli za páskou a fenka předvedla bezproblémové zákusy aniž by si okolí jakkoliv všímala.

Quote:

Nechápu, proč útočíte právě na mou osobu, ale budiž, myslím, že vím, s kým si právě píši a tedy chápu. Že jsem zastánkyní práce s korekčními obojky je celkem známá věc a také se jí netajím. Ovšem Vy s největší pravděpodobností netušíte, jak lze s takovýmto obojkem pracovat a využít jeho potenciál i v pozitivních metodách, u hluchých psů apod., takže pro Vás je zřejmě přirozené zde na tuto metodu poukazovat jako na něco špatného. Pokud byste se ovšem o práci s korekčním obojkem chtěl dozvědět něco více, můžete se zůčastnit některé z přednášek či seminářů o této pomůcce, které pořádá mnoho mých kolegů v rámci celé ČR.

Ani já nejsem fanatický odpůrce korekčních pomůcek při výcviku a výchově. Ale u Vás jsem s nimi viděl štěňata, jejichž věk ještě zdaleka neodpovídal jejich používání a která zcela zjevně nebyla hluchá ani jinak postižená. Je mi jasné, že snahou je psa vycvičit v co nejkratším čase a tedy tyto pomůcky jsou dobrým "urychlovačem", ale právě s tímhle způsobem výcviku osobně nesouhlasím.

Quote:

Kdybyste dokázal koukat na věci reálně, tak máte zážitky s námi celkem hezké a kdybyste byl ještě k tomu pozorný, mohl jste se něco i přiučit. Vaše škoda.

Nevím jak jsem měl jinak reálně nahlížet na to, co jste předvedli na cvičáku v Hloubětíně a to, co jsem viděl u Vás. Myslím, že jsem právě věci viděl zcela reálně a udělal jsem si vlastní obrázek. Helppes je pro mne uzavřená kapitola a nikdy jsem své zážitky s ním nikde nepublikoval. Tady jsem pouze poznamenal své osobní zkušenosti, které jsem nerozváděl. Až Vaše reakce mne donutila oba případy popsat.

Quote:

Originally Posted by Iva (Bericht 287508)
Můžete mi vysvětlit, co to tady je za fanantismus a sektářství k plemenu československých vlčáků? ...

Myslím, že prvním fanatickým příspěvkem v téhle diskuzi je právě ten Váš. Jak si každý může přečíst, nikdo tady československé vlčáky nevynáší do nebe ani je neidealizuje. Stejně jako u všech plemen, jsou v populaci jedinci dominantnější i submisivnější. A stejně jako u ostatních plemen, jsou majitelé zodpovědní i naprostí ignoranti.
Další z Vašeho příspěvku snad sluší jen přejít mlčením ...

Pavel 17-03-2010 09:36

Upozorňuji všechny diskutující, že necháváme toto fórum otevřené, ale nebudeme tolerovat vulgarity a sprosté osobní útoky. Pro ně také byli dočasně někteří z diskutujících zablokováni.
Takže diskuze ano, ale v mezích alespoň základní slušnosti !!!

saschia 17-03-2010 11:01

Quote:

Pokud si vzpomínám, šlo o jakýsi bolševický experiment, kterak získat krvežíznivé nukleární bestie k ochraně našeho klidného spánku před narušiteli hranic našeho komunistického ráje. Původce tohoto fantasmagorického nápadu prý byl nedávno ale za cosi v kynologii vyznamenán a tenhle podivný agresivní zákeřný psí-vlčí mutant přežívá dál. Bohužel. Možná se ale mýlím, možná je to jenom tím, že toho mutanta chovají takoví lidé, jako jste Vy tady, kteří prohlašují, že nejvíce nebezpečným psem je labrador a další plky na zvracení.

Eeeee? Prosim? Vlci mutant? Nuklearne bestie? Nemali by ste citat tolko brakovej sci-fi. Alebo to mate z filmov?

Helenasotis 17-03-2010 11:07

Quote:

Můžete mi vysvětlit, co to tady je za fanantismus a sektářství k plemenu československých vlčáků? Ani po dvaceti letech se necítím být nějaký kynologický odborník. Ale několik ČSV jsem poznal. Vždy, podtrhuji - vždy- se jednalo o zákeřná, nevyrovnaná, agresivní a podlá zvířata, napadající ostatní pejsky v parcích. Pokud si vzpomínám, šlo o jakýsi bolševický experiment, kterak získat krvežíznivé nukleární bestie k ochraně našeho klidného spánku před narušiteli hranic našeho komunistického ráje. Původce tohoto fantasmagorického nápadu prý byl nedávno ale za cosi v kynologii vyznamenán a tenhle podivný agresivní zákeřný psí-vlčí mutant přežívá dál. Bohužel. Možná se ale mýlím, možná je to jenom tím, že toho mutanta chovají takoví lidé, jako jste Vy tady, kteří prohlašují, že nejvíce nebezpečným psem je labrador a další plky na zvracení.

Paní Ivana Šustrová nám právě předvedla reprezentativního zástupce mírumilovných majitelů mírumilovných labradorů. A rovněž to, že jakákoli spojitost mezi Helppes či lidí na něj napojených (jak jinak by se asi paní Šustrová dozvěděla o této diskuzi?) a předpojatostí vůči plemeni československý vlčák je absolutním nesmyslem....

Děkujeme, paní Šustrová 8)

Marianka.W 17-03-2010 11:17

:thumbs :cool3 :bigok

navajo21 17-03-2010 11:47

Quote:

Tohle je už opravdu jen k smíchu!
Alespoň jsem se dozvěděl co mám doma za zákeřnou, nevyrovnanou, agresivní, podlou, zmutovanou, nukleární, bolševickou, malé hodné psíky napadající bestii.:lol:

Pokud jsem na něco z výčtu těchto zaujatých blábolů zapomněl, tak se paní/slečně Ivě omlouvám:rock_3

sdivokoukrvi 17-03-2010 12:11

I já děkuji za upřesnění co mám doma. Musím na to ještě upozornit našeho 5 letého člena rodiny a taky sousedovic vašíka, kterýmu sou 2roky a Aryu milují oba. Snad to vezmou v potaz a zaříděj se podle toho. :p:evil:

JIM 17-03-2010 12:12

Celou diskuzi jsem nečetl, přijde mi zbytečné trávit čas takovou, poněkud zbytečnou činností. Přesto tleskám slečně/paní Ivě, vaše klasifikace mě vážně pobavila.:lol:
Ihned vezmu svou zákeřnou, nevyrovnanou, agresivní, podlou, krvežíznivou, nukleární bestii do parku, aby jsme si roztrhali nějakého toho pejska.:p:twisted::lol:

sdivokoukrvi 17-03-2010 12:15

Quote:

Vy tady, kteří prohlašují, že nejvíce nebezpečným psem je labrador a další plky na zvracení.

Víte čím je labrador nejvíc nebezpečný? Tím, že si ho pořizují lidé, kteří si neuvědomují, že každý pes potřebuje výchovu.

sdivokoukrvi 17-03-2010 12:16

Quote:

Originally Posted by JIM (Bericht 287558)
Celou diskuzi jsem nečetl, přijde mi zbytečné trávit čas takovou, poněkud zbytečnou činností. Přesto tleskám slečně/paní Ivě, vaše klasifikace mě vážně pobavila.:lol:
Ihned vezmu svou zákeřnou, nevyrovnanou, agresivní, podlou, krvežíznivou, nukleární bestii do parku, aby jsme si roztrhali nějakého toho pejska.:p:twisted::lol:

Neberete parťáka?

Hanka 17-03-2010 12:17

Doufám, že jsem objektivní, protože canisterapie a podobné "pomáhací" činnosti jsou mi blízké, ač mám taky "mutanty". Ale tohle už není normální a ztrácím veškeré sympatie k Pomocným tlapkám. Myslela jsem, že tam pracují normální lidé. Už si to nemyslím. Tím nijak nereaguji na incident, reaguji pouze na vyjadřování zde přítomných přispěvatelů.

jerabekj 17-03-2010 12:25

Quote:

Tak tohle je fakt bomba ... smál jsem se celou dobu, než jsem nakonci pochopil, že to paní myslí vážně. Paní Daušová je, nebo se aspoň snaží vypadat nezaujatě vůči ČSV (i když je subjektivní jako i Adrian).

Ad sektářství a fanatismus: jistá forma se vyskytuje u naprosté většiny majitelů určitého plemene ... ne nadarmo se říká "jednou doga, vždycky doga" atd.

Ad nevyrovnanost: dominance vůči příslušníkům stejného pohlaví určitě není hlavní známkou nevyrovnanosti. Dominance je poměrně přirozený projev, který by se měl majitel každého psa naučit zvládat tak, aby nedocházelo ke konfliktům a zraněním.

Ad zákeřnost: kdysi jsem poznal jedno opravdu zlé Čévéčko a i to stálo vždy čelem, když na někoho zaútočilo. Naopak, jak jsem tu již psal, zažil jsem Labika-rváče, kterej navíc když zůstal sám s kočárkem v místnosti, snažil se kočár převrhnout a dostat se na dítě (s agresivními úmysly) - tak moc žárlil. Nakonec ho slečna musela dát pryč.

Nakonec opět zmíním svého prvního psa Agyra, který byl dominantní a rval se s velkými psy (velké plemeno od cca roku věku byl většinou problém). Na druhou stranu, malá plemena prostě ignoroval. Tisíckrát jsem byl svědkem toho, jak k němu přiběhl řvoucí malý pejsek s vyceněnými zuby a on se po něm ani neotočil. Dvakrát za těch 13,5 let jsme měli konflikt s malým psem. Jednou to byl jezevčík, který se mu pokusil natvrdo zakousnout do přední nohy, toho jen zfackoval a zablokoval na zemi. Pak to byl pudl se kterým se očichávali, a který na něj zavrčel v okamžiku kdy byl pod ním a Agyr na něj neviděl - toho tehdy bohužel seknul (jedním zubem mu udělal díru do boku) a přestal si ho všímat. Tenhle pudlik ho před tím několik let provokoval jak jsem psal výše, tak se moc nedivim, že mu došla trpělivost. Potkali jsme se znova rok před Agyrovou smrtí a bylo vtipný sledovat jak se dědkové na sebe podivali, oba trochu vypnuli hruď ... a pak si řekli že to zato nestojí :-).

Každé plemeno má svá specifika, ale každý pes je individuum bez ohledu na rasu či mutaci :lol: .... a možná ste měla jen smůlu ... podobnou jako ten kluk co u nás na Jižňáku chodil běhat do lesa a proháněli ho svorně všichni psi ze sídliště, ať už to bylo ČSV nebo třeba Labik, Pittbull, Ovčoun ....
Honza

JIM 17-03-2010 12:32

Quote:

Originally Posted by Alissea (Bericht 287561)
Neberete parťáka?

Sorry za off opic...:)

Jasně, klidně doraž jestli se ti chce, půjdeme zase na tu louku, álej, do parku za Strašnickou. Nikam jinam se mi jet nechce, ale 3hodiny tam budeme klidně.;)

Pavel 17-03-2010 12:52

Quote:

Originally Posted by Alissea (Bericht 287560)
Víte čím je labrador nejvíc nebezpečný? Tím, že si ho pořizují lidé, kteří si neuvědomují, že každý pes potřebuje výchovu.

Vytesat do skály a pozlatit !!! :D
Ale neplatí to jen o labradorech. Platí to obecně o všech plemenech. Bohužel dneska si lidé psy nepořizují pro práci, ale vybírají si je podle katalogu, který se jim líbí. Taky platí bohužel vžité takřka bych řekl archetypy (nesouhlasím s nimi ale pár příkladů) :
pitbul - zabiják
pudl - mazlík a manekýn
bígl - pejsek z pohádky
německý ovčák - policejní pes
jezevčí, knírač - pejsek kamarád vhodný pro starší lidi
labrador - mazlík
čévéčko - zákeřný strašpytel, vlk

No a tak mnoho majitelů si podle těchto zkreslených a zjednodušených vzorců vybírá. Proto mezi majiteli pitbulů najdeme mnoho lidí s osobnostními problémy, teří si vlastnictvím takového psa léčí ego. Proto drtivá většina pudlů nemá žádný výcvik a mnohdy ani vychování. Proto ve statistice velké procento pokousaných lidí je od jezevčíků a kníračů. A abych střelil i do vlastních řad, proto je hodně plachých a nevychovaných čévéček, protože si je pořizují lidé, kteří si myslí že je to vlk a musí žít "svobodně". Všechno tohle je samozřejmě velice špatně a plemenům to zásadně škodí.

JIM 17-03-2010 13:08

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 287571)
No a tak mnoho majitelů si podle těchto zkreslených a zjednodušených vzorců vybírá. Proto mezi majiteli pitbulů najdeme mnoho lidí s osobnostními problémy, teří si vlastnictvím takového psa léčí ego. Proto drtivá většina pudlů nemá žádný výcvik a mnohdy ani vychování. Proto ve statistice velké procento pokousaných lidí je od jezevčíků a kníračů. A abych střelil i do vlastních řad, proto je hodně plachých a nevychovaných čévéček, protože si je pořizují lidé, kteří si myslí že je to vlk a musí žít "svobodně". Všechno tohle je samozřejmě velice špatně a plemenům to zásadně škodí.

On je obecně u náročnějších plemen problém ten, že člověk si určitý druh psa pořídí, protože ho prostě chce aniž by si byl jist, že má nějaké (hlubší) povědomí o daném plemeni. Následující problémy s ním si bohužel zaviní sám a často není jediným tvorem, který za to trpí, ale to je na dlouhou debatu, která stejně nic moc nevyřeší a uniká trochu od tématu.

Hanka 17-03-2010 13:26

Já vím, že jsem naprosto OT, ale Pavlova reakce mi navodila něco, co prostě žeru. Jsou to skvělí psi a naučí se i chodit na hlavě. Prostě cirkusáci tělem i duší:
http://www.orthexsaci.estranky.cz/stranka/vycvik
Jedno spřežení taky dělalo závodně mushing, ještě " ve středověku".
Ale nic, pokračujte v mutantech.....

Stela 17-03-2010 14:19

Quote:

Originally Posted by Hanka (Bericht 287576)
Já vím, že jsem naprosto OT, ale Pavlova reakce mi navodila něco, co prostě žeru. Jsou to skvělí psi a naučí se i chodit na hlavě. Prostě cirkusáci tělem i duší:

Hanko, čekala jsem všechno možný - ovšem tohle mě dostalo...:lol::thumbs

Helenasotis 17-03-2010 14:24

I mně se odkaz moc líbil :) - majitelům a chovatelům všechna čest za jejich práci!

jerabekj 17-03-2010 14:26

Quote:

Tak moc OT to neni, vzhledem k tomu jak se původní téma rozepnulo do šíře. Já jsem takhle znal ve Strašnicích dva Yorky. Měli aristokratická jména (myslim že Artuš a Merlin) a taky se podle toho chovali. Byli smečka, neštěkali, neotravovali, majitelé je měli skvěle zvládnuté... skvělí psi, na to jakou mají Yorkové často pověst.

CDaniela 17-03-2010 14:46

Pudl v tomto sestřihu sice působí při cvicích obrany dost nezvykle, ale moc pěkný :)

jerabekj 17-03-2010 15:04

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 287609)
Pudl v tomto sestřihu sice působí při cvicích obrany dost nezvykle, ale moc pěkný :)

Myslíš jako rozzuřená gorila? :rock_3

CDaniela 17-03-2010 15:45

Quote:

Originally Posted by jerabekj (Bericht 287617)
Myslíš jako rozzuřená gorila? :rock_3

To ne :lol: spíš mi příjde takový moc elegantní nebo co.

zbynek 18-03-2010 12:14

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 287433)
Tak to jsem ráda že patřím mezi ty neironicky normální :lol:. Myslím že jako všude tak i mezi slepci je každý jedinec zástupcem člověčenství tady na této planetě a že se i mezi nimi najdou tací, kteří se k psům chovají krutě. Asi by to chtělo nějakou statistiku, abychom mohli říct jak to objektivně je. Je ale fakt že o utýraném vodícím psu jsem ještě neslyšela, kdežto o utýraných často celých veklochovech, dost často.

No ono to normalni taky nebylo mysleny na vas ;), mel jsem tim na mysli lidi, kteri vidi vodici a asistencni psy jen "zvenku". K tomu co pisete: ano, presne o tu procentualni statistiku jde. Asi nema smysl bavit se o mnozarnach a velkochovech, je jasny, ze se dejou hnusny veci, ale tyhle pripady v pomeru k celkovymu poctu majitelu mi neprijdou tak casty. Problem, o kterym se moc nemluvi, je, ze fyzickej hendikep s sebou bohuzel casto (netvrdim ze vzdycky) nese i bud hendikep mentalni nebo poruchy osobnosti a emocni labilitu. V prvnim pripade pak klienti mohou byt uplne nezpusobili se o psa postarat a nepatri jim vubec do ruky, ve druhym si na nem, coby na nejblizsim objektu, vybijeji svoji zlobu a frustrace. Navic ty pripady, o kterejch pisete vy, se aspon dostanou na verejnost a vinici jsou odsouzeny aspon moralne (kdyz uz nekonaji prislusny organy), ale u pripadu stradajicich nebo tyranejch psu vodicich a asistencnich je vzdycky snaha to zamest pod koberec nebo do nekonecna omlouvat tim, ze "ti chudaci nemaji nikoho jinyho nez toho psa". I proto jste mozna o zadnem (tyranem - o utyranem nevim ani ja) neslysela...

Mirkawolf 18-03-2010 15:40

No ty v**e

Tak jsem to tu docetla, utrela jsem si pot z cela, zamackla slzu nad ubohym labradorem a az prijdu vecer domu, tak se musim podivat, jestli mym zakernym mutantum uz treba nerasi zelena tykadelka. A pak pujdu spocitat slepice, jen tak pro jistotu... 8) Vlcakum zdar.

Undertaker 19-03-2010 02:23

Quote:

Originally Posted by zbynek (Bericht 287822)
Problem, o kterym se moc nemluvi, je, ze fyzickej hendikep s sebou bohuzel casto (netvrdim ze vzdycky) nese i bud hendikep mentalni nebo poruchy osobnosti a emocni labilitu. V prvnim pripade pak klienti mohou byt uplne nezpusobili se o psa postarat a nepatri jim vubec do ruky, ve druhym si na nem, coby na nejblizsim objektu, vybijeji svoji zlobu a frustrace. Navic ty pripady, o kterejch pisete vy, se aspon dostanou na verejnost a vinici jsou odsouzeny aspon moralne (kdyz uz nekonaji prislusny organy), ale u pripadu stradajicich nebo tyranejch psu vodicich a asistencnich je vzdycky snaha to zamest pod koberec nebo do nekonecna omlouvat tim, ze "ti chudaci nemaji nikoho jinyho nez toho psa". I proto jste mozna o zadnem (tyranem - o utyranem nevim ani ja) neslysela...

Tak s tímhle plně souhlasím. Musel bych chvíli vidět pana Primáka a jeho psa, abych si udělal lepší obrázek, ale podle toho, co jsem slyšel a hlavně se dočetl ve Světě psů a onom rozhovoru, tak zrovna toto je pro mě člověk, který není způsobilý psa vlastnit.
Navíc si užívám, že jsem momentálně nenapadnutelný, protože nemám psa, mám mutanta :twisted:

RadeKKK 19-03-2010 10:48

Chudáci labradoří a proč se tedy např. na výstavách tak často rvou?

Terezka má pravdu, největší nebezpečí je v tom, že si je pořizují lidé, kteří si řeknou - hodnej labrador. Zavřou ho na zahradě a když s ním vyjdou jednou za rok na veterinu, tak se divej, že jde po všem. Mám dominantní čsv a když jsme přijeli na vet a viděla jsem jak labrador " vyklidil " čekárnu, šla jsem se projít a na kontrolu jsem se dostavila později. Tvrzení majitele jak to, vždyť se používají k postiženým? mě tedy k smichu rozhodně nepřišlo. Jiřina

RadeKKK 19-03-2010 10:52

Quote:

Tedy Hani, to nemá nemá chybu. Nemohl by za moje nukleární bestie odkousat ZVV1 ?:rock_3:rock_3:rock_3

Hanka 19-03-2010 10:54

Já nevím Jiřko, zajeď si do Kladna a domluv se:lol:

Marianka.W 19-03-2010 11:18

Ono se to o pudlech dnes už moc neví, ale za časů socialistických cirkusů to bylo zřejmé: je to jeden z nejučenlivějších psů a naučí se neuvěřitelné kousky (dokonce i bez krutých metod výcviku jaké se používají na medvědy a jiná zvířata). Proto jich ty cirkusy byly plné a čísla typu "dvacetihlavá smečka staví pyramidu" nebyla výjimkou. Jen kdyby nevypadali jak naondulovaní pitomci...
Škoda, že dnes ho chovají lidé, kteří o jeho vlohách málo vědí a vychovají z něj často uřvaného haranta.
(Dokonce si vzpomínám na jednoho černého královského, který kdysi chodil na cvičák s naším Hazardem a ostatními NO, RTW apod.)

RadeKKK 19-03-2010 12:02

Quote:

Originally Posted by Marianka.W (Bericht 288071)
Ono se to o pudlech dnes už moc neví, ale za časů socialistických cirkusů to bylo zřejmé: je to jeden z nejučenlivějších psů a naučí se neuvěřitelné kousky (dokonce i bez krutých metod výcviku jaké se používají na medvědy a jiná zvířata). Proto jich ty cirkusy byly plné a čísla typu "dvacetihlavá smečka staví pyramidu" nebyla výjimkou. Jen kdyby nevypadali jak naondulovaní pitomci...
Škoda, že dnes ho chovají lidé, kteří o jeho vlohách málo vědí a vychovají z něj často uřvaného haranta.
(Dokonce si vzpomínám na jednoho černého královského, který kdysi chodil na cvičák s naším Hazardem a ostatními NO, RTW apod.)

Mě na pudlech vadí ne pudl samotný, ale jeho umělá vizáž, za kterou on chudák nemůže. Když na výstavě potkám dámu v růžovém kostýmku, v růžovém přelivu a pudla, který má "bouličky" na těle obarvené na růžovo, tak je mi ho líto. (asi se teď do mě pustěj majitelé pudlů, ale všechny tím opravdu nemyslím)

Marianka.W 19-03-2010 14:10

Přesně. A přitom je nový způsob střihu daleko hezčí a důstojnější. Navíc ty boule na zadku by správně neměl mít ani podle starého střihu. Dělají z těch psů kreatury.
Jinak s nima taky nemám problém.

jerabekj 19-03-2010 14:52

Quote:

Originally Posted by Marianka.W (Bericht 288116)
Přesně. A přitom je nový způsob střihu daleko hezčí a důstojnější. Navíc ty boule na zadku by správně neměl mít ani podle starého střihu. Dělají z těch psů kreatury.
Jinak s nima taky nemám problém.

Předek chlupatej, zadek holej ... proto jsem psal o té zurive gorile. Nemuzu si pomoct, ale ten pes pak pripada jak nejaka opice od Disneyho. Jinak nic proti nim. I kdyz nejsou moje krevni skupina.

saschia 19-03-2010 15:40

Mne sa kralovaky celkom pacia. Najma ked maju prijemny strih (nie boule na ladvinach - to mam furt pocit ze tam maju nejaky nador).

Marianka.W 19-03-2010 16:13

Ten starý střih měl evokovat lva, proto ta "hříva" na hlavě a hrudi a bambule na ocásku. Ale všelijaké boule na zadku tam nemají co dělat. Nový střih je prostě jen zastřižení srsti korespondující s tvarem těla: http://www.muj-pes.cz/foto-clanky/pudl.bmp

(To jsme se dostali daleko od tlustého česapíka...)

Pavel 19-03-2010 18:28

Psí rasy ničí člověk. Stejně jako např. labrador, byl i pudl původně lovecký pes. Odtud jeho vlohy (u nás na cvičáku byl jeden královák se ZPO1). Lidé ho zcela zničili. Není to zase tak dlouho, co jedna z bývalých členek vedení KCHČSV mluvila o tom, žeby ČsV bylo také lepší přeřadit do společenských plemen ...:shock:

Dayen 19-03-2010 19:39

Společenská plemena

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 288195)
Není to zase tak dlouho, co jedna z bývalých členek vedení KCHČSV mluvila o tom, žeby ČsV bylo také lepší přeřadit do společenských plemen ...:shock:

Ano, není to tak dávno. Proč to daná osoba navrhovala bylo dobře v širších souvislostech vidět.

Zařazení ČSV do pracovních plemen má smysl mimo jiné i proto, aby se potencionální zájemce včas zastavil a zamyslel se nad tím, jaké zvíře si zvažuje koupit a jaké má to zvíře nároky.
Kolonka společenská plemena symbolizuje pro veřejnost právě to, že jsou to plemena vhodná pro všechny. :?

Undertaker 20-03-2010 03:09

Proto by bylo možná vhodné lidem podávat o ČSV co nejvíc informací a co nejlepší formou. Ikdyby byl vlčák mezi společenskými plemeny, ale lidi věěli, do čeho jdou, bylo by to podstatně lepší než... například slovenský leták o všestranné upotřebitelnosti a vhodnosti ČSV.

Dayen 20-03-2010 19:07

Quote:

Originally Posted by Undertaker (Bericht 288291)
Proto by bylo možná vhodné lidem podávat o ČSV co nejvíc informací a co nejlepší formou. Ikdyby byl vlčák mezi společenskými plemeny, ale lidi věěli, do čeho jdou, bylo by to podstatně lepší než... například slovenský leták o všestranné upotřebitelnosti a vhodnosti ČSV.

Všestranná vhodnost pro práci (pracovní plemena) není všestranná vhodnost pro lidi (společenská plemena).

Můj první ČSV a taky první pes, se kterým jsem cvičila (takže jsem nadělala hromadu chyb), udělal 8 zkoušek a má FCI velký pracovní certifikát. Můžu ho vzít na jakýkoli sport, jezdili jsme na závody podle 2 zkušebních řádů... to všestranný pes je podle klasické definice pracovních plemen.

Podávání informací je na vztahu chovatel - nový majitel a tam si musí každý sáhnout do svědomí, zda konkrétní osobě štěně prodá.

Slovenský leták jsem neviděla, tak nemůžu soudit jak byl udělaný.

Hanula 20-03-2010 20:09

Adriane a vážení, co to vyvádíte? Kdysi jsem měl čévéčko a nechápu tu hysterii, kterou jste tady spustili. Adriane, co bylo v tom článku Světa psů, žes ho tak napadl? O tobě nebo o tvých psech tam nebylo ani slovo. Těch pár vět, že slepýmu klukovi pokousali 2 čévéčka psa se tě dotklo natolik, žes musel vyvolat právě na týhle půdě takový reakce? Tohle jsi chtěl? Ten článek nijak čévéčkům neublížil, ubližuješ jim ty svýma výpadama. Vážil jsem si tě, když si tady začínal, ale ty prostě musíš udělat ze všeho kšeft a chceš vytřískat popularitu pro sebe a je jedno, jestli to je víra nebo psi. Určitě nemusíš moc pátrat v paměti, abys vzopmněl, proč se leckam nesmíš ani přiblížit. Píšeš tady ty a tvoji věrní stoupenci úplný nesmysly, který musej pobouřit další majitele psů a přesvědčit je, že majitelé čévéček jsou nesoudný a netolerantní lidi ke všemu, co není vlk nebo čévéčko. Ty už jsi někdy viděl, že by vodící pes skončil u psího psychologa? A podívej se k Rudovi Desenskýmu, kolik tam má vodících psů nebo labradorů a zlaťáků a kolik čévéček. A co třeba porovnání, kolik labradorů nebo zlaťáků je utracenejch nebo končí v útulkách pro agresi a kolik tam skončí čévéček. Hlavně to neobhajuj tím, že to je proto, protože si čévéčka berou lidi, který tomu nerozumněj. To si berou labradory a zlaťáky taky a při tom, jak jsou početně zastoupený labradoři a zlaťáci a jak čévéčka, tak statistika mluví celkem jasně v mneprospěch čévéček. Víš vůbec ty a mnoho dalších tady, proč čévéčko vzniklo? Že se to nepovedlo je jasný. Ty snad znáš čévéčko, který slouží u nějakých ozbrojených složek? Furt se tady berete o to, že čévéčko musí zůstat pracovním plemenem. Já neznám jediný čévéčko, který by se v jakýmkoli druhu práce pohybovalo na špici. Jediný dva psi za celou historii se zúčastnili nějakých vrcholnějších soutěží, jeden celkem jakž takž, druhej s totálním propadákem. Kolik čévéček má jakýkoli zkoušky nejvyššího stupně, teda všestranky trojky (když je tak všestranný) nebo speciály? Plácáte se v ZOP a ten, kdo má ZVV 1, je mezi váma mistr. No potěš, to je pracovní plemeno jak vyšitý. Já už bych to nikdy doma nechtěl. A víš proč? Protože chci pracovní plemeno, který pracuje a a má radost z toho, že může pracovat. A takový mezi čévéčkama nenajdeš.

Undertaker 20-03-2010 20:20

Já si myslim, že celý je to jen o tom, že naše plemeno nesnáší časopíky8)

http://img5.rajce.idnes.cz/d0508/3/3...s/DSC09983.JPG

Skláním se před tím, co jsi s Vlčkem dokázala, ale každej máme priority jinde. Já dělám se psem tak, aby to bavilo nás oba, nějaký velký cvičení moc nebere jeho a v důsladku ani mě, ale obecně mám pocit, že stejně aby člověk mohl s vlčounem vycházet, tak je potřeba i tohle aspoň nějak zvládnout. Spíš jsem myslel to, že je vcelku jedno kde je pes zařazen do škatulky, ale je potřeba počítat s možnostmi jeho povah a na to by měli upozornit (když ne nikdo dřív), tak chovatelé.

Tak komunikace chovatel - majitel bývá opravdu různá. Z mých zkušeností mám pocit, že dost často to bývá lepší u začínajících chovatelů, ikyž to nemusí být pravidlem.

Slovenský leták nedávno přepisoval (pan):lol: Adrian do češtiny a digitální podoby, tak snad ho někde předvede.

Pavel 20-03-2010 21:35

Quote:

Originally Posted by Hanula (Bericht 288414)
Píšeš tady ty a tvoji věrní stoupenci úplný nesmysly

Myslím, že tohle je trochu zcestné. Možná na jednoho, dva diskutující to tady platí, ale neřekl bych, že sem píšou "věrní stoupenci Adriana". Alespoň tedy např. já k nim nepatřím.

Quote:

A podívej se k Rudovi Desenskýmu, kolik tam má vodících psů nebo labradorů a zlaťáků a kolik čévéček.

Opět trochu zcestné tvrzení. I labradory i zlaté retrívry jsem u Rudy už viděl. A že má Ruda slabost pro čévéčka, je obecně známo, takže je logické, že se u něj objevují častěji. On totiž pro čévéčko je ochoten jet třeba přes půl Evropy, což jsem u něj u jakéhooliv jiného plemene nezažil.

Quote:

A co třeba porovnání, kolik labradorů nebo zlaťáků je utracenejch nebo končí v útulkách pro agresi a kolik tam skončí čévéček. ...a při tom, jak jsou početně zastoupený labradoři a zlaťáci a jak čévéčka, tak statistika mluví celkem jasně v mneprospěch čévéček.

Tak tady moment, o jakých statistikách je tu řeč ? Dejte sem odkaz na oficiální statistiky, o kterých píšete. V minulosti, kdy jsem se angažoval proti návrhům zákonů o zákazu chovu některých plemen psů, jsem se k vícero statistikám dostal a nevím o tom, žeby v nich někdy vůbec ČsV figurovali. Takže buďme korektní, pokud mluvíte o statistikách, řekněte o kterých přesně ?

Quote:

Víš vůbec ty a mnoho dalších tady, proč čévéčko vzniklo? Že se to nepovedlo je jasný. Ty snad znáš čévéčko, který slouží u nějakých ozbrojených složek?

Je vidět, že Vy nevíte přesně, proč vůbec první kříženci vznikli a co bylo úplně původním cílem křížení. Takže jen dvě citace textu, jehož spoluautorem je tvůrce plemene Ing. Karel Hartl :
"Cílem pokusu bylo zjistit co nejvíce o chování vlka v zajetí, jaká je plodnost jeho kříženců se psem, jaká je biometrie vlka a jeho kříženců, v čem se projevuje dominance nebo recesivita vloh vlka u kříženců, jaký je rozdíl v aktivitě vlka, kříženců a psa, jak se liší vrozené vlastností u kříženců a jak získávají zkušenosti."
"Cíle křížení a chovu československého vlčáka prodělávají svůj vývoj. Původním záměrem bylo jen ověřit v experimentu, zda může být přikřížením vlku zlepšen zdravotní stav, odolnost a vytrvalost služebních psů u Pohraniční stráže. Samozřejmou podmínkou byla dobrá cvičitelnost a předpoklady k pracovnímu využití, zatímco vzhled a tělesná stavba kříženců byly sledovány jen právě v souvislosti s jejich vytrvalostí a celkovou kondicí."

Kříženci tedy prvotně nevznikli proto, aby sloužili jako všestranní psi v ozbrojených silách. To, že ČsV dnes neslouží v ozbrojených silách není dáno jejich nevhodností k výcviku. Např. v německé armádě a u policie je dnes německý ovčák vzácností. Do všeho zasáhly především ekonomické vlivy. Ozbrojené složky dnes potřebují co nejsnadněji a nejrychleji vycvičitelného psa, pokud možno co nejvšestrannějšího. A to ČsV, stejně jako halda dalších pracovních plemen, není. Ale že je ČsV normálně cvičitelný, o tom svědčí i těch málo majitelů, kteří byli ochotni věnovat čas a úsilí a psy dovedli nejvyšším zkouškám. Ano, nemáme haldu psů se ZVV3, ale na druhou stranu, když si srovnáme velikost populace a množství psů alespoň základní zkouškou, nepatří ČsV jistě k těm nejhorším. Zkuste si zjistit, jak velká je populace NO a jaké procento z celkové populace má alespoň tu Vámi zlehčovanou ZOP.

Quote:

Já už bych to nikdy doma nechtěl.

Jen na okraj - nejste náhodou nějaká virtuální identita ? Jste registrován jako Hana a mluvíte tu o sobě v rodě mužském ???

Quote:

A víš proč? Protože chci pracovní plemeno, který pracuje a a má radost z toho, že může pracovat. A takový mezi čévéčkama nenajdeš.

Ale najdeš. Jen čévéčko není prostě jen sportovní nářadí, na kterém se rajtuje, jak chce pán. A druhá věc je ta, že čévéčka si pořizují (bohužel nebo bohudíky ?) ve většině lidé, kteří chtějí inteligentního psího společníka, kterému zůstalo mnoho z přirozeného chování psovitých šelem.
Ani já nemám se svými psy žádné výrazné zkoušky. Ale mí psi mi ohlídají bez problémů majetek, když jsem ztratil na procházce klíče, tak mi je můj pes našel (protože pravidelně trénujeme stopy, ale nemáme chuť ani zájem si znalosti potvrzovat papírem ze zkoušek). Když je třeba na akcích předvést vychované psy, tak se bez problémů předvedou, včetně základní poslušnosti. Mí psi pro mne pracují (s chutí) a současně se mnou žijí v jedné domácnosti. A to je pro mne důvod, proč jsem si psa pořizoval. Ne proto, abych za každou cenu skládal zkoušky.

Dayen 20-03-2010 22:14

Nejde o to co kdo složil, jde o to aby to bylo fajn pro psa i člověka. Zkoušek u ČSV si vážím, ale prioritu mám také někde jinde.

Proč tu ty škatulky vůbec komentuji:
Je mi vždycky strašně líto těch zvířat, co se jich majitelé zbavují "z rodinných důvodů". Tam někde na začátku stačilo vě většině případů víc vidět skutečnost.

Nakonec stejně jako ve smutné kauze Helppes.

Pavel 22-03-2010 14:28

Quote:

Originally Posted by Dayen (Bericht 288435)
Je mi vždycky strašně líto těch zvířat, co se jich majitelé zbavují "z rodinných důvodů". Tam někde na začátku stačilo vě většině případů víc vidět skutečnost.

Jen na okraj - na těchto případech mají stejnou vinu jak majitelé, kteří si pořídili psa, o němž neměli informace, co potřebuje a vyžaduje, a stejně tak chovatel, terý jim psa prodal. :(

Undertaker 22-03-2010 15:49

A sme zas u toho samýho... málokdy vidíš do lidí tak, abys je odmítnul rovnou.

jerabekj 22-03-2010 15:51

Quote:

Originally Posted by Pavel (Bericht 288895)
Jen na okraj - na těchto případech mají stejnou vinu jak majitelé, kteří si pořídili psa, o němž neměli informace, co potřebuje a vyžaduje, a stejně tak chovatel, terý jim psa prodal. :(

Dayen a Pavel: Máte pravdu, ale co si budem povídat, život neni rovná linka a do některých zatáček člověk nevidí, natož aby tam viděl prodávající chovatel. Upřímně pochybuju o tom, že každej chovatel má dostatek 100% prověřených, dlouholetých přátel se zájmem o štěňata a i v tom případě by byla možnost, že pes bude časem "odložen" pouze mimimalizovaná, nikoliv však vyloučená.

CDaniela 22-03-2010 16:25

Každému chovateli se dříve či později stane, že něco podobného musí řešit.

Marianka.W 22-03-2010 16:35

A to se ještě dá říct, že je štěstí, když to řešit "může". Leckdy se člověk o průšvihu dozví až když už se s ním nedá nic dělat. :(

Pavel 22-03-2010 18:43

Quote:

Originally Posted by CDaniela (Bericht 288995)
Každému chovateli se dříve či později stane, že něco podobného musí řešit.

Problém je v tom, že někteří to skutečně řeší jako výjimečný případ, někteří to řeší u každého vrhu a bohužel jsou i tací, kteří to odmítají řešit vůbec. Bohužel se jako administrátoří Wolfdogu setkáváme hlavně s těmi posledními, kteří volají o pomoc, protože chovatel jim není schopen nebo ochoten pomoci. :(

Ale už jsme zase hodně daleko od tématu. Omlouvám se.

Undertaker 24-03-2010 03:45

Quote:

Originally Posted by Zuzana (Bericht 285876)
A již naprostá lež je, že by onen vodící pes byl psem, který napadá ostatní psy. Pes p. Primáka nebyl vycvičen v našem centru, ale již dlouhodobě p.Primákovi pomáháme. Právě na náš popud vrátil, tak jak uvádí i v článku svého předchozího psa, protože ten měl právě tendence napadat ostatní psy. Tohoto jeho psa známe od momentu, kdy ho převzal a jedná se o zcela nekonfliktního jedince a naštěstí ani tato událost ho nepoznamenala na psychice natolik, že by změnil své chování ke psům.

Nechci už tuto věc nějak pitvat, jen pokud by jste p. Daušová byla schopna domluvit s p. Primákem např. návštěvu v zoo nebo jiné společné venčení, rád bych viděl, co je podle Vás zcela nekonfliktní pes. Měli jsme včera večer tu čest s Endym v tramvaji. Když na Andělu přistupovali, beze slova jsem opustil se svou nukleární bestií slepecké místo a přesunul se do půlky tramvaje. Endymu to ale nestačilo a štěkal stejně, tak jsme se přesunuli až na konec vozu. Tady lituji p. Primáka, protože já si svého mutanta jakýmikoliv prostředky umlčím, on ale moc nevěděl co se děje a asi nijak moc razantně ani jednat nemůže. Jen mi prosím nemluvte o úplné nekonfliktnosti nebo nás o ní přesvědčte veřejně.

Marianka.W 24-03-2010 12:14

Doufám, že jsi promptně vytáhl mobil a zcela nekonfliktní chování naprosto ukázněného a perfektně vycvičeného vodícího psa jsi natočil...

suuva 24-03-2010 22:42

Quote:

Já už bych to nikdy doma nechtěl. A víš proč? Protože chci pracovní plemeno, který pracuje a a má radost z toho, že může pracovat. A takový mezi čévéčkama nenajdeš.

Je zrejmy rozdil mezi priznivci CSV a Vami Hanulo. Vy napriklad byste mohl (ale samozrejme taky nemusel) preferovat partnerku, ktera toho moc nenamluvi, zato perfektne bez vasi pomoci zvladne veskere domaci prace v rekordnim case a ani nehlesne. Kdyz se ji pak zeptate, jak se ji libil (napriklad) film Vecny svit neposkvrnene mysli, zatimco Vam nazouva papuce odpovi vam poslusne, ze pokud se libil Vam, libil se i ji, prestoze netusi, o co tam slo. No a nekteri si zvoli hodnotny vztah plny emoci, napeti a vasne, a to s osobnosti, ktere si vazi i pres strepy rozbite vazy po babicce.

Prirovnani k zivotnimu partnerovi proto, ze o partnerstvi se psem tu jde, ne o vlastnictvi sluhy. Kazdy ma jine priority.

Mimochodem - duvod, proc chovatele CSV preferuji pracovni zarazeni Vam uplne unikl.

Undertaker 24-03-2010 22:58

:fingers1

Není co dodat.

cuchillada 25-03-2010 03:42

Quote:

Originally Posted by suuva (Bericht 289880)
Je zrejmy rozdil mezi priznivci CSV a Vami Hanulo. Vy napriklad byste mohl (ale samozrejme taky nemusel) preferovat partnerku, ktera toho moc nenamluvi, zato perfektne bez vasi pomoci zvladne veskere domaci prace v rekordnim case a ani nehlesne. Kdyz se ji pak zeptate, jak se ji libil (napriklad) film Vecny cas neposkvrnene mysli, zatimco Vam nazouva papuce odpovi vam poslusne, ze pokud se libil Vam, libil se i ji, prestoze netusi, o co tam slo. No a nekteri si zvoli hodnotny vztah plny emoci, napeti a vasne, a to s osobnosti, ktere si vazi i pres strepy rozbite vazy po babicce.

Prirovnani k zivotnimu partnerovi proto, ze o partnerstvi se psem tu jde, ne o vlastnictvi sluhy. Kazdy ma jine priority.

Mimochodem - duvod, proc chovatele CSV preferuji pracovni zarazeni Vam uplne unikl.

tak toto je moc pekne receno :rock_3

Jenik 29-03-2010 08:56

Co to vidím?:-(

Nedá mi,ale po čase taky k tomu rád něco řeknu.

1. Adriane, co tady blázníš? Spojuje v časopise snad někdo něco s Tvým jménem? Nevím, proč řešíš naprostou hovadinu? Ten časopis jsem si koupil a je tam napsáno, že ten pes byl napaden čvčkem. No a co? Stejně tak tam mohlo být napaden NO nebo pitem nebo vořechem z Horní Dolní? Prostě šlo o napadení psem a byl jen Tvůj nerozum, že k tomu došlo. Je úplně jedno, kdo provokoval a kdo koho napadl, není to podstatné. Podstatné je, že znáš svého psa a víš, že čvčka když jde o žrádlo nebo o čubu, tak jejich reakce je neadekvátní. Slepečtí psi nemají takový život, jako běžní psi, mají žádné nebo minimální sociální cítění, jsou vázáni na člověka a ne na psy, jako příšlušníky svého druhu. je to logické, jsou tu na práci. a je od tebe vrchol hlouposti si ještě stěžovat a hledat vinu jinde. Když vidím, že ten pes dělá potíže a vidím, že hrozí konflikt, je velký problém se sebrat a jít jinam, nebo si svého psa stáhnout a postavit se mezi ty psy? nebo důrazně upozornit majitele, že hrozí konflikt, on totiž nečekaně nevidí a nemůže tedy vidět, co se děje. je závislý na psovi, který ho provází a pochybuji, že byl na volno. To, že nemá pan Primák peníze jsem vůbec netahej, ani ty nejsi dvakrát majetný a slepci mají opravdu problém s penězi a veterinář není charita.
2. Jiřino, retrívrů je špatných tolik, protože je jich nejvíc (po NO) a módnost plemene se podepsala v podobě minimální selekce na povahu. Kdo zná problematiku loveckých plemen, tak ví, že zkouškama, které byly v minulém režimu by dnes prošla cca čtvrtina psů(!!). Ne všichni majitelé retrívrů, si myslí, že psa nemusí vychovat, ale to je právě ten problém, který hrozí i o ostatních psů, nejen retrívrů.
3. Příspěvek pana Iva je úsměvný a velmi mne pobavil. Ale v jednom má pravdu. ČVČko není pes, který napadá čelně. je to dáno z podstaty plemene. Vlk ani jiná primitivní plemena psů NIKDY neútočí čelně, ale ze zálohy.
Taky nechápu tu hysterii ostatních. Nesnáším povyšování psů na stejnou nebo vyšší roveň lidí, polidšťování a dělaní z čvčkek nadplemenem. To už tady někdo zkoušel u lidí. Uvědomte si, že čvčko je nepovedeným plemenem, po všech stránkách, je krásným, ale problematickým na vzájemné soužití, ale je to pořád PES a ne VLK. Má pořád 70% - 75% krve NO. tak se snažte, ať na vás lidé nekoukají jako na exoty s nevychovanýmy psy, před kterýma budou utíkat. to fakt chcete, aby na vás lidé koukali jako na majitele pitů?

Jenik 29-03-2010 08:59

Quote:

Originally Posted by suuva (Bericht 289880)
Je zrejmy rozdil mezi priznivci CSV a Vami Hanulo. Vy napriklad byste mohl (ale samozrejme taky nemusel) preferovat partnerku, ktera toho moc nenamluvi, zato perfektne bez vasi pomoci zvladne veskere domaci prace v rekordnim case a ani nehlesne. Kdyz se ji pak zeptate, jak se ji libil (napriklad) film Vecny svit neposkvrnene mysli, zatimco Vam nazouva papuce odpovi vam poslusne, ze pokud se libil Vam, libil se i ji, prestoze netusi, o co tam slo. No a nekteri si zvoli hodnotny vztah plny emoci, napeti a vasne, a to s osobnosti, ktere si vazi i pres strepy rozbite vazy po babicce.

Ale pes není člověk, nemyslí, jedná na základě podmínených a nepodmíněných reflexů.

Hanula 01-04-2010 01:09

Quote:

Originally Posted by yzengrin (Bericht 290630)
Mě to připadá dost podstatné..Vy byste si nechal líbit, kdyby za Vámi někdo přišel s tím, že Váš pes pokousal jiného, aniž byste o tom vlastně věděl a dotyčný měl jediný důkaz a chtěl po Vás zaplatit veškeré náklady se zraněním spojené a ještě z toho dělal obrovskou aféru?

Za 1. nevšimla jsem si, že by zrovna ČSV měla neadekvátní reakce. Spíš naopak v porovnání s jinými plemeny. Alespoň moje fena dává dostatek signálů když se jí něco nelíbí před tím, než se rozhodně k silnějšímu signálu.
Ano, vodicí psi dozajista nemají stejný život jako běžní psi...ale to neznamená, že jim bude prominuto jakékoli chování..nebo ano?
U incidentu jste nebyl, tak moc nechápu, jak můžete radit, jak se měl Adrian zachovat..po bitvě každý generál.

Ano, pokud predátor loví kořist, tak zezadu. Protože loví kořist. Ale v případě neshod mezi 2 psy jsem si nikdy nevšimla, že by čévéčko utočilo ze zálohy. Moje fena vždy stála k "protivníkovi" čelem. Ano, pokud se doma rozdovádí tak mě třeba štípne zezadu, ale taky zboku, stejně jako zepředu. A teď si nevybavuji ani jiného predátora, který by ke svému protivníkovi (nikoli kořisti) nestál čelem.

Proč jste si tedy pořizoval ČSVV? Upřímně řečeno - je mi jedno, jak na mne lidé koukají. Když se na Vás někdo bude chtít dívat jako na exota, tak se na Vás tak dívat bude, i kdyby ste se postavil na hlavu. Lidé především musejí sami chtít poznat a pochopit toto plemeno. Já kvůli svému okolí nebudu cpát svého psa do role hodného retrievra apod. ČSV prostě jsou jiní.

1. Milá zlatá, tak teď jako už mnohokrát před tím, jste se slušně podřekla Vy ste teda o tom ani nevěděli, že se něco stalo? Hlavně že ste viděli, že ten slepeckej pes byl na volno Jděte už s těma ulhanostma někam. 2. No hlavně, že u incidnetu byla Marianka.W, která tak zarputile tvrdí, jak byl ten slepeckej pes na volno. Co by se taky dalo čekat od někoho, kdo si myslí, že má doma psa s úplně jinou nervovou soustavou, než maj všichni psi, žejo! Asi teda vlk kříženej ne s NO,ale s člověkem. A vaše tvrzení má pro člověka, kterej umí číst a dávat si vaše protikladný trvzení do souvislostí hodnotu ani ne nuly, ale mínusovou. 3. Zase ste potvrdila, jak ste nezodpovědná majitelka psa - vám je jedno, jak na vás lidi koukaj? S přístupem toho, že toužíte mít něco jinýho, než psa a furt se vžíváte do toho, jaký máte přírodní plemeno a že máte doma vlka, jděte do háje, to je přesně to, proč lidi nenáviděj pejskaře. Stačí, když vás jednou potkaj a musej mít dost. Jedinej to tady rozumně napsal Jenik a hned po něm jdete. Prostě to plemeno je krásný, ale problémový. To co normálnímu člověku připadá jako problém, je pro vás přednost, tak to by bylo, aby ten chov nešel úplně pryč.

yzengrin 01-04-2010 09:14

Quote:

Originally Posted by Hanula (Bericht 291318)
1. Milá zlatá, tak teď jako už mnohokrát před tím, jste se slušně podřekla Vy ste teda o tom ani nevěděli, že se něco stalo?

Zajímalo by mne, kde konkrétně jsem se podřekla. Doposud jsem zde zaznamenala pouze části ze své reakce na paní Daušovou, které paní Daušová citovala často vytržené z kontextu. Pokud si přečtete celou záležitost ještě jednou, zjistíte, že paní Daušová zde neustále opakuje, že chybějící část ucha psa, zavolání sanity atd. je dostatečným důkazem, že zranění způsobil pes pana Adriana. Ale doposud nebyla schopná zde uvést jediný důkaz o tom, že toto zranění skutečně způsobil tento pes. A to je to, oč tu běží. Takže svým způsobem máte pravdu, mi jsme nevěděli o tom, že se něco stalo, protože tak jak jsme tam byli, se nic nestalo.

Quote:

Hlavně že ste viděli, že ten slepeckej pes byl na volno Jděte už s těma ulhanostma někam.

Toto jsem já osobně netvrdila;).

Quote:

A vaše tvrzení má pro člověka, kterej umí číst a dávat si vaše protikladný trvzení do souvislostí hodnotu ani ne nuly, ale mínusovou.

..ano, hlavně, že věříte každé slovo paní Daušové, která u toho vůbec nebyla:shock: a bude mi tvrdit, že pan Primák nebyl na vozíčku...tahle záležitost byla také trochu jinak, než jak zde rozhorleně paní Daušová psala, nicméně vzhledem k jejímu způsobu vyjadřování a celkově tomu, v co zde vyústilo jedno povzdechnutí, mi připadá naprosto zbytečné celou záležitost dále "řešit".

Quote:

3. Zase ste potvrdila, jak ste nezodpovědná majitelka psa - vám je jedno, jak na vás lidi koukaj?

Ano, je mi naprosto ukradené, jak na mne lidi koukaj a to nejen ve vztahu k mému psovi. To jsou ty "nejlepší případy"..."hlavně aby si o nás sousedi nemysleli..", "co si o nás lidi řeknou" ...a pak je každý překvapený, že "Ti hodní sousedé, co mají toho dalmatýna..cože? Oni jej týrali?! To není možné..takový slušný lidi". Ano, je mi naprosto ukradené, jak na mne lidi koukaj. A není mi moc jasné, co to má co dělat se zodpovědností.

Quote:

S přístupem toho, že toužíte mít něco jinýho, než psa a furt se vžíváte do toho, jaký máte přírodní plemeno a že máte doma vlka, jděte do háje, to je přesně to, proč lidi nenáviděj pejskaře. Stačí, když vás jednou potkaj a musej mít dost.

Netoužím mít něco jiného než psa, ani jsem po tom nikdy netoužila...natož po vlkovi.Nevžívám se do toho, že mám přírodní plemeno, jen si uvědomuji specifika tohoto plemene, a to s jeho výhodami i nevýhodami. To je snad něco jiného. ...hmm, zrovna čsv, kterých je tak strašně moc, jsou určitě důvodem, proč lidé nenávidí pejskaře. Můj přítel, včetně celé jeho rodiny, se bojí psů. A to opravdu dost. Přítel psy vyloženě nesnáší. Proto nebude překvapením, že doma nikdy žádného psa neměli. Také to není tak dlouho, co šel po náměstí, když kousek od něj zastavilo auto, otevřely se dveře, vyběhl malý pes, kousl přítele do kotníku (do krve) a odběhl ke své majitelce, která se ani neohlédla, natož omluvila. Přítel zná mou fenu cca od 4měsíců, a cca od 7-8měsíců žijeme ve stejné domácnosti. Přítel mou fenu miluje a nedá na ni dopustit. S jejími klady i zápory. Podle mého názoru, jsou 3hlavní důvody, proč lidé nesnáší pejskaře: 1. majitelé po svých psech velmi často nesbírají exkrementy, 2. psy jsou velmi často nevychovaní (zj. ti menší - nemám nic proti malým psům, také jsme takové měli), 3. psi jsou prostě chlupatí, pro mnohé smradlaví, slintají a to je mnohým lidem nepříjemné. Vzhledem k početnosti čsv v ČR budou mít na tomto problému dozajista zásadní podíl, že:). A jen pro informaci, doposud jsem s žádným jiným pejskařem ani nepejskařem problém neměla. Spíše naopak (ťuk ťuk ťuk).

Quote:

Jedinej to tady rozumně napsal Jenik a hned po něm jdete. Prostě to plemeno je krásný, ale problémový. To co normálnímu člověku připadá jako problém, je pro vás přednost, tak to by bylo, aby ten chov nešel úplně pryč.

..a zase píšete o něčem, o čem nevíte...zkuste s na Jenika zeptat chovatelky, od které má svou fenku;) a možná zjistíte, proč se do něj spousta lidí tak pustila.

Ještě by mne zajímalo, co konkrétně např. je pro Vás ten problém a pro nás přednost.
Děkuji

CDaniela 01-04-2010 10:31

Prostě to plemeno je krásný, ale problémový. To co normálnímu člověku připadá jako problém, je pro vás přednost, tak to by bylo, aby ten chov nešel úplně pryč.

Plemeno čsv je jiné než ostatní plemena, musí být jiné, stejně jako např. saarloosi. Právě pro tu svou jinost je to plemeno vyjímečné. Pořizovat by si ho měli lidé zodpovědní a nebo se té zodpovědnosti minimálně soužitím s čsv naučit.
Ale konkrétně k tématu: slepecký pes by měl být pro nás ostatní pejskaře nedotknutelný, nezáleží na tom jaký pes se na konci našeho vodítka pohybuje, jestli ten "jiný" nebo ten "běžný".
Slepecký pes je také jen zvíře a právě proto že jsou jeho přirozené instinkty výcvikem silně potalčené, naše tolerance k jeho projevu (jakémukoliv) by měla být větší.
Zazněly tu extrémní až fanatické názory z obou stran, ale to co napsal Jeník mě minimálně mrzí.
Víc k tomu nemám.

Marianka.W 01-04-2010 11:46

Quote:

...No hlavně, že u incidnetu byla Marianka.W, která tak zarputile tvrdí, jak byl ten slepeckej pes na volno.

Pravda, nebyla jsem u toho. Ale rozhodně věřím svému příteli víc než někomu s pověstí paní Daušové. Docela dobře ho znám. Navíc mi o této příhodě vyprávěl nedlouho potom, co se udála - to ještě netušil, že to někdo o půl roku později vytáhne ve veřejném médiu.

Quote:

Co by se taky dalo čekat od někoho, kdo si myslí, že má doma psa s úplně jinou nervovou soustavou, než maj všichni psi, žejo!

Všichni psi mají stejnou nervovou soustavu. Stejně jako všichni savci a dokonce stejně jako člověk. Nervy, neurony, synapse, dokonce i myelinový obal... Vím docela dobře, jak nervová soustava vypadá, učili mě to ve škole. O první a druhé signální a o psychologii různých druhů savců se stále vedou diskuze, tak se netvařte jako génius. Já si prostě myslím, že nejen člověk má výsadu přemýšlení a samostatného učení. Diskuze na toto téma patří jinam.

Quote:

...ste nezodpovědná majitelka psa - vám je jedno, jak na vás lidi koukaj?

Přesně jak píše Yzengrin. Je mi to srdečně fuk. Já si o lidech taky myslím svoje a nikomu to nevnucuju. Snažím se se svými psy nikoho neobtěžovat a neomezovat a také vyžaduji, aby nikdo neobtěžoval a neomezoval mě. Po svých psech uklízím, platím za ně poplatky, v dopravních prostředcích jim dávám náhubky a tím můj zájem o názor kolemjdoucích končí. Mě se taky nikdo neptá na můj názor na smrduté bezdomovce v tramvajích, žebráky v podchodech a majitele uřvaných psích bonsají, kteří nemají problém se psem v náručí vstoupit do prodejny potravin.
Jestli si chce někdo dát nohu za krk, já mu to rozmlouvat nebudu...

Quote:

...S přístupem toho, že toužíte mít něco jinýho, než psa a furt se vžíváte do toho, jaký máte přírodní plemeno a že máte doma vlka, jděte do háje, to je přesně to, proč lidi nenáviděj pejskaře. Stačí, když vás jednou potkaj a musej mít dost.

Sám (nebo sama? kdoví co jste zač) jděte do háje. Máme doma to, co doma chceme mít. Vám taky nikdo nekecá do toho, co a jak máte dělat. Jestli z nás má někdo dost, tak to je jeho smůla. Já jsem potkala hodně lidí, kteří z nás byli nadšeni.

All times are GMT +2. The time now is 13:49.