![]() |
Quote:
A co do szkod, to w domu wieksze zrobil nasz drugi jamniol. Jak na swoja wielkosc, to jego dokonania wygladaja imponujaca-obzarte drzwi, zjedzone meble, pozarte listwy, piloty od TV, buty, zabawki i mozna tak wymieniac. Urciowaty mimo swej pomyslowosci to przy nim pikus. |
Quote:
|
Quote:
|
Ehh, i sobie mysle- sie zaczelo, wygladam za okno a tam na trawce wielka, czarna dziura, a obok niej kilka malych. Szlag mnie trafil, ledwo snieg stopnial a ta wilczakowata bestia juz musiala sie rzucic na biedna trawke :pissed
W drodze obmyslam kary dla wilczaka, juz go prawie biore za fraki a tu sie okazuje ze wilczak lapki ma czyste :shock: a spojrzenie jak aniolek. Zwracam swoj wzrok na kopacza nr.2 a owczarek tez niewinny. Az nie wierze, patrze na lapy naszej suni, ktora nigdy nie kopala, a tu biale lapiska ubabrane czarna ziemia. Wilczak sie wycwanil, znalazl sile robocza do swych niecnych planow :evil:, nie wierze w jego niewinnosc. |
Przede mną jeszcze długa droga do posiadania Wilczaka :(
Mam dobre warunki mieszkaniowe , do miasta wpadam codziennie i jestem gotowy na takie straty o jakich czytałem w temacie ... Lecz ... 1.Nie mam jeszcze wystarczającego doświadczenia w wychowaniu wilczka ... co z tego że mam 2 psy (wyrzła i kundelka ) skoro wilczak różni się od innych psów ... 2.Nie stać mnie na razie na kupno psa z dobrej hodowli ... |
tak wql jestem nowy :D czytałem dużo na forum od jakiegoś czasu ... Lecz dopiero teraz założyłem konto :D
Mam na imię Daniel i pochodzę z Pomorza (okolice Sztumu) |
Danielu
ja przed wilczakiem mialam jednego psa, wersje bardzo demo. Moj maz mial o jednego psa wiecej. Obydwa psy byly mieszancami. Zadne z nas nie bylo do konca swiadome, czym tak naprawde jest wilczak. Ale mielismy w sobie dosc empatii i elastycznosci, zeby probowac podolac wyzwaniu. Brak kasy na poczatku nie musi byc przeszkoda - mozesz wziac psa na wspolwlasnosc... najwieksze koszty, jakie poniesiesz, i tak beda na dobrą karme i opieke weterynaryjną ;) |
W sumie to psy każdy u nas kocha ... moja mama chciała mieć psa w typie Syberian husky :D ja to zawsze lubiałem wilki ... ponad rok temu wilczak został "wcielony" do naszej drużyny harcerskiej :D...Na razie wilczak to marzenie na dalszą przyszłość lecz nie zamierzam odpuścić ...kocham każdego psa ... każdego przybłędę "adoptujemy" ... ostatni pies jaki się do nas przybłąkał miał medalik z napisem "Cezar" był to duży lecz słaby pies ... Zabraliśmy go do weterynarza ... Miał raka ... Zdechł po około tygodniu ... Dopadła mnie szajba jak pomyślałem że właściciel w ostatnich dniach życia wywalił psa na bruk ...
|
Quote:
A ja nie miałam nigdy wcześniej psa, a teraz mam wilczaka.. i jakoś mnie to nie rusza.. :P Ps. Przez ostatnie 10 dni miałam nawet dwa. :twisted: Drugi na przechowanie podczas urlopu znajomych. Dwie bure siostrzyczki w okresie dojrzewania. Było zajebista rozpierducha, mega zakwasy w obu rękach i kupa radochy :D (zaznaczam, że mieszkam w bloku na 3 piętrze :D) |
Jestem dyslektykiem przepraszam za ewentualne błędy .
|
anija zazdroszczę :D fajnie masz
|
Quote:
|
nie zauważyłem podkreślenia :(
|
co do bloku to masz niefajnie chyba że to lubisz :D ja to mieszkam na wsi ale z socjalizacją psa nie było by problemu ... Codziennie wyjeżdżam "na miasto"
|
Quote:
|
Quote:
Oczywiście znacznie łatwiej socjalizować i wychowywać psa w mieście, bo podczas codziennych spacerów wrzucamy mimowolnie naszego pupila w cały ogrom bodźców i sytuacji, w których on musi się odnaleźć-najlepiej pod naszą opieką. |
hmmm nie patrzałem na to z tej strony ... Dziękuje za ukazanie mi nowej "płaszczyzny" ...Faktycznie :| a co do mnie to wole akurat wieś ,a w mieście i tak jestem codziennie ... życie bez pola ,lasu byłoby dla mnie gorsze :D ale dziękuje za uświadomienie mnie w tej kwestii :D nigdy w bloku nie mieszkałem ...
|
Quote:
|
Cześć Dh.Marcinie czy jak wolisz Marcinie :D Pamiętasz jak mi mówiłeś o stronie na obozie ?? Myślałem że jej nie znam bo adresu nie zapamiętałem :D a miałem ją w zakładkach :D
|
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 00:21. |