![]() |
Niedopieszczony? to byl glod nie do zaspokojenia...
ona byla ciagle czochrana i glaskana :) Avcia ma sie dobrze mieszka u ludzi ktorych sobie wybrala (w koncu to ona decyduje a nie ja, no nie? :wink: ) i jakos sie nie skarza widujemy sie czesto bo mieszka niedaleko ale to dla niej nie jest dobre bo jest wtedy "rozdarta", nie wie z kim isc... ja tez do Ciebie Macieju pisalam, nie raczyles chociaz dac znac ze to zauwazyles! |
Czyli CZW można przyzwyczaić do obecności innego drapieżnika w domu?? mam tu na myśli tchórzofretki... Planuję psa tej rasy, ale mam w domu 2 fretki, które nie mają i nie będą miały klatki... Biegają "luzem" po całym mieszkaniu i śpią z nami w łóżku, więc w tej kwestii może być kłopot :oops: Na razie one dwie ganiają się same, bo jedna boi się drugiej, ale z czasem napewno się do siebie przyzwyczają... Fretki to też drapieżniki, więc ten sam szczebel w łańcuchu pokarmowym...
Na razie tylko pytam, ponieważ nie chcę kupować psa o którym zbyt mało jeszcze wiem i mogłabym sprowokować tragedię... |
Witaj Gia.
Na Twe pytanie chyba nie ma dobrej odpowiedzi. Pies nie nalezy do takich co polują na coś "bo tak". Dobrze jest by to "małe i skoczne" potrafiło sie odgryźć. Kot to potrafi więc relacje między kotem i psem sa bezpieczne. Reszta zależy chyba od Ciebie i temperamentu psa. Jeśli będzie wychowywać się od maleńkiego to sadzę że te Twe skakuny wychowają właściwie psa, ale tak naprawdę to ryzyko będzie zawsze na początku takiego kontaktu. Te Twe skubańce powinny sobie poradzić z wychowaniem psa, ja bym zaryzykował. Zresztą w tej chwili walczę ze znacznie poważniejszym problemem, próbuję oswoić psa z świnką morską a to znacznie znacznie trudniejsze. Ale.. kto nie spróbuje to sie nigdy nie dowie. Y'n'Co. |
Ynk dziękuję za odpowiedź :P
Fakt, że dużo zależy od psa i od sposobu jego wychowania. Wiem, że niektóre rasy mają skłonności do gonienia "szybko poruszających się przedmiotów", a fretki do takowych należą :mrgreen: Małe potrafią dziabnąć w nochal albo w łapę, psiaka to nie zaboli ale może Ogonka potraktować łapą, a że jest znaczna różnica w wielkości to mogłoby się to źle dla freciaka skończyć... No nic... na razie zbieram informacje i mam nadzieję, że za kilka dni poznam CzW osobiście. Zobaczę jaki to pies, jaki ma charakter, jak się bawi, może nawet spróbuję delikatnej konfrontacji... :lol: Ale póki co myślę pozytywnie :twisted: |
Od pewnego czasu klatka /zamknięta/ z świnią morską stoi na ziemi - do wglądu przez Demolę. Czyli morświn Szprot jest obserwowany, inwigilowany przez naszego czworonoga. A Demola oswaja się coraz bardziej z nim, juz nie reaguje najazdami i warkotem na jego szaleństwa w kuwecie i jeszcze troche a odsłonię kratę i będę z zapartym tchem obserwował czy Szprot przeżyje.
----------------------------------------------------------------------- Nie! Nie bedę przyjmował zakładów! :mrgreen: Jak czyta to jaki wierzący w kogokolwiek lub cokolwiek to niech się pomodli za Szprota i jego nedzne życie - bo łaska Boża mu się napewno przyda :mrgreen: |
A jak tam, Ynk zaczał już ją szkolić, czy coś, nie wiesz?
|
Czy szkoli Demolkę?:)
hm... jasne, jest bardzo konsekwentny - nieraz go podziwiam heh :) Demola na spacerze podbiega przywitać się z innymi psami, czasem demonstracyjnie protestuje, ale gdy Ynk zniknie jej z oczu to magicznym sposobie sie pojawia :mrgreen: podstawowe komendy oczywiscie, ze zna, ale do jednego stosuje sie bardzo oryginalnie ;) to jest komenda - NA KOJO!! Pies ze zbolala mina oddala sie, ale jak sie wyjdzie z pokoju, to Demola rozwala sie na samym srodku lozka.. heh.. ciekawa sytuacja jest z 'fe' slucha sie, ale kladzie sie obok przedmiotu pozadania z mina osla ze Shreka 'to ja sobie tak tutaj posiedzee..." a pozniej powoli... znika 8 kielbasek! Przy czym 2. ostatnie w tym samym czasie, rownolegle i rowniutko ulozone w paszczy :twisted: jest urocza i bardzo cicha - tylko raz szczeknela, bo myslala, ze ktos sie wlamuje :twisted: ale poza tym wydaje zadziwiajaco wiele roznych rodzajow piskow, chrumkan, pojekiwan, ziewan, jakan, skomlen, okrzykow itd. :cheesy: cudo! :mrgreen: |
Quote:
|
nie..
|
Quote:
Kurcze...jakies to dziwne wszystko :| |
No dobra...
Odtajniamy sytuację :-) Ale czasu chwilę trzeba. Tam gdzie Demolki dział to pojawią się wyjaśnienia. A tak poza tym to - Gaga! Masz buziaka za pamiętanie o mnie :-) Ynk - zwierze ciche, odludne, ale chyba kochane choć zadziorne :-) |
Zgodnie z informacją z zakładki dot. wystaw niniejszym informuje się że najświeższe dane są w przygotowaniu. Pojawią się tu za max 2dni.
Spowodowane jest to potrzebą przesiania zdjęć, umieszczenia na serwerku i dodania nieco opisów. Warto tez dodać że brak mi weny twórczej gdyż zajęty jestem nieco innymi sprawami w sposób zabierający mi cały mój wolny czas więc liczę na wybaczenie. Ale o wielu tu pamiętam więc niech się nie czują samotni i porzuceni. Obiecuję tu jeszcze namieszać conieco :-) Y'n'Co. |
Noooo.....juz myslalam Ci wieniec wysylac z szarfa "ostatnie pozegnanie"....ja rozumiem, zakochales sie i czasu zabraklo ...innego wytlumaczenia nie przyjnmuje, bo zadne nie usprawiedliwia Twojego skandalicznego :twisted: zachowania :cheesy:
Wedle informacji...masz dwa dni na come back koniecznie pokaz DeMole.... buziaki |
hmmmm..
|
Mam nadzieje 8)
bo juz sie robilo nudnawo :twisted: czekamy na foty i opisy! |
Tak Wam brakuje "forumowego trefnisia"? :mrgreen:
Y'n'Co. |
Pewnie! :mrgreen:
|
I stanął dziki łabędź na brzegu leśnego stawu..
Wiosna była widoczna już wszędzie. Brzegi stawu pokryte jeszcze poranna rosą a nad powierzchnią wody delikatna mgiełka pary rozświetlona promieniami słońca powoli tańczyła tajemny dziki taniec. Łabędź wypiął pierś i nabrał w nią chłodnego powietrza. Rozprostował szyję i uśmiechnięty w sobie, pełen szczęścia, rzekł: - Tak pięknie jest tutaj że aż wyć się chce... Y'n'Co. |
Quote:
Jak o nic nie pytacie to gada jak najęta. A jak sie zapytać konkretnie o detale to słychać tylko "hmmm.." :mrgreen: No i wsadziła kija w mrowicho, a już tak spokojnie było... A teraz co?! Prasa, wywiady, sesje zdjęciowe... Tylko z pozowania do nowych komiksów uda sie chyba wykręcić... :mrgreen: Ech... Y'n'Co. |
hehe no prosze.. Ynk brawo :mrgreen:
|
All times are GMT +2. The time now is 06:09. |